iphone sim kilit değiştirme / Pin Kodu Nasıl Değiştirilir? Android Ve İphone Cihazlarda Pın Kodu Değiştirme - Haberler

Iphone Sim Kilit Değiştirme

iphone sim kilit değiştirme

Son Güncellenme:

Cihazın her açıldığından karşımıza çıkan pin kodu dört haneli bir şifredir. Güvenli amacıyla hat alırken SIM kart ile birlikte kişiye özel verilir. Ancak günümüz akıllı telefon dünyasında alınan yeni güvenlik önlemleri ile birlikte pin koduna da ihtiyaç kalmadı. Parmak izi, yüz yanıma, şekil ve şifre gibi güvenlik önlemleri pin kodunun yerini aldı. Bu yüzden Android ve iPhone kullanıcıları telefonlarındaki pin kodunu devre dışı bırakmaya başladı.

milliyet logodemiroren logo

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2023 Milliyet.com.tr
 Google News

Geçmişten günümüze kadar gelen kronik bir durum aslında bu. iPhone cihazlarda SIM kilidi kapatabilmek için bir kaç adımdan oluşan aşağıdaki rehberimize bakarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

iPhone SIM Kilidi Nasıl Kapatılır ?

Sürekli olarak SIM Kilidi ve Pin kodu girmekten sıkıldıysanız, iPhone cihazınızdan SIM kilidini kolayca kaldırabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları sırası ile izlemeniz gerekmektedir:

❱ Telefonunuzun menüsünü açın ve ayarlar menüsüne giriş yapın.

❱ Telefon veya Cihazım sekmesine tıklayın.

❱ SIM PIN Kodu seçeneğine tıklayın.

iphone-sim-kilidi-ekleme-01
iPad SIM Kilidi Nasıl Kapatılır ?

Eğer iPad kullanıcısıysanız ve iPad SIM kilidini kaldırmak istiyorsanız, yine iPad’inizin menüsüne giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

❱ Hücresel Veri seçeneğine ayarlar bölümünden giriş yapın.

❱ SIM PIN seçeneğine girin

❱ PIN kodunu kaldır seçeneğini işaretleyin ve kaydedin.

SIM Pin Kodunu Unuttum

Eğer daha önceden girmiş olduğunuz PIN şifrenizi unuttuysanız hangi operatörü kullandığınızı tespit edin ve ardından operatörünüz ile iletişime geçin.

3 kere yanlış PIN kodu girecek olursanız otomatik olarak PUK kodu sorulacaktır. PUK kodunu da yanlış girmeniz durumunda hattınız kalıcı olarak iptal edilebilir.

iPhone Cihazlarda SIM PIN Kodu Nasıl Değiştirilir?

iOS yüklü iPhone, iPod (Cellular), iPad (Cellular) cihazlarınızda SIM kartınızın güvenliği olan PIN Kodu nasıl değiştirilir?

iPhone cihazlarınızda SIM kartınızın PIN Kodunu değiştirmek aslında oldukça basit bir işlem. İhtiyacınız olanlar gereksinimlerden bir tanesi iOS 12 ve üstü yüklü bir SIM Kart destekli Apple cihazı ve SIM Kartı.

Öncelikle iPhone Cihazımızın ekran kilidini açıyoruz, Ayarlar aplikasyonunu açıyoruz;

İlk bölümde karşılayan yeşil ikonlu [Hücresel] sekmesine giriyoruz,

Hücresel sekmesi içerisinde [SIM PIN] sekmesine dokunuyoruz,

Açılan ekranda bizleri iki farklı seçenek karşılıyor ki bunlardan bir tanesi SIM PIN özelliğini aktive ve deaktive etmenizi sağlıyor bir diğeri ise SIM PIN’inizi değiştirmenizi sağlıyor.

PIN’i Değiştir düğmesine tıklıyoruz ve açılan ekranda ilk önce mevcut PIN kodumuzu giriyoruz ardından yapmak istediğimiz yeni PIN kodunu giriyoruz ve açılan ekran kapanınca yeni PIN kodumuz ayarlanmış oluyor.

Artık cihaz yeniden başlandığında, uçak moduna geçtiğinde yahut SIM çıkartılıp tekrardan takılınca yeni PIN kodunuz ile çalışacak.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Apple Haberleri ve daha fazlası

Apple ile ilgili haberler, iPhone/iPod/iMac/Macbook/iPad ile ilgili yardımcı bilgiler Siteyi Ziyaret Et

iphone, iphone rehber, sim pin değiştirme

iPhone'larda PIN Kodu Değiştirme Nasıl Yapılır?

İçinde hakkınızda tonla bilgi barındıran iPhone'unuzu olabilecek en güvenli şekilde kullanmak için Face ID, Touch ID, parola gibi pek çok farklı yöntem kullanabilirsiniz. Unutmayın, bir de SIM kartınız var. SIM kartınız da en az cihazınız kadar özel bilgiler saklar ve onun sayesinde internet bağlantısı, arama, mesaj atma gibi özellikleri kullanırsınız. SIM kart korumanız PIN kodu ile sağlanmaktadır.

Peki ya PIN kodunuz yeterince güvenli değilse? iPhone PIN kodu değiştirme işlemi ile çok daha güçlü yeni bir kod oluşturarak SIM kart güvenliğinizi de en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Pek çok kullanıcı daha önce yapmadığı için iPhone PIN kodu değiştirme işleminin zorlu olduğunu düşünüyor. Halbuki bu işlem, iPhone üzerinden yapacağınız pek çok işlemden bile çok daha kolay adımlardan oluşuyor. Gelin yakından bakalım.

iPhone PIN kodu değiştirme işlemi nasıl yapılır?

Adım #1: iPhone Ayarlar sayfasını açın:

iPhone PIN kodu değiştirme,  ayarlar

iPhone kullanıcıları zaten biliyordur, cihazınızla ilgili yapmak istediğiniz tüm düzenlemeleri Ayarlar sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayarlar sayfasına, ana ekran üzerindeki dişli çark benzeri uygulama simgesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Adım #2: Hücresel sayfasını açın:

iPhone PIN kodu değiştirme,  hücresel

iPhone Ayarlar sayfasını açtığını zaman karşınıza, cihazınızda düzenleyebileceğiniz tüm ayarların başlıklarından oluşan bir liste çıkacak. Hücresel seçeneği ilk sıralarda. Hücresel sayfası üzerinden mobil veri ve SIM kart ile ilgili ayarlamaları düzenleyebilir ve gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Adım #3: SIM PIN seçeneğine dokunun:

iPhone PIN kodu değiştirme,  sim pin

İlk kez giriş yapıyorsanız Hücresel sayfası biraz karışık görünebilir. Operatörünüz üzerinden ayarlayabileceğiniz mobil veri işlemleri, ağ ayarları, mobil uygulamalara özel mobil veri işlemleri ve dahasına bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. iPhone PIN kodu değiştirme işlemi için ise ihtiyacınız olan sayfaya SIM PIN seçeneği üzerinden ulaşacaksınız.

Adım #4: PIN’i Değiştir seçeneğine dokunun:

iPhone PIN kodu değiştirme,  pini değiştir

SIM PIN sayfasında karşınıza ilk olarak PIN kodunun aktif olup olmadığını belirleyebileceğiniz bir seçenek anahtarı çıkacak. Üst düzey güvenlik için PIN kodu sorgulamasını her zaman aktif halde tutmalısınız. iPhone PIN kodu değiştirme işlemine başlamak için PIN’i Değiştir yazısına dokunun. 

Adım #5: Var olan PIN kodunuzu girin:

iPhone PIN kodu değiştirme,  pin kodu

Tüm kod ve parola değiştirme işlemlerinde olduğu gibi sistem sizden ilk önce var olan kodunuzu girmenizi isteyecek. PIN kodunuzu bilmiyorsanız SIM kartınızı içinden çıkardığınız büyük kart üzerindeki kazı kazan benzeri bölümden öğrenebilirsiniz. Burada PIN kodunuzu unutma durumunda kullanabileceğiniz PUK kodlarını da göreceksiniz.

Adım #6: Yeni PIN kodunuzu girin:

iPhone PIN kodu değiştirme,  yeni pin kodu

PIN kodları 4 hanelidir ve rakamlardan oluşur. Kodu güçlendirmek için herhangi bir harf ya da noktalama işareti kullanamazsınız. Bu nedenle doğum yılı ve benzeri tarihlerden oluşan kodlar oluşturmamalı ve şifrenizi kırmaya çalışan birinin bulması zor olan rakam kombinasyonları kullanmalısınız. 

Adım #7: iPhone PIN kodu değiştirme işlemi tamamlandı:

4 haneli ve benzersiz rakamlardan oluşan yeni PIN kodunuzu yazdıktan sonra iPhone PIN kodu değiştirme işlemi tamamlanmış oluyor. Sizin ya da yakınlarınızın doğum yılları, Malazgirt Savaşı, Atamızın Samsun’a çıkışı, İstanbul’un fethi, cumhuriyetin kuruluşu, taraftarı olduğunuz takımın kuruluş yılı ve benzeri sayıları kod ya da parola olarak kullanmaktan vazgeçin. Aynı durum bankamatik şifreniz için de geçerli.

iPhone PIN kodu değiştirme işlemi hakkında bilmeniz gerekenler:

iPhone PIN kodu değiştirme

iPhone PIN kodu değiştirme işlemi, her kullanıcının mutlaka yapması gereken bir işlem değildir. Eğer GSM operatörünüz tarafından size verilen PIN kodu güçlü görünüyorsa ve kolayca aklınızda tutabiliyorsanız bırakın kodunuz öyle kalsın. Ancak PIN kodları rastgele verildiği için 1234 gibi herhangi bir güvenlik duvarı oluşturmayan kodları mutlaka değiştirmelisiniz.

PIN kodu değiştirme işlemi sırasında var olan PIN kodunuzu bilmeniz gerekiyor. Kullanmakta olduğunuz kodu bilmiyorsanız değiştirme işlemini de gerçekleştiremezsiniz. Anlattığımız gibi PIN kodunuza, SIM kartınızı çıkardığınız büyük kart üzerindeki kazı kazan benzeri alan üzerinden ulaşabilirsiniz. Eğer bu noktada bir sorun yaşıyorsanız GSM operatörünüzü arayarak konu hakkında yardım alabilirsiniz.

iPhone PIN kodu değiştirme işlemi için herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Dilediğiniz kadar değiştirme işlemi yapabilirsiniz. Ancak çocuk oyuncağına çevirerek kodu unutma ihtimalinizi arttırmayın. Güçlü ve benzersiz bir PIN kodu belirleyin ve öylece bırakın. Aynı durum cihaz parolanız için de geçerli. Şüpheli bir durum olmadığı sürece parolalarınızı değiştirmenize gerek yok. 

Daha güvenli bir iPhone deneyimi için yapmanız gerekenler:

iphone, güvenlik

iOS işletim sistemi, güvenlik konusunda en geniş seçenekleri sunan sistemlerden bir tanesi. Cihazınızın modeline göre Face ID, Touch ID ya da klasik bir parola kullanarak iPhone’unuzu çok daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. Zaten her Apple cihazı zorunlu olarak 6 haneli bir cihaz parolasına sahiptir.

Ayarlar sayfanız üzerinden Face ID ve Parola ya da Touch ID ve Parola seçeneğine dokunarak buradan cihaz güvenliği ile ilgili tüm ayarlamaları gerçekleştirebilirsiniz. Size en uygun koruma seçeneğini belirleyerek ve bu korumayı tüm alanlarda uygulayarak cihazınızı istenmeyen ziyaretçilerden koruyabilirsiniz.

Jailbreak işleminden uzak durmak, her mobil uygulamaya her izni vermemek, güvenilir olmayan internet sitelerine girmemek, sosyal medya platformlarında iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmak, halka açık Wi-Fi ağlarına bağlanmamak ve gerekirse bir antivirüs mobil uygulaması indirmek de güvenli bir iPhone deneyimi için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bazıları. 

iPhone PIN kodu değiştirme işlemi nasıl yapılır sorusunu yanıtladık, uygulayacağınız yöntemi adım adım anlattık ve cihaz güvenliği ile ilgili bilmeniz gereken bazı detaylardan bahsettik. Kullandığınız parolalar, kodlar ve şifreler ne kadar güvenli olursa kişisel bilgileriniz de bir o kadar güvende olur. 

Emoji İle Tepki Ver

20

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası