acemi katır kapı önünde yük indirir atasözünün anlamı / Acemi katır kapı önünde yük indirir Atasözü Anlamı

Acemi Katır Kapı Önünde Yük Indirir Atasözünün Anlamı

acemi katır kapı önünde yük indirir atasözünün anlamı

Acemi katır kapı önünde yük indirir atasözünün anlamı ve cümle içinde kurmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Acemi katır kapı önünde yük indirir.
Anlayışsız ve beceriksiz kimse, kendisine yaptırılan işi en önemli yerinde yüz üstünde bırakır.
Bir işin yabancısı olan, bir işe alışmamış, beceriksiz ya da anlayışsız kişi, kendisinden beklenen işi eksik yapar ve istenildiği gibi yerine getiremez; daha başlangıç anında veya en önemli yerinde işi bırakıverir.

Kısaca açıklaması : &#;Elinden yeterince iş gelmeyen kimseler,kendilerine verilen görevi istenildiği biçimde yapamazlar&#; anlamında bir söz.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : İşi ehline vermezsen acemi katır önünde yük indirir gibi olursun.

Açıklama ve kompozisyon :Her atasözünün bir anlamı olduğu gibi bu atasözünün&#;de ders verici yanları vardır. Acemi insan işin uzmanı olamaz, Çünkü her insanın, ehli, ustası olduğu işler vardır. Bir görevde yeni olan kişinin, tüm işi tam anlamıyla yerine getirmesi beklenemez. Bu kişiler henüz görevlerinde yeni olduklarından birçok hata yaparlar, bu da çok doğaldır. Acemi ve yeteneksiz kişilere, önemli işlerimizi yaptırmamalıyız. Onlara yaptıracağımız işlerde, becerilerinin ölçüsünü mutlaka bilmeliyiz.

Örneğin gittiğiniz kuaförde saçınızı işi iyi bilen ustası değil de işi iyi bilemeyen acemi kişi keserse saçlarınız tanınmayacak bir hale gelebilir. Ya da hasta olduğunuzda doktora gitmek yerine kulaktan duyma bilgilere kulak asarsanız ve o bilgilerde gerçekten doğru değilse hastalığınız daha da kötüye gidebilir. Bunun yerine doktora gidip işin uzmanında muayene olursanız daha çabuk iyileşirsiniz.

Hepimiz, sadece anladığımız işleri yapmalı, haddimize düşmeyen işlerden uzak durmalıyız. Buradan da çıkarılacak sonuç şudur: Bir işi yaptıracağınız zaman işini iyi bilen kişileri tercih edin. İşini iyi bilen kişilere görev verirseniz yarı yolda kalmazsınız. Hangi iş olursa olsun, bir iş yaptıracaksak, o işi en iyi bilen kişileri bulmalı, onlara yaptırmalıyız. Daha ucuz diye işin ehli olmayana verirsek, işlerimizi daha berbat etmekten başka bir şey yapamazlar.

Secdem

Acemi Katır Kapı &#;n&#;nde Y&#;k İndirir atas&#;z&#;n&#;n anlamı ve &#;rnek c&#;mle i&#;inde kullanımı (TDK)

Haberin Devamı

Atasözleri anlamları itibari ile oldukça önemli sözlerdir. Acemi Katır Kapı Önünde Yük İndirir atasözü de anlamı öğrenildiği zaman günlük hayatta kullanılabilecek önemli atasözlerinden olmaktadır.

Acemi Katır Kapı Önünde Yük İndirir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Atasözleri geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak özlü öğütler veren ve toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Bu atasözlerinden birisi de Acemi Katır Kapı Önünde Yük İndirir sözüdür. TDK'ya göre bu atasözünün anlamı şu şekilde açıklanmıştır:

 - Beceriksiz ve anlayışsız kişi, kendisine yaptırılan işi en önemli yerde bırakan.

 - Elinden iş gelmeyen beceriksiz kimseler, kendilerine verilen görevi istenildiği şekilde yapmayıp yarım bırakıp kaçan kişiler

Haberin Devamı

Acemi Katır Kapı Önünde Yük İndirir Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 - İşi ehlisine vermezsen acemi katır önünde yük indirir gibi olursun.

Acemi Katır  Kapı  Önünde Yük İndirir Atasözü İle İlgili Kompozisyon Giriş, Gelişme, Sonuç 

Acemi Katır Kapı Önünde Yük İndirir atasözü ile anlatılmak istenen şudur: Bir işi ehli olmayan kişlere yani becerisi olmayan kişilere verirsen o kişi işini yarıda bırakır. Yani beceriksiz anlayışsız kişilere iş verirsen  ne yapacakları belli olmaz. Olur olmadık yerde saçma işler yapabilirler.

Acemi insan işin uzmanı  olamaz. Çünkü işin uzmanı gibi verdiğin o görevi yerine getiremez. Yapacağı işi eline yüzüne bulaştırır ve o iş çığırından çıkan bir hal alır. Örneğin gittiğiniz kuaförde saçınızı işi iyi bilen ustası değil de işi iyi bilemeyen acemi kişi keserse saçlarınız tanınmayacak bir hale gelebilir. Ya da hasta olduğunuzda doktora gitmek yerine kulaktan duyma bilgilere kulak asarsanız ve o bilgilerde gerçekten doğru değilse hastalığınız daha da kötüye gidebilir. Bunun yerine doktora gidip işin uzmanında muayene olursanız daha çabuk iyileşirsiniz.


Buradan da çıkarılacak sonuç şudur: Bir işi yaptıracağınız zaman işini iyi bilen kişileri tercih edin. İşini iyi bilen  kişilere görev verirseniz yarı yolda kalmazsınız. Yarı yolda kalmamanız umuduyla

"Acemi katır kapı önünde yük indirir" atasözünün anlamı nedir?

funduszeue.infosözleriİletişimSitemap

Acemi katır kapı önünde yük indirir atasözüne benzer atasözleri


"Acemi nalbant Kürt (gavur, ahmak) eşeğine )öğrenir, usta olur)dener kendini" atasözü ve açıklaması

[Acemi nalbant Kürt (gavur, ahmak) eşeğine )öğrenir, usta olur)dener kendini]

"Adam adama yük değil, can gövdeye mülk değil (Adam adama yük olmaz)" atasözü ve açıklaması

[Adam adama yük değil, can gövdeye mülk değil (Adam adama yük olmaz)]

"Ahali isterse padişahı tahttan indirir" atasözü ve açıklaması

[Ahali isterse padişahı tahttan indirir]

"Arat (kadın) malı, kapı mandalı" atasözü ve açıklaması

[Arat (kadın) malı, kapı mandalı]

"Deniz dalgasız olmaz, kapı halkasız" atasözü ve açıklaması

[Deniz dalgasız olmaz, kapı halkasız]

"Devenin derisi eşeğe yük olur" atasözü ve açıklaması

[Devenin derisi eşeğe yük olur]

"Deveyi yük değil zelber yıkar" atasözü ve açıklaması

[Deveyi yük değil zelber yıkar]

"Eşeği dama çıkaran yine kendi indirir" atasözü ve açıklaması

[Eşeği dama çıkaran yine kendi indirir]

"Hamala semeri yük olmaz" atasözü ve açıklaması

[Hamala semeri yük olmaz]

"Ver elindeki sapı, git dolan kapı kapı" atasözü ve açıklaması

[Ver elindeki sapı, git dolan kapı kapı]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası