aöl 2019 ek sınav tarihi / AÖL ek sınav başvuruları başladı! AÖL başvuruları ne zamana kadar alınacak?

Aöl 2019 Ek Sınav Tarihi

aöl 2019 ek sınav tarihi

A&#;L ek sınav s&#;reci başlatıldı.. A&#;ık lise ek sınavları ne zaman?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) dönemi ek sınav müracaatları başladı. Dönemi 8 ve üzeri olan AÖL öğrencileri için yapılacak ek sınavın, başvuru, sınav ve ders seçim tarihleri ile katılım ücreti de belli oldu. Bu gelişmenin ardından AÖL öğrencileri detayları öğrenmek adına araştırma yapmaya başladı. Peki, AÖL ek sınavları ne zaman? Ek sınav başvuruları ne zaman bitecek?

Açık liseden mezun olamayan öğrenciler için ek sınav süreci işlemeye başladı. AÖL'ün resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile dönemi 8 ve üzeri olan AÖL öğrencileri için yapılacak ek sınava dair merak dilen tüm sorular yanıt buldu. İşte, AÖL ek sınavları hakkında tüm detaylar

Eğitim hayatına AÖL'de devam eden dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için ek sınav düzenlenecek. Öğrencilerin Ek Sınava girebilmesi için katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayacağından dolayı MUTLAKA Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek, öğrencilik durumlarını Ek Sınav için aktif duruma getirmeleri ve ek listede bulunan sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için;

Ek Sınav Tarihi : 31 AĞUSTOS - 01 EYLÜL

Ek Sınav Başvuru Tarihleri : 29 TEMMUZ AĞUSTOS  

Ek Sınav Ders Seçimi : 29 TEMMUZ AĞUSTOS

Katılım Bedeli : 30 TL

EK SINAV YAPILACAK YERLERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

AÖL ek sınav başvuruları başladı! AÖL başvuruları ne zamana kadar alınacak?

Girdikleri sınav sonuncunda mezun olamayan öğrenciler için ek sınav fırsatı MEB tarafından duyuruldu. Sınav başvuruları bugün alınmaya başladı. Açık Öğretim lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi'nden girdikleri son sınavlar sonucunda mezun olamayan ancak, bir yükseköğretim kurumuna kayıt hakkı kazanmış öğrenciler belli bir ücret karşılığında ek sınavlara katılarak mezun olma şansını yakalayabilecek. Peki AÖL sınav başvuruları ne zamana kadar alınacak? Sınav ücreti ne kadar? Sınav hangi illerde yapılacak? İşte yanıtı

AÖL EK SINAV BAŞVURULARI

AÖL mezuniyeti için ek sınav başvuruları 29 Temmuz - 01 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Sınava katılmak isteyen öğrencilerin katılım bedeli olan 30 TL'yi anlaşmaları bankalardan yatırmaları gerekiyor. Ardından, mutlaka Halk Eğitim Merkezi'ne müracaat ederek öğrencilik durumlarını ek sınav için aktif hale getirmeleri ve listesi verilen sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekiyor. AÖL Ek sınavı 31 Ağustos - 01 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

EK SINAV MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN!

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI

Açık lise ek sınav kayıtları ne zaman? AÖL ek sınav başvuru tarihleri

Açık lise ek sınav kayıtları ne zaman? AÖL ek sınav başvuru tarihleri araştırılıyor. AÖL ek sınav için başvurular 29 Temmuz'da alınmaya başlayacak.

MEB'e (Milli Eğitim Bakanlığı) bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL), Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerinden, dönem sonlarında yapılan sınavlar sonucunda mezun olamayan ve herhangi bir yüksek öğretim kurumuna kayıt hakkı kazananlar için ek sınav yapılacak. Bu sayede liseden mezun olarak istedikleri üniversite bölümünü tercih edebilecekler.

MEB tarafından onaylanan ek sınav tarihleri netleşti. Peki, Açık lise ek sınav kayıtları ne zaman? AÖL ek sınav başvuru tarihleri ne zaman? Açık lise ek sınav başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları

AÇIK LİSE EK SINAV KAYITLARI NE ZAMAN? AÖL EK SINAV BAŞVURU TARİHİ

29 Temmuz - 1 Ağustos  -  AÖL ek sınav için başvuru tarihleri

29 Temmuz - 1 Ağustos - Ek sınav için ders seçimi tarihi

AÖL EK SINAV TARİHİ

31 Ağustos - 01 Eylül Dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin katılabileceği ek sınav tarihi

AÖL EK SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayacağından dolayı; öğrencilerin ek sınava girebilmesi için katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek, öğrencilik durumlarını Ek Sınav için aktif hale getirmeleri ve sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekli.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Toplam kazanılan kredinin en az veya üzeri olmalı

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olmalı

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

* Ortak derslerin tamamı başarılı veya muaf olmalı, (Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım derslerinden muafiyet yoktur. Bu nedenle mutlaka başarılı olmalı.)

Güncelleme: 

İlgili Haberler

AÖL sınav yerleri belli olduLise açık öğretim kayıtları ne zaman başlıyor? Açık lise kayıt yenileme tarihleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası