sezen aksu nereli / Sezen Aksu - Vikipedi

Sezen Aksu Nereli

sezen aksu nereli

Sezen Aksu kimdir? Hayatı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 28,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Müzik dünyasında Minik Serçe lakabı ile anılan, unutulmaz şarkıların efsane sesi Sezen Aksu kimdir? Sezen Aksu nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aksu, müzik dünyasına nasıl adım attı, çalışmaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Annesi fen öğretmeni Şehriban Hanım, babası matematik öğretmeni Sami Bey olan Fatma Sezen Yıldırım, yılının 13 Temmuz'unda Denizli Sarayköy'de dünyaya geldi. 3 yaşına kadar doğduğu yerde yaşadı. 3 yaşında İzmir'e, yıllar sonra "Kalbim Ege'de Kaldı" diyeceği yere taşındılar.

Çocuklarını disiplinli yetiştirmeyi isteyen Sami Bey ve Şehriban Hanım, Sezen'e karşı her zaman mesafeli olmaya çalışmışlardı. Ancak bu tutum bile daha küçücük yaşta herkesin ilgisini çekmeye çalışan Sezen'in yaramazlıklarına engel olamamıştı. Etrafındaki insanlar ona Cüce Bela diyordu. Her gün Konak-Köprü troleybüsünde şarkı söylüyor, haftada bir kez saçının rengini değiştiriyor, sıklıkla da intihara kalkışıyordu. O yıllarda, sonradan "Allah babama acıdı da şarkıcı oldum." dediği bir de takıntısı vardı: Dansöz olmak.

Haberin Devamı

Üniversite de dahil olmak üzere tüm eğitim sürecini İzmir'de tamamladı. yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne girdi. yılının Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenince okulu bıraktı.

Gençlik çağında sanatın bütün dallarına ilgi duyan Sezen, resim, tiyatro ve dans dersleri aldı. Lisede kendini iyice müziğe verdi. yılında Hafta Sonu dergisinin açtığı Altın Ses yarışmasında 6. oldu. Sezen aklında ve kalbinde müzik yatıyor olmasına rağmen yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne girdi. Üniversite kantinini konser salonu gibi kullanan Sezen, üniversiteden ikinci sınıfta ayrılıp İzmir Radyosu sanatçılarının ders verdiği İzmir Radyosu Sanatçılar Derneği'ne girerek yıllarca herkesi peşinde sürükleyen, binlerce dizesi, binlerce melodisi olan kendi çizgisini çizmeye başladı.

Sezen Aksu kimdir Hayatı

Sezen, yılında bir plak şirketine 3 şarkılık bir bandını gönderdi. Aynı yıl'ın Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlendi. Evliliğinden bir hafta sonra, Yeşil Giresunlu tarafından plak yapmak için çağrıldığı İstanbul'a gelerek plak çalışmasına başladı. 'e girerken piyasaya ilk 45'liği çıktı: Haydi Şansım. Plak hemen hemen hiç satmadı.

Haberin Devamı

Yabancı bir şarkıdan alınan besteye söz yazılmıştı ve sonuç tam anlamıyla fiyaskoydu. (Plak Sezen Aksu'ya sorulmadan Sezen Seley adına çıkarılmıştı. Kimbilir belki de daha iyi olmuştu. Yıllar sonra marka olacak bir isim hemen hemen hiç satmayan bir plakla beraber anılmayacaktı.) Gene aynı sene () ikinci 45'liği Yaşanmamış Yıllar/Kusura Bakma'yı çıkardı. Albümdeki parçalar Sezen'indi ve plak satışları hiç de fena değildi.

Sezen Aksu üçüncü 45'liği 'Olmaz Olsun/Vurdumduymaz'ı yılında çıkardı. Plak 45'likler listesinde haftalarca bir numarada kaldı. Bu iki plak Sezen Aksu'nun başlangıcı sayılabilir. yılında, yıllar sonra idol olacak, şarkıları dillerden düşmeyecek bir Sezen Aksu vardı artık.

Haberin Devamı

Genç sanatçı, yılında ilk sahne çalışmasına başladı. Bebek Belediye Gazinosu'nda sahne alıyordu. yılında Allahaısmarladık/Kaç Yıl Geçti Aradan, Kaybolan Yıllar/Neye Yarar 45'likleri ve ilk 33'lüğü olan Allahaısmarladık piyasaya çıktı.

yılında Hurşid Yenigün'ün iki bestesine söz yazan Sezen, Gölge Etme/Aşk 45'liğini yaptı. Gene aynı sene piyasadaki en eski Sezen Aksu albümü olan Serçe çift LP olarak piyasaya çıktı. yılı da boş geçmedi. Bu yıl İlk Gün Gibi/Yalancı ve Allahaşkına/Sensiz İçime Sinmiyor 45'likleri piyasaya çıktı. Aynı yıl Sezen kendini sinemada da gösterdi. Sezen'in ilk filmi başrolünü Bulut Aras'la paylaştığı bir Atıf Yılmaz filmi olan Minik Serçe idi. Bir yıldız doğarken, başka bir yıldızın sönüşünü anlatan film o dönemde beğeni toplayamadı. Bu filmi senelerce Sezen de seyretmemiş olacak ki, yılında Okan Bayülgen'in Zaga programında filmi seyrederken, kendisi de haline çok gülmüştü. Yine aynı programda Sezen filmde hiç öpüşmediğini, o sahnelerin klasik hilelerden biri olduğunu da açıklamadan geçmedi.

Haberin Devamı

yılında 'Sevgilerimle' albümünü çıkaran Sezen için çok özel bir yıl olacaktı. Müzik, tiyatro ve özel yaşamı çok renkli geçti. Ağlamak Güzeldir albümü sonrası Sezen Aksu Aile Gazinosu adlı müzikal için çalışmalar yaptı.

yılında Sezen Aksu'nun, Eurovision macerası başladı. Söz ve müziği Ali Kocatepe'ye ait "Heyamola" parçasını Ali Kocatepe ve Coşkun Demir ile birlikte seslendirdi. 3 yıl arka arkaya yaşanacak ve yıllar sonra da vokalisti Işın Karaca'nın yaşayacağı klasik bir tablo ilk bu yıl yaşandı. Türkiye finaline kalan bu parça yurtdışında ülkemizi temsil etme hakkını elde edemedi. yılında "Heyamola" parçasının 45'liği "Hey Dergisi" tarafından yılın plağı seçildi. Aynı yıl Sezen, oğlunun babası Sinan Özer'den boşandı.

Haberin Devamı

Sezen Aksu’nun uzun bir aradan sonra yılında piyasaya sürülen yeni albümü "Bahane", beklenenin de üzerinde ilgi gördü. Aksu’nun son şarkılarını dinlemek için sabırsızlanan müzikseverlerin yoğun ilgisi sayesinde albüm, ilk iki haftalık sürede bin sattı.

Sezen Aksu aynı zamanda İstanbul gece eğlencesi anlayışına farklılık getiren Oba Bar'da ve yılında Uğur Yücel ile Bostancı Gösteri Merkezi'nde kabare türünde sahne gösterileri sergiledi.

Sezen Aksu kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kaç, babası kim? İşte biyografisi

Şarkılarıyla birçok insanın hayatına dokunan Sezen Aksu, verdiği bir röportajında, 'Geri Dön' şarkısı için; "Yaygın bir süre yaşadıklarımın hepsinden süzülenlerin bir özeti. Tek bir olay, tek bir etkileşim değil. Çok tanıdığım duyguları ifade ediyorum. Tanımadığım duyguları ifadelendirmekten kaçınırım; çünkü içinde gerçeklik duygusu olmaz" ifadelerini kullandı. Sezen Aksu, son dönemde tartışmalı sözler içeren 'Şahane Bir Şey Yaşamak' adlı şarkısı ile sosyal medya gündeminde konuşulmaya devam ediyor.

SEZEN AKSU'NUN HAYATI

Sezen Aksu, 13 Temmuz tarihinde Denizli'nin Sarayköy ilçesinde dünyaya geldi.

Sezen Aksu'nun asıl adı Fatma Sezen Yıldırım'dır.

Babası Sami Yıldırım aslen Rizeli, Annesi Şehriban Yıldırım ise Selanik göçmeni.

Sezen Aksu 3 yaşındayken ailesinin İzmir'e taşınması ile eğitim hayatına İzmir'de başladı.

Kardeşi Nihat ile büyüyen Aksu, gençlik yıllarında çeşitli sanat dalları ile yakından ilgilendi. Bir dönem resim, tiyatro ve dans dersleri aldı.

Orta öğretim eğitimini İzmir Kız Lisesi’nde tamamlayan Sezen Aksu, yüksek öğretim eğitimine Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile devam etti. Fakat ikinci sınıfa geldiğinde okulu bırakma kararı aldı.

funduszeue.info

SEZEN AKSU'NUN KARİYERİ

Aksu, yılında Hafta Sonu dergisinin açtığı, jüri başkanlığını Ajda Pekkan'ın yaptığı 'Altın Ses' yarışmasında altıncı olurken, bir diğer pop sanatçısı Nilüfer birinci olmuştu. Böylece Nilüfer, Sezen Aksu'dan önce ilk albümünü yayınladı.

yılında, müziğe olan ilgisi sayesinde plak yapmak amacıyla İstanbul’a taşındı.

İstanbul'a taşındıktan bir yıl sonra ilk 45'lik plağı, 'Haydi Şansım'ı Sezen Seley adıyla çıkardı.

Pek satmayan bu 45'liği, Sezen Aksu adıyla piyasaya çıkardığı ikinci 45'liği Yaşanmamış Yıllar/Kusura Bakma izledi. Kendisini uzun süre kırk beşlik plaklar listesinde bir numara yapacak üçüncü 45'liği Olmaz Olsun/Vurdumduymaz'ı yılında çıkardı.

Minik Serçe, sonrasında, yılında ilk sahne çalışmasına başladı.

'Bebek Belediye Gazinosu'nda sahne almaya başlayan Aksu, yılında Allah' a Ismarladık/Kaç Yıl Geçti Aradan, Kaybolan Yıllar/Neye Yarar 45'likleri ve ilk 33'lüğü olan 'Allah'a Ismarladık' albümlerini çıkardı.

yılında Hurşid Yenigün'ün iki bestesi için söz yazan Aksu, Gölge Etme/Aşk kırk beşlik plağını yaptı. Yine aynı yıl, piyasadaki en eski Sezen Aksu albümü olma özelliğini taşıyan Serçe, çift LP olarak piyasaya çıktı.

yılında İlk Gün Gibi/Yalancı ve Allah Aşkına/Sensiz İçime Sinmiyor kırk beşlikleri piyasaya çıktı. Aynı yıl sanatçı, sinema sektöründe de göründü.

funduszeue.info

yılında Sevgilerimle albümünü çıkaran sanatçı, yılında 'Sezen Aksu Aile Gazinosu' adlı müzikal için çalışmalar yaptı.

yılında Şan Müzikholü'nde Sezen Aksu Aile Gazinosu gösterime girdi. Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda ve Altan Erbulak ile aynı oyunu paylaşan Aksu, sahnede yedi farklı karakteri canlandırdı. Sonrasında Firuze albümünü yayımlayan sanatçı, aynı yıl, dönemin popüler dergisi Hey tarafından 'Yılın Kadın Şarkıcısı' seçildi.

yılında Aksu, Hey'in Geleneksel Oskar Konseri'ne de 'Yılın Kadın Şarkıcısı' olarak katıldı.

yılında Sezen Aksu, Eurovision'a katılma kararı aldı. Söz ve müziği Ali Kocatepe'ye ait 'Heyamola' parçasını, Ali Kocatepe ve Coşkun Demir ile birlikte seslendirildi. Türkiye finaline kalan bu parça Eurovision finallerinde Türkiye'yi temsil edemedi.

yılında 'Heyamola' parçasının 45'liği yine Hey Dergisi tarafından yılın plağı seçildi.

Sanatçı, 6 Eylül 'de Sen Ağlama albümünü piyasaya çıkardı.

TRT'nin denetiminden geçemediği için önceleri televizyonda şarkıları yayınlanmayan Aksu, 'in başından itibaren bu fırsatı elde etti. Şarkılar TRT'de yayınlanmaya başlar başlamaz albüm büyük bir ilgi gördü ve satış listelerinin zirvesinde haftalarca yer aldı.

Aksu, albümün haftasında Hey Dergisi'ne yaptığı açıklamada "Bekliyordum ama bu kadarını değil Ne yalan söyleyeyim, 1 yılı aşkın sürece listelerde kalacağımı sanmıyordum. Tüm müzikseverlere candan, gönülden teşekkürlerimi sunuyorum" açıklamasında bulundu.

yılında Aksu, Eurovision Türkiye finaline bir kez daha katıldı. Bu seferki şarkının adı Küçük Bir Aşk Masalı'ydı. Sözleri Aksu'ya ait olan bu şarkıyı Sezen Aksu ve Özdemir Erdoğan birlikte seslendirdi ama sonuç ne yazık ki değişmedi. Eurovision'da Türkiye'yi temsil etme hakkını bir türlü kazanamayan Aksu, 'ten sonra bir daha yarışmaya katılmadı.

yılında, sanatçı 'Bin Yıl Önce, Bin Yıl Sonra' isimli müzikal için hazırlandı. Müzikal, yılının ilk haftasından itibaren gösterime girdi. Şan Müzikholü'nde kapalı gişe oynayan bu müzikal, dönemin dünyasını ve Türkiye'sini Ti'ye alıyordu. Sahnede büyük beğeni toplayan Aksu, sahneyi Şener Şen, İlyas Salman, Ayşen Gruda gibi isimlerle paylaştı.

funduszeue.info

'da 'Git' şarkısı ile büyük beğeni toplayan sanatçı, 'On Yedi Dergisi'nin Ocak sayısında okuyucu anketinde ''in en büyük kadın şarkıcısı' seçildi. Aksu, yılında 'Sezen Aksu 88'i çıkardı. Aynı şekilde yılında 'Sezen Aksu Söylüyor' albümüyle beliren Aksu, bu albümle çok büyük bir beğeni topladı.

yılında Sezen Aksu beyaz perdede yine göründü. Yönetmenliğini Yavuz Özkan'ın yaptığı 'Büyük Yalnızlık'ta Sezen Aksu, başrolü Ferhan Şensoy ile paylaştı. Film, yılındaki Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Görüntü dalında ödül aldı. Filmin müzikleri, Aksu'nun yapımcısı Onno Tunç'a aitti. Filmin müziklerinden 'Aşk Irmakları', dört yıl sonra 'Uçurtma Bayramları' adıyla Levent Yüksel'in ilk albümünde yer alacaktı.

yılında Amerikan NPR radyosu tarafından belirlenen '50 Büyük Ses' listesinde yer alan Sezen Aksu'nun, Nisan 'da İsveç'in başkenti Stockholm'de, Fahir Atakoğlu ile birlikte verdiği konser çok sayıda Türk ve İsveçli müziksever tarafından izlendi.

Aksu, 10 yıllık aranın ardından 'TurkofAmerica' ile 'GNL Entertainment'ın ortaklaşa organize ettiği, kurumsal sponsorluğunu ise Washington merkezli Türk Kültür Vakfı'nın yaptığı ABD'de Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Maryland, Strathmore Konser Salonu'nda günü, New York, Carnegie Hall ve New Jersey'nin Newark şehrindeki Prudential Hall’de üç konser verdi.

ABD konserlerinde sanatçıya Atakoğlu eşlik etmiştir. Aksu, New Jersey konserinde kendisine ayrılan süreyi aşması üzerine seyircilere, "Biz bu sınırları aştık, Amerikalılar da sabır rekoru kırdılar, New Jersey'de de bu gece böyle olacak, sizleri mutlu etmeden bu sahneden inmeyeceğim" demiştir.

yılına gelindiğinde Aksu tekrar stüdyoya girmiş ve Öptüm albümünü yayımlamıştır. İçerisinde genel olarak kendi söz ve bestelerinden oluşan 'Unuttun mu Beni', 'Vay', 'Aşka Şükrederim', 'Ah Felek Yordun Beni' gibi şarkıları barındıran albüm, söz ve müziği Nazan Öncel'e ait olan 'Ballı' şarkısı da albümde yer almaktadır. Cemal Süreyya'nın 'Sayım' isimli şiiri de Aksu'nun bestesiyle albümde yer aldı. Albümden 'Unuttun mu Beni' ve 'Vay' şarkılarına klip çekildi.

Aksu yılında Kayıp Şehir, yılında Yeniler ve Yeni Kalanlar teklilerini çıkardı ve 'te Eksik Olma şarkısı ile sürdürülebilir çay tarımına destek verdi.

Ocak 'da İstanbul Volkswagen Arena'da sahne alan Sezen Aksu, sahnelere veda ettiğini açıkladı. Aksu, "Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Üretmeye devam edeceğim; fakat daha önceden söz verdiğim birkaç konseri de yaptıktan sonra sahneye veda ediyorum. İstanbul'da son konserim. Bugün 40 yılın anısına burada benimle olduğunuz için şükranla doluyum" dedi.

Aynı yılın eylül ayında müziğe geri dönme kararı aldı.

Ocak 'de albümü 'Biraz Pop Biraz Sezen'i DMC aracılığıyla piyasaya sürdü.

SEZEN AKSU'YA NEDEN MİNİK SERÇE DENİR?

Sezen Aksu'nun ilk filmi, başrolünü Bulut Aras'la paylaştığı, 'A Star is Born' (Bir Yıldız Doğuyor) yabancı filminden uyarlanan ve bir Atıf Yılmaz filmi olan yapımı Minik Serçe oldu.

Sanatçı bu tarihten sonra Minik Serçe adıyla anılmaya başlandı. Bir ünlü doğarken, başka bir ünlünün sönüşünü anlatan film, o dönemde fazla beğeni toplamadı. Aksu, bu filmi yılında Okan Bayülgen'in Zaga programında tekrar seyretmiş ve filmdeki rolünü tebessümle yorumladı.

SEZEN AKSU'NUN ÖZEL YAŞAMI

tarihinde doğan Sezen Aksu, yılı itibarıyla 68 yaşında ve yengeç burcu.

Sezen Aksu, genç yaşta Hasan Yüksektepe ile kısa süren bir evlilik yaptı.

Müzik kariyerinde albüm yayınlamadan önce Ali Engin Aksu ile evlendi ve 'Aksu' soyadını bu evliliğinden aldı fakat bu evliliği de kısa sürdü.

10 Temmuz tarihinde Sinan Özer ile evlenen Sezen Aksu, yılında evliliğini sonlandırdı.

Sezen Aksu'nun bu evliliğinden Mithat Can Özer adlı şarkıcı bir oğlu var.

yılında gazeteci Ahmet Utlu ile evlenen sanatçının bu evliliği de kısa sürdü

Evliliklerinin yanı sıra Uzay Heparı ile yaşadığı aşkıyla da bilinen Sezen Aksu, 4 evlilik gerçekleştirdi.

Sezen Aksu cm boyunda ve 71 kilo.

Aksu, video paylaşım platformu YouTube'da Sezen Aksu ismiyle yer alıyor.

funduszeue.info

SEZEN AKSU ALBÜMLERİ

- Allahaısmarladık

- Serçe

- Sevgilerimle

- Ağlamak Güzeldir

- Firuze

- Sen Ağlama

- Git

- Sezen Aksu'88

- Sezen Aksu Söylüyor

- Gülümse

- Deli Kızın Türküsü

- Işık Doğudan Yükselir

- Düş Bahçeleri

- Düğün ve Cenaze

- Adı Bende Saklı

- Deliveren

- Şarkı Söylemek Lazım

- Yaz Bitmeden

- Bahane

- Deniz Yıldızı

- Yürüyorum Düş Bahçeleri'nde

- Öptüm

- Biraz Pop Biraz Sezen

- Demo

İlgili Haberler

Mithat Can Özer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, sevgilisi kim?Ceylan Ertem kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesiBeren Saat'ten Erdoğan'a: İnanmak istemiyorumMüjde Ar: Sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor?Nihat Hatipoğlu’dan Sezen Aksu’ya tepkiFazıl Say'dan Sezen Aksu'ya destek: Oratoryosunu yapalımSezen Aksu'ya evinin önünde Türk bayraklı protestoAli Babacan'dan Sezen Aksu açıklaması: Hedef alınması kabul edilemezDiyanet'ten Sezen Aksu açıklamasıSezen Aksu'nun 'Adem ile Havva' şarkısına suç duyurusuŞarkıcı Gülşen kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kilosu kaç, hangi takımlı?Onno Tunç kimdir, neden, ne zaman, kaç yaşında öldü? İşte biyografisiSezen Aksu'dan tepki çeken şarkı sözleriSezen Aksu'nun 'Adem ile Havva' şarkısına büyük tepki

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası