harranla ilgili şiirler / Metinde yer alan görsellerden hareketle Harran ile ilgili bir şiir yazınız.

Harranla Ilgili Şiirler

harranla ilgili şiirler

HARRAN

Bedevi bir yalnızlıktır beni saran çöl
Kitabelere sığmayan dövmelerdir inimdeki gurbet
Gitsem Kerem’in külü savrulur,akıl esir kalır ruha
Sussam sabahları kararır bütün sokakların
Çamurlu bir ayna gibi yayar kendini zaman
 
Çokça ayrılık sığar ölüme
Bir canda yüz bin beden çırpınır
Suyun yüreği ateşin sesiyle birleşir
Toprağın kalbi durur
Çığlıklar diken üstünde, sesler gömülmüştür
Gece serilmiştir çöle.Güneşe mayın    
ömrümüze buğday ekilir 
Harran yeşilinde soyulmuş bir şehirdir şimdi yeraltında
Gölgesinde ruhlarımız ayrılır ve tarih kendini yanıltan  
bir bellektir burda.
Tapınakların rahminde tanrıların hücresi
Yere inen krallar, biçim değiştiren yüzler
Ve her karesi insanın yenilgisi olan dua
Sin yüzünü kapatır, acem sırtında taşır kendini,  
zerdüşt kovulur yurdundan
Çöl biter…yol başlar
Uygarlık adına demiryolları… çeliğin ihaneti
Savrulan gün…Ay’da şeytanın surat buruşması  
harelenen insan… ve artık gülyağı minarelerin harcında   
her dilde sussan esrik bir köle çığlığıdır Harran.


Ah okusan… konuşan sesim olsan, dursan
Gölgesi olsan gidenlerin:Harran
Sen yüreğimden çıkmış gibi sırılsıklam.
 
(İpek yolu’ndan)


“Metinde yer alan görsellerden hareketle Harran ile ilgili bir şiir yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Metinde yer alan görsellerden hareketle Harran ile ilgili bir şiir yazınız.

Soru: Metinde yer alan görsellerden hareketle Harran ile ilgili bir şiir yazınız.

  • Cevap:MEDENİYET KENTİ HARRAN

Harran sen geçmişin ışığı
Harran sen uygarlığın anası
Sen tarihin otağı
Herkes görmeli kutsal kent Harran’ı

Her yerin tarih
Her yerin verimlilik
Senin koynunda yatar
Bütün bir insanlık ki hepsi uygar

“6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 120 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları

Harran Güzellemesi - Çeşitlemeler, Şiirler: 1 - 2

Orijinal karton kapaklarında. Tarih: 1993-1996 Sayfa Bilgisi: 108+185 s. Ebat: 13x19

Harran Güzellemesi - Çeşitlemeler, Şiirler: 1 - 2, Fazıl Bayraktar tarafından kaleme alınmıştır. Kitap Akademi Kitabevi tarafından [İzmir] yayınlanmıştır. Sayfa bilgisi 108+185 s. olarak belirtilmiştir. Harran Güzellemesi - Çeşitlemeler, Şiirler: 1 - 2 adlı eser Türkçe dilindedir.

Ağırlığı 0,3 kg’dır.

Kitap KARTON KAPAKLI cilt bilgisi ile yıllar önce eklenmiştir.

Harran Güzellemesi - Çeşitlemeler, Şiirler: 1 - 2 adlı eser, Kitap > Edebiyat, Kurgu > Şiir kategorisinde İkinci El olarak satıştadır.

Kondisyon: Çok İyi

Ürün kondisyonları ürün açıklamalarında belirtildiği ve/veya ürün fotoğraflarında görüldüğü gibidir. Açıklamada yer alan veya fotoğrafta görülen üründen farklı nitelikte bir ürün gönderilmesi halinde siparişin iadesi/iptali kitantik.com güvencesi ile sağlanabilmektedir.

Kargo Ödeme Durumu

Alıcı Öder

Ürün Sanat Kitabevi / Sahaf tarafından, PTT, Yurtiçi, Aras veya Sendeo Kargoyla gönderilecektir. Kargo ücreti 29.90 TL dir ve sipariş anında ödenir. Aynı mağazadan veya ortak kargo anlaşmalı mağazalardan bu ürünle birlikte alacağınız diğer ürünler için ek kargo ücreti ödemezsiniz.

Sanat Kitabevi / Sahaf - Mağaza Hakkında

LÜTFEN DİKKAT BUYURUNUZ !

DÜKKANIMIZ GEÇİCİ OLARAK KAPALI, HASTAMIZ VAR... ANCAK KİTANTİK ÜZERİNDEN ÇALIŞIYORUZ. BU YÜZDEN DÜKKANA GELMEYE ZAHMET ETMEYİNİZ. ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ...

Değerli Kitapseverler,

Ceman yekün 37 yıllık sahafız. Dükkanımız eski, stoklarımız büyük, fiyatlarımız hesaplı...
Satın aldığınız eseri gayet muhkem ambalaj yapar, faturası ile birlikte derakap kargolarız, bizde sipariş bekleme yapmaz...

Keza, hatırlatalım;
Kargolarımızı, tüm Türkiye'ye Sendeo Kargo & Kitantik anlaşması ile gönderiyoruz, Her ne alırsan 29,90 liraya gider. Misal; bir incecik Mızraklı İlmihal alsan da, 15 cilt eşşek ölüsü gibi Meydan Larousse alsan da kargo fiyatı değişmez.

Amma velakin; YURTİÇİ, 500 LİRA ve ÜZERİ aldın mı, gayri hiç düşünme, kargo bizden...

YURTDIŞI'na gelince;
PTT ile (yüzey / surface), posta ödemesi alındıktan sonra, en hesaplı şekilde ve heman göndeririz, gözünüz arkada kalmaya...

En derin saygılarımızla...

DSpace JSPUI

Abstract: Karşılaştırmalı edebiyat ve edebiyat sosyolojisi kavramları, son zamanlarda akademik çalışmalarda giderek önem kazanmıştır. Bu nedenle bu çalışma, her iki kavramın temel özelliklerine dayandırılarak oluşturulmuştur. Bu çalışmanın konusu, Arap edebiyatı ile Türk edebiyatının Modern Dönem şairlerinden olan Nâzik el-Melâike ile Gülten Akın'ın şiirlerinin edebiyat sosyolojisi bağlamında karşılaştırılmasıdır. Bugüne dek el-Melâike ve Akın üzerine birçok çalışma yapılmış ama bu iki şair karşılaştırılmamıştır. Bu karşılaştırmanın amacı; her iki şairin sosyolojik konulara şiirlerinde yer verirken gösterdikleri benzerlik ve farklılıklara dikkat çekmektir. Edebi ürünlerin sosyolojik arka planına ışık tutmak suretiyle şiirlerin taşıdıkları anlamı geniş açılarla yorumlamak çalışmanın temel hedeflerindendir. Her iki şairin şiirlerinde en çok yer alan sosyolojik konuların başlıkları belirlenerek bununla ilgili olan şiirler incelenmiş, bu nedenle şiirlerin biçimsel özellikleri göz ardı edilmiştir. Ayrıca şairlerin bireysel izlekli şiirleri de çalışmanın dışında tutularak toplumsal meselelerin yoğun olarak işlendiği şiirler ele alınmıştır. Bunların yanı sıra, çalışmada her iki şairin hayatına, yaşadıkları dönemin özelliklerine ve şiire olan bakış açılarına da değinilmiştir. Ayrıca edebiyat-toplum, şiir-toplum ve kadın şair-toplum ilişkisi de çalışmada ele alınan diğer konular arasındadır. Bu karşılaştırmanın sonucunda; Nâzik el-Melâike ile Gülten Akın'ın şiirlerinin oluşumunda ülke koşullarının belirleyici bir rol oynadığı tespit edilmiştir. Şairlerin yaşadıkları dönemde Türkiye ile Irak özelinde değişiklik gösteren sosyolojik gerçeklere koşut olarak şairlerin tutumlarında da değişiklik olduğu göze çarpmıştır. Çalışmada, şair, şiir ve toplumsal koşullar arasındaki ilişki tespit edilmeye çalışılmış; buna dayanarak yorum ve çıkarımlarda bulunulmuştur. Bu çalışma ile edebiyat sosyolojisi bağlamında değerlendirilen edebi ürünlerin sunduğu istifade alanının genişlediği sonucuna varılmıştır. Ayrıca karşılaştırmaya konu olan isimlerin bu yöntemle ele alındıkları zaman, ürünlerinin ve dönem özelliklerinin belirginleştiği gözlemlenmiştir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir