aşılı civciv satışı / Afyon Tavuk Satışı | Mehmet Emin Tavukçuluk | 0532 427 1191

Aşılı Civciv Satışı

aşılı civciv satışı

ÇETİNLER TAVUKÇULUK


       Yumurta Tavuğu Satisi   Dünya üzerinde yaklaşık olarak 600 bin canlı hayvan türü bulunuyor. Bu türlerden 10 bin’i kuşlara aittir ve tavuklar da kanatlı bir hayvan olduğundan dolayı kuş türleri arasında gösterilebilir. Kuşlara genel olarak bakarsak ise sayısal anlamda en kalabalık grubu tavuklar oluşturuyor diyebiliriz ancak burada kesin bir sayı verin derseniz tam olarak bir açıklama yapamamakla birlikte bugün dünya genelinde yaklaşık olarak 9 milyara yakın tavuk üretimi olduğunu söyleyebiliriz. Tavukları zoolojik bir sınıflandırma içerisine değerlendirirsek sülünler familyasından olduklarını söyleyebiliriz ve evcilleştirilmiş olan gup gallus domesticus olarak isimlendirilirler.

       Tavukların evcilleştirilmesine baktığımız zaman insanlık tarihinin ilk dönemlerine kadar gidecektir. Ancak kesin bir zaman da bilinmemektedir. Tavukçuluk ilk olarak eski Mısır’da yapılmaya başlanmış ve o dönemlerde yapay fırınlar yapılarak burada üretim sağlanmıştır. günümüzde o fırınların örnekleri halen Mısır’da bulunmaktadır.

       Tavukçuluk üretim ve satışıyla ilgili olmakla birlikte ıslah, kuluçka, barındırma, yemleme gibi durumları içerir. Bu anlamda tavuğun korunması, beslenme pazarlama noktasında önemlidir. Tavukçuluk hayvancılık sektörü içerisinde ana kollardan birini oluşturmakta dolayısıyla tarımsal faaliyetler içerisinde yer almaktadır. Bu da tavukların yetiştirilmesinde teknik insanların olmasını gerekli kılmış ve sektör hakkında eğitim alınmasını sağlamıştır. Tavukçuluk tek başına düşünülmediğinden dolayı beraberinde birçok sektörü de ayaklandırmaktadır. Örneğin yumurta tavuğu ya da yarkalar.

      Tavukçuluk sektörü hayvancılık ve tarımsal faaliyetler konusunda daima geliştiğinden dolayı gün geçtikçe de artan bir ilgiye maruz kalmıştır. Tavuk ürünlerini genel anlamda değerlendirecek olursak ülkemizde de önemli bir sorun olan yetersiz beslenme noktasında da problemin çözümü için doğru yararlanılabilecek olan bir yoldur. Hızlı erişebilmek ve ucuz olması da besin kaynaklarının en başında gelmesine olanak sağlamıştır. Mesela tavuk yumurtası içerisinde protein, vitamin ve mineraller bulunduğundan hem lezzetli, hem besleyici hem de sağlıklı bir besin aracıdır. İster tek başına olsun isterse diğer yiyeceklerle birlikte çok rahat bir şekilde tüketilebilir. 

        Tavuklar için yalnız besin kaynağı demek doğru değildir aynı zamanda aşıların hazırlanmasında döllenmiş yumurtalar kullanılabilir dolayısıyla yenemeyecek olan bir yumurta da gübre yapımında kullanılabilecektir. Tavuk yumurtası her alanda değerlendirilebilir mesela matbaacılık, fotoğrafçılık, ciltçilik, şarap, şampuan ve dericilik mesleğinde tercih edilebilir. Yumurtanın kendisi kadar kabukları da önemli bir vitamin kaynağı olarak bilinmektedir.

YUMURTA TAVUK SATISI

        Yumurtanın insan hayatı için ne kadar önemli olduğuna yukarıda değindik ancak bu bir anlamda yumurta üretimine de gözlerin çevrilmesine neden oldu. Dolayısıyla yumurta tavuğu sektörü içerisinde tavuk ırkları da ayrılmaya başladı. Üreticiler tavuk alırken henüz civciv ya da yarka aşamasındayken yumurta tavuğunu tercih ediyorlar. Bu da kendi sektörü içerisinde daha doğru ve emin adımlarla hareket etmelerine olanak sağlıyor. Yumurta sektörü içerisinde bende varım demek isteniyorsa bu durumda verimde önemlidir. Modern bir yumurta tavukçuluğunda başarı aşağıdaki maddelere göre değişiklik gösterecektir.

  • Yumurta tavuğu besliyorsanız yıllık yumurta üretiminiz tavuk başına en a 240 olmak durumundadır.
  • Bir tavuktan tam olarak verim alınması isteniyorsa bir düzüne için tavuğun yediği yem miktarının 2 kilogram olması gerekir.
  • Tavukların yumurtlama dönemi içerisinde en fazla % 1-1,25 oranında ölüm gerçekleşmesi gerekir. Bu oranın üzerinde olan ölümler tavukçuluk sektörü için önemlidir ve mutlaka müdahale edilmesi gerekir.
  • Tavuktan almış olduğunuz büyük yumurta oranının % 70-75 üzerinde olması gerekir.
  • Kırık yumurtaların sayısı % 2’yi geçmemesi gerekir.

 Yukarıdaki hedefler doğrultusunda en verimli şekilde üretim gerçekleştirebilmeniz için mutlaka yeteri sürüde tavuğunuzun olması gerekir. Tavukçuluk sektöründe sürü sayınız ne kadar fazla olursa kazancınız da o kadar artacaktır.
 


Burdur Tavuk ve Hindi Civcivi Üretim Çiftliği

Burdur Siyah günlük hindi, Burdur Siyah civciv hindi satışı, Burdur Siyah civciv hindi üreticisi, Burdur Siyah civciv hindi firması,  Burdur Siyah civciv hindi satışı, Burdur Siyah hindi satışı , Burdur Siyah döllü yumurta ,  Burdur Siyah kuluçkalık yumurta , Burdur Siyah hindi yumurtası, Burdur Kırmızı günlük hindi, Burdur Kırmızı civciv hindi satışı, Burdur Kırmızı civciv hindi üreticisi, Burdur Kırmızı civciv hindi firması, Burdur Kırmızı civciv hindi satışı, Burdur Kırmızı hindi satışı, Burdur Kırmızı döllü yumurta , Burdur Kırmızı kuluçkalık yumurta , Burdur Kırmızıhindi yumurtası, Burdur Amerikan Bronz günlük hindi, Burdur Amerikan Bronz civciv hindi satışı, Burdur Amerikan Bronz civciv hindi üreticisi, Burdur Amerikan Bronz civciv hindi firması, Burdur Amerikan Bronz civciv hindi satışı, Burdur Amerikan Bronz hindi satışı, Burdur Amerikan Bronz döllü yumurta , Burdur Amerikan Bronz kuluçkalık yumurta , Burdur Amerikan Bronz hindi , Burdur Beyaz günlük hindi, Burdur Beyaz civciv hindi satışı, Burdur Beyaz civciv hindi üreticisi, Burdur Beyaz civciv hindi firması, Burdur Beyaz civciv hindi satışı, Burdur Beyaz hindi satışı, Burdur Beyazdöllü yumurta , Burdur Beyaz kuluçkalık yumurta , Burdur Beyaz hindi,Burdur Ataksdöllü yumurta , Burdur Atakskuluçkalık yumurta , Burdur Atakstavuk yumurtası, Burdur Atakstavuk yumurta satışı, Burdur Atakstavuk yumurtası üreticisi, Burdur Atakstavuk yumurtası  firması, Burdur Atakstavuk yumurtası satışı, Burdur Sussextavuk yumurta satışı, Burdur Sussextavuk yumurtası üreticisi, Burdur Sussex tavuk yumurtası  firması, Burdur Sussextavuk yumurtası satışı, Burdur Lohman tavuk yumurta satışı, Burdur Lohmantavuk yumurtası üreticisi, Burdur Lohmantavuk yumurtası  firması, Burdur Lohman tavuk yumurtası satışı, Burdur Etlik tavuk yumurta satışı, Burdur Etliktavuk yumurtası üreticisi, Burdur Etliktavuk yumurtası  firması, Burdur Etliktavuk yumurtası satışı, Burdur Ataksgünlük civciv, Burdur Atakshaftalık civciv, Burdur Ataksaylık civciv, Burdur Ataks tavuk satışı, Burdur Atakstavuk üreticisi, Burdur Atakstavuk firması, Burdur Ataksyarka satışı, Burdur EtlikGünlük, Burdur Etlikhaftalık, Burdur Etlikaylık tavuk, kırmızı Burdur Etlikcivciv (Sasso) satışı, kırmızı Burdur Etlikcivciv (Sasso) üreticisi, kırmızı Burdur Etlikcivciv (Sasso) firması, kırmızı Burdur Etlikcivciv (Sasso) satışı

AŞILI 4 AYLIK LOHMAN PİLİCLER

YUMURTA TAVUĞU 16 HAFTALIK 

ORGANİK VE SALMA TAVUKÇULUĞUN VAZGEÇİLMEZİ

DİĞER IRKLAR VE ÖZELLİKLERİ İÇİN ARAYIN DETAYLI GÖRÜŞELİM..

TÜRKİYENİN HER YERİNE YARKA,PİLİÇ,TAVUK SEVKİYATIMIZ VARDIR

YAŞAŞININ ADIUYGULAMA ŞEKLİ
2.GÜNCANLI ND B1+ H120SPREY
8.GÜNİNAKTİF ND + IBD ( GAGA KESİMİ)ENSE BÖLGESİ, S.C, 0.5 CC
16.GÜN1.CANLI GUMBOROİÇME SUYU
23.GÜN2.CANLI GUMBOROİÇME SUYU
30.GÜNCANLI ND VH ( VEBA)İÇME SUYU
49.GÜNCANLI IB MA 5 ( BRONŞİT )İÇME SUYU
60.GÜNCANLI TİFOENSE BÖLGESİ, S.C, 0,2 CC
60.GÜNİNAKTİF CORYZAGÖĞÜS BÖLGESİ 0,5 CC I.M.
60.GÜNCANLI ND VH ( VEBA)GÖZE DAMLATMA
79.GÜNCANLI IB H120 ( BRONŞİT )İÇME SUYU
88.GÜNCANLI ND VH ( VEBA)İÇME SUYU
112.GÜNİNAKTİF IB+ND+EDSGÖĞÜS BÖLGESİ 0,5 CC I.M.
112.GÜNCANLI ÇİÇEK + AEKANAT ALTI ZARI W.W.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır