google şifreler / Şifrelerini unutanlar için! Google Chrome'da kayıtlı şifreler nasıl görülür? - Haberler

Google Şifreler

google şifreler

Şifrelerini unutanlar için! Google Chrome'da kayıtlı şifreler nasıl görülür?

Kullandığımız uygulamalar, giriş yapmamız gereken web siteleri çoğaldıkça şifre yönetimi de zorlaşıyor. Bütün sitelerde aynı parolayı kullanmak güvenliğimiz açısından tehlike unsuru oluştururken, farklı şifreler kullandığımızda ise unutma riskimiz artıyor. İşte Google Chrome, bu riske karşı sizin izniniz doğrultusunda onları kaydedebiliyor. Peki unuttuğumuz şifreleri Google Chrome'da nasıl görebiliriz?

Şifrelerimizi görebilmemiz için ne gerekiyor?

Öncelikli olarak bu işlemi gerçekleştirebilmek için Chrome'da gmail hesabınızla giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ondan sonrasında web sitelerinde yada uygulamalarda girdiğiniz şifrelerin kaydedilmesine izin vermeniz lazım. Aksi taktirde Chrome parolalarınızı kaydetmemiş olacağı için şifrelerinize de erişemeyebilirsiniz.

Diyelim ki zaten şifrelerin kaydedilmesine izin verdiniz ve parolalarınızı unuttunuz. Bu koşulda unuttuğunuz şifreleri Chrome üzerinden öğrenebilirsiniz.

Google uyardı! Milyonlarca Android'de güvenlik açığı

Şifrelerimizi nasıl görebiliriz?

Başta bu işlemin hem bilgisayarlarda hem de Android telefonlarda birebir aynı yol izlenerek yapıldığını hatırlatalım. Eğer unuttuğunuz bir parolanızı Google Chrome üzerinden öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken işlemler şunlar:

Bilgisayarınızda Google Chrome'u başlatın.

Sağ üst köşede Profiller seçeneğine tıklayın

Şifreler'i seçin

Burada şifreleri kayıtlı olan siteleri görebilirsiniz

Şifrenizi görmek için göz ikonuna tıklayın

Doğrulama için cihazınızın şifresini girin

Ayrıca bu sayfada şifreyi görüntüleme seçeneğinin yanındaki ayarlar seçeneğinden daha fazla ayara erişim sağlayabilirsiniz. Örneğin şifreyi düzenleyebilir, direkt olarak kopyalayabilir veya tamamen silebilirsiniz. Bu sayede artık kullanmadığınız sitelerin veri tabanında durmamasını sağlayabilirsiniz.

Buradaki kayıtlı şifreleri görebilmeniz için Şifreler menüsü üzerinden "Şifreleri kaydetmeyi öner" seçeneğini seçmeniz gerekmekte. Aynı zamanda yine aynı yerden otomatik oturum açma özelliğini de etkinleştirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde Chrome, kayıtlı bir mail adresinizi veya bir web sitesi şifrenizi otomatik olarak doldurabilir. Yani şifrelerinizi hatırlamanıza gerek kalmaz.

Peki siz Google Chrome'un şifre yedekleme sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz bu özelliği kullanıyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

GoogleChromeTeknolojiHaberler

Google Chrome kayıtlı şifreler nasıl görülür? Adım adım anlatıldı

Teknolojioku’da yer alan bilgilere göre, şifrelerini unutanlar için Google Chrome’da kayıtlı şifrelerin nasıl görebileceğia anlatıldı.

Google Chrome, kaydedilen şifreleri otomatik olarak hatırlayarak kullanıcıların giriş yapmalarını kolaylaştıran bir özellik sunar. Bu özellik, farklı web siteleri için kullanılan birçok farklı şifrenin hatırlanmasını ve yönetilmesini kolaylaştırır.

ADIM ADIM

Adım 1: Google Chrome''u açın ve sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın.

Adım 2: Açılan menüden "Ayarlar" seçeneğine tıklayın.

Adım 3: Aşağı kaydırın ve "Gelişmiş" seçeneğini bulun.

Adım 4: "Gelişmiş" bölümünü genişletmek için tıklayın ve "Şifreler ve formlar" seçeneğine tıklayın.

Adım 5: "Şifreler ve formlar" altında "Kaydedilmiş Şifreler" seçeneğini bulun ve tıklayın.

Adım 6: Şimdi, kaydedilmiş tüm şifrelerin bir listesi karşınıza çıkacaktır. Her bir kayıtta, şifrelenmiş olarak kaydedilmiş olan web sitesinin URL''si ve kullanıcı adı görüntülenir. Şifrenizi görmek için şifrelenmiş veriyi görüntüleyebilirsiniz.

Adım 7: Şifrenizi görüntülemek için ilgili kaydın yanındaki "Göster" butonuna tıklayın. Şifreniz görüntülenecektir, ancak tekrar şifrelenmiş olarak görüntülenecektir.

Bu işlemi tamamladığınızda, kaydedilmiş tüm şifrelerin bir listesini görebilir ve her bir şifre görülür.

İlgili Haberler

Google Hesabınızda oturum açarak kullandığınız tüm Google hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Hesabınız, Google deneyiminizi kişiselleştirip en önemli bilgilerinize istediğiniz yerden kolayca erişebilmenizi sağlayarak daha fazla şey yapmanıza yardımcı olur.

Oturum açtığınızda, kullandığınız tüm Google hizmetleri sorunsuz bir şekilde birlikte çalışarak günlük işleriniz konusunda yardım sunar. Örneğin, Gmail'inizi Google Takviminiz ve Google Haritalar ile senkronize ederek her zaman günlük programınızı takip edebilmenizi sağlar.

Hesabınız, hangi cihazı veya Google hizmetini kullandığınıza bakılmaksızın istediğiniz zaman özelleştirip yönetebileceğiniz tutarlı bir deneyim sunar.

Google Hesabınız, tehditlerin daha size ulaşmadan otomatik olarak tespit edilip engellenmesini sağlayan ileri endüstri güvenlik sistemiyle korunur.

Chrome ve YouTube gibi Google hizmetleri oturum açtığınızda daha iyi performans göstererek daha fazla şey yapmanıza yardımcı olur. Hesabınız, otomatik doldurma ve kişiselleştirilmiş öneriler gibi pek çok faydalı özelliğe istediğiniz zaman istediğiniz cihazdan erişmenizi sağlar.

Google Hesabınız kullandığınız her hizmeti size göre kişiselleştirir. Herhangi bir cihazdan tercihlerinize, gizlilik ve kişiselleştirme kontrollerinize erişmek için tek yapmanız gereken hesabınızda oturum açmaktır.

Google Hesabınızdaki tüm bilgileri korumak artık her zamankinden daha önemli. Her hesaba Güvenlik Kontrolü ile şifre yöneticisi gibi güçlü korumalar ve araçları bu nedenle ekledik.

Chrome ve YouTube gibi Google hizmetleri oturum açtığınızda daha iyi performans göstererek daha fazla şey yapmanıza yardımcı olur. Hesabınız, otomatik doldurma ve kişiselleştirilmiş öneriler gibi pek çok faydalı özelliğe istediğiniz zaman istediğiniz cihazdan erişmenizi sağlar.

  • Google Hesabınız, hesabınıza kaydettiğiniz bilgileri kullanıp şifreleri, adresleri ve ödeme ayrıntılarını otomatik olarak doldurarak zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur.

  • Google Hesabınızda oturum açtığınızda, kullandığınız tüm Google hizmetleri birlikte çalışarak daha fazla işinizi halletmenize yardımcı olur. Örneğin, Gmail gelen kutunuzdaki uçuş onayları Google Takviminiz ve Google Haritalar ile otomatik bir şekilde senkronize olarak havaalanına zamanında gitmenize yardımcı olur.

  • Tek bir oturum açma işlemiyle tüm Google hizmetlerinde sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Örneğin, farklı cihazlarda YouTube videolarına kaldığınız yerden devam edebilir, kişilerinize ve favori Play Store uygulamalarınıza kolayca erişebilirsiniz. Google Hesabınız, üçüncü taraf uygulamalarında hızlı ve güvenli bir şekilde oturum açmanızı da kolaylaştırır. Böylece tercihleriniz Google'ın dışında da geçerli olur.

Google Hesabınız kullandığınız her hizmeti size göre kişiselleştirir. Herhangi bir cihazdan tercihlerinize, gizlilik ve kişiselleştirme kontrollerinize erişmek için tek yapmanız gereken hesabınızda oturum açmaktır.

  • Tek bir dokunuşla veri ve ayarlarınıza erişebilirsiniz. Bunun için profil resminize dokunarak “Google Hesabınızı yönetin” bağlantısını takip etmeniz yeterlidir. Ayrıca profil resminizden kolayca oturum açıp kapatabilir veya Gizli modu etkinleştirebilirsiniz.

  • Gizlilik söz konusu olduğunda tek bir çözümün her duruma uymayacağını biliyoruz. Bu nedenle her Google Hesabı, Gizlilik Kontrolü gibi kullanımı kolay kontroller ve araçlarla birlikte gelir. Böylece kendinize en uygun gizlilik ayarlarını seçebilirsiniz. İsterseniz kolay açma/kapatma kontrolleriyle hesabınıza hangi verilerin kaydedildiğini kontrol edebilir, hatta verilerinizi tarihe, ürüne ve konuya göre silebilirsiniz.

  • Google Hesabınız size kredi kartları, şifreler ve kişiler gibi kişisel bilgilerinizi saklayabileceğiniz güvenli, merkezi bir yer sunar. Böylece, ihtiyacınız olduğunda bu bilgilere istediğiniz zaman internetten erişebilirsiniz.

Google Hesabınızdaki tüm bilgileri korumak artık her zamankinden daha önemli. Her hesaba Güvenlik Kontrolü ile şifre yöneticisi gibi güçlü korumalar ve araçları bu nedenle ekledik.

  • Google Hesabınız kişisel bilgilerinizi otomatik olarak korur, gizli ve güvende tutar. Her hesapta, tehlikeli e-postaların %99,9'unu size hiç ulaşmadan engelleyen spam filtreleri gibi güçlü özelliklerin yanı sıra sizi şüpheli etkinlikler ve kötü niyetli web siteleri konusunda uyaran kişiselleştirilmiş güvenlik bildirimleri bulunur.

  • Bu basit araç, hesabınızın güvenliğini sağlamanıza yardımcı olan kişiselleştirilmiş önerilerde bulunur.

  • Google Hesabınız, şifrelerinizi yalnızca sizin erişebileceğiniz merkezi bir yere güvenli bir şekilde kaydeden yerleşik bir şifre yöneticisiyle birlikte gelir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası