kadın ve erkek beyni arasındaki 10 temel fark / Kadın ve Erkek Arasındaki 45 Fark! - Mahmure

Kadın Ve Erkek Beyni Arasındaki 10 Temel Fark

kadın ve erkek beyni arasındaki 10 temel fark

Kadın ve erkek arasındaki 10 temel fark

Kadın ve erkek arasındaki 10 temel fark

Kadınların kalbi erkeklere göre daha hassas ve kırılgandır. Bunun yanı sıra unutmamak konusunda erkeklerden açık ara önde olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karabulut, kadınların erkeklerden farklı 10 ilginç özelliğini anlattı. İşte o özellikler

Kadın beyni unutmuyor

Kadınların hafızalarında daha çok olayı kaydettiği ve bunları erkeklere oranla daha çabuk hatırladığı Norverç'te yapılan bir araştırma ile kanıtlandı. Bu durumun nedeni tam net olmasa da, özellikle yüksek tansiyon ve damar sertliğine bağlı beyindeki yaşlanmanın erkeklere göre daha çabuk olduğu tahmin ediliyor.

Duygularını anlatmak için daha çok kelime kullanıyor

Kadınların günlük kullandıkları kelime sayısı erkeklerden yaklaşık 2,5 kat daha fazladır. Bu durum kadınların sosyal ortamlarda daha hızlı adapte olmalarını sağlar. 

Kalbi daha kırılgan

Kadınların kalbinin erkeklere göre daha hassas ve kırılgan olması bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Aşırı stres ve üzüntünün tetiklediği kırık kalp hastalığı da kadınlarda daha sık görülür. Kadın kalbinin damarları daha ince ve büzüşmeye daha meyilli olduğu içinde tedavi etmek daha zordur. 

Bunun yanı sıra kalp krizi geçiren kadınlarda ölüm oranı erkeklere oranla daha yüksektir ve kalp atım sayısı da yüksek olduğu için çarpıntıya daha meyillidir. 

Kalp krizine daha dayanıklı

Erkeklere kıyasla kadın kalbinin damar hastalığı oluşum riskinde 10 yıl fark vardır. Temel nedeni ise kadınlık hormonunun koruyucu etkisi ve zararlı alışkanlıkların daha az olmasıdır. 

Ağrı eşiği daha yüksek

Kadınların ağrı eşiği erkeklere göre daha yüksektir. Bununda temel nedeni kadınların doğum sancılarına dayanabilmelerini sağlayan yapısal özellikleridir. Ağrı eşiğinin yüksek olması ve ağrı yerinin tam seçilememesi özellikle kalp krizi geçiren kadınlarda tanı koymayı güçleştirir. Kalp krizinde; erkeklerde göğüs ağrısı ön planda olurken, kadınlarda nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk ve şişkinlik ön planda olur.

Hormonları bağımlılıktan koruyor

Kadınların kötü alışkanlıklara bağlı olma durumu erkeklere oranla daha düşüktür. 

Kadınların vücudu daha esnek

Kadın vücudu erkeklere göre daha esnek olduğundan eklemlerin hareketliliği daha geniştir. Vücuda kıvraklık kazandıran özellik aynı zamanda doğum olayının sorunsuz geçmesini sağlar. 

Kadınların burnu daha fazla koku alıyor

Kadınların burnu daha hassas olduğu için koku ayırt etmede erkeklere oranda bir adım öndedir. Burunda bulunan kokuya duyarlı hücrelerin kadınlarda daha fazla olduğu yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır. 

Kadınlar bu özellikleriyle hem parfüme daha düşkündür hem de bozulmuş gıdaları daha çabuk fark eder. 

Bel yağlanması daha az

Kadınlar yapısal olarak erkeklere göre bel bölgesinde yağ depolamaya daha az meyillidir. 

Daha uzun yaşıyor

Normal yaşam beklentisi kadınlarda 5 yıl daha fazladır. Buna sebep olarak kadınların kalp ve damar hastalıklarına daha az yakalanması, sosyal ilişkilerinin daha güçlü olması ve kişisel bakımlarına daha dikkat etmeleri gösterilebilir. 

Kadın ve Erkek Arasındaki 45 Fark!

11Yaşlanmak:

Yaşlanmak:

Erkekler kadınlardan daha hızlı yaşlanırlar. 55 yaşındaki bir kadın bedensel gücünün yüzde 90'ına sahiptir. Oysa aynı yaştaki bir erkek gücünün sadece yüzde 70'ine sahiptir. 35 yaşındaki bir erkeğin damar sistemi 50 yaşındaki bir kadınınkine eşdeğerdir. Buna karşılık kadında sadece cilt daha ince olduğundan çabuk yaşlanıp kırışır. Kadınlar yaşlanma olayını psikolojik olarak erkeklerden çok daha kolay funduszeue.info: Erkekler kadınlardan yüzde 50 oranında fazla kas gücüne sahiptir. Buluğ çağında erkeklerde kas hücrelerinin sayısı 20 misli, kadınlarda 10 misli artar. Erkekler kadınlardan üçte bir oranında daha güçlüdürler.

12Buluğ:

Buluğ:

Erkekler buluğ çağını , kadınlar yaşları arasında yaşfunduszeue.infoşam Süresi:Erkeklerin ortalama ömrü 71,5 yıl, kadınların 78 yıldıfunduszeue.infoar: Erkeklerin bacakları daha uzun ve kaslıdır. Bu yüzden kadınlardan daha hızlı koşar, daha uzağa zıplarlar.Vücut Ölçüleri: Erkek ortalama cm boyunda ve 73,5 kg ağırlığındadır. Göğüs çevresi 98,5cm , beli 80,4cm'dir. Kadın ortalama cm boyunda olup 61,2 kg'dir. Göğüs çevresi 90,1; kalça genişliği 96,5 cm; beli 74,3 cm'dir.

Kadın ve erkek beyni arasındaki fark…

Giriş Tarihi:

Kadın ve erkek beyni arasındaki fark…
Kadın ve erkek beyni arasındaki fark…
Kadın ve erkek beyni arasındaki fark…
Kadın ve erkek beyni arasındaki fark…
Kadın ve erkek beyni arasındaki fark…
SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası