30 haftadan sonra bebek haftada kaç gram alır / 30 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? Dikkat Edilmesi Gerekenler - Nefis Yemek Tarifleri

30 Haftadan Sonra Bebek Haftada Kaç Gram Alır

30 haftadan sonra bebek haftada kaç gram alır

Anne Karnında Bebek En Çok Hangi Haftalarda Kilo Alır?

Okuma Süresi: 5 Dakika

Bebek sahibi olacağını öğrenen anne adayları için gebelik süreci her hafta artarak değişir. Bu değişimler anneyi etkilediği kadar bebeklerini de etkileyeceği için değişimlerin farkında olmak ve bilinçli davranışlarda bulunmak gerekmektedir. 40 hafta süren gebelik sürecinde her hafta bebek ve anneyi etkileyen, bebeğin gelişmesini sağlayan önemli değişiklikler bulunmaktadır. Bu değişiklikleri kontrol altında tutmak ve iyi yönde gelişmesini sağlamak için her zaman doktor kontrolünde olmak, bebeği ve anneyi olumlu yönde etkileyecek davranışlarda bulunmak gerekir.

Anne Karnında Bebeğin Gelişimi

Toplam 40 hafta süren gebelik sürecinin her haftasında bebeğin gelişimi ve buna bağlı olarak anneyi etkileyen değişiklikler gerçekleşmektedir. Bu haftalık değişiklikler toplam 3 Trimester dönemi ile belirtilmektedir. Bu 3 farklı trimester döneminin başlıca değişikliklerinden bahsederek bilgi vermek istedik.

Birinci Trimester Dönemi – İlk Üç Aylık Dönem

Birinci trimester dönem yani ilk üç aylık dönemde bebeğin organ gelişimi başlar ve tamamlanır. Bu dönem anne adayının hamileliğe uyum sağladığı dönem olarak da bilinmektedir. Minik bebeğin anne karnında geçirdiği dönemde, hücre ve organ taslakları oluşurken aynı zamanda annenin zararlı maddelere maruz kalması son derece sakıncalı bir durumdur.

İkinci Trimester Dönemi – İkinci Üç Aylık Dönem

İkinci üç aylık dönem hamileliğin 14-26. Haftasına tekabül eden dönemdir. Bu dönem yine bebeğin hızla gelişimini sürdürerek büyüdüğü ve hamilelik döneminin en rahat edilen dönemi olarak bilinmektedir. Bu dönem ile anne vücudu gebeliğe uyum sağlar ve şikayetler azalır.

Üçüncü Trimester Dönemi – Son Üç Aylık Dönem

Üçüncü son üç aylık dönem hamileliğin 27-41. Haftasına tekabül etmektedir. Bu son dönemde bebeğin saçları, kaşları gelişir. Uyku ile uyanıklık evrelerini geçirir. Bebek dışarıdan gelen uyarıları daha iyi algılamaya başlar, hareketlenir ve büyüme hızı hızlanır. Doğuma yaklaşan annenin kasılmaları artar ve bu kasılmalar doktor kontrolü altında olmalıdır.

Bebek Kilosu

Gebelikte anneyi ve bebeği etkileyen büyük değişiklikler olduğunu belirtmiştik. Bu değişiklikler ile birlikte annelerin gebelikte birkaç sıkıntı ile karşılaşması normal olacaktır bu sıkıntılar doktor gözetimi altında kontrol altına alınmalıdır. Gebelik dönemindeki annelerin sıkıntı yaşadığı ve destek aldığı durumlardan birisi de anne bebek beslenmesi ve bebek kilosu olacaktır ve bebeğin anne karnında kilo alması önemli bir durumdur.

Bu aşamada annenin bebeğe doğru bir şekilde kilo aldırması doğru olacaktır. Bilinçsiz bir şekilde alınan kilo hem anneyi hem de bebeğini kötü etkileyebilir. Anne doğru zamanda doğru şekilde beslendiğinde bebeğin kilosu da kontrol altına alınmış olur. Fakat bu durumu destekleyecek birkaç önemli nokta da bulunmaktadır. Ayrıca bebeğinizin doğumundan itibaren bblüv Kilö Dijital Bebek Tartısı ile detaylı bir kilo ölçümü takibi yapabilirsiniz.

Anne Karnında Bebek En Çok Hangi Haftalarda Kilo Alır?

Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür. Anne adayı doğuma 3 hafta kala yediklerine kontrollü bir şekilde devam etmelidir.

Gebelikte Bebeğe Kilo Aldıracak Besinler Nelerdir?

Anne gebelik sürecinde beslenirken hem kendisini hem de bebeğinizi düşünmeli ve bilinçli bir şekilde beslenmelidir. Anne karnındaki bebeğin kilo alma sürecinde sıkıntı yaşayan annesin beslenme rutinine eklemesi gereken birkaç öğün de bulunmaktadır. Bu öğünler sayesinde anne sağlıklı bir şekilde kilo alır ve bebek de bu durumdan olumlu bir şekilde etkilenir. Kısacası gebe annenin kontrollü ve düzenli bir şekilde meyve sebze tüketmesi, kırmızı et, beyaz et tüketmesi, süt ve süt ürünlerinden destek alması bebeğin sağlıklı gelişmesi ve kilo alması açısından önemli olacaktır. Özellikle tüketilmesi gereken ve bebeğin kilo almasına yardımcı olacak besinler şunlardır;

  • Yumurta
  • Kaşar peyniri
  • Peynir
  • Süt
  • Muz
  • Elma
  • Avokado
  • Portakal
  • Ispanak
  • Karnabahar
  • Nohut
  • Tahıllar
  • Ceviz içi
  • Çiğ badem
  • Fındık
  • Kabak çekirdeği
  • Balık
  • Kırmızı et
  • Beyaz et

 

Gebelik sürecinin anne için zor bir süreç olduğunun farkındayız, Bebeği için en iyisini isteyen anne gebelik süreci ile anne hem kendini hem de bebeğinizi düşünerek hareket eder, beslenir. Bu nedenle doğru atımlar atmak, davranışlar bilinçli olmak önemlidir. Dikkat edilmesi gereken detaylara önem verdikten sonra hamilelik süreciniz kola bir şekilde ilerler ve bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alabilirsiniz.

Ailenizle yaşadığınız gebelik heyecanınızı paylaştığımız gibi tüm anne bebek ve çocuk ihtiyaçlarınızda da Welcome Baby hep yanınızda.

 

Kaynaklar:

 

 

Yazar: Beyza Kantemir

Anne karnındaki bebeğin hafta hafta kilo takibi

Haberin Devamı

11. haftada incir büyüklüğü, 12. haftada yeşil limon, 13. haftada bezelye kabuğu, 14. haftada limon, 15. haftada elma, 16. haftada ise avokado kadar olur.

17. haftaya gelindiğinde ise bebeğin kilo ve büyüklüğü bir turp kadardır. 18. haftada 150 gram civarıdır. 19. haftada 200-220 gram arasındayken 20. haftada 260 gram kadardır.

21. haftada bebeğin kilosu ise 300 grama yaklaşıktır. 22. haftada 350-400 gram arası, 23. haftada 455 gram, 24. haftada ise 540 gram, 25. haftada 700-750 gram, 26. haftada 910 gram, 27. haftada bir kilo veya 1 kiloya yakın bir seyirde devam eder.

28. haftaya gelindiğinde ise bebeğin kilosu 1100 gramdır. 29. haftada 1.25 gram, 30. haftada ise 1,400 gram civarı seyretmektedir.

31-40 hafta bebek kilosu

30. haftadan sonra bebeğin gelişimi daha çok hızlanmaktadır. Bu da kilosuna yansımaktadır. 31. haftaya gelindiğinde bebek kilosu 1.5 kg, 32. haftada 1.7 kg, 33. haftada 1.9 kg, 34. haftada 2.1-2.3 kg civarıdır. 35. haftada 2.5 kilo, 36. haftada 2.7 kg, 37. haftada 2.8 kilo, 38. haftada 2.9-3 kg arası, 39. haftada 3-3.3 kg arası, 40. haftada 3.5 kilo olmaktadır.

Fakat unutulmaması gereken nokta şudur, kilo durumu bebekten bebeğe erkek bebekten, kız bebeğe göre değişebilir.

Hamilelikte 33. Hafta: 33 Haftalık Bebek Gelişimi

33 haftalık hamile olan bir kadının suyunda çeşitli sorunlar çıkabilir. Bazı kadınların suyu azalırken bazı kadınların da suyu çok olabilir. Peki bu durum hamile kişiyi korkutmalı mıdır? Bunlar doğumun erken olacağı anlamına mı gelir? 33 haftalık hamilelikte kanama yaşanması normal misir? İşte tüm cevaplar...

33 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu

Bebek artık neredeyse doğumdaki boyuna ulaşmış bir durumdadır. 33 haftalık olmuş bir bebek iyice uzamıştır. Anne karnında 33. Haftasına girmiş bir bebek artık 45 cm boyuna ulaşmıştır. Artık bu haftadan sonra bebek çok daha hızlı gelişmeler gösterir.

33 Haftalık Gebelikte Bebeğin Kilosu

32. Haftadan sonra bebek her hafta yarım kilo almaya başlar. Tam yarım kilo almasa dahi 300 gram kadar alır. 33. Haftasına ulaşmış bir bebek ise artık 1 kilo 800 gram kadar olmuştur. Doğuma kadar kilolarını daha hızlı alacaktır.

Hamilelikte 30. Hafta: 30 Haftalık Bebek Gelişimi Hamilelikte 32. Hafta: 32 Haftalık Bebek Gelişimi

33 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Olur?

Anne artık hamileliğinin son aylarının yaşandığının bilincinde olsa da bebeğiyle son kaç ayı kaldığını bilemeyebilir. 33. Haftasında olan bir anne tam 231 gündür karnında bebeğini taşıyordur. Her ne kadar bebeğini taşımayı sevse de anne 7 ay 21 günlük hamile olduğu için artık bebeğini dünyaya getirme zamanı yaklaşmıştır.

33 Haftalık Bebek Hareketleri

33 haftalık olmuş bir bebek geçen haftalara kıyasla çok daha az hareket etse de anne bebeğinin kollarını, bacaklarını ve başını her hareket ettirmesinde hissedecektir. 33 haftalık bir bebeğin anneye en keyif veren hareketi ise hıçkırmasıdır. Her hıçkırışında sarsılır ve bu da anneyi eğlendirir.

33 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı?

Artık hamilelik bitmeye yaklaştığı için annenin alacağı kiloların da sonları gelmeye yaklaşmıştır. Anne hamileliği boyunca alacağı kilonun neredeyse tamamını bu hafta itibariyle almış olsa da doğuma kadar almaya devam edecektir. 33. Haftasında bulunan bir hamile 13 kilo kadar almış olmalıdır.

33 Haftalık Gebelikte Suyun Azalması

Bazı kadınlarda su azalması gibi sıkıntılar görülebilir. Bunun nedeni annenin kendini susuz bırakmasından kaynaklanabilir. Ancak her insanda farklı olacağı için kesin bir sebep söylenemez. Kesin sebep için doktor teşhisi gerekir. 33 haftalık hamilelikte suyun azalması çok tehlikeli olabilir ve bebeğin alınması gerekebilir.

33 Haftalık Gebelikte Suyun Fazla Olması

Gebeliğin 32. Haftasına girilmesiyle amniyon sıvısı en yüksek olduğu zamana girer. Normalde 500 ml kadar olan bu su 1 litreye kadar çıkacaktır. Ve sonrasında 42. Haftaya kadar düzgün bir şekilde azalır. Yani 33. Haftada suyun çok olması garip bir durum değildir. Eğer çok daha fazlaysa korkulabilir ancak 1 litre ise korkulmamalıdır.

33 Haftalık Gebelikte Rahim Açılması

33. Haftasına girmiş bir hamilelikte rahim açılması gözlenebilir. Bu bazı kişilerde normaldir. Rahim bazen doğumdan haftalar önce de açılabilir. Korkulmasına gerek olmasa da doktora gitmekte fayda vardır.

33. Haftalık Gebelikte Rahim Kasılmaları

33. Haftaya girilmesiyle doğuma çok yaklaşılır. Bundan dolayı da rahim hazırlık kasılmaları yapılabilir. Normal doğum kasılmasından farklı olduğunu anlayabilmek hareket donucunda geçip geçmemesi ile anlaşılır. Geçiyorsa doğum kasılması değildir.

33 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısı

Kasık ağrısı hamilelikte en sık rastlanan rahatsızlıklardan birisidir. Bu sancı hafif ya da keskin olabilir. Bu ağrının sebebi dokuların ve eklemlerin yumuşaması ya da gevşemesi ile alakalı bir durumdur. Hemen doğum sancısı gözüyle bakılmamalıdır. Ancak yine de bu konu hakkında doktor ile görüşülmeli ve bilgi alınmalıdır.

33 Haftalık Gebelikte Kanama

Bazı kişilerin hamileliğinin 33. Haftasında kanamalara rastlanır. Kanamalar korkutucu bir şey yüzünden olmasa da doktora sormak kesinlikle çok önemlidir. Kötü bir şey olmaması bir olasılık olsa da kanama kötü bir şeyin habercisi de olabilir. Aksatılmadan doktora gidilmesi gerekir. Kanama az ya da çok olsun fark etmeksizin doktora gidilmesi gerekir. Genellikle korkulacak bir durum olmasa da buna emin olunamaz.

34 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıldır? 34 haftalık bebek kilo kaç gr olmalı? Hamilelikte 35. Hafta: 35 Haftalık Gebelik Gelişimi

30 Haftalık Gebelikte Neler Olur?

Gebelikte 30. haftayla birlikte, hamileliğinizin 7. ayını da geride bırakacaksınız ve doğumunuza yalnızca 10 hafta kalacak. Ancak doğumun yaklaşması sebebiyle şikayetlerinizde ve kaygılarınızda da artış olacaktır. Ancak hamileliğin 30. haftasında sizde ve bebeğinizde olacak değişiklikleri bildiğiniz sürece bu dönemin çok daha kolay geçeceğine emin olabilirsiniz. Peki, hamileliğin 30. haftasında bebek gelişimi ne haldedir ya da anne vücudunda hangi değişimler olur?

30 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Hamilelikte hafta ve ay hesabı yapmak, normalde yaptığımız gibi 4’ün katları şeklinde olmadığı için birçok ebeveyn için kafa karıştırıcı olabilmektedir. Hafta Hafta Gebelik rehberimizi takip ederek hem gebeliğinizin hafta- ay takibini yapabilir hem de bebeğinizin gelişimini hafta hafta takip edebilirsiniz.

  • Gebelikte 30. hafta 210 gün üzerinden hesaplanmaktadır. Bu sebeple, tam olarak 7 aylık hamile kabul edilirsiniz.
  • Hamileliğin 30. haftasında doğuma kalan süre ise ortalama 10 haftadır.

Düzenli takip için Gebelikte Hafta Ay Hesaplayıcı'mızı düzenli kullanabilirsiniz.

30 Haftalık Bebeğin Boyu ve Kilosu

30 Haftalık Bebek Gelişimi

Ortalama Boy

41 cm

Ortalama Kilo

1.4 kg

Tablodaki veriler, 30 haftalık bebeklerin ortalama boy ve kilo değerleri göz önüne alınarak oluşturulmuştur.

Ancak bebeklerde boy ve kilo genetik özelliklere göre değişiklik göstereceği için sizin bebeğinizin ölçülerinin tablo ile örtüşmeme ihtimali vardır. Rutin kontroller sırasında, doktorunuz bebeğinizin gelişim eğrisinde bir sorun tespit etmediği sürece endişe etmenize gerek yoktur.

  • 30 haftalık bebeğin boy ve kilo değerleri tabloda verilse dahi “30 haftalık bebeğin büyüklüğü ne kadardır?” sorusu hâlâ merak konusu olabilir ve cevaben ortalama bir lahana boyutunda olduğunu söyleyebiliriz.
  • Ayrıca, hamilelikte 30. haftadan sonra bebeğiniz her hafta yarım kilo almaya başlayacaktır.

30 Haftalık Bebeğin Ultrason Görüntüsü

30 haftalık bebegin ultrasonu

Öncelikle belirtmek isteriz ki bebeğinizin ultrason görüntüsü, internette gördüğünüz fotoğraflardan ve başka annelerin görüntülerinden farklı olabilir; çünkü her bebeğin anne karnındaki hareketleri ve duruşu farklılık göstermektedir.

  • 30. hafta bebeğinizi anne karnında parmaklarını emerken görmeniz yüksek bir ihtimaldir; çünkü bu hareket sayesinde, gebeliğin 35. haftasına kadar bebeğinizin emme yeteneği gelişecek ve doğumdan sonra memeyi daha rahat kavrayarak emecektir.
  • Ultrasonda bebeğinizin hıçkırdığını da görürseniz şaşırmayın; çünkü bebeğiniz dış dünyada nefes alabilmek için ritmik nefes alıyor ve bu da hıçkırmasına sebep oluyor.

Hamileliğin 30. Haftasında Bebeğin Ters Durması

  • 30 haftalık bebek ultrasonunda en çok merak edilen konulardan biri de bebeğin baş aşağı dönüp dönmemiş olmasıdır.
  • Eğer 30 haftalık bebeğiniz baş aşağı dönmüş ise her zaman endişe etmenize gerek yoktur; çünkü bebeğinizin baş aşağı dönmüş olması erken doğacağı anlamına gelmez.
  • Bebeğiniz makat gelişte duruyor ise, sebepleri amniyon sıvısının fazla olması ya da bebeğinizin yaşıtlarına kıyasla daha küçük olması olabilir.
  • Eğer normal doğum yapmayı planlıyorsanız, doktorunuz sizin ve bebeğinizin risk grubunda olup olmamanıza bakarak hâlâ normal doğum planlayabilir.
  • Bilinenin aksine makat duruş her zaman sezaryen doğum gerektirmez.
  • Eğer bebeğiniz baş aşağı dönmemiş ise her şey olması gerektiği gibi ilerliyor demektir; çünkü bebekler genellikle gebeliğin 32.- 36 hafta arasında baş aşağı dönmekte ve doğum pozisyonu almaktadır.

hamileliğinin 30. haftasındaki kadın

30 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi

  • Önceki haftalarda bebeğinizin beyin gelişiminin hız kazandığını ve bu sebeple de kafasının büyüdüğünü belirtmiştik. Ancak 30. haftaya kadar bebeğinizin beyni neredeyse düz bir durumdaydı; şimdi ise çukurlar ve kıvrımlar daha belirgin olmaya başladılar.
  • Bu haftada bebeğinizin yaşayacağı bir diğer değişiklik de ayak tırnaklarının çıkmaya başlamasıdır.
  • Bebeğinizin duyu organları da fazlaca hassaslaşmış durumda. Örneğin; bebeğiniz siz oda değiştirince ışık farkını anlayabilecek duruma geldi.
  • Ayrıca 30. haftadan itibaren bebeğiniz, erken doğumda dâhi yaşam şansını arttıracak birçok gelişimi atlatıyor. Bu özellikleri şu şekilde listeleyebiliriz:
    1. Artık bebeğiniz depoladığı yağlar ve gelişmiş beyni sayesinde, vücut ısısını ayarlayabiliyor.
    2. Bebeğinizin uzun süredir devam eden akciğer gelişimi çok iyi durumda ve yaklaşık 5 hafta içinde tamamlanacak.
    3. Bazı dokularda ve karaciğer yardımıyla üretilen alyuvarlarını, artık kemikleri üretebiliyor. Bu kan hücreleri oksijenin taşınması için gerekli olduğundan bebeğinize ciddi bir hayatta kalma yeteneği sağlayacaktır.
    4. Bebeğinizin kendi sindirim ve boşaltım sistemleri de yeterli gelişim düzeyine ulaşmak üzere.

Hamileliğin 30. Haftasında Bebek Hareketleri

  • Bebeğinizin vücut ısısını sağlamak için vücudunu saran Laguna isimli tüyler dökülerek, görevlerini kahverengi yağ hücrelerine bırakmıştı.
  • 29. haftadabebeğiniz kahverengi yağ yerine beyaz yağ depolamaya başladı; çünkü içinde bulunduğunuz 30. haftadan itibaren bebeğinizin vücut ısısı, beyni tarafından kontrol edilmeye başlanacak.
  • Bebeğinizin beyaz yağ depoları arttıkça,hareketleri de kısıtlanacak ve azalacaktır.

hamileliğin 30. haftasında bebeğin hareketleri nasıl

  • 30. haftadan itibaren bebeğinizin hareketlerini daha fazla hissetmeye başlayacaksınız.
  • 30 haftalık bir bebeğin 2 saat içinde 10 kez hareket etmesi gerektiği için, bebeğinizin hareketlerini gözlemlemeniz gerekecek.
  • Eğer bebeğinizin hareketlerinin azaldığını düşünürseniz, 2 saat içinde hissettiğiniz hareketleri saymalısınız.
  • 10’dan az ise bir bardak su içip, dinlenmeli ve yine denemelisiniz.
Bunlara rağmen hâlâ hareket hissedemiyorsanız, doktorunuza başvurmanız gerekebilir.

30 Haftalık Gebelikte Anne

Bebeğinizin kütlesinin ve amniyon sıvısının artması sebebiyle, artık her hareketini hissetmeye ve zorlanmaya başladığınızın farkındayız. Ayrıca 30. haftadan itibaren doğuma bir adım daha yaklaştınız ve vücudunuzdaki değişimler çok daha hızlı olacak.

Peki, 30. haftada anne vücudunda meydana gelen değişiklikler nelerdir ve nelere dikkat etmeniz gerekmektedir?

Hamileliğin 30. Haftasında Anne Vücudu

  • 30. haftada rahim göbek deliğinden 10 cm, rahim tepesi ise 30 cm yükseklikte bulunmaktadır.
  • Bebeğiniz, plasenta ve amniyon aynı anda büyümeye devam ettikleri için, iç organlarınızın yerlerinin değişmesi ve kaburga kemikleriniz sıkışıyormuş gibi hissetmeniz normaldir. Ancak merak etmeyin, rahim kasları iç organlarınıza zarar gelmesini engelleyecek kadar güçlüdür.
  • Bu dönemde vücudunuzda ve hareketlerinizde dengesizlik hissetmeniz ve ayakta vakit geçirmekte zorlanmanız sizi endişelendirmesin; çünkü hormon değişimleriniz bağ dokunuzun gevşemesine ve dengenize destek olan eklemlerin güçsüzleşmesine sebep oluyor.

gebeliğin 30. haftasında annede değişiklikler

  • 30. haftada vajinal akıntı, idrar kaçırma, uyku sorunları vb. problemlerinizin yanı sıra hamilelik sendromlarınız da artacaktır. Son 10 haftanızın geçmesi bu sebeple size zor gelecektir; ancak doğumunuza çok az kaldı ve yenidoğan bebek alışverişi, yenidoğan bebeğin gelişimi gibi konularda fikirler edinerek süreci güzelleştirebilirsiniz.
  • 30. haftadan itibaren şu semptomlarını yaşama olasılığınız da artar;
    1. Vajinal akıntı (Koyu renkli, kokulu ve ağrılı olmadığı sürece endişelenmenize gerek yok.)
    2. Hazımsızlık ya da reflü gibi sindirim sorunları
    3. Kabızlık ve hemoroit gibi rektal sorunları
    4. Bacaklarda varis
    5. Nefes darlığı
    6. Braxton Hicks adı verilen yalancı kasılmalar (Bu kasılmalar, vücudunuzun kendini doğuma hazırlayış şeklidir.)
    7. Bebek ve doğumla ilgili korkular
    8. Uyku düzeninde bozulma
    9. Burun kanaması
    10. Elde ve ayakta terleme

30 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı?

Öncelikle belirtmek isteriz ki kilonuzun kaç olduğu, hamilelik başlangıç kilonuz, genetik faktör ve beslenme/ uyku düzeniniz gibi faktörler tarafından belirlenmektedir. Bu sebeple, hamileliğin 30. haftası için ideal kilo söylemek doğru değildir.

Ancak ve ancak, hamileliğin başlangıcından itibaren almanız gereken ortalama kilo bilinebilir.

  • Hamileliğinizin son günlerine yaklaştığınız 30. haftada, almanız gereken kilo yaklaşık 500 gram ilâ 1 kilogram arasındadır.
  • Hamilelik başından itibaren almış olmanız gereken kilo 12- 16 kilogram arasındadır.
  • Kilo alma hızınız şu an çok olsa da hamileliğin son haftalarında azalacaktır. Bu sebeple, bu haftalarda, hamileliğin başlangıcında aldığınız kaloriden 600- 800 kadar fazla kalori almaktan çekinmemelisiniz.

Hamileliğin 30. Haftasında Spor Yapılır Mı?

Bu sorunuza cevabımız, tabii ki "Evet!". 

  • 30 haftalık gebelikte oturarak yapılan egzersiz hareketleri tercih edilebilir.

Böylece sırtınıza binen yük azalır ve sonrasında sırt ağrısına maruz kalmazsınız.

  • Gebeliğin 30. haftasında da pilates yapmaya devam edebilirsiniz. Zaten pilates gebeliğin 12-16. haftalarında başlamalı ve doğuma kadar devam etmelidir.

Ancak kesinlikle sırta ya da karna yük binen hareketler yapmamalısınız.

  • Hamileliğin 30. haftasında kısa yürüyüşler de yapılabilir.

Bu yürüyüşler sayesinde doğum daha kolay olacaktır; ancak kendinizi çok yormamalı ve ağrı saplandığını hissettiğinizde oturarak dinlenmelisiniz.

Gebeliğiniz boyunca gitmeniz gereken kontrolleri kaçırmamak için Sağlık Bakanlığı'nın Doğum Öncesi Bakım Programı'nı takip etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Gebeliğin kaçıncı haftasında 7 ay dolar?

Gebeliğin 30. haftasında ilk 7 ayınızı doldurmuş olursunuz.

Anne karnındaki 30 haftalık bebeğin boyu kaç cm’dir?

Gebelikte 30. haftada bebeğin boyu yaklaşık 41 cm’e ulaşmıştır.

Bebekler ultrasonda neden hıçkırır?

Bebeklerin anne karnındaki hıçkırma sebebi, dış dünyada nefes almalarını sağlamayacak yeteneklerini geliştiriyor olmalarıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası