hollanda vize başvuru formu türkçe / Hollanda Vize Başvuru Formu

Hollanda Vize Başvuru Formu Türkçe

hollanda vize başvuru formu türkçe

SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU VE GEREKLİ EVRAKLAR

Schengen Vizesi Nedir: Tek bir vize ile 33 ülkeye girme imkanı sağlayan ortak bir vize. Doğu Avrupa&#;ki bazı ülkeler hariç, Avrupa&#;nın önemli bir kısmını Schengen vizesi ile gezebiliyorsunuz. Schengen bölgesine yer alan 33 ülkenin 27 tanesine Schengen vizesi verebiliyor, diğer 6 tanesi de vize verme yetkisi yok ama Schengen vizesi ile topraklarına girmenize izin veriyor. Aşağıda başvuru formlarını bulacağınız tüm ülkelere vize için başvurabilirsiniz. Schengen vizeniz ile gidebileceğiniz tüm ülkeleri görmek içinse buraya tıklayabilirsiniz: Schengen Vizesi Ülkeleri

Bu yazıda sadece Schengen Vizesi başvurunuzda bulunması gereken evrakları anlattık. Schengen Vizesi Nasıl Alınır yazımızda hem Schengen vizesi başvuru işlemlerini ve de püf noktalarını anlattık.

SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU FORMU

Her ne kadar birkaç Schengen ülkesini içeren bir seyahat programı planlıyor olsanız bile, Schengen vizenizi Schengen Bölgesinde ilk giriş yapacağınız ülkenin konsolosluğundan almanız gerekir. Örneğin, sırayla Norveç, İsveç ve Finlandiya&#;ya gidecekseniz, vize işlemleri için Norveç Konsolosluğu&#;na başvurmanız gerekir. Bu durumda işe o ülkenin Schengen vizesi başvuru formunu doldurmakla başlamalısınız. Schengen vizesi başvurusunuda bulunacağınız ülkenin güncel başvuru formunu, eğer ki gideceğiniz ülkenin konsolosluğu bir aracı kurumla anlaşmalı çalışıyorsa o kurumdan, çalışmıyorsa o ülkenin konsolosluğundan alabilirsiniz.

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Başvuru formlarının ülkeden ülkeye değiştiği gibi, istenilen evrakların içeriği de değişiklik gösterebiliyor. Aşağıda listesini bulacağınız evraklar, hangi ülkeden Schengen vizesine başvurusanız başvurun dosyanızda olması zorunlu olan evraklar. Ayrıca, iş/eğitim durumunuza göre bunlara eklemeniz gereken evraklar var. Öğrenci/ Çalışan/İşveren/Emekli/ 18 yaşından küçüklerden istenen evrakları da yazının devamında bulabilirsiniz. Bunlar dışında ülkelerin isteyeceği ek evraklar da olabilir.

Biz bu bölümde klasik turistik vize olan C tipi Schengen vizesi için istenilen belgeleri verdik. Eğer turistik değil de eğitim, iş, medikal gibi farklı sebeplerle vizeye başvuruyorsanız faklı bir Schengen vizesi türüne başvurmanız gerekir. Diğer vize tipleri  için bunlardan farklı evraklar da isteyebilirler. Diğer Schengen Vizesi Türlerini görmek için tıklayın.

Gelelim Schengen vizesi başvurunuz için gerekli evraklara:

1. Vize Başvuru Dilekçesi

Vize başvuru dilekçesinde şu hususları açıklamalısınız

  • 1. Schengen vizesine başvuran kişinin seyahat amacını
  • 2. Planlanan kalış ve ayrılış sürelerini,
  • 3. Seyahat masraflarının finansmanını kimin üstlendiğini (kendisi mi başka biri mi),
  • 4. Masrafları üstelenenin bunu nasıl karşılayabileceğiniz anlatan kısa bir açıklama (8 senedir çalıştığım firmada ithalat müdürüyüm ya da şu kadar kira gelirimiz var gibi)
  • Ayrıca, eğer uzun süreli vize talebinde bulunuyorsanız bunun sebebini de açıklamalısınız (Almanya&#;da yaşayan arkadaşlarımı senede ziyarete geliyorum/ Müzik festivallerini takip ediyorum gibi)
  • Ayrıca daha önce Schengen, İngiliz, Amerikan, Kanada aldıysanız onları da dilekçeye not edebilirsiniz.

2. Vize Ücreti Dekontu

Schengen vizesi ücretini nakit olarak, başvuru merkezindeki gişede ödüyorsunuz. Ancak gişede sizden kesilecek tutar daha fazla olacak, çünkü vize merkezi hizmet bedelini de size fatura ediyor. Bu hizmet bedeli aracı kurumdan kuruma değişiyor. Size verdikleri ödeme dekontunu vize başvuru dosyanıza eklemeyi unutmayın.

3. Kimliğinizin Fotokopisi

Kimliğinizde fotoğrafınızın ve TC kimlik numaranız olması gerekiyor

4. Schengen Vizesi Başvuru Formu

Yukarıda söylediğimiz gibi her ülke aynı formu kullanmıyor, mutlaka gideceğiniz ülkenin formunu doldurmanız lazım.  Formu bastıktan sonra tükenmez kalem doldurmanız ve imzalmanız gerekiyor. Belçika, Finlandiya ve Norveç ise elle doldurulmasını istemiyor, yukarıdaki linklerden dijital ortamda formunuzu doldurup sonra bastırıp imzalıyorsunuz.

5. Biometrik Fotoğraf, 2 Adet

Her ne kadar bazı vize başvuru merkezinde fotoğrafınızı alsalar da hala sizden yanınızda biometrik foroğrafınızı getirmenizi istiyorlar.

Biometrik Fotoğraf Nedir?
Biometrik fotoğraf dediğimiz şey vesikalıktan farklı bir fotoğraf türü. Gülümsemeden, beyaz fonda çekilmesi, saçların surattan uzaklaştırılması, kulakların belirgin şekilde görülmesi gibi belli kurallara göre çekilmesi ve 35 mm x 45 mm ölçülerinde basılması gerekiyor. Daha birkaç kuralı daha var ancak bunları sizin bilmenizi gerek yok, artık tüm fotoğrafçılar konuya hakim ve biometrik fotoğraf istiyorum dediğinizde onlar sizi yönlendiriyor.

Hazırda biometrik fotoğrafı olanlar: Fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekiyor.

6. Güncel Pasaportunuz ve Eski Pasaportlarınız

Pasaportunuzu götürmeden mutlaka şu şartları karşılıyor mu bakın: En az 6 ay geçerli, en az 2 sayfası boş, sağlam durumda, içindeki bilgileri okunaklı olmalı.
Daha önce kullandığınız pasaportlarınızı da yanınıza alın.

7. Daha Önce Alınmış Schengen Vizelerinizin Fotokopileri (Varsa)

Eskiden Schengen vizesi almış olmak süreci olumlu etkileyen bir durumdur. Daha önce Schengen Vizesi aldıysanız, fotokopilerini dosyanıza ekleyin.

8. Uçak ve Otel Rezervasyonu

Seyahatinizin gidiş &#; dönüş uçak rezervasyonu ve konaklama bilgileri ve başvuru sahibinin bilgilerini içeren otelden konfirme edilmiş rezervasyonu,

9. Seyahat Sigortası

En az Euro&#;luk garantisi olan seyahat sağlık sigortası, (eğer ki konsolosluktan red kararı çıkarsa bu sigortayı iptal edebiliyorsunuz.)

Seyahat Masrafları Karşılayabilecek Finansal Yeterlilikte Olduğunuzu Kanıtlamaya Yarayacak Belgeler

Son 3 aya ait banka hesap dökümleri, maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü, varsa araba ve gayrimenkul tapuları&#; (Ayrıca kişi ilk defa Schengen vizesine başvuruyorsa, ondan çok daha fazla ve ayrıntılı finansal açıdan garantör belge istenebilir)

DİKKAT: Bu noktada hem istenilen finansal belgeler ülkeden ülkeye değişebiliyor. Bir diğer önemli konu da hem de banka hesabınızda bulunması beklenen miktarın siz başkalarına sponsor oldukça artması. Örneğin bireysel Fransa seyahatiniz için TL olan miktar, çocuğunuz ve eşinizin de sponsorluğunu üstlendiğinizde TL olabiliyor.

Davet mektubu

Başvurduğunuz ülkede ziyaret edeceğiniz kimse varsa, başvurunuzu güçlendirmek için ondan vize davet mektubu talep edebilirsiniz.

İş / Öğrencilik Durumunuza Göre Eklemeniz Gereken Belgeler

Çalışanlardan istenilen ek belgeler

  • İşveren kurum tarafından, kişinin seyahat sebebi, meslek durumu, pozisyonu, seyahat tarihleri gibi konuları içeren vize talebinde bulunulacak Schengen ülkesinin konsolosluğuna hitaben yazılmış, ıslak imzalı kaşeli, şirketin antetli kağıdına yazılmış bir vize talep dilekçesi,
  • Güncel vergi levhası fotokopisi,
  • Orijinal ve güncel, İngilizce faaliyet belgesi,
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • SGK (4A) hizmet dökümü (e-devletten alınabiliyor),
  • Son 3 ayı gösteren, kaşeli ve imzalı maaş bordrosu,
  • Kişi çiftçi ise, bağlı olduğu Ziraat Odası Kurumu’ndan Çiftçi Belgesi, kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis ise mesleğiyle ilgili oda kaydı ya da Meslek Kimlik Kartı fotokopisi.

İş sahibi veya ortaklarından istenilen ek belgeler

  • Şirketin bağlı bulunduğu ticaret odasından alınacak faaliyet belgesi,
  • Kişi çiftçi ise, bağlı olduğu Ziraat Odası Kurumu’ndan Çiftçi Belgesi, kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis ise mesleğiyle ilgili oda kaydı ya da Meslek Kimlik Kartı fotokopisi,
  • Güncel ticaret sicil gazetesinin kopyası,
  • Şirketin vergi levhası kopyası.

Emeklilerden istenilen ek belgeler

  • Emekli maaşını gösteren belgeler (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

18 yaşından küçük çocuklar için ek belgeler

  • Doğum belgesi
  • Schengen vize başvuru formu (Her iki ebeveyn tarafından imzalı. Fakat çocuğun velayeti tek bir ebeveyndeyse veya aile mahkemesi kararı da gerekli)
  • Ebeveynelerin nüfus cüzdanları ve pasaportlarının noter tasdikli fotokopileri,
  • Eğer çocuk tek başına seyahat edecekse, her iki ebeveyn tarafından imzalanmış noter tastikli muvafakatname (izin belgesi) gerekiyor. Her iki ebevyn imzası kuralı, ebeveyn evli değil ise veya çocuğun tek vasisi kendisiyse geçerli değil.

Öğrencilerden istenilen ek belgeler

  • Öğrenci Belgesi
  • Tüm masrafları sponsorun üstlendiğini belirten ve ilgili konsolosluğa hitaben yazılmış imzalı vize talep dilekçesi,
  • Öğrenciye sponsor olacak kişiye/kişilere ait maddi destek verebileceğine dair kanıtlayıcı ek evraklar.

Odamızın vize birimi üyelerimizin ticari vize alımlarını kolaylaştırmak amacıyla kurulmuştur. 

Odamızın, Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde üyelerimizin "Ticari Vize İşlemleri" yürütülmektedir.

Bunun yanı sıra, Romanya Başkonsolosluğu ile yapılan anlaşma çerçevesinde, üyelerimizin uzun süreli vize alabilmesi için tarafımızdan Referans Mektubu verilmektedir.

ALMANYA

Almanya Ticari vizesi için şirket sahibi , ortakları ve çalışanları için Ticari Vize başvurusu alınmaktadır.

Almanya Schengen Türkçe Başvuru Formu

Almanya Vekaletname Formu

Almanya Şirket Çalışanları İçin İstenen Evraklar

Almanya Vizesi Şirket Sahibi - Ortak İçin İstenen Evraklar

FRANSA

Şirket sahibi veya ortağı olan üyelerimiz için Ticari vize başvurusu yapılmaktadır. Fransa Ticari vize başvurularının online olarak doldurulması gerektiğinden aşağıda gerekli başvuru linkini görebilirsiniz.

Fransca Ticari Vize Başvuru Linki

Fransa Vizesi Şirket Sahibi - Ortak İçin İstenen Evraklar

İTALYA

Sadece İtalya Şirket davetiyesi olan şirket sahibi veya ortağı olan üyelerimiz için Ticari Vize başvurusu yapılmaktadır. İtalya’ya Fuar’a katılmak isteyen üyelerimizin başvuruları İstanbul İtalya başkonsolosluğu tarafından turistik olarak kabul gördüğünden ticari vize olarak başvuru yapılamamaktadır. 

İtalya Vize Başvuru Formu

İtalya Vekaletname Formu

İtalya Ticari Davetiye Formu

İtalya Vizesi Şirket Sahibi - Ortak İçin İstenen Evraklar

HOLLANDA 

Hollanda için sadece üyemiz olan şirket sahipleri ve ortakları için Ticari Vize başvuruları yapılmaktadır.  Hollanda vize başvuru formu online olarak doldurulacağından ekte gerekli linki görebilirsiniz.

Hollanda Ticari Vize Başvuru Linki

Hollanda Vizesi Şirket Sahibi - Ortak İçin İstenen Evraklar

ROMANYA

Romanya Başkonsolosluğu ile yapılan anlaşma çerçevesinde, üyelerimizin uzun süreli vize alabilmesi için tarafımızdan Referans Mektubu verilmektedir.

Romanya Referans Mektubu İçin Gerekli Belgeler

Hollanda vizesi evrakları , çalışan, şirket sahipleri, emekli ve öğrenciler için gerekli belgeler uzman personelimiz desteğe hazır. Schengen vizesi ile girilebilen Avrupa ülkeleri vize evrakları ve vize işlemlerinde kendi içinde küçük değişiklikler göstermektedir. Hollanda, Almanya, Fransa, İsviçre, İtalya, Schengen ülkesi olmasına rağmen evrak ve prosedürde değişiklikler göstermesi sizleri şaşırtmasın. 

Hollanda Vizesine Başvuracak Vatandaşlarımız İçin Önemli Uyarı: Yeşil,Gri ve Siyah Pasaportlara Vize Uygulanmamaktadır. Sadece Bordo Pasaportlara Sahip Vatandaşlarımızdan Vize İstenmektedir.

HOLLANDA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Pasaport ve pasaport fotokopileri (Pasaport süresi 6 ayın üzerinde olmalı ve en az iki boş sayfası bulunmalıdır)
  • 2 adet fotoğraf (Fotoğraflar 30*40 biometric standartlarda olmalı ve son 3 ay içinde çekilmiş olmalıdır)
  • Konfirmeli otel rezervasyonu ve uçak rezervasyonu (Otel rezervasyonları muhakkak konfirmeli olmalıdır)
  • Seyahat sağlık sigortası (Size bu konuda yardımcı olabiliriz, lütfen danışınız)
  • Ticari Ziyaretler için davetiye
  • Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren banka dökümü (max. 15 gün önce Islak imzalı ve kaşeli alınmalıdır)
  • Aile ziyaretleri için belediyeden onaylı orijinal davetiye. Davet edenin son 3 aylık gelir belgesi, oturum kartı veya kimlik fotokopisi, evlilik cüzdan fotokopisi, vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • İkametgâh (E-devletten alınabilir)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devletten alınabilir)
  • Kimlik fotokopisi


Ayrıca;

İŞVERENLER için;

  • Antetli kâğıda dilekçe (Islak imzalı, kaşeli ve olmalıdır)
  • Faaliyet belgesi (Maksimum 6 ay içinde alınmış orijinal veya e-imzalı olmalıdır)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası fotokopisi (Vergi levhası zarar veya yeni tescil ise şirketin son 3 aylık banka hesap dökümü)

ÇALIŞANLAR için;

  • İşveren dilekçesi (İçeriğinde izin tarihlerinin yazıldığı ıslak imzalı ve kaşeli dilekçe – ingilizce)
  • SGK işe giriş bildirgesi (Barkodlu olmalıdır)
  • Barkodlu 4A hizmet dökümü (E-devlet SGK tescil ve hizmet dökümü adımından barkodlu olarak alınmalıdır)
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (Şirketten kaşe imzalı)
  • Faaliyet belgesi (Maksimum 6 ay içinde alınmış orijinal veya e-imzalı olmalıdır)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası fotokopisi (Vergi levhası zarar veya yeni tescil ise şirketin son 3 aylık banka hesap dökümü)

EV HANIMLARI için;

  • Dilekçe
  • Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar
  • Evli ise evlilik cüzdanı

ÖĞRENCİLER için;

  • Öğrenci belgesi (Üniversite öğrencileri mutlaka e-devletten barkodlu almalıdır)
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar
  • 18 yaş doldurulmamış ise ve seyahat anında anne ve babadan birinin veya her ikisinin birden olmaması durumunda muvafakatname

EMEKLİLER için;

  • Eğer fotoğraflı emekli kartı var ise fotokopisi ya da e-devletten alınmış emekli olduğunu gösteren barkodlu belge
  • Emekli maaşının yattığı banka hesap hareketleri (Şahsi olmalıdır, son 3 ayı gösterecek şekilde bankadan orijinal alınmalı ve banka yetkilisininimza sirküleri eklenmelidir)
     

NOT : Önemli Hatırlatmalar:
1: Belgelerin fotoğrafı çekilerek elektronik ortamdan çıktı alınması kabul edilmemektedir, belgeler taranıp mail atılmalıdır.
2: Orijinali istenen belgelerde ‘’aslı gibidir’’ vb. kaşeler bulunmaması gerekir.
3: Bütün belgeler A4 ebadında olmalıdır.
4: 12 yaşından küçük çocukların parmak izi için gelmesine gerek yoktur.
5: Son 5 yıl içinde Schengen bölgesi için parmak izi vermiş kişilerin başvuru sırasında bulunmasına gerek yoktur (Konsolosluk başvurudan daha sonra başvuru sahibinden parmak izi ve imza talebinde bulunabilir)

- Hollanda Konsolosluğu’nun turistik ve ticari başvurularda işlem süresi ortalama 15 - 20 gün olup ticari başvurularda işlem daha hızlı yürümektedir. Ayrıca özel durumlarda işlem süresi uzayabilmektedir.
- Başvuruların acentemize ortalama 30 gün öncesinden gönderilmesi tavsiye edilmektedir. Seyahat süreniz yakın ise lütfen bize danışınız.
- Türkiye’nin herhangi bir şehrinde ikamet eden kişiler İstanbul’dan başvuru yapabilir (Bölge ayrımı yoktur)

  • Vize Başvurusunda Bulunacakların Sayfamızda bulunan Vize Rejim Tablosuna dikkat etmeleri önemle rica olunur.
  • Pasaport Geçerlilik Sürelerinin Seyahat Bitiminden Sonra 6 ay olmalıdır. E - Pasaport sitesinden bilgi alabilirsiniz

VİZE DİLEKÇE ve BAŞVURU FORMLARI ; 
Vize Dilekçe Örneklerini ve gerekli olan vize başvuru formları için WhatspApp Destek Hattı  76 09 iletişime geçiniz.

Başarılı! Mesajınız bize gönderildi.

Hata! Mesajınız gönderirken bir hata oluştu.

Online Form

Print Friendly, PDF & Email

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası