bilgisayarda televizyona goruntu aktarma / Ekran yansıtma ve bilgisayarınıza yansıtma - Microsoft Desteği

Bilgisayarda Televizyona Goruntu Aktarma

bilgisayarda televizyona goruntu aktarma

PC’den TV’ye Kablosuz Görüntü Aktarma Nasıl Yapılır?

Özellikle küçük bir ekrana ya da monitöre sahip olan bilgisayar kullanıcıları film izlerken ya da oyun oynarken çok daha büyük bir ekran kullanmak için PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma işlemini uygulamak istiyorlar. Bilgisayar ekranını televizyona yansıtma, kablosuz görüntü aktarma işlemi kadar başarılı sonuç vermiyor ve görüntü kayıplarına neden oluyor.

Peki, PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma nasıl yapılır? Bu işlem için kullanabileceğiniz birkaç farklı cihaz var. Her bütçeye uygun modellerini bulabileceğiniz bu cihazlar sayesinden PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma işlemini sorunsuzca gerçekleştirebilirsiniz. Sizin için PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma işlemi nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve kullanabileceğiniz cihazları anlattık.

PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma nasıl yapılır?

Kablosuz HDMI kitleri ile kablosuz görüntü aktarma:

kablosuz görüntü aktarma, hdmi kit

Kablosuz HDMI kitleri, herhangi bir bağlantıya ihtiyaç duymadan bir bilgisayar ve televizyon arasında görüntü aktarmanızı sağlayan cihazlardır. Piyasada pek çok farklı bütçeye göre kablosuz HDMI kiti bulunuyor. Bunlar arasında sizin için en uygun olan modeli seçerek kablosuz görüntü aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kablosuz HDMI kiti ile kablosuz görüntü aktarma işlemi için HDMI girişine sahip bir bilgisayara ve televizyona ihtiyacınız var. Eğer cihazlarınızı son on yıl içinde aldıysanız bu konuda endişelenmenize gerek yok. Çünkü son yıllarda piyasaya çıkan tüm cihazlar HDMI uyumlu olarak kullanıcıya sunuluyor.

Kablosuz HDMI kitleri ortalam 30 metrelik bir menzil sunarlar. Bu menzil içerisinde bulunan cihazlar arasında kablosuz görüntü aktarma işlemini sorunsuzca gerçekleştirebilirsiniz. Elbette, mesafe ne kadar yakın olursa kablosuz görüntü aktarma sonucu elde ettiğiniz sonuç bir o kadar başarılı olur.

Google Chromecast ile kablosuz görüntü aktarma:

kablosuz görüntü aktarma, google chromecast

Google Chromecast, yeni nesil akıllı cihazlar ile HDMI girişine sahip tüm televizyonları birbirine bağlayabilen bir cihazdır. Oldukça küçük boyutta olan Google Chromecast’i televizyonunuza bağladıktan sonra Mac ve Windows bilgisayarlarınız ile ya da iOS ve Android cihazlarınız ile kolayca kontrol edebilirsiniz. 

Google Chromecast ile kablosuz görüntü aktarmak için Google Chromecast’in ve görüntü aktarımı yapmak istediğiniz cihazın aynı ağa bağlı olması gerekiyor. Televizyon açıldığı an aktif duruma geçen Google Chromecast ile aynı ağa bağlandıktan sonra eşleşebilir ve kablosuz görüntü aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Şu an piyasada Google Chromecast 3. nesil modeli bulabilirsiniz. Google Chromecast 3. nesil çok daha gelişmiş bir bağlantı hizmeti sunuyor. Farklı teknoloji mağazalarında ve internet sitelerinde Google Chromecast’i değişen indirim ve fiyat avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

Oyun konsolları ile kablosuz görüntü aktarma:

kablosuz görüntü aktarma, oyun konsolu

PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma işlemi için kullanabileceğiniz diğer bir cihaz da oyun konsoludur. Hangi markaya ait olduğu fark etmiyor. Oyun konsolları ile kablosuz görüntü aktarma işlemi için tek dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yeni modellerden biri olması.

Steam Link, Microsoft Xbox, Sony Playstation gibi oyun konsolları üzerinden kablosuz görüntü aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Google Chromecast’de olduğu gibi burada da dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, konsolun ve görüntü aktarımı yapmak istediğiniz bilgisayarınızın aynı ağa bağlı olması.

Oyun konsolunuzun gücüne göre bu yöntemi kullanarak birden fazla cihaza kablosuz görüntü aktarma işlemi yapmanız da mümkün. Satın almadan önce bilgisayarın ve konsolun böyle bir işlem için uygun olup olmadığını üreticilerin internet siteleri üzerinden ya da yetkili teknik servislere danışarak öğrenebilirsiniz.

Yansıtma yöntemi ile kablosuz görüntü aktarma:

kablosuz görüntü aktarma, görüntü yansıtma

Yansıtma yöntemi ile kablosuz görüntü aktarma işlemi en sık tercih edilen ve herhangi bir ek cihaz gerektirmeyen bir yöntemdir ancak her zaman başarılı sonuç vermez. Çünkü direkt olarak bilgisayardan televizyona yansıtılan görüntü, adı üzerinde, bir yansıtmadır ve görüntü kalitesi kaybına neden olabilir.

Özellikle bilgisayardan televizyona kablosuz görüntü aktararak oyun oynamak isteyen kullanıcılar, yansıtma yöntemi sonucu gerçekleşen takılmalardan ya da geç yansıtmalardan hiç memnun olmayacaklardır. Fakat yine de uygulanabilir bir yöntem.

Bilgisayarınızdaki yansıtma ekranını açtıktan sonra aynı ağa bağlı olduğunuz televizyonu bulun ve yansıt butonuna tıklayın. Yansıtma çeşitlerinden birini seçtikten sonra kısa sürede bilgisayar ekranınız televizyona yansıyacaktır. Uygulaması kolay ve masrafsız bir yöntem.

Sizin için PC’den TV’ye kablosuz görüntü aktarma işlemi nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve bu işlem için kullanabileceğiniz farklı cihazları anlattık. Bilgisayardan televizyona görüntü aktarma amacınıza ve bütçenize uygun bir cihaz seçerek kolayca aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Emoji İle Tepki Ver

22

Bilgisayar Televizyona Nasıl Bağlanır?

Bilgisayarların ekranları bazen sizlerin isteklerine cevap veremez. Bu durumda aynı ekranı televizyonda görmek isteyebilirsiniz. Kimi zaman film izlemek kimi zamansa sunum yapmak için bu gerekebilir. Bu durumda yapmanız gereken şey bilgisayar televizyona nasıl bağlanır sorusunun cevabını araştırmaktır. Yazımızda bilgisayarı televizyona bağlama konusunda detaylı bilgileri sizinle paylaşacağız.

Bilgisayar ile televizyon arasında bir bağ kurmadan önce bunu nasıl yapacağınızı bilmelisiniz. Öncelikli olarak kendinize şu soruları sorun.

  • Bilgisayar ekranı ile televizyon arasında kablolu bağlantı mı yapacaksınız?
  • Bilgisayar ekranı ile televizyon arasında kablosuz bağlantı mı yapacaksınız?

Bunun cevabı birazda televizyonun özellikleri arasında gizlidir. Eğer ki kablosuz bir bağlantı yapma şansınız varsa o zaman kesinlikle bu yolu tercih etmelisiniz. Biz sizlere 2 yolu da anlatacağız.

Bilgisayarı Televizyona Kablolu Bağlamak

Taşınabilir veya taşınamaz bilgisayarlarınızı kablo ile birlikte televizyonlarınıza rahatça bağlayabilirsiniz. Bu günümüzde en çok tercih edilen yol olarak karşımıza çıkmaktadır. Kimi zaman oyun oynamak için yaptığınız bu bağlantı kimi zamansa harika film & dizi izlemenizi sağlayabilir. Bunun için yapmanız gerekenler:

  • Bağlantılar: Bilgisayar ve televizyonunuzun hangi bağlantıları desteklediğini öğrenin ve ona uygun giriş çıkışa sahip olan ara kabloyu tedarik edin. VGA, S – Video, Kompozit, Dijital Video Ara Yüzü, Yüksek çözünürlüklü Multi Medya Ara Yüzü gibi bağlantı noktalarından hangisinin cihazlarınızda mevcut olduğunu öğrenin.
  • Ses Kablosu: Kimi zaman bilgisayar ile televizyona yapacağınız bağlantıda ses aktarımı gerçekleşme özelliği bulunmaz. Bunun için ek olarak birde ses kablosu almak durumunda kalabilirsiniz. Bu genellikle eski tip televizyonlar için geçerli olan bir durumdur.
  • Bağlantı Yapın: Kabloyu hem bilgisayar hem de televizyon bağlantı noktalarında doğru noktalara bağladığınızdan emin olun.
  • Görüntü Gelmesi: Bilgisayarda bulunan “Fn” tuşu aracılığı ile görüntüyü bilgisayardan televizyona aktarabilirsiniz. Bunun için “F” tuşlarına bakın ve sizin için görüntüyü aktarabilecek olan “F” tuşunu bulun. Sonrasında ise “Fn” tuşu ile “F” tuşuna birlikte basın.
  • Görüntü Kalitesi: Görüntü kalitesi eğer gerçekten kötü ise o zaman ekran çözünürlüğünü ayarlayabilirsiniz. Bunun için hem bilgisayarı hem de televizyonu kullanmanız söz konusu olabilir.

Tüm bunlarla birlikte artık görüntüyü televizyonda görürsünüz. Ufak tefek bazı ayarlamalar yapma ihtimaliniz olabilir. Mesela görüntüyü yaklaştırma ve uzaklaştırma işlemlerini manuel olarak yapmanız gerekebilir. Tüm bunlara karşı hazırlıklı olursanız eğer birkaç dakika içerisinde bilgisayar televizyona nasıl bağlanır sorusunun cevabını bulmuş ve işlemi başarıyla yapmış olursunuz.

Bilgisayarı Televizyona Kablosuz Bağlamak

Bilgisayarı Televizyona Kablosuz Bağlamak

Bilgisayarı Televizyona Kablosuz Bağlamak

Son yıllarda çıkan akıllı televizyon teknolojilerinde televizyona kablosuz olarak bağlanmanızda mümkündür. Bu durum gerçekten oldukça kaliteli bir şekilde televizyondan görüntü alınmasını sağlamaktadır.

Kablosuz bir şekilde yapacağınız Bilgisayar ve akıllı cihaz bağlantısında önemli olan nokta ortak bir Wi – Fi ağının olmasıdır. Eğer ki iki cihazı da aynı ağa bağlayabilirseniz bu durumda yapmanız gereken şey akıllı cihazlarınızda “cihaz arama” sekmesine gitmek ve orada televizyon ile bağlantı oluşturmaktır. Sonrasında ise görüntüyü bilgisayar veya cep telefonundan alarak televizyona aktarabilirsiniz.

Bilgisayar televizyona nasıl bağlanır diye baktığımız zaman karşımıza bu 2 temel unsur çıkmaktadır. Günümüzde ne popüler olarak karşımıza çıkan kablolu bağlantıdır. Burada ise elinizde bir adet “HDMI” kablosu olması şarttır. Bu kabloyu satın almadan önce doğru giriş çıkışa sahip olduğunu kontrol etmelisiniz. Sonrasında ise kolayca bağlantı yapabilir ve izleyeceğiniz film, sunacağınız sunumu rahatlıkla televizyon ekranından gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bir önceki konumuz olan Harezmi Kimdir? inceleye bilirsiniz.

Download WordPress Themes Free

Premium WordPress Themes Download

Download Premium WordPress Themes Free

Download Nulled WordPress Themes

ZG93bmxvYWQgbHluZGEgYcnNlIGZyZWU=

download mobile firmware

Download Nulled WordPress Themes

Bir Windows kişisel bilgisayarında çalışıyorsanız ve başka bir cihazdaki uygulamaların ve içeriğin bilgisayar ekranınızda gösterilmesini istiyorsanız, o cihazın ekranını yansıtmayı veya bilgisayarınıza yansıtmayı düşünebilirsiniz. Miracast'ı destekleyen bir cihaza ihtiyacınız olacağını unutmayın. Bilgisayarınıza başka bir ekranı nasıl yansıtacağınız veya ekranınızı nasıl paylaşacağınız aşağıda açıklanmıştır: 

  1. Başlat  > Ayarlar  > Sistem  > Bu bilgisayara yansıtma öğesini seçin.

  2. Bu bilgisayara yansıtmak için isteğe bağlı "Kablosuz Ekran" özelliğini ekleyin altından İsteğe bağlı özellikler öğesini seçin. 

  3. İsteğe bağlı bir özellik ekle'nin yanında, Özellikleri görüntüle'yi seçin, ardından "kablosuz ekran" yazın. 

  4. Sonuç listesinden Kablosuz Ekran'ın yanındaki onay kutusunu seçin,İleri'yi ve ardından Yükle'yi seçin.

  5. "Kablosuz Ekran" yüklendikten sonra, Geri'yi seçerek Ayarlar'daki Bu bilgisayara yansıtma sayfasında yansıtma tercihlerinizi yönetebilirsiniz. 

  6. Yansıttığınız bilgisayarda, görev çubuğundaki arama kutusuna "kablosuz ekran" yazıp sonuç listesinden Kablosuz Ekran'ı seçerek Kablosuz Ekran uygulamasını başlatın. 

    Not: Kablosuz Ekran uygulaması, Windows 11 sürüm 22H2 ve daha yenisini çalıştıran cihazlarda kullanılabilir. Windows'un daha eski bir sürümünü çalıştırıyorsanız, görev çubuğundaki arama kutusuna "bağlan" yazıp sonuç listesinden Bağlan'ı seçerek Bağlan uygulamasını başlatın.

    Hangi Windows sürümünü çalıştırdığınızı öğrenmek için bkz. Hangi Windows işletim sistemi sürümünü çalıştırıyorum?

  7. Yansıtma yaptığınız cihazda, ekran yansıtma ayarlarına gidin (bazen yayın ayarları olarak adlandırılır) ve ona bağlanmak için bilgisayarınızı seçin. Bir bilgisayardan yansıtma yapıyorsanız, Windows logo tuşu  + K'yi seçebilir ve bağlanmak istediğiniz bilgisayarı belirtebilirsiniz.

  1. Başlat  > Ayarlar  > Sistem  > Bu bilgisayara yansıtma öğesini seçin.

  2. Bu bilgisayara yansıtmak için isteğe bağlı "Kablosuz Ekran" özelliğini ekleyin altından İsteğe bağlı özellikler öğesini seçin. 

  3. Özellik ekle'yi seçin, ardından "kablosuz ekran" girin. 

  4. Sonuç listesinden Kablosuz Ekran'ın yanındaki onay kutusunu seçin, ardındanYükle'yi seçin. 

  5. "Kablosuz Ekran" yüklendikten sonra, Ayarlar'daki Bu bilgisayara yansıtma sayfasında yansıtma tercihlerinizi yönetin. 

  6. Yansıttığınız bilgisayarda, görev çubuğundaki arama kutusuna "Bağlan Uygulaması" yazıp sonuç listesinden Bağlan'ı seçerek Bağlan uygulamasını başlatın. 

  7. Yansıtma yaptığınız cihazda, ekran yansıtma ayarlarına gidin (bazen yayın ayarları olarak adlandırılır) ve ona bağlanmak için bilgisayarınızı seçin. Bir bilgisayardan yansıtma yapıyorsanız, Windows logo tuşu  + K'yi seçebilir ve bağlanmak istediğiniz bilgisayarı belirtebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası