polatlı izmir hızlı tren / TCDD – Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

Polatlı Izmir Hızlı Tren

polatlı izmir hızlı tren

kaynağı değiştir]

Toplam uzunluğunun kilometre ve toplam yapım maliyetinin 4 milyar TL olması beklenen projenin, birinci etabını Ankara-Afyonkarahisar, ikinci etabını Afyonkarahisar-Uşak-Eşme ve üçüncü etabını ise Eşme-Manisa-İzmir arası oluşturmaktadır.

Hattın kilometrelik Ankara - Afyonkarahisar etabının altyapı yapım sözleşmesi 11 Haziran 'de Sigma-Burkay-Makimsan-YDA iş ortaklığı ile imzalanmıştır. &#;km (&#;mi) uzunluğunda olan etabın 3 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir. Bu etapta toplam 8 bin metre uzunluğunda 11 tünel, toplam 6 bin metrelik 16 viyadük, 24 köprü, alt geçit-üst geçit, menfez inşa edilecek; 65 milyon bin metreküp toprak işi gerçekleştirilecek ve milyon liraya mal olacaktır.[13]

İkinci etap olan Afyonkarahisar - Uşak - Eşme kesiminde de çalışmalar başlamış olup 3. kesimi olan Eşme - Manisa - İzmir kesiminde Eşme-Salihli arasında tünel kazıları başladı. Şu anda çalışmalar tüm hat boyunca Turgutlu-Polatlı arsında sürmektedir.[13]

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, tren hattının 1,5&#;km (0,93&#;mi) güneyinde sekiz tane obruk tespit edildi.[14]

Hat bölümü Uzunluk (km) İnşaatın başlangıcı / Açılış Durum Notlar
Ankara - Polatlı Kavşağı 98&#;km (61&#;mi) - Ankara - İstanbul YHD hattının Sincan - Eskişehir etabında inşa edildi.
Faz 1
Polatlı Kavşağı - Emirdağ - Afyonkarahisar
&#;km (&#;mi) - (tahmini) Altyapı yapımı devam ediyor[15]YHD hattı, Polatlı - Konya YHD'nin Kocahacılı Kavşağı'na kadar olan ilk 27&#;km (17&#;mi)'lik kısmını kullanacaktır.
Tünel sayısı&#;: 11 Toplam tünel uzunluğu: metre
Viyadük sayısı: 16 Toplam viyadük uzunluğu: metre
Köprü sayısı: 24
Faz 2
Afyonkarahisar - Uşak - Eşme
Altyapı yapımı devam ediyor[15]
Faz 3
Eşme - Manisa - İzmir-Basmane
Altyapı yapımı devam ediyor[15]Eşme - Salihli kesiminde tünel kazıları başladı.[16]

Kaynakça[değiştir

Rail Turkey Tr

Demiryolu Altyapısı

ByOnur Uysalon


Halen yapımı devam eden Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattının kapsamı, güzergahı, durakları, etapları, hedefleri ve tarihçesi:

Bu yazı yılında hazırlanmıştır. Ankara İzmir hızlı tren hattına ilişkin güncel ve detaylı bilgiler için yeni yazımıza göz atın.

Projeye genel bakış

  • Proje sahibi: TCDD
  • Proje bedeli: milyar TL
  • Yüklenici: Sigma-YDA-Makimsan-Burkay (Yenice-Afyonkarahisar), Tekfen-Doğuş (Afyonkarahisar-Banaz)
  • Hedef bitiş tarihi: (Polatlı-Uşak), (Uşak-İzmir)

Etaplar

  • 1. etap: Yenice-Eşme
  • 2. etap: Eşme-Manisa

Güzergah

Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattı

Duraklar/bağlantılar

Polatlı (Konya, Ankara ve İstanbul yönlü trenlere bağlantı) &#; Afyonkarahisar (Yapımı planlanan Antalya hızlı trenine bağlantı) &#; Uşak &#; Salihli &#; Turgutlu &#; Manisa &#; İzmir (kuzey ve güney yönlü ana hat ve bölgesel trenler)

Proje özellikleri

Polatlı-Konya hattı üzerindeki Yenice&#;den başlayan km/s hıza uygun, çift hatlı, elektrikli yüksek hızlı tren hattında sadece yolcu trenleri çalışacak. Hızlı trenler Manisa-İzmir arasında ise konvansiyonel hat üzerinde ilerleyecek.

  • Hat uzunluğu: Polatlı-İzmir: km
  • Seyahat süresi: Ankara-İzmir: ; Ankara-Afyon: 90 dakika

Hedefler

Kapak fotoğrafı: TCDD ©

Polatlı-İzmir yüksek standartlı demiryolu

Polatlı - İzmir yüksek standartlı demiryolu
Genel bilgiler
Durumİnşa hâlinde
BölgeYHT (8.) Bölge
TerminalPolatlı YHT Garı
İzmir Basmane Garı[1]
Yolculuk süresi dakika (tahmini)
Web sitesifunduszeue.info
İşletim
SahibiTCDD
İşletmeci(ler)TCDD Taşımacılık
Depo merkezleriEtimesgut Yüksek Hızlı Tren Ana Bakım Deposu
Teknik
Hat uzunluğu &#;km (&#;mi)
Hat açıklığıStandart (&#;mm)
İşletme hızı &#;km/sa (&#;mph)
Güzergâh haritası

Sembol açıklamaları

Eskişehir, İstanbul-Haydarpaşa yönüne[2]

Ankara yönüne[2]

Eskişehir, İstanbul-Halkalı yönüne[3]

Ankara YHT yönüne[3]

93, kilometre (57,&#;mi)
, kilometre (-7,&#;mi)
Polatlı YHT Garı[3][4][5]
, kilometre (65,&#;mi)
0, kilometre (0&#;mi)

Polatlı Kavşağı[3][4][5]

27, kilometre (16,&#;mi)

Kocahacılı Kavşağı[4][5]

Konya, Karaman, Ulukışla, Adana yönüne[4]

?&#;km

Emirdağ YHT Garı

?&#;km

Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Garı[5][6][7]

?&#;km

Afyonkarahisar YHT Garı[5]

?&#;km

Uşak YHT Garı

, kilometre (,&#;mi)

Salihli

?&#;km

Turgutlu

, kilometre (,&#;mi)

Manisa Garı

, kilometre (,&#;mi)

Menemen

Aydın, Denizli, Isparta yönüne[8]

0,&#;km (0&#;mi)

İzmir Alsancak Garı

?&#;km

İzmir Basmane Garı[5]

Polatlı - İzmir yüksek standartlı demiryolu ya da Ankara - İzmir yüksek hızlı tren hattı, Türkiye'de Ankara'nın Polatlı ilçesi ve İzmir ili arasında inşa edilmekte olan yüksek standartlı demiryolu hattıdır.[9] Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Polatlı YHT Garı'ndan başlayan &#;km (&#;mi) uzunluğundaki demiryolu hattı, İzmir'in Konak ilçesindeki Basmane Garı'nda son bulacaktır. Demiryolu hattı çift hatlı, elektrikli ve sinyalizasyonlu olacak ve hat üzerinde TCDD Taşımacılık tarafından Yüksek Hızlı Tren seferleri düzenlenecektir. Yolculuk süresinin dakika olması beklenmektedir.[10] Toplam maliyetinin ₺9,3 milyar olması planlanan hattın tamamının yılında tamamlanması hedeflenmektedir.[11]

Proje kısımları[değiştir kaynağı değiştir]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası