karga ile kuzgun arasındaki fark / Karga ve kuzgun arasındaki fark nedir - Haber

Karga Ile Kuzgun Arasındaki Fark

karga ile kuzgun arasındaki fark

kaynağı değiştir]

C. antecorax / C. fossilis kompleksinin yanı sıra C. pliocaenus / C. betfianus / C. praecorax / C. simionescui'nin, özellikle de yaşayan akrabalarla olan geçici zamansallık ve ilişkinin taksonomisi henüz tam olarak çözülmemiştir. Bu türlerin en azından bir kısmı, yukarıda listelenen canlı formların doğrudan ataları gibi görünmektedir.

Yaşam Şekli[değiştir

Kuzgun ve karga: kuşların görünüş ve davranışlarındaki fark nedir?

İki tür kuş var - bir kuzgun ve bir karga. Aralarındaki fark nedir? Birçok kişi bu soruyu sordu. Bu kuşlar yalnızca isme değil, aynı zamanda görünüşe de benzer. Kuzgun ve karga bir kökün sahibidir - onlar Vranovye (Corvoidae) ailesinden, Passeriformes (Passeriformes) tarikatına ve tabii ki Crows'a aittir. Fakat sıradan bir insanın hemen fark etmediği pek çok farklılığa sahiptir.

Kuzgun ve kuzgunlar aralarındaki fark nedir?

Kuşların genel özellikleri

Çoğu alanda kargaları ve kargayı birbirinden ayıran nitelikler vardır. Bu kuşların davranışlarındaki farkı nedir?

  • Kuzgunun uçuş özelliklerinden biri, yırtıcıların uçuşuna benzer ve kanatların ağır ve yavaş kanatlarıyla karakterizedir. Karga, uçurumdaki bütün kardeşleri gibi, kolaylıkla ve hızlı bir şekilde, kanatları sıkça süpürerek uçar.
  • Başka bir fark da cırcır ve kuşlar yakalamaktır. Birincisi bir karga özünde, ikincisi - bir karga.
  • Raven, entelektüel yeteneklerle diğer tüylü arkadaşlardan farklıdır. Bu kuş türünden Zoopsiologlar, karşılaştırmayı primatların anlayışı ile ilişkilendirmişlerdir. Bazen kargaların entelektüel yetenekleri yunus zekasıyla eşleşir. Kuşlar arasında en zeki olanlar, kardeşler arasında iletişim ve karşılıklı anlayışın yüksekliği, eller yerine gaganın kullanımı ve karakter dayanıklılığı nedeniyle düşünülmektedir.
  • Kuzgun ve karga nasıl uçmaya başlıyor? Bu bakımdan onlar arasındaki fark nedir? Kalkış, kuzgun birkaç kez atlar ve karga yerden hemen yırtılır.

Kuzgun ve kuzgun ne fark

Kuşları karıştırmak neden işe yaramaz?

Bütün benzerlikleri için, her türün telaffuz edildiği karakteristik özellikler taşırlar. Bu farklılıkları bilmek, kuşları karıştırmak olanaksızdır.

Bir karga ve karga nasıl görünüyor? Görünüşlerinin farkı nedir?

  1. Karga, pasiyerin ana temsilcisidir. Ve hepsi büyüklüğünden dolayı. Uzunluğu 65 ila 70 cm arasındadır Gri ve siyah karga küçük kuşlardır. Boyutları 44 ila 56 cm arasında değişir.
  2. Bir kuzgunun ve karganın tüylerinin renklerinde farklılıklar da vardır. Beyefendinin tüyleri siyah, bayan siyah ve gri.
  3. Kuşların kuyruklarının şeklini de not edin. Kuzgunun kama şeklinde bir kuyruğu vardır, karga koparılır.
  4. Kargadan gelen karga da guatrın tüyleri ile ayırt edilir. Kıvırcık bir pütürü görürseniz, karnınız olmadığından karnınızdan önce.

İlk bakışta kuzgun ve karga arasındaki farkı belirlemek mümkün müdür? Fark nedir? Fotoğraf, size söyleyecektir çünkü dış farklılıklar hemen belli.

Kuzgun ve kuzgun fark fotoğraf ne

yaşam biçimi

Bu kuşlar, her şeyi farklı şekillerde yapıyorlar: yuva kuruyor, civcivleri çıkarıyor ve birbirleriyle iletişim kuruyorlar.

  • Bir karga iki yaşındayken, o günün geri kalanında sürecek bir çifti aramaya başlar (çoğu durumda). Ancak karga, çifti sadece yuvalama döneminde yapışır. Diğer zamanlarda Voronov ailesinin karışık kuş sürülerine katılır.
  • Kuzgunların, iki yuvayı inşa etmek için uzun zamandır kullanılan bir gelenekleri var. Göç nadir durumlarda yalnızca bir şey varlığını tehdit ederse oluşur. Karga yuvası bulmak çok zor olacak, ormanın yeri ağaçların en üst kısmında son derece yüksek. Buna ek olarak, geniş boyutlara sahiptir. Karga yuvası, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde ve çevrelerinde görülebilir.
  • Karga ve karga birbirleriyle nasıl iletişim kurar? Davranışları arasındaki fark nedir? Gökyüzünde, belirli bir yönde hareket eden geniş bir iplik oluşturan geniş bir karga yığını görebilirsiniz. Bu filamentlerin uzunluğu onlarca kilometreye ulaşabilir. Sonbahar geldiğinde karga ve arkadaşları, birkaç kuş tarafından sayılabilen ortak bir sürü içinde kundak ve çengel ile birleşirler. Kargonun aksine, karga hareketlerinde yalnızdır.

Kuzgun ve karganın farkı nedir

  • Bu türlerin civcivleri de farklılıklar göstermektedir. Ve kim olduğunu öğrenin, bu çok basit. Bir kara karnın yuvası küçüktür ve gri çeşidinin civcivinin bir erişkinde olduğu gibi renk de vardır. Kuzgunun genç kuşları, yaşamlarının bir ay sonra ebeveynlerine neredeyse eşit boyuttadırlar. İki aylık civciv karşılaştırırsak, karga sadece bir dev olur. Bir başka fark, gençlerin dünyadaki görünümünün zamanlamasıdır. Kuzgun gençler ortaya çıkıyor ve yuvalarını kuzenlerinden daha erken terk ediyorlar, karga sütü, yapıyorlar.

Kuzgun ve karga: fark nedir

Bu kuşları karakterize edebilen bazı küçük farklılıklar vardır.

  • Kargaçuk sıklıkla Avrasya'nın ve Kuzey Amerika'nın subtropikal ve ılıman ikliminin hakim olduğu arazilerin sınırları içinde yaşar. Kuzgunlar, Avrasya ve Kuzeydoğu Afrika'da yaşar.
  • Kuzgunları ve kargaları yemenin özel bir tercihi düşen hayvanlardır. Bu nedenle bu kuşlara bazen "hemşire" denir. Onların yiyecekleri diğer kuşlar, küçük kemirgenler, balıklar, omurgasızlar ve hatta May böcekleri yumurtaları olabilir.
  • 8 yıl yaşayan karganın aksine, karga daha uzun bir ömür yaşıyor - 30 yıl. Bu kuşlarla ilgili efsanelerden biri, üç yüz yıla kadar yaşayabileceğine inanılan kargaların uzun ömürlü olması.
  • Crow çok çabuk insanlar mahalleye alışıyor. Raven bir bireycidir.

Çoğu kişi kargalar ve karga gibi kuşları düşünür: aralarındaki fark nedir ve oralarda zaten var mı? Evet, bu kuşlar birbirlerine çok benzer, ancak farklar önemlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir