istanbul akvaryum bilet ne kadar / Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

Istanbul Akvaryum Bilet Ne Kadar

istanbul akvaryum bilet ne kadar

İstanbul Akvaryum, Florya semtinde bulunan, dünyanın en büyük tematik akvaryumları arasında gösteriliyor. Aqua Florya Alışveriş Merkezi’nin içinde yer alan İstanbul akvaryum, su altı yaşamını ve içerisinde bulunan binlerce çeşit deniz canlısını yakından görmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat.

İstanbul çok güzel bir şehir. Gezilip görülecek pek çok yeri var. İstanbul’un En Güzel Parkları, Koruları ve Bahçeleri yazımın ilginizi çekeceğini düşünüyorum.

yılından bu yana hizmet veren Akvaryum,  dönüm arazi üzerine kurulmuş dev bir akvaryum. O kadar çok canlı çeşidi var ki duyacağınız rakama siz bile inanamayacaksınız.  bin çeşit deniz canlısı. Gerçekten hayret verici değil mi? Bu kadar çok deniz canlısının bir arada oluşu.

Bunların arasında  metrelik tehlikeli anakondalar, korku filmlerinden gayet iyi tanıdığımız köpek balıkları, vatozlar, piranalar  ve daha pek çok tehlikeli hayvan bu akvaryumun içerisinde. Bazen bu canlıları belgesellerden izlerken bile içimizin ürperdiği olmuştur. Burada size o kadar yakınlar ki tam anlamıyla inceleme fırsatı buluyorsunuz. Özellikle çocukların çok sevecekleri ve ilgi gösterecekleri muhteşem bir yer.

İstanbul Akvaryum içerisinde binlerce canlı barındırıyor.

Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 17 tema ve yapay iklim uygulanan 1 adet yağmur ormanı teması bulunuyor. Burada bulunan canlıların doğal yaşam alanlarına yakın bir ortam oluşturulmaya çalışılmış.

Akvaryumda bulunan 17 tema

KaradenizKızıldenizBatı Atlantik
İstanbulAntartikaPanama Kanalı
MarmaraAkdenizPasifik Okyanusu
Çanakkale BoğazıCebeli TarıkNautilus (Denizaltı)
EgeDoğu AtlantikAmazon Yaymur
Ormanları
Süveyş KanalıOrta Atlantik Sırtı

Her bir tema kendi içerisinde ayrı özelliklere sahip. Canlıların bulunduğu kültürel, coğrafi ve mimari özelliklere göre alanlar belirlenmiş. Bu temalar arasında ilerledikçe her girdiğiniz bölümde biraz daha şaşkınlık yaşıyorsunuz.

Mesela, İnsanoğlunun bildiği en eski canlı türü dinazorlardır. Fakat burada bulunan o kadar ilginç bir canlı var ki tarihi dinazordan çok daha eski.  At Nalı Yengeci adı verilen bu canlı milyon yıl önce yaşamış. Eminim bu deniz canlısı sizin de çok dikkatinizi çekecek.

İstanbul Akvaryumda tehlikeli pek çok deniz canlısı bulunuyor.
İstanbul Akvaryumdaki deniz canlıları.
istanbul Akvaryum birbirinden farklı deniz canlılarına ev sahipliği yapıyor.

Akvaryumun en büyük canlısı Limon Köpekbalığı. Ayrıca cinsiyet değiştirebilen Orfozlar, dünyanın en tehlikeli canlılarından olan Anakondalar, güçlü çene yapısıyla bir yılana benzeyen Akdeniz Müreni gibi pek çok insanı şöyle bir ürperten hayvanlar var. Dünyanın en büyük faresi olarak bilinen Kapibara bile var.

Akvaryumda dış görüntüleriyle oldukça sevimli olan canlılarda var. Bunlardan ilki Palyaço Balığı. Grubun en renkli ve sempatik balığıdır. Diğer canlımız biraz romantik. Hayvanın romantiğimi olur demeyin. Gerçekten oluyormuş. Adıda Gentoo PenguenleriDünyanın en romantik hayvanları olarak biliniyorlar.

İsimleri ile de oldukça ilginç olan canlılar var. Mesela İnek Burunlu Vatoz, İmparator Melek Balığı, Kırmızı Karınlı Pirana, Uzun Boynuzlu İnek Balığı, Cüce Kayman Timsahları, Tetik Balığı, Napolyon Balığı gibi daha pek çok farklı isimde canlı bulunuyor.

İstanbul Akvaryum yağmur ormanları
İstanbul Akvaryumda bulunan yağmur ormanları doğal atmosferiyle dikkat çekiyor.

Akvaryumun içerisinde ki en güzel yerlerden biride Amazon Yağmur Ormanları. Girdiğinizde adeta kendinizi gerçek bir Yağmur Ormanındaymış gibi hissediyorsunuz. Bunun nedeni de sıcaklığın ve nem oranının gerçeğine uygun olarak çok iyi bir şekilde ayarlanmış olması. İçerisinde ki tüm bitkiler Kosta Rika’dan getirilmiş. Etrafta gördüğünüz birbirinden farklı, rengarenk ve bir o kadarda ilginç canlılarla kendinizi İstanbul’un ortasında bir anda Yağmur Ormanlarında buluyorsunuz.

İstanbul Akvaryum Sinema Salonu ile sinema severlere hizmet veriyor.

Bunların haricinde 2 adet 15 kişilik 6 akslı 5D sinema salonu, rüzgâr, sis ve su gibi efektlerle sanki gerçekmiş hissi verilmeye çalışılmış.

Akvaryumun çıkışında hediyelik eşya satan dükkan bulunuyor. Akvaryumun içerisinde bulunan canlıların oyuncakları, magnetler, biblolar ve süs eşyalarından alarak gezinizin bir hatırası olarak saklayabilirsiniz.

Akvaryumun düzenlediği etkinlikler arasında dalış eğitimleri de yer alıyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen 30 dakikalık bilgilendirmenin ardından, içerisinde 5 bin canlının yaşadığı ve 4 bin metreküp su kapasitesine sahip tank içerisinde, köpekbalıkları eşliğinde dalış yaptırılabiliyor. Bu dalıştan sonra katılımcılara ” İstanbul Akvaryum Dalış Sertifikası” veriliyor.

Evlilik teklifi, yıl dönümü ve doğum günü gibi özel günlerinizi ve anlarınızı ölümsüzleştirmek ve güzel bir sürpriz yapmak isterseniz su altında yaşamak pankart açma organizasyonuna katılabiliyorsunuz. Yalnız bir hafta önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Adres: Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No Florya-İstanbul

E-mail: [email protected]

Telefon: 97 44

Fax: 21 35

Florya Bakırköy’e bağlı bir semt. Buraya Kara ve demir yolu kullanarak ulaşmak mümkün.

  • E5 Karayolu; üzerinden geliyorsanız, Ataköy sahil yolu veya Bakırköy sahil yoluna girip Florya tabelalarını takip etmeniz halinde kolaylıkla İstanbul akvaryuma ulaşırsınız.
  • Metrobüsle; Beşyol durağında indikten sonra Florya bulunan minibüslere binerekde ulaşabilirsiniz. Buraya en yakın Sefaköy, Florya-Bağlar, Cennet Mah. metrobüs durakları bulunuyor.
  • İETT Otobüsleri ile; BN1 Halkalı – Eminönü, BN2 Küçükçekmece – Eminönü, BN3 Halkalı – Yenikapı, 73Y Yenibosna Metro-Akvaryum, 73B Florya – Bakırköy ve 73F Florya – Taksim hattını kullanabilirsiniz.
  • Marmaray ile; Florya Akvaryum durağında inerek akvaryuma gidebilirsiniz.
  • Havaalanından taksiyle İstanbul Akvaryum sadece 5 dakika sürüyor.

İstanbul Akvaryum  güncel giriş fiyatı yetişkinler için  TL, yaş, öğrenci, engelli, 65 yaş üstü, gazi bilet ücreti ise TL. yaş çocuklar için ücret alınmıyor.

İstanbul Akvaryuma Online bilet almak için tıklayın.

Haftanın her günü ziyaret edilebilen akvaryum hafta içi  saatleri arasında açık. Hafta sonu gitmek isteyenler için ise  saatleri arasında ziyarete açık.

Biletinizi online alın, %35'e varan indirimlerden faydalanın!

Biletler & &#;yelikler

EN &#;OK SATAN

EN &#;OK SATAN

Biletini online satın al, %35 indirimi ka&#;ırma!

  • Bir kere girdiğinde istediğin kadar uzun kal
  • İndirimler yalnızca onlinedan alınan biletlerde ve T&#;rk vatandaşları i&#;in ge&#;erlidir.
  • %35 İNDİRİM AYNI G&#;N İ&#;İN ALINAN BİLETLERDE GE&#;ERLİ DEĞİLDİR.

En &#;ok Tavsiye Edilen

SEA LIFE İstanbul + Madame Tussauds İstanbul

  • Bu bilet satın alındığı g&#;nden itibaren 90 g&#;n ge&#;erlidir.
  • SEA LIFE İstanbul'a Giriş
  • Madame Tussauds İstanbul'a Giriş

SEA LIFE + LEGOLAND&#; Discovery Centre İstanbul

  • SEA LIFE İstanbul'a Giriş
  • LEGOLAND&#; Discovery Centre'a Giriş
  • Bu bilet satın alındığı g&#;nden itibaren 90 g&#;n ge&#;erlidir.

Yıllık &#;yelik

  • İlk ziyaret tarihinden itibaren 12 ay boyunca SEA LIFE İstanbul'a sınırsız giriş hakkı.
  • Hediyelik Eşya Mağazasında %10'luk İndirimin keyfini &#;ıkarın.
  • LEGOLAND&#; Discovery Centre İstanbul biletlerinde %20 indirimden yararlanın

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir