regl iken gaz sancısı nasıl geçer / sadece regl döneminde yaşanan gaz sancısı - Taviloglu.com

Regl Iken Gaz Sancısı Nasıl Geçer

regl iken gaz sancısı nasıl geçer

Adet Öncesi Gaz Neden Olur? Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Adet öncesi gaz olur mu? Adet öncesi gaz sorunu nasıl çözülür? Premenstrüel sendromun (PMS) bir dizi duygusal ve fiziksel semptomu olsa da gastrointestinal sorunlar da oldukça yaygındır.

 

PMS nedir? PMS ne demek? PMS dönemi nedir? PMS dönemi hem bedensel hem fiziksel dalgalanma süreçlerinin yaşandığı bir dönemdir. PMS dönemi nasıl atlatılır? Herkesin farklı yöntemleri vardır. Biz adet öncesi şişkinlik ve gaz konusundan, pms döneminde gazdan bahsedeceğiz. Adet öncesi gaz olur mu? Adet döneminde gaz neden olur? Adet öncesi şişkinlik ve gaz neden olur? Hormon dengesizliği nedeniyle bağırsaklarımız etkilenir ve bu gaza neden olabilir. Adet öncesi şişkinlik nasıl giderilir? Adet öncesi gaz sorunu için egzersiz ve doğru diyet anahtar çözümlerdir. Gaz yapan fasulye, mercimek, karnabahar gibi yiyeceklerin tüketimini azaltmak isteyebilirsiniz. 

PMS dönemi ne demek? Premenstrüel sendrom (PMS), birçok kadının menstrüasyondan önce yaşadığı yaygın bir durumdur. Hem fiziksel hem de ruh hali değişikliklerine neden olabilir.

PMS'nin bir dizi duygusal ve fiziksel semptomu olsa da, gastrointestinal sorunlar da oldukça yaygındır. PMS nedir? Öğrenmek için blog yazımızı inceleyebilirsiniz (PMS)

Adet öncesi bağırsak hareketleri, adet öncesi gaz ve şişkinlik, döneminizden önceki günlerde ve bazen regl sırasında ve sonrasında yaşanan gastrointestinal sorunlar, irritabl bağırsak sendromunun (IBS) semptomlarına benzer. Bunlar:

 

  • karın şişkinliği
  • karın krampları
  • ishal veya kabızlık
  • aşırı gaz

 

Karın ağrısına ne iyi gelir? Adet sancısına ne iyi gelir? Adet sancısı nasıl geçer? Öğrenmek için tıklayın.

 

Adet Döneminizden Önce Gaza Ne Sebep Olur? Adet Öncesi Şişkinlik ve Gaz - Adet Öncesi Gaz Sancısı - Adet Öncesi Şişkinlik Olur Mu?

 

Adet döneminde gaz neden olur? Adet öncesi gaz olur mu? Bazı kadınlar için, östrojen ve progesteron hormonlarının dalgalanması, dönemlerinden önce ve regl sırasında karın şişkinliğine, gaza neden olabilir. Adet öncesi gaz ve şişkinlik, adet öncesi gaz ağrısı yaşamanız olasıdır. 

Adet döneminize kadar yükselen östrojen seviyeleri, midenizdeki ve ince bağırsağınızdaki östrojen reseptörlerini etkiler. Fazla östrojen ne yapar? Bu yüksek östrojen seviyeleri aşağıdakilere neden olabilir:

 

  • kabızlık
  • bağırsaklarda hava ve gaz birikmesi

 

Östrojen ve progesteron da sıvı tutulmasını etkileyebilir. Östrojen seviyeleri yükseldiğinde ve progesteron seviyeleri düştüğünde, kadınlar tipik olarak olduğundan daha fazla su tutma eğilimindedir. Bu genellikle şişkinlik ile sonuçlanır.

Adet dönemi şişkinliği nasıl geçer? Öğrenmek için blog yazımızı inceleyebilirsiniz (Adet şişkinliği).

IBS gibi bazı koşullar, döneminize göre yoğunlaştırılabilir. IBS'niz olduğunu düşünüyorsanız doktorunuzla konuşun. IBS hakkında daha fazla bilgi için tıklayın (İBS).

 

 

Adet Dönemimden Önce Gaz Hakkında Ne Yapabilirim? Regl Öncesi Şişkinliğine Ne İyi Gelir? Adet Öncesi Şişkinlik Nasıl Geçer?

 

Adet döneminde gaz sancısı nasıl giderilir? Adet döneminde gaz sancısı nasıl geçer? Adet döneminde gaz sıkışmasına ne iyi gelir? Adet döneminde gaz sancısına ne iyi gelir? Adet öncesi ve sırasında gaz konusunda size yardımcı olabilecek dört yol doğum kontrolü, egzersiz, diyet ve reçetesiz (OTC) ilaçlardır.

 

Doğum Kontrolü

 

Adet döneminde doğum kontrol hapı kullanılır mı? Doğum kontrol hapı sizin için bir seçenek olabilir. Doğum kontrol hapı şişkinlik yaparmı?  2008 yılında yapılan bir çalışma doğum kontrol hapının regl döneminde şişkinlik iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Hapın etkileri kadınlar arasında değiştiği için, bunu doktorunuza danışmak önemlidir.

 

Egzersiz Yapmak

 

Düzenli egzersiz de bazı rahatsızlıkları giderebilir. 2013 yılında yapılan bir çalışma düzenli egzersizin PMS'nin fiziksel ve psikolojik semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceği sonucuna varmıştır.

 

 

Diyet - Adet Dönemi Beslenme

 

Adet döneminizle ilişkili gaz tamamen gıda ile ilgili olmasa da, bazı gıdaların gaza neden olduğu bilinmektedir ve bu rahatsızlığa katkıda bulunabilir.

Adet öncesi ve adet dönemi boyunca bu gıdaların alımını sınırlamak yardımcı olabilir. Mayo Clinic, aşağıdakiler dahil aşırı gaza ve şişkinliğe katkıda bulunabilecek bir dizi yiyecek tanımlar. Adet döneminde uzak durulması gereken yiyecekler, adet döneminde yenmemesi gerekenler:

 

  • fasulyeler
  • brokoli
  • lahana
  • karnabahar
  • mercimek
  • mantarlar
  • soğanlar
  • bezelye
  • tahıl gıdaları

 

Bira ve diğer gazlı içecekler de fazla gaza katkıda bulunabilir. Gaz yapan gıdaları öğrenmek için tıklayın (gaz yapan yiyecekler).

Gaz ve kabızlık sorunumu çözmek ve aynı zamanda zayıflamak için kilo verdiren yöntemleri deniyorum ama herhangi bir sonuç alamıyorum diyorsanız eğer online diyetisyenlerin size ve ihtiyaçlarınıza uygun şekilde hazırlamış olduğu online diyet listesini satın almak isteyebilirsiniz (Tıkla ve Zayıfla!). 

 

OTC İlaçları

 

Birçok insan için OTC (reçetesiz ilaçlar) ürünleri gaz semptomlarını azaltmak konusunda faydalıdır. Reçetesiz kullanılabilen bazı çözümler şunlardır:

 

  • Aktif kömür. Klinik araştırmalarla desteklenmese de, yemeklerden önce ve sonra alınan aktif kömür gaz semptomlarını azaltabilir. Bu ürünleri kullanmadan önce doktorunuzla konuşun, çünkü aktif kömür ilaç emilimini etkileyebilir.
  • Alfa-galaktosidaz. Alfa-galaktosidaz yemekten önce aldığınız bir takviyedir. Fasulye ve sebzelerdeki karbonhidratların parçalanmasında vücudunuza yardımcı olur.
  • Simethicone(Simetikon).  Gaz semptomlarını hafiflettiğine dair çok az destekleyici klinik kanıt olmasına rağmen, simetikon gaz kabarcıklarının parçalanmasına yardımcı olur ve gazın sindirim sisteminizde hareket etmesine yardımcı olabilir.
  • Laktaz takviyeleri. Bu takviyeler, vücudunuzun süt ürünlerindeki şeker olan laktozu sindirmesine yardımcı olan sindirim enzimleridir. Laktoz intoleransınız varsa, gaz semptomlarını azaltabilirler. Hamileyseniz veya emziriyorsanız, bu takviyeleri önce doktorunuzla konuşmadan almayın.

 

Uzun Lafın Kısası

 

Karın şişkinliği ve aşırı gaz, PMS'nin yaygın semptomlarıdır. Düzenli olarak egzersiz yapmak ve gaza neden olduğu bilinen gıda alımını sınırlamak gibi diyetinizde değişiklikler yaparak ve OTC ilaçları alarak rahatsızlığı azaltabilirsiniz.

Şişkinliğin günlük hayatınızı etkilediğini fark ederseniz, belirtilerinizi doktorunuzla tartışın.

Adet döneminde kabızlık ile ilgili merak ettikleriniz için blog yazımızı inceleyebilirsiniz (adet dönemi kabızlığı).

Bütün bunların yanı sıra Whatsapp üzerinden sizinle ilgilenen diyetisyeniniz ile iletişim sağlayarak rehber eksikliği yaşamayacağınız sağlıklı kilo verdiren diyet listelerine ulaşmak artık çok kolay. Günün diğer öğünleriyle uyum içerisinde olan, kilo vermek için online diyetisyenler tarafından size özel hazırlanmış online diyet listesindeki lezzetli menülere ulaşmak bir tık uzağınızda (Zayıflamak Bir Tık Uzağında!)

 

Adet Ağrılarından Kurtulmak İçin 10 Öneri

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Her iki kadından birinde görülen adet ağrıları, fiziksel olduğu kadar ruhsal sorunları da beraberinde getirebiliyor. Ağrının tipine ve şiddetine göre egzersiz, sıcak uygulama, çeşitli bitki çayları hatta cerrahi tedbirler alınabiliyor. Memorial Hizmet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanları adet ağrıları ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

İki kadından biri bu ağrıları çekiyor

Dismonere denilen adet ağrıları yaklaşık her iki kadından birinde görülmektedir. Adet dönemlerinde yaşanan ve bazen günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen ağrılar kasıklara, bacaklara ve bele yayılan kramplar şeklinde yaşanmaktadır. Bu ağrı ve kramplara; baş ağrısı, baş dönmesi, kusma, halsizlik, ishal, sinirlilik ve bayılmalar da eşlik edebilmektedir.

Giderek artan ağrılarınız için uzmana başvurun

Adetlerin oluşmasıysa birlikte ağrılar herhangi bir organik nedene bağlı olmadan yaşanabilmektedir. Doğal bir süreç olarak kabul edilen ve “Primer Dismonere” denilen bu ağrılar 20-25 yaşlarına kadar azalarak devam edebilmektedir. 20-30 yaşlarında ortaya çıkan ve artarak devam eden “Sekonder Dismonere” deniler ağrılara ise;

  • Miyom
  • Endometriosiz yani rahim içini döşeyen ve her ay adetle birlikte dökülen tabakanın karın içinde başka yerlere yerleşmesi.
  • Yumurtalık kisti
  • Polip
  • Genital enfeksiyonlar
  • Servikal darlık,
  • Rahim içi yapışıklık,
  • Bası yapan tümörler neden olabilmektedir.

Ağrının gerçek nedenini ortaya koymak için jinekolojik muayenenin yanı sıra ultrasonografi, smear testi ile ağrının özellikleri incelenmelidir. Ağrının nedeninin belirlenemediği durumlarda laparoskopik yöntemlerle karın içinde ağrıya neden olabilecek rahatsızlıkların varlığı sorgulanmalıdır.    

Ağrınızın nedeni miyomlar olabilir

Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlarla birlikte hormonal dalgalanmaların neden olduğu kasılmalara karşı doğum kontrol ilaçları kullanılabilmektedir. Kontrol altına alınamayan ve altında farklı sorunların neden olduğu ağrılara genellikle miyomlar neden olmaktadır. 40 yaş sonrası her 3 kadından birinde görülen miyomlar şiddetli ağrı ve kanamalar yapabilmektedir. 5 cm. üzerinde olan miyomların genel anestezi altında miyemektomi yöntemiyle alınması yaşana sorunların giderilmesini sağlayabilmektedir. Miyom gibi şiddetli ağrılara neden olan rahim iç zarına ve yumurtalıklara yerleşen kistlerde açık ya da laparoskopik cerrahiyle çıkarılarak ağrılar sonlandırılabilmektedir. Bütün cerrahi müdahalelere rağmen geçmeyen şiddetli ağrılar için “Presakral Nevrektomi” denilen rahim arka bölgesinden geçen sinirler kesilerek ağrıların beyne iletimi engellenebilmektedir.

Adet ağrılarını hafifletmek için…

Ruhsal ve cinsel sorunlar, eğitim yetersizliği, sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan kadınlarda ağrılı adet daha sık görülmektedir. Ailesinde adet ağrısı öyküsü olanlarda genetik faktörler dışında; koşullandırma yönü ile adet ağrılarının daha yaygın olduğunu gösteren çalışmalar bulunmaktadır Bu da adet ağrılarının psikolojik kökeni hakkında bilgi vermektedir.

Yaşanan ağrıları dindirmek için;

  1. Sıcak uygulama önemlidir. Sıcak banyo, karın üzerine ısıtılmış havlu uygulaması veya sıcak su torbası ağrıyı azaltabilir.
  2. Spor ve egzersiz düzenli yapılmalıdır: Yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi hafif spor ve egzersizler endorfin salgılamasını artırarak adet ağrısını azaltabilir. Sporcularda adet ağrılarına daha az rastlanır.
  3. Karın kaslarının kanlanmasını artırıp gevşeme sağlayan masajlar ağrıyı giderir.
  4. Akupunktur önemli bir tedavi alternatifidir. Belirli sinir bölgelerinde blokajlar yaparak; ağrı oluşturan yolakları keser ve kimyasal nöromediatörleri azaltır.
  5. B vitamini, magnezyum takviyeleri ve balık yağı da ağrı giderecek nöro kimyasalları artırır.
  6. Bitki çayları da başvurulabilecek yollardan biridir. Özellikle papatya, çivan perçemi, sarı kantaron, nane, adaçayı, aslan perçemi, safran, maydanoz suyu hem ödem atıcı; hem de kas kramplarını önleyici özelliklere sahiptir.
  7. Sigara içen kadınlarda adet ağrılarına daha fazla rastlanır. Sigarayı bırakanlar da adet ağrılarında azalma görülür.
  8. Uyku, meditasyon, yoga ve pilates gibi uygulamalar kasların gevşemesini sağlayarak ağrı kontrolü açısından faydalı olabilir.
  9. Lifli gıdalarla sağlıklı beslenmek adet ağrılarını hafifletebilir. Adet ağrılarına baş ağrısı karında şişlik gibi sorunlarda eşlik ediyorsa tuzu kısıtlamak olumlu sonuç verebilmektedir.
  10. Karın kaslarının rahatlamasını sağlayan cenin pozisyonunda yatmak, ağrı kesici ilaç ve sıcak uygulamalarla birlikte olumlu sonuçlar yaratır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir