termostatik vana tamiri / Termostatik Vanalar İçin Montaj ve Kullanım Talimatı | KAS Vana, Flex Hortum, PPRC

Termostatik Vana Tamiri

termostatik vana tamiri

Termostatik Vana Montajı

Termostatik vana montajı için gerekçeniz nedir ya da neden termostatik vana taktırıyorsunuz. Eğer evde oda termostatı var ise termostatik vanaya çok da gerek yoktur. Termostatik radyatör vana montajı bilinçli yapılmalı, termostat kafası yere paralel olmalıdır. Merkezi sistemde termostatik vana gerçekten ihtiyaçtır. Termostatik vana fiyatları, markaya göre değişmektedir. Taktırmanızı önereceğimiz vanalar, Eca termostatik vana, danfoss termostatik vana, vailant termostatik vana şeklindedir.

Yakıt tasarrufu yapmak ve peteklerin gereksiz şekilde yakıt tüketimini önlemek amacıyla Termostatik Vana Montajı yapan tesisatçı ile iletişime geçmelisiniz. Termostatik vana nasıl takılır, termostaki vana ve radyatör vanası montajı veya termostatik vana kaçta olmalıdır? Bu konuda servisimizden destek alarak sağlıklı bir iş yaptırabilirsiniz.

Termostatik vana ve radyatör vanası montajı termostatik vana kullanımı diğer taraftan termostatik vana kırıldı veya termostatik vana kafası çıktı gibi arızalarda değişim en kalıcı çözümdür.

Neden Termostatik Vana Taktırmalıyım? Termostatik Vana Montajı

Oda sıcaklığına göre ayarlanan vana termostatik Vana Montajı yapan tesisatçı çağırarak yakıt giderlerinizi düşürebilirsiniz. Bu şekilde evinizi daha homojen şekilde ısıtmanız da mümkündür. Termostatik vana uzman kişiler tarafından takılırsa bunun bütün avantajlarından yararlanabilirsiniz. Termostatik vana otomatik şekilde pimi iterek gelen sıcak suyun akışını, debisini kontrol altında tutar ve ayarladığınız sıcaklıkta petekler ısı yaymaya başlar. Bu şekilde yakıt gideriniz gözle görünür şekilde azaltılabilir.

Termostatik Vana Montajı - Termostatik vana nasıl takılır?

Termostatik Vana Montajı

Kombi yüksek derecede çalışıp ortamı çok iyi ısıttığında camları açmak zorunda kaldığımız olmuştur. Böyle bir tabloda kombi ekonomik ayarda çalışacağına,  cam açıldığı için kombi tekrar soğuyan ortamı ısıtmaya çalışacaktır. Bu durumda yakıt tüketimi artacaktır. Termostatik vana takıldığında ise ortam istenilen ısıya, ayarladığınız ısıya geldiğinde otomatik olarak sıcak su debisini düşürdüğü üçün sıcaktan bunalmadan konforlu ısınırsınız.

Hem sıcaktan bunalmayacaksınız, hem fazla yakıt tüketmeyeceksiniz hem de camlar açıldığında üşümeyeceksiniz. Termostatik vana ideal sıcak ortamları oluşturup sıcaklığı istenilen düzeyde tutar.

Termostatik Vana Nasıl Takılır?

Termostatik radyatör vanası montajı yapılırken en başta termostatik vana yere paralel olmalıdır. Termostatik vana dereceleri istenilen düzeyde ayarlanabilir olduğu için termostatik vana değişimi gerekli görülür. Termostatik Vana Montajı yapan tesisatçı bu konuda bilgili olduğundan vanayı peteğe kafası yere paralel gelecek şekilde montajını yapar. Vananın dik olarak monte edilmesi halinde ısı aşağıdan yukarıya yükseldiğinden vananın ızgaralarından geçmediğinden oda sıcaklığı doğru ayarlanmaz. Termostatik vana takılması sırasında vana ve sensör ayrı monte edilir. Bu şekilde vananın daha iyi görevini yapması sağlanır. Dolayısıyla kalorifer tesisatı daha verimli kullanılabilir.

  • Termostatik vana takılırken vananın görevini yerine getirebilmesi için akış yönüne bakılmalı su akış yönüne uygun montaj dikkat edilmesi gereken hususlar arasında önemli bir yere sahiptir.
  • Termostatik vana etrafı kapalı olmamalı ki hava akışı engellenmesin ve görevini sağlıklı yerine getirsin.

Termostatik Vana Montajı yapılınca uyulması gereken  kurallara uyulur ve istenilen şekilde istenilen yere takılır ise faydasını görürsünüz. Kullandıkça oda sıcaklığının istenilen düzeyde tutulması gereksiz yakıt tüketiminin de önüne geçer. Birde termostatik vana için seçiminiz kaliteden yana olsun ki beklediğiniz faydayı göresiniz. Termostatik vana kırıldı, termostatik vananın kafası çıktı gibi durumlarda da tesisatçıdan yardım alabilirsiniz.

Benzer Gönderiler:

TERMOSTATİK VANA

TERMOSTATİK VANA

Termostatik Vana İle Tasarruf İmkanı

 

Her Oda da Farklı Sıcakık

Termostatik vana, odanızın sıcak­lığını koruyan otomatik kontrol elemanıdır. Termostatik başlık  içinde bulunan sıvı sensör, oda sıcaklığı arttığında genleşir ve gövde milini iterek vanayı kapatır. Oda sıcaklığı düştüğündeyse büzü­lür, içeride sıkışmış olan yay mili geri iter, vana tekrar açılır. Termostatik Vana ile ilgili bilmeniz gerekenler

* Oda sıcaklığında 1 °C’lik azalma, yaklaşık %6 tasarruf anlamındadır.

* Radyatör soğursa vana ayarını değiştirmeyi­niz. Radyatör yüzeyinin soğuması, ortam ısısının istenilen dereceye ulaştığı anlamına gelir. Bu durumda radyatörün üst kısmı sıcak, alt kısmı soğuk olabilir.

* Termostatik vananın hava ile temasını kesmeyi­niz. Vana önüne herhangi bir eşya yerleştirmek isterseniz arada en az 15 cm’lik boşluk bırakı­nız.

Termostatik vana kullanımı yakıt tasarrufu yapmamızı sağlamaktadır. Günümüzde kombi sistemleri en gelişmiş ısınma sistemleri arasındadır. Fakat teknolojinin ilerlemesi ile yeni kombi sistemleri ve daha az yakıt yakına yardımcı olacak kombi sistemleri icat edilmektedir, şuan kullanılmakta olan sistemlerden en tasarruflusu termostatik vana sistemleridir. Termostatik vana sayesinde her odanın ısısını istediğiniz oranda ayarlayabilirsiniz ve böylelikle tasarruf yapmış olacaksınız. Kombi sistemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli özellik yakıt tasarrufu ve yakıtın güvenli bir şekilde kombi tarafından ısıya çevrilmesidir. Sizin için en güvenli ve tasarruflu kombi sistemlerini evlerinize montaj yapmakta ve kombilerde kullanılan vana gibi parçaların en kalitesini siz müşterilerimiz için özenle seçmekteyiz.

Kombi tamiri ve ayarları için insanlar bazı firmalarla iletişim ve ulaşım sıkıntısı çekmektedirler, bizim firmamız ise size 24 saat ulaşım sistemi sunmakta aynı zamanda sınırsız hizmet vermektedir. Sizin için en kaliteli ve tasarruflu vana tamiri, vana arızası, vana ayarları gibi sorunlarda destek olmaktayız. Uzman ekibimiz sayesinde termostatik vana ayarları kısa bir süre içerisinde yapılır, vana arızaları kısa bir süre içerisinde tamir edilip gerekli olan yedek parçalar firmamız tarafından karşılanır. Yedek parça değişimi ya da parça değişimi gibi onarım işlemleri için ücretler müşterilerden temin edilmektedir.

Termostatik vanalar tüm Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır ülkemizde ise birçok bölgede kullanılmaya başlanmış ve tasarruf için önem taşımaktadır. Termostatik vanalar oda belli bir ısıya ulaştığında kendiliğinden ısı ayarını otomatik olarak düşürmektedir böylelikle odanın ısısını siz istediğiniz oranda ayarlayabilirsiniz. Termostatik vanaların kullanımı kolaydır müşterilerimiz için uzman ekibimiz tarafından termostatik vana kullanımı montaj işlemleri sırasında anlatılmakta ve bilgi verilmektedir. Termostatik vana kullanımı kolay ve zahmetsizdir, siz değerli müşterilerimiz için her türlü hizmeti sunmaktayız.

 

Kışa girmeden radyatörlerinize termostatik vana montajı ile %30 enerji tasarrufu için bize  başvurun

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir