hamit tuna iyi parti / Mersin Başkan Tuna'dan İyi Parti'ye: Çadır Partisi - Dailymotion Video

Hamit Tuna Iyi Parti

hamit tuna iyi parti

İYİ Parti Mersin'de Burhanettin Kocamaz'ı aday göstermek için çözüm arıyor

Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Kaynak, İYİ Parti

İYİ Parti, 'dahili operasyon' olarak nitelendirdiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusunun zamanında seçim kuruluna iletilmemesi nedeniyle yaşanan krizin çözümü için harekete geçti.

Burhanettin Kocamaz'ın aday olamaması da siyasi partiler arasında "komplo, operasyon" polemiğine yol açtı.

İYİ Parti ve CHP, Kocamaz'ın aday olamamasından MHP'yi sorumlu tutarken, MHP ise bu durumun Millet İttifakı ortakları arasındaki "danışıklı oyun, örtülü aday çekme operasyonu" olduğunu savunuyor. Her üç parti de Kocamaz'ın aday olamamasının "Hangi partiye yarayacağı?" sorusuna verilecek yanıtın, olayın sorumlusunu ortaya çıkaracağını dile getiriyor.

İYİ Parti: Kocamaz aday olacak

Burhanettin Kocamaz'ın aday olamaması nedeniyle sıkıntıya giren İYİ Parti'de, olayın perde arkasında MHP olduğu görüşü hakim.

Parti kaynakları, kamuoyu anketlerinde Kocamaz'ın, diğer partilerin adaylarına göre açık ara önde olduğunu ve bunu engellemek için de il yönetimine operasyon çekilerek, adaylığının engellendiği savunuyor.

Bu konuda MHP'nin Mersin adayı Hamit Tuna'nın, "Göreceksiniz Kocamaz İyi Parti'den aday olamayacak" sözleri kanıt olarak gösteriliyor. Kocamaz da aday olamaması üzerine yaptığı ilk açıklamada Tuna'nın bu sözlerine dikkat çekmişti.

BBC Türkçe'ye konuşan bir İYİ Parti yöneticisi, "Ne yaparlarsa yapsınlar, göreceksiniz Kocamaz, belediye başkan adayı olacak" görüşünü dile getirdi.

Başka partiden adaylık mümkün mü?

İYİ Parti'de yapılan kapsamlı toplantılarda durum değerlendirmesi yapıldı. İl Seçim Kurulu'na itiraz edilmesi kararlaştırıldı ve bu başvuru yapıldı.

Parti "geçerli mazeret nedeniyle gecikme yaşandığı" gerekçesiyle seçim kuruluna başvuruda bulundu.

Bir parti yetkilisi "trafik kazası" gibi zorunlu nedenlerle başvuru yapılması halinde ilçe seçim kurulunun mazereti kabul edebileceğini ifade etti.

Bu konuda yılında, geç başvuru yapan bir adayın gösterdiği mazeretin yerinde bulunarak, adaylığa vize vermesi gösteriliyor. İl seçim kuruluna yapılan itiraz başvurusuyla ilgili son kararı Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği belirtiliyor.

DP adaylığı ihtimali arttı

İYİ Parti yönetimi ise seçim kurulunun "mazeret başvurusunu" reddetme olasılığına karşı da, Kocamaz'ın başka bir partiden aday gösterilmesi seçeneği üzerinde duruluyor.

Bu plana göre Kocamaz, İYİ Parti'den istifa edecek ve kesin aday listelerinin ilan edileceği 3 Mart tarihine kadar başka bir partiden aday gösterilecek. İYİ Parti yönetiminin bu konuda Saadet Partisi ve Demokrat Parti (DP) ile temas yürüttüğü belirtiliyor.

İYİ Parti'de formül arayışları çerçevesinde gün içinde hızlı bir trafik gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti listelerinden milletvekili seçilen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'la görüştü. Varılan uzlaşmaya göre, seçim kuruluna yapılan "mazeret başvurusu" için 24 saatlik süre yarın dolacağı için, eğer "ret" yanıtı gelirse Kocamaz İYİ Parti'den istifa edecek ve DP'den aday olacak.

Saadet Partisi Mersin'de belediye başkan adayı göstermişti. Saadet Partisi'nin adayını çekmemesi halinde DP veya DSP seçeneğinin de gündeme gelmesi ihtimal dahilinde gösteriliyor.

MHP: Kocamaz artık dikiş tutmaz

İYİ Parti'nin, Kocamaz'ın adaylığının engellenmesinden sorumlu tuttuğu MHP'de Kocamaz'ın aday olmamasının CHP'ye yarayacağı düşünülüyor.

Kocamaz'ın aday olamamasının, CHP-İYİ parti arasında "danışıklı oyun" olduğunu savunan MHP'liler, Kocamaz'ın İYİ Parti adayı olarak seçim kazanamayacağının görüldüğünü, CHP adayının oylarını bölmemesi için adaylığının, "geciktirme" formülüyle bir anlamda çekildiğini savunuyor.

Kocamaz'ın deneyimli bir siyasetçi olduğuna dikkat çeken MHP'li bir kaynak, "Gidip kendisi de başvurabilirdi. İl başkanı son başvuru saatini yanlış bildiği için listenin geciktirildiğini söylüyor. Kocamaz gibi bir siyasetçi, neden başvurusunu son dakikaya bırakıyor" yorumunu yaptı.

Söz konusu kaynak, Kocamaz'ın bundan sonra farklı bir partiden aday gösterilse de, adaylık başvurusunu geciktirmesinin olumsuz bir algı yaratacağını belirterek, "Artık bu saatten sonra dikiş tutmaz" ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, İYİ Parti'nin partisine yönelik suçlamalarını reddederek, bu durumun "örtülü aday çekme operasyonu" olduğunu, İYİ Parti'nin Mersin'de CHP adayını destekleyeceğini savundu.

CHP: İl Başkanı yargılanmalı

CHP ise MHP'den gelen "örtülü aday çekme operasyonu" iddialarına karşı çıkıyor. CHP kulislerinde Kocamaz'ın aday olmamasının CHP'ye değil, MHP'ye yarayacağı yorumu yapılıyor. Kocamaz'ın, MHP'den ayrılsa da hala ağırlıklı olarak ülkücü-sağ seçmenden oy aldığına işaret ediliyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, olayın arkasında "tezgâh" olduğunu belirterek, "O il başkanı yargılanmalı" görüşünü dile getirdi.

İYİ Parti'nin “dahili operasyon” dediği Mersin'de Cumhur İttifakı kaybetti

31 Mart yerel seçimlerinin gayri resmi sonuçları ortaya çıkarken en dikkat çekici şehirlerden birisi de Mersin oldu. İYİ Parti’nin 'dahili operasyon' olarak nitelendirdiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusunun zamanında seçim kuruluna iletilmemesi nedeniyle yaşanan kriz CHP’ye yaradı. Bu şehirde Cumhur İttifakı’nın adayı MHP kaybederken kazanan CHP adayı oldu.

Bu şehirde CHP adayı Vahap Seçer yüzde 45,3 oy alırken MHP adayı Hamit Tuna yüzde 40,7 oy aldı. DP şemsiyesi altında seçime giren İYİ Parti adayı Ayfer Yılmaz ise yüzde 11,9'da kaldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocamaz'ın adaylık başvurusunun yapılmamasına ilişkin, "Bu bir ihmal değildir. Bu bir sorumsuzluk da değildir. Bu, İYİ Parti'ye yönelik dahili bir operasyondur." demişti.

WhatsApp'ta ücretsiz bültenimize abone olun, Türkiye ve dünya gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Mersin Yerel Haberleri

  • AK Parti ve MHP Mersin il başkan adayı kim?

    Gündem, 19 Mart

    AK Parti ve MHP Mersin il başkan adayı kim?

    AK Parti yerel seçimler için aday adaylık başvurusu sürecini tamamladıktan sonra şimdi de AK Parti il başkan adayları açıklandı. Vatandaşlar ''AK Parti ve MHP Mersin il başkan adayı kim? Hamit Tuna kimdir?'' sorularını aratmaya başladılar. Peki, Mersin il başkan adayı Hamit Tuna kimdir? İşte detaylar

  • Tuna'dan Kocamaz yanıtı: Belgenizle ispatlayın, adaylıktan çekileceğim

    Gündem, 25 Şubat

    Tuna'dan Kocamaz yanıtı: Belgenizle ispatlayın, adaylıktan çekileceğim

    MHP'li Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, İYİ Parti'den aday olamayan Burhanettin Kocamaz konusunda bir televizyon programında kendisini suçlayıcı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e cevap verdi. Tuna, "Çıkan anketlerde kendisinin çok gerilerde olduğunu gören şahıs, bir atraksiyon yapmak durumundaydı. Onu da bu şekilde yaptı" dedi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'den istifa etti

    Gündem, 20 Kasım

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'den istifa etti

    Son dakika Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 50 yıldır içinde yer aldığı MHP'den istifa ettiğini duyurdu. Kocamaz, " MHP çatısı altında hizmet üretmenin ortadan kalktığı ve adeta çek git denildiği bir dönemde rahmetli Başbuğ'a olan sadakatimi ve ülkücü fikir ve düşüncelerimi saklı tutmak üzere, hayatımın en zor kararını veriyor ve 50 yıllık içinde bulunduğum MHP'den istifa ediyorum" dedi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası