güneş yanığına iyi gelen kremler eczane / Acil Bakım: Güneş Yanığına Karşı En Etkili 12 Ürün | Vogue Türkiye

Güneş Yanığına Iyi Gelen Kremler Eczane

güneş yanığına iyi gelen kremler eczane

En etkili zonayı geçiren eczanedeki kremler ! Gece yanığına iyi gelen kremler

En etkili zonayı geçiren eczanedeki kremler ! Gece yanığına iyi gelen kremler

Zona hastalığı oldukça ciddi bir cilt hastalığıdır. En çok da dinmek bilmeyen ağrıları ile bilinmektedir. Zona hastalığına halk arasında gece yanığı da denmekte ve bu isim ile bilinmektedir. Bugün sizlere en etkili zonayı geçiren eczanedeki kremler hakkında bilgi vereceğiz.

Herpes zoster adıyla tıbbi kaynaklarda ifade edilen zona hastalığı, döküntü meydana getiren bir tür deri problemidir. Varicella zoster virüsünden kaynaklanan zona, ağrı ve kaşıntı oluşturan aynı zamanda duyusal sinir hücrelerini tutan bir rahatsızlıktır. Gece yanığı olarak da bilinen zona, ciltte yanma ve ağrı yapabilir. Bunu döküntü ve beraberinde içi sıvı dolu kırmızı kabarcıklar izler. Böyle durumlarda zona kremi kullanarak oluşan semptomları giderebilir cildi rahatlatabilirsiniz.

Zona hastalığı genellikle yüzde, kollarda, boyunda, baş bölgesinde, göğüste, sırt bölgesinde ve ağırlıklı olarak da yüzde ortaya çıkabilmektedir. Zona hastalığı ortaya çıktığı bölgelerde cildin ciddi anlamda tahriş olmasına sebep olur. Zona hastalığının meydana geldiği bölgelerde ciddi şekilde yanma, zonklama, batma ve şiddetli ağrı ortaya çıkmaktadır.

PEKİ ZONAYA İYİ GELEN EN ETKİLİ ECZANEDEKİ KREMLER HANGİSİ?

  • Virosil krem
  • Zovirax Forte krem
  • Hernovir krem
  • Caladryl krem

1) Virosil krem / 35,75 TL

Virosil krem genel olarak ciltteki çeşitli virüsleri gideren bir üründür.  Bu krem, herpes virüsünden kaynaklanan cilt semptomlarını tedavi etmek için kullanılan antiviral bir ilaçtır.

2) Zovirax Forte krem / ,09 TL

 Zovirax Forte krem

Zovirax Forte krem

Zovirax krem, aktif bileşen olarak asiklovir etken maddesi içerir. Asiklovir, antiviral ilaçlar grubuna aittir. Bu krem, dudaklarda ve yüzdeki uçukları tedavi etmek için kullanılır. Uçuk, herpes simpleks virüsü ile enfeksiyondan kaynaklanır. Bu krem vücudunuzdaki herpes simpleks virüs enfeksiyonunu ortadan kaldırmaz ve bu nedenle herpesin geri gelmesini engelleyemez.

3) Caladryl krem / 9,75 TL

Caladryl krem

Caladryl krem

Kaşıntı ile belirlenen alerjik deri lezyonlarının tedavisinde endikedir. Temas dermatiti, kozmetiklerin sebep olduğu alerjik, ürtiker, böcek ve arı sokması hallerde, kızamık herpes zoster ve su çiçeğindeki cilt lezyonlarına uygulanarak fayda sağlar. Güneş yanığı, rüzgar ve yağmurun sebep olduğu cilt tahrişlerinde kullanılır.

funduszeue.info ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Eczacı öneriyor “Güneş yanıkları için her evde bulunan 5 doğal ilaç” Güneş yanığına ne iyi gelir?

Bronzla&#;mak her ne kadar güzel görünse de istenmeyen durumlara yol açabilmektedir. Uzmanlar cilt sa&#;l&#;&#;&#; için güne&#;e ç&#;kmadan önce mutlaka yüksek korumal&#; güne&#; kremi uygulanmas&#; gerekti&#;ini belirtmektedirler. Fakat güne&#; kremine ra&#;men ciltte yan&#;klar meydana gelebilmektedir. Güne&#; yan&#;klar&#; hem cilt sa&#;l&#;&#;&#;n&#; tehlikeye atmakta hem de ac&#;ya sebep olmaktad&#;r. The Sun gazetesinde yer alan haberde Parvinder Sagoo isimli eczac&#; güne&#; yan&#;klar&#;na iyi gelecek do&#;al ilaçlar&#; payla&#;t&#;.

YO&#;URT

Ekran görüntüsü

Bu, geleneksel güne&#; sonras&#; losyonlardan daha ucuz olan bir çaredir. Buzdolab&#;nda muhafaza edilmesiyle cildinize ho&#; bir serinlik hissi de verecektir. Parvinder &#;öyle aç&#;klad&#;: "Güne&#; yan&#;&#;&#; olan herhangi bir bölgeye so&#;uk yo&#;urt uygulamak, bölgeyi hem yat&#;&#;t&#;rmaya hem de so&#;utmaya yard&#;mc&#; olabilir. Yo&#;urt, yan&#;klar&#;n&#;z&#;n daha iyi ve daha h&#;zl&#; iyile&#;mesine yard&#;mc&#; olabilecek laktik asit bakterileri gibi faydal&#; probiyotikler içerir. Cildin yanm&#;&#; bölgesine bir ka&#;&#;k dolusu so&#;uk yo&#;urt sürebilirsiniz, yo&#;urt dakikalar içinde bölgeyi yat&#;&#;t&#;r&#;r."

BAL

Ekran görüntüsü

Bunun genellikle yo&#;urdunuzun üzerine serpmek için kullan&#;ld&#;&#;&#;n&#; dü&#;ünebilirsiniz, ancak Parvinder güne&#; yan&#;&#;&#;nda da kullan&#;labilece&#;ini söyledi. "Anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklerle dolu ve do&#;al antioksidanlar aç&#;s&#;ndan zengin bal, yan&#;k cilt için harika bir çare olabilir. Parvinder, "Bal&#; do&#;rudan herhangi bir yanm&#;&#; bölgeye uygulay&#;n ve durulamadan önce yakla&#;&#;k 20 ila 30 dakika bekletin." Dedi.

SALATALIK

Ekran görüntüsü

Parvinder, salata bile&#;eninin cildinizi yakt&#;ktan sonra olu&#;abilecek iltihab&#; azaltmaya yard&#;mc&#; olabilece&#;ini söyledi. "Salatal&#;&#;&#; dilimler halinde kesip bölgeye yerle&#;tirebilir veya bir kar&#;&#;t&#;r&#;c&#;da kar&#;&#;t&#;rabilir ve kar&#;&#;&#;m&#; so&#;utmak için yanm&#;&#; cilde uygulayabilirsiniz. Parvinder, "Ekstra bir so&#;utma ve yat&#;&#;t&#;r&#;c&#; etki için salatal&#;&#;&#; kullanmadan önce yar&#;m saat dondurucuya koyun" diye ekledi.

HAVUÇ

Ekran görüntüsü

Parvinder, biraz al&#;&#;&#;lmad&#;k bir seçim, ancak havuçlar -düzenli olarak güne&#; yan&#;&#;&#; çekiyorsan&#;z- yutuldu&#;unda sahip olabilece&#;iniz en iyi yiyeceklerden biri olabilir dedi. "Bunun nedeni, güne&#; yan&#;&#;&#;n&#;n içten d&#;&#;a iyile&#;mesine do&#;al olarak yard&#;mc&#; olmak için çal&#;&#;an ve hassas cilde sahip ki&#;ilerin kötü yan&#;klardan muzdarip olmas&#;n&#; önlemeye yard&#;mc&#; olabilecek bir karotenoid olan sebzedeki beta karotendir. Guru, "Bu do&#;al içeri&#;e sahip di&#;er yiyecekler patates ve kavundur" dedi.

YABAN MERS&#;N&#;

Ekran görüntüsü

Daha önce bir süper g&#;da olarak adland&#;r&#;lan yaban mersini, güne&#;e maruz kalma nedeniyle cilde zarar verebilecek serbest radikallerle sava&#;maya yard&#;mc&#; olabilecek zengin antioksidanlarla doludur. Parvinder &#;öyle aç&#;klad&#;: "Ayr&#;ca ya&#;lanmay&#; ve ince çizgilerin geli&#;mesini önlemeye yard&#;mc&#; olabilecek harika bir C vitamini kayna&#;&#;d&#;r. "Güne&#; yan&#;&#;&#; ya&#;ad&#;ysan&#;z, özellikle de bu yan&#;k yüzünüzdeyse, herhangi bir hasar&#; önlemeye yard&#;mc&#; olmas&#; için iyi bir miktar yaban mersini yemelisiniz. &#;çten d&#;&#;a cilt hasar&#;n&#; önlemek için çal&#;&#;mak, topikal kremler kullanmak kadar faydal&#; olabilir."

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı evde doğal ve bitkisel yöntemlerle en hızlı nasıl geçer?

Güne&#; yan&#;&#;&#;, yaz&#;n güne&#; alt&#;nda fazla kalman&#;n ya da güne&#; kremleri kullan&#;lmad&#;&#;&#; zaman ba&#;&#;m&#;za gelecek cidden rahats&#;z edici bir durumdur. Bu duruma maruz kald&#;&#;&#;m&#;z zaman en k&#;sa zamanda sonras&#;nda ise güne&#; yan&#;&#;&#;na ne iyi gelir diyerek evde uygulayabilece&#;imiz çözümler arar&#;z. Uzmanlar&#;n görü&#;leri ile birlikte güne&#; yan&#;&#;&#;na iyi gelen çözümleri maddeler halinde s&#;ralad&#;k. Güne&#; yan&#;&#;&#;na iyi gelen yiyecekler ve evde uygulayabilece&#;iniz do&#;al çözümler nelerdir? Güne&#; yan&#;&#;&#; en h&#;zl&#; ve en kolay nas&#;l geçer?

Güne&#; Yan&#;&#;&#; Nedir?

Güne&#; yan&#;&#;&#;, derinin güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;na yüksek miktarda maruz kalmas&#; sonucu olu&#;an rahats&#;z edici bir durumdur. Güne&#; yan&#;&#;&#;, de&#;i&#;ik a&#;amalar sonras&#;nda meydana gelir. I&#;&#;&#;a maruz kalan deri, önce en d&#;&#; tabakas&#;n&#; kal&#;nla&#;t&#;rarak &#;&#;&#;&#;&#;n tesirinden kendini korumaya çal&#;&#;&#;r. Daha sonra deriye rengini veren bir pigment olan Melanin yap&#;m&#;n&#; artt&#;r&#;r. Derinin rengi, bu pigmentin artmas&#;ndan dolay&#; koyula&#;&#;r. I&#;&#;&#;a maruz kalma daha da uzarsa saat içinde rahats&#;zl&#;k belirtileri kendini göstermeye ba&#;lar.

Güne&#; Yan&#;&#;&#; Nas&#;l Olu&#;ur?

Ultraviyole &#;&#;&#;&#;&#;na çok fazla maruz kalmak en basitinden güne&#; yan&#;klar&#;na neden olur. Bu yan&#;k türü do&#;al olarak güne&#;in &#;&#;&#;&#;&#;ndan kaynaklanabilece&#;i gibi güne&#; lambas&#; ve bronzla&#;may&#; sa&#;layan cihazlar gibi yapay kaynakl&#; da olabilir. Bireyin cildin d&#;&#; tabakas&#;na normal rengini veren pigmentin ismidir. Güne&#; yan&#;&#;&#; melanin hormonun daha h&#;zl&#; üretilmesi sonucunda olu&#;ur. Fazla melanin ise ten renginin koyula&#;mas&#;nve bronzla&#;malara yol açar. Bu bronzla&#;ma asl&#;nda vücudun güne&#; yan&#;klar&#;n&#; önlemek için UV &#;&#;&#;nlar&#;n&#; engellemek için kulland&#;&#;&#; bir yöntemdir.

Güne&#; Yan&#;&#;&#; Belirtileri Nelerdir?

Güne&#; yan&#;&#;&#; belirtileri, hafif bir k&#;rm&#;z&#;l&#;ktan derinin balonla&#;mas&#;na kadar de&#;i&#;ir. Deride kabar&#;kl&#;k, a&#;&#;r&#; k&#;zar&#;kl&#;k, su toplama, ba&#; a&#;r&#;s&#;, titreme ve kusma gibi &#;ikayetleriniz varsa güne&#; yan&#;&#;&#; tedavisi için hekime ba&#;vurmal&#;s&#;n&#;z. Bu &#;ikayetler durumunuzun ciddi oldu&#;unu ve uzman müdahale gerektirdi&#;ini gösterir.

Güne&#; Yan&#;&#;&#; Nas&#;l Önlenir?

Güne&#; yan&#;&#;&#;n&#;n sadece güne&#; &#;&#;&#;nlar&#;n&#;n dik aç&#;yla geldi&#;i saatlerde ya da yaz aylar&#;nda oldu&#;unu dü&#;ünüyorsan&#;z yan&#;l&#;yorsunuz. Çünkü serin, bulutlu ve puslu havalarda da güne&#; yan&#;&#;&#; olabilirsiniz. Bu nedenle güne&#; yan&#;klar&#;ndan korunmak için mutlaka gerekli olan tedbirleri alman&#;z gerekir. Peki bu tedbirler nelerdir?

  • Güne&#;e ç&#;k&#;laca&#;&#; zaman güne&#; kremi s&#;k ve bol olarak uygulanmal&#;d&#;r. Her mevsim güne&#; kreminin sürülmesi ve 2 saatte bir kez de yenilenmesi &#;artt&#;r. Güne&#; kreminin UVA ve UVB &#;&#;&#;nlar&#;na kar&#;&#; 30 veya daha fazla korunmas&#; olmas&#; gerekir. Ayn&#; zamanda dayan&#;kl&#; güne&#; kreminin kullan&#;lmas&#; etkili sonuçlar verir. Güne&#; kreminin soka&#;a ç&#;k&#;lmadan en az dakika öncesinde sürülmesi gerekir. E&#;er ayr&#;ca böcek böcek kovucu sprey ya da ya&#; kullan&#;l&#;yorsa, önce güne&#; kremi uygulanmal&#;d&#;r Güne&#; kremlerinin kullan&#;m süresi 3 y&#;ld&#;r.
  • Güne&#;e direkt olarak maruz kalmamak için kollar&#; ve bacaklar&#; koruyabilecek kadar geni&#; kenarl&#; bir &#;apka kullan&#;lmal&#;d&#;r. Ayn&#; zamanda koyu renklerde k&#;yafetler ve s&#;k&#; dokunmu&#; kuma&#;lar daha fazla koruma sa&#;lar. Sürekli olarak güne&#; gözlü&#;ü de tercih edilmelidir.
  • Sabah ve ak&#;am saatleri aras&#;nda güne&#;e uzun süreli maruz kalmal&#;nmamal&#;d&#;r. Bu nedenle genellikle aç&#;k havada bu saatlerin d&#;&#;&#;nda kalan zaman dilimlerinde olunmas&#; daha do&#;rudur.

Güne&#; Yan&#;&#;&#; Nas&#;l Geçer?

So&#;uk su ile du&#; almak

Uzmanlar&#;n, güne&#; yan&#;&#;&#; tedavisinde ilk önerisi so&#;uk su ile du&#; almak veya yan&#;k bölgelerine so&#;uk kompresler yapmak geliyor. Bu &#;ekilde güne&#; yan&#;&#;&#; olan bölgelerdeki a&#;r&#;lar&#; hafifletebilirsiniz. Ayn&#; zamanda güne&#; yan&#;&#;&#; sonras&#;nda ka&#;&#;nt&#;n&#;n önüne geçebilmek için bol su içilmelidir. Çünkü deri kurudu&#;u zaman ka&#;&#;nt&#;n&#;n derecesi artar. So&#;uk su ile banyo yapmak yanma hissini azaltacakt&#;r. Yan&#;klar&#;n üzerine so&#;uk su ile &#;slat&#;lm&#;&#; steril bir bezle pansuman yap&#;labilir. Yan&#;k su toplar veya patlarsa, üzerindeki ölü deri temizlenmeli ve antibiyotikli bir krem sürülmelidir.

Yulaf ezmesi

Güne&#;ten yanan cildinizi yumu&#;atmak için yulaf ezmesi kullanabilirsiniz. Yar&#;m bardak yulaf ezmesini 1 bardak kaynar suyla iyice kar&#;&#;t&#;r&#;n ve so&#;umaya b&#;rak&#;n. Kar&#;&#;&#;m tamamen so&#;uduktan sonra cildinizin güne&#;ten yanm&#;&#; bölgelerine yava&#;ça, dairesel hareketlerle sürün. dakika beklettikten sonra bol suyla durulayabilirsiniz.

Aloe vera jeli

Yan&#;k tedavisinde oldukça etkili bir çözüm olan aloe vera jeli güne&#; yan&#;&#;&#;n&#; yumu&#;atarak cildin temizlenmesini sa&#;lar. Cildinizin yanan bölgelerine avuç içiyle jeli iyice yedirin ve cildin emmesini bekledikten sonra so&#;uk suyla durulay&#;n.

aloe-vera

Zeytinya&#;&#;

Güne&#; cildi kurutur, daha çok gerilmesine neden olur ve bu gerilme a&#;r&#;lar olu&#;turur. Bunu engellemek, cildi yumu&#;atmak için zeytinya&#;&#;n&#; sürün ve üzerine s&#;cak suyla &#;slatt&#;&#;&#;n&#;z bir havlu koyun. Havlu tamamen so&#;uduktan sonra cildinizi silebilirsiniz.

Yo&#;urt

Güne&#; yan&#;&#;&#;na kar&#;&#; en çok kullan&#;lan uygulamad&#;r ve gerçekten i&#;e yarar. Yo&#;urt cildi yat&#;&#;t&#;r&#;r, so&#;utarak rahatlama sa&#;lar. En iyi etki için ya&#;s&#;z yo&#;urt kullan&#;n ve yo&#;urdu sürmeden önce dolapta bir süre so&#;utun. Cilde sürüp dakika beklettikten sonra &#;l&#;k suyla durulayabilirsiniz.

yogurt

Çilek

E&#;er ki alerjiniz yok ise çilek, güne&#; yan&#;&#;&#;n&#;za iyi gelecektir. Bunun için yapman&#;z gereken, çile&#;i küçük parçalar halinde ezdikten sonra yan&#;&#;&#;n&#;z&#;n üzerine sürmek olacakt&#;r. Birkaç dakika bu &#;ekilde bekledikten sonra durulay&#;n. Uygulama sonunda cildinizin rahatlad&#;&#;&#;n&#; hissedeceksiniz.

Marul

Güne&#; yan&#;&#;&#;na iyi gelen bir di&#;er yiyecek olarak marulu sayabiliriz. Marul ile haz&#;rlayaca&#;&#;n&#;z kar&#;&#;&#;m güne&#; yan&#;&#;&#;n&#;z&#; h&#;zl&#; bir &#;ekilde geçirecektir. Bunun için geni&#; bir kapta marul yapraklar&#;n&#; kaynat&#;n. So&#;umaya b&#;rak&#;n. Yeteri kadar so&#;uduktan sonra pamu&#;u kar&#;&#;&#;m içine b&#;rak&#;n ve güne&#; yan&#;klar&#;n&#;za sürün. Etkisini göreceksiniz.

Salatal&#;k

Cild sa&#;l&#;&#;&#; için faydal&#; olan ve birçok krem yap&#;m&#;nda kullan&#;lan salatal&#;k, güne&#; yan&#;&#;&#;na iyi gelir. Bunun için yapman&#;z gereken ezilmi&#; salatal&#;&#;&#; cildinize uygulamak olacakt&#;r. Di&#;er yandan gliserin ve gül suyu ile kar&#;&#;t&#;raca&#;&#;n&#;z salatal&#;&#;&#;, güne&#; kremi olarak kullanabilirsiniz.

salatalik

Karbonat ve lavanta ya&#;&#;

Karbonat ve lavanta esansiyel ya&#;lar&#; &#;s&#;y&#; dü&#;ürür ve iltihab&#; yat&#;&#;t&#;r&#;r. gram karbonat ve 10 damla lavanta esansiyel ya&#;&#;, Il&#;k su dolu küvete ilave edin ve çözülene kadar kar&#;&#;t&#;r&#;n. 20 dakika kadar küvette kal&#;n. Sabun, son derece hassasla&#;an cildi kurutup tahri&#; edece&#;inden kullanmaktan kaç&#;n&#;n.

Elma sirkesi veya soda

Çok büyük güne&#; yan&#;klar&#;nda ise, küveti &#;l&#;k suyla doldurun içine iki bardak elma sirkesi (hakiki olmas&#;na dikkat edin) ilave edin ve kar&#;&#;t&#;r&#;n. 15 dakika içinde dinlenin vücudunuzdaki yanma hissini azaltt&#;&#;&#;n&#; hissedeceksiniz. Ayn&#; banyoyu elma sirkesi yerine, yar&#;m bardak soda ile de yapabilirsiniz.

Süt

Güne&#; yan&#;&#;&#;n&#;z&#;n ac&#;s&#; fazlaysa do&#;rudan buz uygulamay&#;n. Bir kuma&#; veya havluyu so&#;uk sütle tamamen &#;slat&#;p yan&#;&#;a nazikçe dokundurun. So&#;uk süt hem serinlemenizi hem ac&#;n&#;n dinmesini hem de sütteki ya&#; ve protein nedeniyle, hassas bölgenin yumu&#;amas&#;n&#; sa&#;layacakt&#;r. Bu uygulamay&#;, 15 dakika süresince ve aral&#;kl&#; olarak deneyebilirsiniz.

Patates

Patates, antioksidan&#; en bol besinlerden birisi oldu&#;u için güne&#; yan&#;klar&#;n&#;n bozdu&#;u hücre yap&#;lar&#;n&#;n tamirinde kullan&#;lacak en temel g&#;dalardan bir tanesidir. Ha&#;lanm&#;&#; patatesin kabuklar&#;n&#;n soyulup, yan&#;k yaras&#;n&#;n üzerine uygulanmas&#;, iyile&#;me sürecinin h&#;zlanmas&#;na yard&#;mc&#; olmaktad&#;r. Bu tedavi yöntemi ayn&#; zamanda, yan&#;k bölgede enfeksiyon olu&#;umunu da önlemektedir. Hatta patates yöntemi, ço&#;u hastanede de uygulanmaktad&#;r.

patates

GÜNE&#; YANI&#;INDAN NASIL KORUNULUR?

Güne&#; yan&#;&#;&#; ciddi ac&#;lara sebep oldu&#;undan korunma yöntemleri ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir. Özellikle yaz aylar&#;nda d&#;&#;ar&#;da geçirilen zaman&#;n artmas&#;yla ya&#;anmas&#; muhtemel hale gelen güne&#; yan&#;&#;&#;ndan nas&#;l korunulur?

  • Güne&#; yan&#;&#;&#;ndan korunman&#;n ilk ad&#;m&#;, güne&#; &#;&#;&#;nlar&#;n&#;n dik olarak geldi&#;i saatlerde güne&#;lenmemektir. E&#;er ki d&#;&#;ar&#;da durman&#;z gerekiyorsa mümkün oldu&#;unca gölgede kalmal&#;s&#;n&#;z. Güne&#;lenmeden önce 50 ve üstü faktör güne&#; koruyucu kullan&#;lmal&#;d&#;r. Güne&#;in dik geldi&#;i saatlerde &#;apka ve gözlük kullan&#;lmal&#;d&#;r.
  • Güne&#; koruyucular&#; 2 saatte bir tekrar sürülmeli, hava bulutlu da olsa güne&#; koruyucu kullanmadan d&#;&#;ar&#; ç&#;k&#;lmamal&#;d&#;r. Güne&#; koruyucu ürünler güne&#;e ç&#;kmadan 30 dakika önce uygulanmal&#;d&#;r.
  • D vitamini almak dü&#;üncesiyle güne&#; koruyucu kullan&#;m&#;ndan vazgeçmek do&#;ru de&#;ildir. D vitamininin yeterli miktarda al&#;nmas&#; için dakika boyunca yüz ve ellerin güne&#; görmesi yeterlidir.
  • Çocukluk ça&#;&#;nda güne&#; yan&#;&#;&#; riski yüksek olmakla beraber, 6 aydan küçük bebeklerin uzun süreli direkt güne&#; maruziyetinden korunmas&#;, 6 aydan büyüklerin ise yüksek koruma faktörlü ürünleri kullanmas&#; gerekmektedir.

Bu tedbirlerin d&#;&#;&#;nda a&#;a&#;&#;daki sayd&#;&#;&#;m&#;z ürünlerin kullan&#;m&#;, güne&#; yan&#;&#;&#; öncesi ve sonras&#;nda, korunma ve tedaviye yard&#;mc&#; olmas&#; nedeniyle faydal&#;d&#;r.

Domates: &#;çinde bulunan likopen sayesinde domates, güne&#; yan&#;klar&#;nda do&#;al koruyucu görevi görüyor. Yap&#;lan bir ara&#;t&#;rmada, 3 ay boyunca düzenli olarak domates yiyen ki&#;ilerin, yemeyenlere oranla güne&#; yan&#;klar&#;ndan %25 daha az etkilendi&#;i ke&#;fedilmi&#;.

Ye&#;il Çay: Ye&#;il çay kelimenin tam anlam&#;yla gerçek bir cilt dostu. &#;çinde bulunan antioksidanlar ve anti-aging maddeleri sayesinde, sadece yan&#;klardan korumakla kalm&#;yor, ayr&#;ca güne&#; &#;&#;&#;nlar&#;n&#;n di&#;er zararl&#; maddelerinden de korunmam&#;z&#; sa&#;l&#;yor.

Ayçekirde&#;i: Ayçekirde&#;inin içinde bulunan E vitamini, güne&#; yan&#;klar&#;na kar&#;&#; koruma ve tedavide çok önemli bir yer tutuyor.

Nar: Narda bulunan elajik asit, güne&#;ten gelen ultraviyole &#;&#;&#;nlar&#;na kar&#;&#; koruma sa&#;larken, içinde bulunan antioksidanlar güne&#; yan&#;klar&#;na kar&#;&#; do&#;rudan tedavi görevi görür.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası