av tüfeği ruhsatı nasıl alınır / Yivsiz Av Tüfeği Satın Alımına Dair Bilgiler « Akdaş Silah A.Ş.

Av Tüfeği Ruhsatı Nasıl Alınır

av tüfeği ruhsatı nasıl alınır

Av T&#;feği Ruhsatı Nasıl Alınır? Yivli, Yivsiz Av T&#;feği Sahibi Nasıl Olunur?

İlk defa av tüfeği kullanacak olanların öncelikle av tüfeği ruhsatı alması gerekir. Bu ruhsatlar İlçe Emniyet Müdürlüğünden veya Jandarma Karakol Komutanlığına başvurularak alınabilmektedir. Jandarma Karakol Komutanlığı için ruhsat ve satın alma işlemlerini e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Av Tüfeği Ruhsatı Nasıl Alınır?

Av Tüfeği ruhsatı alacaksanız öncelikle sizden istenen belgeleri hazırlamanız gerekmektedir.

Yivsiz Tüfek Ruhsatı almak ya da yenilemek için istenen belgeler;

Kaymakamlığa verilecek olan dilekçe

4 tane son 6 ayda çekilmiş olan vesikalık fotoğraf

18 yaşından büyük olmak

Kapaklı telli dosya

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

Arşivli sabıka kaydı

Yenilemek içinse eski ruhsat fotokopisi

Sağlık raporu

Ruhsat harcı olarak TL ödeme yapılması gerekmektedir. Av tezkere harcının Orman İşletme Müdürlüğüne yatırılması gerekmektedir.

Yivli Tüfek Ruhsatı almak için gerekli olan belgeler;

Kaymakamlığa yazılmış dilekçe

Arşivli sabıka kaydı

4 tane son 6 ayda çekilmiş renkli vesikalık fotoğraf

Nüfus cüzdanının aslı ile birlikte fotokopisi

Müdürlükten alınacak olan Ek-1 formu

Tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporu

Yarım kapak karton dosya

Kişilerin başvuruları şahsen yapması gerekmektedir. Yivli tüfek ruhsatı almak için kişilerin öncelikle avcılık belgesi alması gerekmektedir. Yivli tüfek bulundurma ücreti ,30 TL olarak belirlenmiştir.

Yivsiz Tüfek Ruhsatı Nasıl Alınır

Gerekli Şartlar

18 Yaşını Doldurmuş Olmak ve Son 2 Yılda Sabıka Kaydının Temiz Olması Gibi Şartlar Aranır. Aynı Zamanda Devletin Yetkili Hastanelerinden Sağlık Raporu Alınması Gereklidir.

(Terör, Kadına ve Çocuğa Şiddet, Taciz, Memuriyetten Atılma Gibi Suçlardan Yargılandıysanız veya Ceza Aldıysanız,Affa Uğrasanız Dahi Hiçbir Şekilde Silah Ruhsatı Alamazsınız)

Lütfen Güncel Silah Yasalarına Göz Atın

Gerekli Belgeler

  • Sağlık Raporu

  • Dilekçe​

  • Nüfus Cüzdanı Aslı​

  • Adet Vesikalık Fotoğraf (6 ay içerisinde çekilmiş olacak)​

  • Parmak İzi​

  • Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatname Harcı ( yılı için TL) dir.​

  • Vergi Borcu Yoktur Yazısı. ( TL) 'den Az İse Alabilirsiniz

  • Yarım kapaklı dosya​

  • Ruhsat Süresi 5 Yıldır, 5 Yılın Sonunda, 3 Ay içince Ruhsatınızı yenilemeniz Gerekir.

  • Gerekli Belgeler ile il-ilçe Emniyet Müdürlüğüne Başvuru Yapabilirsiniz.

(Detaylı Anlatım) Silah Ruhsatı Başvurusu için Tıklayın

Konu ile ilgili Soru Sormak için Lütfen Yorum Yapınız

Yorumlarınızı Okuyor ve En Kısa Sürede Cevap Veriyoruz

funduszeue.info > Doğru Bilginin Adresi

FacebookTwitterWhatsappLinkedinPinterest

Yivsiz Av Tüfeği Satın Alımına Dair Bilgiler

Yivsiz Av Tüfekleri Satın Alma Belgesi Ve Yivsiz Av Tüfekleri Ruhsatnamesi
Kaynak: Emniyet Müdürlüğü

İkamet edilenyer (müracaatçının ev adresi) Polis bölgesi ise bağlı olduğu İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma bölgesi ise bağlı olduğu İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat edilecektir. YİVSİZ AV TÜFEK RUHSATNAMESİ ile bahse konu yivsiz av tüfeği ni bulundurabilir veya taşıyabilirsiniz. Avcılık yapabilmek için mutlaka Çevre ve Orman Bakanlığınca verilen AVCILIK BELGESİ alınması gereklidir.

İstenen Belgeler
1.    Kaymakamlıktan Havaleli DİLEKÇE
2.    NÜFUS CÜZDAN FOTOKOPİSİ ve Aslı
3.    DOKTOR RAPORU (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınacak Heyet Raporu)
4.    Adli Sicil Kaydı (Özellikle Silah Ruhsatı İçin İstendiği Belirtilerek)
5.    4 Adet Renkli fotoğraf (Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
6.    Silah ruhsatı İstek Formu
7.    Satın alınan YİVSİZ TÜFEK ve FATURASI tespit için getirilecek
8.    Başkasına ait bir yivsiz tüfek devir alınacaksa KARŞILIKLI DİLEKÇE verilecek ve noterden devir yapılarak, DEVİR BELGESİ getirilecek, devir alan ile devir eden (Veya Vekilleri) Ruhsat İşlemleri Büro Amirliğine müracaat ederek Yivsiz Tüfek Satış Akdi yapacaklardır
9.    Satın veya Devir alınan Yivsiz Av Tüfeği varsa müracaatçının Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesine işlenecek yoksa yeni bir Yivsiz Av Tezkeresi Ruhsatnamesi tanzim etmek için Kaymakamlıktan ONAY alınacak  (Bir Yivsiz Av Tezkeresi Ruhsatnamesine en fazla 6 adet yivsiz av tüfeği işlenebilir)
    Yarım kapaklı dosya ve silah ruhsatı istek formu

Satın alma işlemini gerçekleştirmek için işbu belgeyi temin ettikten sonra aslını APS veya kargo yoluyla göndermeniz gerekmektedir.

Yivsiz Tüfek Ruhsatı Nasıl Alınır? ()

Uzun süredir sportif amaçla satın almayı düşündüğüm fakat bir türlü yasal sürece başlayamadığım yivsiz tüfek ruhsatı başvurusu sürecine resmen başladım. &#;Sürecine başladım&#; diyorum çünkü normalde yarım günde halledilecek bir konu yılında bir çok şeyin değişmesiyle birlikte 2 gün sürecek hale geldi benim için.

Ruhsat başvurusu öncesi onlarca web sitesi ve youtube kanalında sürecin nasıl olacağını araştırmış ve bu konuda kendimi hazırlamıştım. Fakat yılı itibariyle ruhsat sürecinde bazı değişiklikler yapılmış ve bu süreç henüz hiç bir web sitesinde bulunmuyor. Bu nedenle de bu rehberi sizler için paylaşmak istedim.

Yivsiz Tüfek Ruhsatı Başvuru Süreci

Yivsiz Tüfek Ruhsatı Başvurusunda 1. Gün

Ben internetten dilekçe ve gerekli belgeleri hazırlayıp direk emniyete dosya bırakmaya gittim. Fakat yivsiz av tüfeği ruhsatı ile ilgili işlemleri yapan polis memuru bana sistemin değiştiğini ve elimdeki evraklardan bazılarına gerek olmadığı ve bazı evrakların eksik olduğunu söyledi. Ben giderken yanıma şunları almıştım:

  • Talep dilekçesi
  • Vergi Borcu Yoktur Yazısı (İnternet vergi dairesinden alınma)
  • 5 Yıllık Ruhsat Harcının Ödendiğine Dair Dekont (59 TL)
  • Sabıka Kaydı (funduszeue.info üzerinden alınma)
  • 4 Adet Vesikalık
  • Aile Hekiminden Alınma Sağlık Raporu
  • Yarım Kapak Dosya (?!)

Elimde bu evraklarla beraber bulunduğum ilçenin ilgili karakoluna gittim. Fakat gittiğimde artık sistemin değiştiğini, sabıka kaydı çıktısına gerek olmadığı, fotoğrafın biyometrik olarak hem dijital hem de baskı halinde olması gerektiği söylendi ve aslında ilk başta almam gereken evrak listesi elime tutuşturuldu. (Siz başvurmadan önce ilgili birimden evrak listesini isteyiniz benim gibi iş yapmak zorunda kalmayın)

Görevli memur; biyometrik fotoğrafın mutlaka png formatında olması gerektiği ve fotoğrafçı tarafından e-mail gönderilmesi gerektiğini üstüne basa basa tekrar etti. Tabi karakoldan ayrılırken mesai sonuna yaklaştığımızdan işlemlerim ertesi güne kalmış oldu.

Yivsiz Tüfek Ruhsatı Başvurusunda 2. Gün

Listeye baktığımda eksik maddelerim şunlardı;

  • Biyometrik fotoğraf (hem baskı hem dijital)
  • Ziraat Bankasına 60 TL Kart ücreti yatırmak

Hemen bu işlemleri tamamladım. Tabi burada bir not eklemek istiyorum.

Yıl olmuş ve hala bankaya gitmek ya da vergi dairesine gitmeye zorlanmak çok saçma. İnternet vergi dairesinden “vergi borcu yoktur” yazısı alabiliyorsunuz ama ruhsat ücretini yatıramıyorsunuz. Aynı şekilde kart ücretini ziraat bankası internet bankacılığı ya da ATM’den yatıramıyor veya havale / eft yapamıyorsunuz. Buradaki tüm işlemlerin funduszeue.info üzerinden yapılması gerekirken hala kapı kapı dolaşmak çok ama çok saçma.  Hem de pandemi döneminde&#;

Neyse, bu evrakları da &#;saçma yarım kapaklı dosya&#; arasına alıp karakolun yolunu tuttum. Tekrar aynı memuru göreceğimi düşünürken bir de ne göreyim. Bizim memur abinin işi varmış ve erken çıkmış. Yerine gelen kişilerin de ne evraklar ne de süreçle ilgili bir bilgisi yok. Asıl memur “yarın geldiğinde buradaki dilekçeyi doldurursun” demişti. Bunu oradaki kişilere söylediğimde “boşver senin dilekçen güzel dünün tarihi olması sorun olmaz” deyince “tamam o zaman” diyerek dosyayı teslim ettim. Bakalım neler olacak?

Yivsiz Tüfek Ruhsatı Başvurusunda 3. Gün

“Acaba yivsiz av tüfeği ruhsat talebim işleme alındı mı?” Bu soruyla gözümü açtım bugün. Çünkü dosya kaybolursa ödediğim kart ücreti dekontu, sağlık raporu vs yeniden uğraşmam gerekecek. Karakolu aradım ve ilgili memurun gelip gelmediğini sordum. Geldiğini öğrenince de kendisiyle görüşmek istediğimi belirttim. Bana dosyanın tam olduğunu ve işlemlerin başladığını söyledi.

Bakalım şimdi önümüzde günlük bir bekleme süresi var. Bu süreç içinde hakkımda bir güvenlik soruşturması yapılacakmış. Sonrasında eğer sorun bulunamazsa satın alma belgesi için beni arayarak haber vereceklermiş.

Ve Yivsiz Tüfek Satın Alma Belgesi Süreci

Bugün telefonum çaldı ve işlemleri yapan karakol başvurumun onaylandığını ve yivsiz tüfek satın alma belgesi uygulamasının artık olmadığını, istediğim av bayiye giderek TC Kimlik numaramı söylediğimde satın alım işlemi  yapabileceğimi söyledi. Ben başvuru dilekçemde iki adet tüfek almak istediğimi belirttiğimden TC kimlik numarama 2 adet tüfek alma izni tanımlanmış.

Bu haberi alır almaz ilk başvuruyu yaptığım tarihte siparişlerini verdiğim 2 adet tüfeği almak için av bayiine doğru yola çıktım ve av bayiine gittiğimde polis memurunun söylediği gibi bilgisayar üzerinden TC Kimlik numarama tanımlı 2 adet tüfek alma iznimin olduğunu teyit ettiler.

Satın Aldığım Yivsiz Tüfekler;

Av bayii tüfeklerim için fatura düzenledi ve tüfeklerle birlikte faturaları da alarak ruhsat işlemleri için ilk başvuru yaptığım karakola doğru yola çıktım. Karakola geldiğimde her zaman olduğu gibi (!) görevli memurun erken çıktığını öğrendim. Sağolsun oradaki başka bir memur tüfekleri kutusundan çıkartıp seri numaralarının, tüfek markalarının ve elimde tutarken fotoğraflarını çekti. Faturalarda yazan seri numaraları ile karşılaştırarak faturaları teslim aldı. Asıl sorumlu memurun masasına bıraktı. Ruhsatımın bir süre (!) sonra evime geleceğini söyledi ve beni tüfeklerimle baş başa bıraktı.

Tabi o heyecanla aklıma gelmedi ama eve gelip tüfekleri kutusundan çıkartırken bir kaç soru aklıma takıldı;

Aldığım tüfeği ruhsat gelene kadar nasıl taşıyabilirim?

Aldığım tüfeği ruhsat gelmeden nasıl kullanabilirim?

Faturaları karakolda, (ben fotoğraflarını çektim ama&#;) elimde de herhangi bir resmi belge yok. Tamam belki sistem üzerinde görünüyordur ama uygulama esnasında polislerin sistemden kontrolde pek hevesli olmadıkları da bilinen bir gerçek. Yıllardır amatör telsizcilik kapsamında kolluk kuvvetlerine yapılan onlarca tebliğe rağmen muhteşem (!) anlayışlı olmalarını bizzat yaşamış biri olarak konu silah ise bu durumun ne kadar ciddi olabileceğini düşündüm. Bakalım yarın ola hayrola. Olmadı sorumlu polis memuru bu sefer yerindeyse (!) gider bilgi alır burada sizlerle bilgiyi paylaşırım. (cevabı aşağıda&#;)

Yivsiz Tüfek Ruhsatını Beklerken&#;

Bir arkadaşım tüfek ruhsatını yenilemek için karakola gitmiş.  Gitmişken yukarıdaki sorularımı memura iletmiş. Memur; &#;eğer hafta sonu tüfeklerle bir yere gidecekse gelsin belge vereyim. Yoksa zaten ruhsatı güne eline ulaşır&#; demiş. Bugün bizzat gidip o belgeyi de almak istiyorum. Sonuçta hafta sonu o tüfekleri denemek şart! Ruhsatın gelme sürecini de sizlerle paylaştığımda bu yazıya gönül rahatlığı ile son verebilirim.

Evet son paragrafı da yazıktan hemen sonra karakola gittim. İlgili memur bana “geçici yivsiz tüfek ruhsatı” belgesini verdi ve artık elimde 1 ay geçerli bir ruhsat mevcut. Belgeyi teslim aldıktan saat sonra da ALO ’dan “Yivsiz tüfek ruhsatnamesi başvurunuz kişiselleştirilmek üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır. Kişiselleştirme sonrası teslime ilişkin bilgilendirme mesajı PTT tarafından gönderilecektir” şeklinde bir SMS aldım.

Ayrıca funduszeue.info üzerindeki Adıma Tescilli Silah Ruhsatı Sorgulama ekranında da 2 adet tüfeğimin işlendiğini ve ruhsat belge numaramın oluştuğunu gördüm. Siz de bu hizmeti kullanmak için buraya tıklayarak sorgulama yapabilirsiniz.

Sonraki yazılarda görüşmek dileğiyle&#;

Bu yazıya puanınız nedir? 

Your page rank:

Comments 61
  1. Harika bir anlatım olmuş. Yazıda da belirttiğiniz gibi değişen sistemle ilgili hiç bir yerde doğru dürüst bilgi yok. Tebrik ederim&#;

  2. Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Aldığınız ruhsat hem bulundurma, hem taşıma ruhsatı yerine mi geçiyor ?

    1. Evet yivsiz av tüfeği ruhsatı hem bulundurma hem de (kurallar dahilinde) taşıma olarak geçiyor.

  3. Sağlık raporunu aile hekiminden mi aldınız? Hastaneye sevk verdiler mi?

    1. Evet aile hekiminden aldım. Tabi aile hekimleri bu raporu verirken biraz zorluk çıkarabiliyor.

  4. Merhaba satın alma belgesi kaldırıldıysa av bayisinden sorgulama yaptırdıktan sonra nasıl devam ediyor süreç bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    1. Av bayi TC&#;nizi bilgisayardan kontrol edip almak istediğiniz tüfeği size faturasıyla teslim ediyor. Siz de fatura ve tüfekle emniyete gidip faturayı teslim ediyorsunuz. Sonrasında ruhsatınız size ulaşıyor.

  5. &#;dan mesaj geldikten kaç gün sonra ruhsat elinize ulaştı ?

    1. 2 ya da 3 gün. O da PTT&#;nin yavaşlığı.

  6. Emeğine sağlık kardeşim hayırlı uğurlu funduszeue.info kazasız belasız kullanmayı nasip funduszeue.info bayağı değişmiş.Bende üçüncü kez yenilemiş olucam mayısta süresi funduszeue.infoşım için tekrar teşekkürler.

    1. İşinize yaramasına sevindim. Kazasız belasız inşallah.

  7. Şunu anlamak istiyorum hiç bı işlem yapmadan TC no ile yivsiz tüfek alabiliyozmu aldıktan sonra mı ruhsat işlemleri oluyor

    1. Merhaba.
      Öncesinde tüm başvurular yapılıyor. Onay geldikten sonra TC kimlik numaranızla satın alabiliyorsunuz.

  8. Hayırlı olsun. Dilekçenizi örnek olarak paylaşır mısınız ? Eksiksiz hazırlamak istiyorum evraklarımı.

    1. Tavsiyem bulunduğunuz ilçenin emniyet ya da jandarmasından almanız olur. Bazı il ve ilçelerde bu yazıklarım dışında sürecin farklı olduğu bilgisi geldi çünkü&#;

      1. yenı av tufeyi rusmatı cıkardıgın da illhaki yenimi tüfek almak gereikiyo arkadaşimin tufeyini alamazmıyım

        1. Devir yoluyla da tüfek alabilirsiniz. Bunun için öncesinde dilekçenizde devir alacağınızı belirmeniz gerekiyor.

  9. Herkes sizin gibi tecrübelerini payşsa ne kadar faydalı olur, hem talebi olanın, hem de bürokratik işlemleri yerine getirenler için çok güzel olur

    1. Ben de aynı düşüncedeyim. Deneyim ve bilgi paylaştıkça çoğalır&#;

  10. mrb. hayırlı olsun. borcu yoktur evrağını vergi dairesi vermedi artık e-devlet üzerinden alıyorsunuz) dedi. bende öyle yaptım acaba sorun çıkar mı ? bir de ben daha evrak toplama aşamasındayım. ziraat bankasına harç işlemim kaldı sizin anlattıklarınızdan kalan. bunları herhangi bir karakola verebiliyormuyum ? illa bağlı olduğum ilçenin karakolu mu olmalı ? şimdiden teşekkürler

  11. Çok teşekkürler ben çok faydalandım keşke sosyal medya hep bu şekilde dayanışma için kullanılsa. Ben de Aydın&#;da yaşadığım için benim için bulunmaz nimet.

  12. 1. Maddedeki dilekçeyi nereden alıyoruz acaba ..??

  13. hocam selam bende bugun ruhsat icin başvuruyu tamamladım 15 güne ararız dediler. Sorum şu ben dilekcede 2 adet alıcamı belirttim sonradan 1 adet daha almak istesem aynı işlemleri baştanmı başlayacam

    1. Genelde 6 ay içinde sağlık raporu vs istemiyorlar. Sadece dilekçe ve harçlar ile ekleme yapabiliyorsunuz.

  14. 2 tufek icin ayrimi vergi aliniyor

    1. Hayır hepsi için tek ücret

  15. Teşekkür funduszeue.infoeriniz için,bende bir tüfek sahiplenmek funduszeue.info için sizden bir gerekçe istediler funduszeue.info özel bir şirkette çalışıfunduszeue.info evimde bulundurmak funduszeue.info için herhangi bir sıkıntı oluyormu.

    1. Gerekçe istemediler benden. Avcılık ya da sportif amaçlı alınabiliyor sonuçta.

  16. Satın alma belgesi 1 ayda mi çıktı sizin. 17 Şubat tan 17 Mart&#;ta sizi aradıklarıni belirttiniz yani 1 ay mi sürüyor.

    1. Evet tam 1 ay sürdü belgemin çıkması.

  17. 1 ay oluyor ruhsat için emniyete başvuruyu yapalı. ne bir sms ne bir bilgilendirme gelmedi, e-devlette de bir şey gözükmüyor&#; güne gelmesi iyiymiş.

    1. Başvuruyu yaptığınız birimi arayarak ya da ziyaret ederek durumunu sormanızı öneririm.

    1. Teşekkürler katkınız için.

  18. Merhaba Kaan bey . Bizim aile hekimi rapor vermiyor siz nasıl aldınız?

    1. Açıkçası benimki de ilk başta burun kıvırdı. &#;Şimdi git akşam üzeri gel bir bakalım&#; dedi. Akşam üzeri gittiğimde yine veresi yoktu ben de vermekten çekinme sebebini yazılı hale getirmesini isteyince &#;tamam o zaman vereyim bari&#; şeklinde halletti.

  19. Eyvallah kardeşim vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler

  20. Gelen yeni ruhsat kimlik kartı,gibimi Kaan bey,iki tüfekte işlenmişmi,tek ruhsata.

    1. Evet kimlik kartı gibi. Arkasında her iki tüfeğin de marka model ve seri nosu yazıyor.

  21. Birde Kaan bey, fotoğrafçı nereye hangi adrese fotoğrafları mail, atacaktır, şimdiden teşekkür ederim

    1. Her ilçenin silah ruhsat birimindeki memurun e-postası farklı. Bu nedenle başvuru öncesi oraya giderek oradaki e-mail adresini ya da prosedürünü öğrenmeniz daha iyi olur.

  22. Yararlı bir yazı olmuş çok teşekkürler. Ama anladığım kadarı ile uygulama ilden ile değişiyor. Geçen gün Ankara&#;da yaşadığım ilçe emniyet müdürlüğüne gittim. 1 adet biyometrik 2 adet normal foto istediler. Öyle email png falan istemedi. Ama 1 biyometrik şart dediler.

    1. Muhtemelen bizimkiler tarama derdinden kurtulmak için benden bu şekilde istediler 🙂

  23. selamlar ruhsat başvurusu onaylandıktan sonra ne kadar süre içerisinde yivsiz tüfeği alabiliyoruz belli bir zaman aşımı var mı ?

    1. 6 Ay içinde silahın satın alınması gerekiyor. Yoksa sağlık raporu vs süreçlere yeniden giriliyor.

  24. merhaba harika bir yazı olmuş fakat bir ricam olacak bilgi sahibi iseniz boşuna uğraşmayayım yılında ceza evine girdim fakat artık sabıka kaydında çıkmıyor yılında ise borçlar sebebi ile psikolojik tedavi gördüm ruhsat için kaç yıl geriye dönük kontrol yapılıyor bilginiz var ise yardımcı olurmusunuz

    1. Merhaba
      Açıkçası net bir geri dönük araştırma süresi yok. Bunun en iyi yolu başvuru yapmak ve görmek. Başvuru sonrası eski dosyanızdan dolayı red alırsanız &#;Memnu hakların iadesi&#; talebiyle mahkemeden silah almaya engel halin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Psikolojik durum ile ilgili ise aile hekiminiz belirleyici olacaktır.

      1. Pardon Emiş Emka Av Bayii

    2. İstanbul&#;da İseniz Emiş Av Bayi Var Ümraniye de Onun Muamelecisi Var Herşeyi O Hallediyor Sağlık Raporu Ödemeler Tüm İşlemler TL Ücret İstiyor Bayinin Muamelecisi Rahat Alabiliyorsun Tek Dosyayı Teslim Etmeye Gittiğinde Parmak İzi Aliyolar Onuda Muamelesi İle Beraber Gidiyorsun O Kadar

  25. Kaan bey bilgilendirmleriniz için teşekkkürler ben dün av tüfeği için müracat ettim bütün evraklarımı tamamladım emniyete verdim benimim ruhsatım tüfek almazsam adresime gelmiyormu illaki tüfek mi almam lazım 6 ay içinde eskiden boşta olsa sarı ruhsatı veriyorlardı yardımcı olursanız memnun olurum
    Saygılarımla

  26. Merhaba kaan bey bende yivsiz av tüfeği almak istiyorum bagaja koyacağım herhangi bir kılıf veya torba içerisinde bulunması zorunlumu acaba.

  27. Hocam banada aynı bilgi smsi geldi ptt tarfından bilgilendiriliceksiniz diye 18 gün oldu hala ses seda yok. E devlettende gözükmüyor. Acaba emniyete mi gitsem

    1. Evet mutlaka emniyete başvurun.

  28. Aile hekimleri neden zorluk çıkarmaya başladı, birde sağlık kuruluna girdim aile hekimi vermediği için kbb doktoru silah ruhsatı almaya uygun değildir diye rapor vermiş şimdi ne yapmam gerekiyor

    1. Zorluk çıkardıklarında çıkardıkları zorluğu yazılı hale getirmelerini isteyin.

  29. Paylaşım için teşekkürler. Yalnız şunu belirteyim maalesef emniyette işler yoğun olduğundan sürekli ek görevler memurlar da maalesef asıl işlerini erteleyebiliyorlar.

    1. Hepsi başımızın tacı. Tabi iş zamanı işler aksayınca insan biraz gerilebiliyor&#;

  30. 13 arLık ta evrakları kaymakalıga verdim kaç günde tlf ederler yivsi tüfek alımı için bilginiz varmı acaba paptise düşmesi gerekiyomuş dogrumudur efendim

  31. Selamün aleyküm kardeşfunduszeue.info yardım edin şuan e devletten randevu aldıfunduszeue.infoın 3&#;üfunduszeue.infoşeyi tamamladıfunduszeue.info e devlette başvuru gözükmüfunduszeue.infote gittiğimde bana yapacakları birşey olmadığını başvuru gününde evrakları tam istediklerini söfunduszeue.infoış yaptığım bir şey mi var yoksa aile hekimi ayak mı yapıyor anlamadıfunduszeue.info 4 kez gittim aile hekimine en son gittiğimde başvurunun altında onayla var onu yapmamışsındır funduszeue.infoız orda onayla güncelle iptal vb. Hiç birşey yok sadece başvuru görüntüfunduszeue.info sadece e devletten başvuru yaptım başka bir şey yapmadıfunduszeue.info ki memurlarda zaten geldiğinde dilekçeni ve gerekli evrakları burda ayarlayacağız dedi adam.Şuan sağlık raporu alamıyorum.Güya sistemde gözükmüyor.

Ne saçma bir hobi: Amatör Telsizcilik

Ne saçma bir hobi: Amatör Telsizcilik

Başlığı gören amatör telsizci arkadaşlarım muhtemelen bana kızacak &#;neresi

Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatına Ek Tüfek Alma ()

Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatına Ek Tüfek Alma ()

Dostlar selam!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası