kayseri sarıkız örümceği / Kayseri'de 'Sarıkız' paniği! İnsan elinden büyük, 1 metre zıplıyor

Kayseri Sarıkız Örümceği

kayseri sarıkız örümceği

Kayseri'de 'Sarıkız' paniği! İnsan elinden büyük, 1 metre zıplıyor

Kocasinan ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'nde görülen örümcekler, tedirginliğe neden oldu. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebilen, güçlü çeneleri sayesinde et parçalarını kolayca koparıp yiyebilen 'Sarıkız' cinsi örümcekler, endişeye yol açtı.

İNSAN ELİNDEN BÜYÜK, 1 METRE ZIPLIYOR

Mahalleli, insan eli kadar boyu olduğu belirtilen, 1 metre yükseğe zıpladığı iddia edilen örümcekler için yetkililerden yardım talep etti. Hem ilaçlama hem de alternatif çözümler isteyen mahalleli, bu tür örümceklerin yaz aylarında sıklıkla görüldüğünü söyledi.

'SARIKIZ' ÖRÜMCEĞİ HAKKINDA

'Sarıkız' cinsi örümcekler; özellikle Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülüyor. Beslenme şekilleri nedeniyle diğer iri örümceklerden farklı olduğu ifade ediliyor. Görsel olarak akrep türünün sarısı gibi görünüme sahip sarıkız örümcekleri, akrep dahil birçok hayvanı yiyerek beslenebiliyor.

ZEHİRLİ OLMADIĞI BİLİNİYOR

Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için bu örümceğin sadece geceleri hareket ettiği biliniyor. Saatte 1,5 kilometre yol aldığı belirtilen Sarıkız örümceği, güçlü çeneleri nedeniyle ısırdıkları insanlara zarar verebiliyor. Fakat bu örümceklerin zehirli olmadığı da biliniyor.

Sarıkız örümceği paniği! Kayseri'de görüldü, tuttuğu yeri koparıyor! Daha neler göreceğiz

Güçlü çene yapısı sayesinde et parçalarını kolayca koparabilen sarı kız örümcekleri Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'nde görüldü. Örümcekleri gören vatandaşlar tedirginlik yaşadı. Akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebilen örümceklere karşı vatandaşlar yetkililerin harekete geçmesini bekliyor. 

1 metre zıplayabiliyor, et parçalarını kolaylıkla koparıyor! Kayseri'de sarıkız örümceği paniği!

BİR METRE ZIPLAYABİLİYOR

Özellikle insan elinin boyu kadar büyüklükte olan ve 1 metre kadar sıçrayabilen örümcekler yaz aylarında sıklıkla görülüyor. 

ISIRIKLARI CAN YAKIYOR

Gözleri ışıktan rahatsız olan bu örümcekler sadece geceleri hareket ediyor ve saatte 1,5 kilometre kat edebiliyor, ayrıca 1 metre yüksekliğe zıplayabilir. Zehirli olmadıkları fakat kuvvetli çenelerinin ısırıklarının oldukça fazla can yaktığı söyleniyor.

1 metre zıplayabiliyor, et parçalarını kolaylıkla koparıyor! Kayseri'de sarıkız örümceği paniği! 1 metre zıplayabiliyor, et parçalarını kolaylıkla koparıyor! Kayseri'de sarıkız örümceği paniği!

Etiketler :
Son Güncellenme:

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Gelen son dakika haberine göre; Kayseri’de havaların ısınmasıyla özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan 'sarıkız örümceği' (camel spider), halkı tedirgin etti. Öte yandan Hakkari Üniversitesi, biyoçeşitliliği ortaya çıkarmak için hazırlanan proje kapsamında Zap Suyu boyunca karşılıklı lokalitelerde konumlanan yeni böğü türü keşfedildi. Böğü türüne, 'Galeodes hakkariensis' ismi verildi. Ayrıca benzer bir görüntü de Osmaniye'den geldi. Amanos Dağları eteklerindeki Ürün Yaylası'nda bulunan bir eve giren dev örümcek, panik ve korkuya neden oldu.

1/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
2/15ZEHİRLİ DEĞİL AMA CAN YAKIYOR
3/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
4/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
5/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
6/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
7/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
8/15AMANOS DAĞLARINDA DEV ÖRÜMCEK
9/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
10/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
11/15KORUNMAK İÇİN ZEHİR YERİNE KÜKÜRT DÖKÜN
12/15TARANTULA NEDİR
13/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
14/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor
15/15Son dakika Kayseride sarıkız örümceği tedirginliği Zehirli değil ama can yakıyor

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir