yüz tipine göre şapka / Yüz şekline göre şapka modelleri Sayfa 1 | Elmaelma

Yüz Tipine Göre Şapka

yüz tipine göre şapka

Herkese yakışan bir şapka vardır! Yüz şekline göre şapka seçmenin yolları

Binlerce y&#;ld&#;r kullan&#;lan &#;apkalar ilk kullan&#;ld&#;&#;&#; dönemlerde insanlar&#;n sosyal statülerini, milliyetlerini ve dini inançlar&#;n&#; yans&#;tan birer semboldü. Ama art&#;k bunlar&#;n &#;apkalar için hiçbir önemi yok! Günümüzde &#;apkalar&#; güne&#; ve ya&#;murdan koruyan ve k&#;yafetleri tamamlayan &#;&#;k aksesuarlar olarak kullan&#;yoruz. Siz de &#;apka kullanmak istiyor fakat kendinize yak&#;&#;an modeli bir türlü bulam&#;yorsan&#;z, yaz&#;m&#;z size yol gösterecek.

OVAL YÜZLER &#;Ç&#;N &#;APKA SEÇ&#;M&#;

Yüz &#;ekliniz oval ise size en çok yak&#;&#;acak &#;apka modelleri; yazlar&#; panama ve fötr &#;apkalar, k&#;&#;lar&#; yüzünüzün daha ince görünmesi için bere ve kepler olacak. Kovboy ve beysbol &#;apka modelleri de yüz tipinize çok uygun. Asl&#;nda oval yüz &#;ekline hemen hemen bütün modeller yak&#;&#;&#;r.

YUVARLAK YÜZLER &#;Ç&#;N &#;APKA SEÇ&#;M&#;

Yüz &#;ekliniz yuvarlak ise daha uzun görünmesini sa&#;laman&#;z gerekir. Bereler ba&#;&#;n&#;z&#; daha s&#;k&#; sard&#;&#;&#; için yuvarlak yüz hatlar&#;n&#;z daha da belirginle&#;ir. Bu nedenle bere yerine fötr veya dar siperli cap modelleri tercih etmeniz do&#;ru olur. Yüzünüzün oval görünmesini sa&#;lamak için saç diplerinizi kabartabilir ve &#;apkan&#;z&#; aln&#;n&#;za dü&#;ürmeden kullanabilirsiniz.

KARE YÜZLER &#;Ç&#;N &#;APKA SEÇ&#;M&#;

Kare yüz &#;ekline sahipseniz, keskin yüz hatlar&#;n&#;z&#; yumu&#;atacak modelleri tercih etmelisiniz. Tepe k&#;sm&#; uzun bere ve &#;apkalar yüzünüze uzunluk katar. Aln&#;n&#;z&#; çok kapat&#;rsan&#;z dikkati çenenize çekmi&#; olursunuz. Siperi yukar&#;ya do&#;ru k&#;vr&#;k Bowler &#;apkalar, keçe &#;apkalar ve geni&#; kesimli olmayan &#;apkalar&#; tercih edebilirsiniz.

ÜÇGEN YÜZLER &#;Ç&#;N &#;APKA SEÇ&#;M&#;

Düz üçgen yüz &#;ekline sahipseniz yani aln&#;n&#;z dar ve çeneniz kö&#;eliyse, aln&#;n&#;z&#; vurgulayacak bere, siperleri geni&#; cap &#;apka, kasket ve ressam &#;apkalar&#; sizin için ideal. Aln&#;n&#;z geni&#; ve çeneniz darsa aln&#;n&#;z&#; vurgulayacak &#;apkalardan uzak durmal&#;s&#;n&#;z. Dolay&#;s&#;yla fötr &#;apkalar sizin için en uygunu.

D&#;KDÖRTGEN YÜZLER &#;Ç&#;N &#;APKA SEÇ&#;M&#;

Yüz &#;ekliniz dikdörtgen ise geni&#; &#;apkalar&#; tercih etmelisiniz. Tepesi yüksek olan modellerden kaç&#;nmal&#;s&#;n&#;z çünkü yüzünüzü daha uzun gösterir. Aln&#;n&#;z geni&#;se al&#;na do&#;ru dü&#;en kasket &#;apkalar ve bereler yüzünüzün uzunlu&#;unu k&#;salt&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Giriş Yap/Üye Ol

Şapka, birçok insan tarafından pek tercih edilmese de yine hafife alınmayacak bir kısım için vazgeçilmez aksesuarlar arasındadır. Gerek günlük gerekse özel davet kombinlerini uygun bir şapka ile tamamlamak, bazı insanların âdeta kimliği gibidir. Doğru bir şapka seçimi ile kombininizi çok daha farklı ve etkili kılabilmek mümkündür. Peki doğru bir şapka nasıl seçilebilir, şapka seçerken nelere dikkat edilmelidir? Bu konuda size yardımcı olabilecek öneriler yazımızın devamında, gelin birlikte bakalım&#;

1. Yüz Şeklinizi Tanıyın

Şapka seçiminde de tıpkı saç kesiminde olduğu gibi yüz şeklinize uygun bir seçim yapmanız gerekmektedir. Yüz şeklinizi belirledikten sonra şapka tipine karar vermeniz doğru olacaktır.

2. Oval Yüz

Oval bir yüz şekline sahipseniz şapka seçimi konusunda şanslısınız demektir. Oval yüz şekline örgü bere, düz bere, saçaklı şapka, fötr şapka gibi istediğiniz her tür şapkayı uydurabilir dilediğiniz tarza kavuşabilirsiniz.

3. Kalp Yüz

Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz çan şeklinde şapkalar, geniş kenarlı orta boy şapkalar sizin için doğru bir seçim olacaktır. Şapka kenarlarının elmacık kemiklerinizden daha dar olmaması dikkat etmeniz gereken diğer bir detaydır.

4. Yuvarlak Yüz

Yuvarlak bir yüze sahipseniz kovboy, fötr ve geniş kenarlı şapkaları tercih ederek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

5. Kare Yüz

Kare yüz şekline sahipseniz simanıza yumuşaklık katacak, kenarlı şapkaları seçebilirsiniz. Asimetrik formlar, kulaklı kış şapkalar kare yüz şeklinizi daha hoş gösterecek seçimler arasındadır.

6. Saç Renginizi Tanıyın

Şapka seçiminin daha hoş görünmesi için dikkat etmeniz gereken detaylar arasında saç renginiz de bulunur. Oysa ki birçok insan şapkanın kıyafetlere uyumuna dikkat ederken saç rengine olan uyumuna dikkat etmez.

7. Sarışınsanız Dikkat

Sarışın bir insansanız kahverengi, siyah, mavi, kırmızı, pembe, gri gibi renkler sizi güzel tamamlayacak renkler arasındadır. Aynı zamanda parlak tonları da tercih edebilir, pastel renklerden ise uzak durmalısınız.

8. Esmerseniz Dikkat

Esmer bir insansanız bordo, mavi, kırmızı renk seçimleri çok daha hoş görünmenize yardımcı olabilir.

9. Kumralsanız Dikkat

Kahverengi saçlı bir insansanız siyah, çikolata rengi ya da mavi tonlarında şapkalar sizin için en doğru seçimler arasında yer alır.

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Yüz şekline göre doğru şapka seçimi söz konusu olduğunda her parçanın bir amacı vardır. Gölge sağlamak, rahatlık sağlamak veya sadece güzel görünmek için olsun, bir şapkanın farklı bölümleri genel deneyime katkıda bulunur. Bunun yanı sıra kıyafet kombinlerinize şık ve havalı bir stil detayı eklemenize yardımcı olur.

Ancak hangi tür şapkanın aradığınız biçim ve işleve en uygun olduğuna karar vermeden önce, şapkanın yapısını oluşturan çeşitli parçaları ve her bir parçayı tanımlamak için kullanılan terimleri bilmek faydalı olacaktır. Bu, ihtiyaçlarınız için hangi şapkanın en iyi olduğunu belirlemek için fötr şapka ve floppy şapka gibi birbirine çok benzer şapkaları ayırt etmenize yardımcı olabilir.

Rehberimizin tahminde bulunmasına ve farklı şapka taçları, farklı şapka seçenekleri, farklı şapka modelleri, farklı şapka tasarımları ve aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli şapka kumaşlarına ilişkin yararlı ipuçlarıyla birlikte şapka anatomisini inceleyeceğiz. Ayrıca yüz şekline göre doğru şapka seçiminin altın kurallarını mercek altına alacağız. Şapka çeşitleri nelerdir, yazlık şapka çeşitleri nelerdir, yüz şekline uygun şapka modelleri nasıl seçilir ve yüz şekline göre doğru şapka seçimi nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını buradan öğrenin.

Reklamlar

Şapka Çeşitleri Nelerdir?

Şapka Çeşitleri Nelerdir?

Şapkaların kesin kökeni bilinmemekle birlikte, eski eserler genel olarak şapkaların M.Ö. kadar erken bir tarihte takıldığını göstermektedir. Aslında, Thebes, Mısır&#;daki bir mezar resmi, konik hasır şapka takan bir adamı açıkça tasvir ediyor. Eski Mısırlılar genellikle başlarını traş eder ve kendilerini serin ve güneş yanığından uzak tutmak için başlıklar giyerlerdi. Evet, Eski Mısırlılar bile kötü güneş yanığının acısını biliyordu).

Tören, profesyonel, sosyal statü göstergesi veya hatta sadece bir moda ifadesi olsun, şapkalar dünya çapında hem erkekler hem de kadınlar tarafından takılan ve son zamanlarda büyük bir geri dönüş yapan bir aksesuardır.

Bu kılavuzda tüm şapkaların kapsamlı bir tarihçesini tam olarak vermeyecek olsak da (tarih boyunca çok fazla takılan ve muhtemelen moda dünyasına bir daha asla dahil edilmeyecek), amacımız sizi çeşitli farklı şapka türleri, malzemeleri ve kullanımları hakkında eğitmektir. Böylece onları sadece sokak modasında tanımakla kalmaz, aynı zamanda bir şapka satın alma zamanı geldiğinde hangi şapkanın işinize yarayacağı konusunda eğitimli seçimler yaparsınız. Rehberimize, yaygın olarak ilişkilendirilecekleri kategorilere göre farklı şapka türlerini tanıtarak başlayacağız.

İlginizi çekebilir: Kadınlarda Saat Hangi Kola Takılır?

Reklamlar

Spor Şapkaları/Dış Mekan Aktivite Şapkaları

Açık hava sporları oynayabilir veya iştirak edenler güneşe maruz kalır ve oyunda bunun ne kadar dikkat dağıtıcı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, kask takılmadığında, sporcuların ve katılımcıların şapka takarak gözlerini ve yüzlerini güneşten korumaları yaygındır. Bu nedenle, yoğun güneşe ve soğuğa maruz kalma için özel olarak geniş kenarlı olarak tasarlanmış birçok şapka vardır.

Doğa sporları tutkunlarının en yakın arkadaşı olan yün, geleneksel olarak tüm yüzü kaplayarak sadece gözler, burun delikleri ve ağız için yer bırakır. Bunlar güneşe ve soğuk havaya karşı koruma sağlar ve kask altına takılabilir. Bunlar aynı zamanda banka soyguncuları tarafından kullanılan filmlerde de yaygın olarak tasvir edilmiştir, ancak orijinal olarak el yapımıydılar ve &#;te Kırım Savaşı sırasında yüzlerini sert soğuk havadan korumak için İngilizlere gönderildiler.

Beyzbol Şapkası

Beyzbol Şapkası

Dünya üzerinde en yaygın kullanılan şapka türüdür ve birden fazla meslek tarafından üniformalarının bir parçası olarak benimsenen New York Knickerbockers, ilk defa 24 Nisan tarihinde beyzbol şapkası taktı. Orijinal olarak hasırdan yapılmış olmalarına rağmen, kısa sürede yumuşak pamuklu, yuvarlak taçlı ve sert siperlikli gibi farklı malzemelerden ve farklı tasarımlarla yapılmak üzere uyarlandılar. Bu güne kadarki geleneksel beyzbol üniformasının bir parçası olan bu şapkalar, ABD Donanması, Sahil Güvenlik, birçok polis teşkilatında ve dünya çapında resmi olarak giyilir, çünkü genellikle geleneksel resmi başlıkların ve şapkaların yerini alırlar. Kullanım için aşırı ve çok ağır bulunmuştur. Aslında Finlandiya polisi, resmi kimlik belirleme aracı olarak beyzbol şapkası kullanıyor ve polisle karıştırılmaması için sivillerin şapka takmasına izin vermiyor.

Hem kadınlar hem de erkekler, bir spor etkinliğine katılıyorlar, bazı ayak işleri yapıyor, hatta koşuya gidiyorlar, beyzbol şapkaları takıyorlar. Yaygın olarak takılan beyzbol şapkaları genel olarak çok yönlüdürler.

Moda Şapkalar

Şapka takmak on dokuzuncu yüzyılın sonlarından, yirminci yüzyılın ortalarına kadar zirvede olmasına rağmen, Madame Coco Chanel belki de en iyi şapka takmayı tanımladı.

Coco Chanel, “Bir insan iyi tanımadığı insanlarla öğle yemeği yerken her zaman şapka takılmalıdır. Çünkü bir insanın şık görüntüsü, bir insanın avantajıdır.” Modacının, şapkaların kullanıcıya saygınlık ve çekicilik kazandırma gücüne duyduğu saygı, uzun bir tarihsel gelenekten kaynaklanmaktadır. Pratik kullanımlarına ek olarak &#; örneğin sert havanın &#; şık bir şapka her zaman rütbe, zarafet veya özgüven ifadesi yaptı.

Geçen yüzyılda modanın çoğu değişmiş olsa da, modayı ifade etmek için şapka takmak asla değişmedi. Güneşten korunma amacıyla giyilen şapkalar bile, her bireyin stil anlayışını benzersiz bir şekilde ifade etmek için tüm şekillerde, renklerde ve malzemelerde gelir.

Son zamanlarda Instagram&#;daysanız veya bir müzik videosu izlediyseniz, moda ve influencer dünyasının şapkaların geri dönmesine karar verdiğini göreceksiniz! Instagram’da bir kez gezinin ve şapkaların nihai aksesuar olduğunu göreceksiniz. Sokakları ve plajları ele geçiren farklı şapkalardan bazılarından bahsedelim!

Kovboy Şapkaları

Kovboy Şapkaları

Kovboy şapkaları, geniş kenarlı belirgin bir yüksek taca sahiptir ve Amerikan Kovboyu için tanımlayıcı kıyafet parçasıdır. Bunlar on dokuzuncu yüzyılın ortalarındaki Amerikan filmlerinde gösterildiği gibi ünlendi. Ancak bugün hala çiftçiler, kovboylar, çiftçiler, moda severler ve tabii ki rodeo katılımcıları veya atlarla uğraşanlar ve çiftlikte çalışanlar tarafından takılıyor.

Kovboy şapkalarının geniş kenarları güneşten koruyucudur ve genellikle su geçirmezdir. Aslında, USS Maine &#;da battığında, on dört yıl sonra enkazdan bir Stetson şapkası çıkarıldı ve küflerden temizlendikten sonra neredeyse hasarsızdı. Şirket ve marka Stetson, yılında orijinal Great Plains şapkasını yaratmasıyla tanınır ve bugüne kadar kovboy şapkaları söz konusu olduğunda ön planda bir tasarım ve üretim konumunu korumuştur.

Kovboy şapkasındaki modern kıvrımlar tokaları ve fiyonkları içerir ve malzeme keçe, yün ve en az sıklıkla deriden oluşur. Tahmin edilebileceği gibi, deri sıcak olabilir ve kavurucu güneşte uygun bir malzeme değildir. Kahverengi, bej ve siyah tonları en yaygın kovboy şapkası türleridir.

Kasket Şapkalar

İngiltere&#;deki modern kraliyet ailesinin bir resmine, kadınların incelikle şekillendirilmiş kafaları dışında küçük, ayrıntılı, süslü başlıkları anında fark edebilirsiniz. İngiltere&#;deki ve diğer birçok Avrupa ülkesindeki kıyafet kuralları, düğün veya dini törenler gibi resmi durumlarda şapka takılmasını gerektirir. Büyüleyiciler, temel olarak, ağzı veya tacı olmayan ve genellikle yaklaşık on santim veya daha küçük çapta, genellikle çiçekler, boncuklar ve tüylerle süslenmiş ve kıyafetini tamamlamak için kullanıcının elbisesiyle koordineli bir şapkadır.

Fötr Şapkalar

Fötr Şapkalar

Fötr şapkalara, Fransız yazar Victorien Sardou&#;nun &#;deki “Fédora” adlı tiyatro oyunundan sonra isim verildi. O zamanlar ünlü aktris Sarah Bernhardt için bir başlık rolü olan Prenses Fédora Romanoff&#;un bölümünü yazdı. İçinde ortası kırışık, yumuşak kenarlı bir şapka vardı. Şapka kısa sürede özellikle kadın hakları aktivistleri için kadınlar için popüler bir moda haline geldi ve &#;te İngiltere Prensi Edward&#;ın onları takmaya başlamasından sonra erkekler tarafından toplandı, yeni moda aksesuarı olarak bowling, düz şapka ve silindir şapkaların yerini aldı. Humphrey Bogart ve Frank Sinatra gibileri tarafından giyilen ve daha sonra Michael Jackson, Britney Spears ve Justin Timberlake tarafından birkaç isim vermek için kabul edilen sanat ve müzik topluluğu arasında özellikle büyük bir hayran kitlesine sahipler.

Fedoralar yani fötr şapkaların geniş bir ağzı, sıkıştırılmış tepesi ve bir kurdelesi vardır. Gerçek bir fötr şapka tarihsel olarak keçe veya yünden yapılır. Ancak modern fötr şapkalar, fötr şapka şeklinin tercihini korurken artan güneşten koruma talebini karşılamak için daha yaygın olarak hasır ve kağıttan yapılır.

Derbi Şapkalar

Kentucky veya Del Mar Derby denilince akla, geniş, dramatik kenarlar ve eğlenceli renklerle açılış gününde yaygın olarak görülen yüksek moda ifadesi şapkalar geliyor.

yapımı Tiffany&#;de Kahvaltı filminde Audrey Hepburn tarafından popüler hale getirilen bir stil, bir abajura benzer şekilde şekillendirilmiş gibi görünüyor ve her kıyafete mükemmel güneş koruması ve dramatik bir stil sağlıyor.

Newsboy Şapka

Newsboy Şapka

Avrupa ve Amerika&#;da popüler hale gelen Newsboy şapkaları on dokuzuncu yüzyılın başlarında ortaya çıktı ve genellikle gazetecilerle ilişkilendirildi. Üst sınıf tarafından avcılık veya spor çekimleri için de benimsendi ve daha sonra moda şapkaları olarak uyarlandı. Milenyumun başlarından itibaren kadınlar da kullanmaya başladı.

O zamanlar ağırlıklı olarak tüvit kumaştan yapılmış ve çoğu kişi tarafından düz şapka olarak da bilinir. Ancak bir newsboy şapka, özellikle üst kısmı daha yuvarlaktır ve düz şapkadan farklı olarak neredeyse her zaman bir düğme ile tamamlanır, bu şapka pop kültürüyle yeniden canlandı. &#;teki BBC dizisi Peaky Blinders ile ana karakterlerin çoğu, dizinin geçtiği yerler olan İngiltere ve İrlanda&#;da popüler olduğu gibi dizi boyunca karakterler Newsboy şapkaları takıyor. Bugün, Prens William&#;da görüldüğü gibi Kraliyet Ailesi tarafından ve orijinal tüvitin yanı sıra yünden deriye kadar birçok farklı kumaştan modern bir tarza sahiptir.

Bere Şapka

Yumuşak, yuvarlak, düz taçlı bir şapka ve bir zamanlar Avrupa&#;da bir köylü şapkası olarak biliniyordu. Çiftçiler ve sanatçılar, keçenin gelmesi çok kolay ve ucuz olduğu için yaygın olarak onunla ilişkilendirildi, bere bir moda parçası olarak gelişti ve birçok yirminci yüzyıl boyunca siyasi bir ifade olarak kullanıldı. Bereler genel olarak kombinlere bohem bir şıklık taşır ve birçok durumda siyasi bir devrimcinin favori şapkası haline geldi. Kara Panterler, Fidel Castro, Che Guevara&#;yı düşünün. Ayrıca Brigitte Bardot ve Beyonce&#;nin zarif, zamansız ve şık bereleri hala kullanılıyor.

Pillbox Şapkaları

Pillbox Şapkaları

Adını hap kutularından alan bir şapka mı? Hapları tutan kaplar gibi mi? Evet, öyle! Bu tarz &#;larda şapka yapımcılarının hem sade hem de zarif olan bu yeni şapka stilini yaratmasıyla ortaya çıktı, hem kraliyet hem de politikacıların eşleri tarafından hızla benimsendi. Çoğu zaman düz renkler, ince bir peçe, tüyler, inciler onları süsledi. Hatta ayrıntılı veya basit olabilen küçük ağlar bile… Ünlü olarak, şapka hayranı olmayan Jacqueline Kennedy tarafından takıldı, ancak kendini bir pillbox şapkasının yaydığı basit ve zarif estetikle süsledi. Pillbox şapkası bile onun stiliyle eş anlamlı hale geldi.

İşte karşınızda, kullanışlılık ve modaya göre ayrılmış en popüler şapka türlerinin rehberi. Tarihsel olarak başka birçok şapka türü olmuştur, ancak bugünlerde birçoğumuzun stil ilhamını aldığımız sosyal medya platformlarından bahsetmeden, bugün hem sokak modasında hem de podyumda yaygın olarak bulacağınız şapkalar bunlar…

Stetson Şapkalar

Adını mucidi John B. Stetson&#;dan alan Stetson şapkası, daha genel kovboy şapkasıyla eş anlamlıdır. Batılı maskülenliğin ve kabadayılığın bir sembolü olan bu değiştirilmiş fötr şapka, geniş tacı ve geniş ağzıyla, aktör John Wayne, Lone Ranger olarak Clayton Moore ve country gibi eski zamanların favorilerinden Amerika&#;nın en değerli Batılı kahramanlarının başlarını süsledi. şarkıcı Gene Autry, Dallas dizisinde JR Ewing rolünde Garth Brooks ve Larry Hagman gibi günümüzün popüler sanatçılarına. Stetson şapkası da sadece bir erkek moda ifadesi değildir. Dale Evans&#;tan Trisha Yearwood&#;a, efsanevi kadın Annie Oakley&#;den ilham alan ünlü country şarkıcıları, kadınların da bu en temel Batılı görünümü taşıyabileceğini kanıtladılar.

Stetson Hat Company, John B. Stetson&#;ın uzun bir Batı seferi sırasında zorunluluktan kendisi için tasarladığı değiştirilmiş fötr şapkayı seri üretmeye karar vermesiyle yılında Philadelphia, Pennsylvania&#;da kuruldu. Stetson&#;ın &#;Boss of the Plains&#; modeli, yüksek, buruşuk tepesi ve geniş, kalıplı siperliği ile diğer tüm kovboy şapkası tasarımlarının prototipi haline geldi. Şimdi St. Joseph, Missouri&#;de bulunan Stetson şapka fabrikası ve Galveston, Teksas&#;taki ikinci fabrikası, erkekler ve kadınlar için &#;den fazla varyasyonla birlikte &#;Boss of the Plains&#;i üretmeye devam ediyor.

Stetson şapkasının ana bileşeni, çeşitli kürklerden, tercihen kunduz, tavşan ve yabani tavşandan yapılan keçedir. Sıcak su da keçeleme işleminin ayrılmaz bir parçasıdır. Boyalar, çeşitli keçe renkleri elde etmek için kullanılır. Keçenin orijinal rengi, orijinal kürkün rengine bağlıdır. Keçeyi yumuşatmak için toz kullanılır. Deri, şapkanın iç ter bandını oluşturmak için kullanılan işlemin başka bir bileşenidir. Ter bandını takmak için yapıştırıcı gerekebilir. İki katlı veya iki kordonlu bant, tepenin kenarla birleştiği yerde dış kısmını çevreleyen şeridi oluşturmak için kullanılır ve şeridi dikmek için iplik kullanılır. Küçük metal halkalar da tipik olarak havalandırma için kullanılır.

Stil bilincine sahip olanlar için, bir Stetson şapkası satın alırken en önemli üç husus, tepenin eğimi, siperliğin yuvarlanması ve taçtaki kıvrımların veya sıkışmaların sayısı ve düzenidir. Her Stetson şapkaya kendine özgü karakterini verir. Tutam prefabrike olabilir veya tüketici tarafından seçilebilir ve şapkacı tarafından bloke edilebilir. Kovboy şapkaları ayrıca tüy, nakış, gümüş aksesuarlar ve benzerleriyle süslenebilir. Birçokları için Stetson şapkasının çekiciliği, kovboy çizmeleri ve bir Stetson giydiğinde, kullanıcının en az on beş santimden daha uzun görünmesidir.

Melon Şapkalar

Melon Şapkalar

Yaklaşık &#;dan günümüze kadar uzanan uzun tarihi nedeniyle, melon şapka tasarımlarında, aynı zamanda orijinal üreticiye de bağlı olan birçok ince varyasyon vardır. Ancak genel olarak, bulunduğunuz yere bağlı olarak “derbi şapkası” olarak da adlandırılan melon şapka sert bir şapkadır. Polyesterden, yün keçeden veya mümkün olan en iyi kalite için kürk keçeden yapılabilir.

Sert şapka ile, elbette, daha yumuşak ve biraz daha fazla ezilebilir bir çeşit olmadığını kastediyoruz. Ayırt edici özelliği yuvarlak, açık, kase şeklindeki tacıdır, ancak ilginç bir şekilde, şapka adını buradan almaz, ancak birazdan şapkanın tarihine dalacağız.

Şapkanın yapısına geri dönersek, melon şapka en yaygın olarak kürk keçeden yapılır. Aslında dokuma değil, keçeleşmiştir bu yüzden bazen şapkadan tek tek lifler görebilirsiniz. Bazı şapkalar diğerlerinden daha tüylü olabilir, ancak bitiş tamamen şapkanın üretim sırasında nasıl preslendiğine ve zımparalandığına bağlıdır. Kürk keçe, cıva içeren turuncu renkli bir sıvı olan cıvalı nitrata batırılarak “havuçlama” adı verilen bir işlemden geçirilir.

Birçok şapkacı, civa ile doğrudan temastan ve solunmasından eretizm adı verilen bir hastalık oluştu ve bu durum “şapkacı kadar deli” olarak adlandırılmasına neden oldu.

Bildiğiniz gibi, cıva insanlar için toksik bir maddedir. Bu kimyasalla soluma ve doğrudan temas, birçok şapkacının merkezi sinir sisteminin bir bozukluğu olan eretizm adı verilen bir hastalık oluşmasına neden oldu. 

Cloche Şapkalar

Cloche, Fransızcada çan anlamına gelir. Bir Cloche şapka normalde keçeden yapılır ve alnın altına oturmak üzere tasarlanmış bir çan şeklindedir. Kadınlar tarafından takılan bu aksesuar, &#;lerde moda oldu, &#;de yapıldı ve sıklıkla aksesuarlarla bezendi. Kullanıcının medeni durumunu belirtmek için bir kurdele kullanılarak siperliği yukarı çevrilerek veya süslenerek yeniden oluşturuldu. Akşam giyimi için, cloche şapka dantel veya boncuktan ve yazın sisal ve hasırdan yapılabilir. Lanvin gibi moda evleri de şapkayı kıyafetlerine uyacak şekilde tasarladı.

Yazlık Şapka Modelleri

Yazlık Şapka Modelleri

Yaz mevsiminde güneşten korunmak ve stil sahibi olmak için yazlık şapkalar harikadır. Bu bölümde yazlık şapka modellerini ele alacağız.

Kova Şapka

Vietnam savaşı sırasında ABD ordusunda kullanımlarıyla popüler olan ve ana akım haline getirilen, ancak orijinal olarak İrlanda yürüyüş şapkası olarak bilinen kova şapkalar, aşağı doğru eğimli bir sipere sahiptir ve güneş korumasının yanı sıra yağmur koruması sunar ve çiftçiler ve balıkçılar arasında çok popülerdir. Ana akım medyanın çoğunda yer alan kova şapkalar en son Rihanna, “Work” müzik videosunda bu tarza yer verdi. Bu şapkanın çeşitli hayran kitlesi ve zamansız çekiciliği, onu işlevsel ve şık bir seçenek olarak pekiştiriyor.

Balıkçı Şapkası

Su aktiviteleri söz konusu olduğunda, büyük güneş koruması sağlayan (aslında su güneş ışığını yansıtır ve güçlendirir) ve ayrıca su ve tuz tarafından tahrip olmayacak bir malzemeden (hasır olmayan) bir şapka giymek çok önemlidir. Çoğu balıkçı ve kayıkçı, kolayca kuruyan ve şeklini kaybetmeyen polyester ve naylondan yapılmış şapkaları tercih eder. Kenar genişliği son derece önemlidir. Burada moda o kadar önemli değil, ne kadar geniş ağız o kadar iyi! Tarihsel olarak, balıkçılar su üzerinde kova şapkaları ve hatta beyzbol şapkaları giydiler. Son zamanlarda güneşten korunma eğitimi yaygınlaştıkça, naylon esaslı son derece geniş kenarlı şapkalar güneşten daha fazla koruyucu oldukları için daha popüler hale geldi.

Bahçe Şapkası

Bahçe Şapkası

Ağaçları ve çiçekleri dikerken veya budarken güneşin yüzüne veya boynuna çarpmasını kim ister? Her zaman çok popüler olan bahçe şapkası, açık havada çalışırken kendilerini gölgede tutmak için hafif ve güneşten koruyucu bir şapka isteyenlere hitap ediyor. Kenar genişlikleri değişir ancak genellikle bahçe şapkaları hava sirkülasyonu sağlamak (kafayı serin tutmak) için hasırdan yapılır ve aktiviteler veya rüzgar sırasında düşmemesi için ayarlanabilir bir bağcığa sahiptir.

Vizör Şapka

Başlangıçta sporda kullanılmak üzere tasarlanmış olmasına rağmen, spor vizör şapkalar artık gözlerini ve yüzünü güneşten korumak isteyenler için plajlarda ve spor etkinliklerinde yaygın olarak görülmektedir. Bir vizör, başı çevreleyen bir kayışa sahip bir siperlik veya kenardan oluşan taçsız bir şapkadır. Tenis gibi yüksek kardiyo sporları için gerekli olan başın tepesinden hızlı ısı kaybını kolaylaştırırlar. Ancak dezavantajı, kullanıcının ihtiyacı olduğunda taç için güneş koruması sağlamamalarıdır. Arkadaki ayarlanabilir bir Velcro tutturucu genellikle onları sabitler.

Panama Şapkaları

Panama Şapkaları

Birçok kişi Panama ve Fedora şapkalarını aynı oldukları için sık sık karıştırırlar ve farklılıkları bir sonraki bölümde açıklayacağız. Ekvator kökenli olmalarına rağmen Panama şapkaları, &#;lerde Panama&#;nın yoğun ticaret merkezinde dünya sahnesine çıktı. O zamanlar altın arayanlar, tarihi Gold Rush sırasında Panama&#;dan Kaliforniya&#;ya seyahat edeceklerdi. Bu nedenle birçok gezgin şapkalarını “Panama”dan aldıklarını söylüyorlardı. Ekvator, Panama&#;nın dinamik merkezinde çok yaygın olan ticaret ve transit sıkışıklığından yoksundu, bu yüzden şapka üreticileri orada mallarını satmak için seyahat etti. Daha sonra &#;da Panama Kanalı şantiyesini ziyareti sırasında Panama şapkası takan Başkan Roosevelt, adı daha da güçlendirdi. Fotoğraf o zamanlar yeniydi ve Başkan Roosevelt&#;in Ekvator yapımı Panama şapkası ile canlı, hafif bir takım giydiği görüntüsü, dünyanın her yerinde görsel olarak kült bir görüntü haline geldi.

Panama şapkaları, toquilla palmiyesinden elde edilen özel hafif ve açık renkli hasırdan yapılmıştır. En yaygın olarak bir fötr şapka şekline sahip olmakla ilişkilendirilirler, ancak bir boater şapka tarzında veya başka bir tarzda yapılabilirler.

Floppy Şapka

Çok yönlü, geniş kenarlı floppy şapka, harika bir güneş koruması sağlayıcısı olurken, eğlencesi, açıklama sağlaması ve sınırsız stili ile her plaj ve şehir müdaviminin vazgeçilmezidir. Sadece bir mayo ile floppy şapkayı birleştirebilirsiniz. Şık bir yazlık elbise, dolgu topuklu ayakkabılar ve floppy şapka ile bakışları üzerinize çevirebilirsiniz. Çoğunlukla hasırdan yapılan, ancak yün ve polyester gibi diğer malzemelerle de yapılabilen floppy şapka, güneşten koruyucu geniş siperliği nedeniyle yazın olmazsa olmazı! Plajda bir gün geçirmek için mükemmel veya en sevdiğiniz kafede büyük bir güneş gözlüğü ile cool bir stil yakalayabilirsiniz.

Boater Şapka

Boater Şapka

Instagram&#;da ve özellikle yaz tatili fotoğraflarına bakın. Hem kadınlarda hem de erkeklerde şapkalar çok popüler hale geldi. Peki, neden? Çoğu insan gibiyseniz, resimler için poz vermek bazen sinir bozucu ve kafa karıştırıcıdır ve bir şapka, harika görünmenizi ve fotoğraflarınızı daha ilginç hale getiren mükemmel bir aksesuardır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, unisex ve çok yönlü çekiciliği nedeniyle kayıkçı şapkası olarak da bilinen boater şapka, muhtemelen Instagram&#;da en çok fotoğrafı çekilen şapkadır. Ayrıca çok çekici ve Avrupai bir çekiciliği var, değil mi? Coco Chanel, boater şapka stiline çok düşkündü ve onu sık sık taktı.

Başlangıçta yarı resmi bir erkek şapkası olarak bilinen boater şapka, kadınlar tarafından da benimsendi. Bugün hala yaygın olarak İngiltere, Güney Afrika, Yeni Zelanda ve Avustralya&#;da erkek okullarının üniformalarının bir parçası.

Tüm erkeklerin dışarıda şapka taktığı günlerde, boater şapka, kışlık malzemeler yerine hasır malzemelerden tasarlanmaya başladı. Bugün coğrafi olarak nerede olduğunuza bağlı olarak değişebilir. 

Graffiti Şapka Modelleri

Graffiti baskılı şapkalar bu sezonda çok trendy hale geldi. Duvar boyama sanatından ilham alarak tasarlanan rengarenk graffiti şapka modellerini kendiniz bile tasarlayabilirsiniz.

Yüz Şekline Uygun Şapka Modelleri

Yüz Şekline Uygun Şapka Modelleri

Doğru şapkayı seçmek söz konusu olduğunda, yüz şeklinizi bilmek, yüz şekline göre doğru şapka seçimi yapmak anlamına gelir. Bir kategoriye veya diğerine tam olarak uymayan sayısız şekil olsa da, çoğu yüz şekli genellikle yuvarlak, uzun, oval, elmas, kare veya kalp şeklinde olarak tanımlanabilir. Yüzünüzü şımartacak en iyi şapkaları bulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları&#;

Yuvarlak yüz tipi

Bir yüzün ne zaman yuvarlak olduğunu belirlemek oldukça kolaydır. Geniş bir alın, dolgun yanaklar ve yuvarlak çene ile şekle bir yumuşaklık gelir. Dikdörtgen uzunluk, belirgin çene çizgisi veya keskin açılar yoktur.

Yuvarlak yüz tipine sahip ünlüler arasında Chrissy Teigen, Emma Stone, Kelly Clarkson ve Kate Winslet vardır. Yuvarlak bir yüzün dolgunluğunu, gözyaşı damlası şeklindeki bu orta kenarlı fötr şapka gibi kendilerine biraz köşeli olan şapkalarla dengeleyin. Uzun taçlar ayrıca yumuşak kıvrımların uzamasına yardımcı olur ve düzensiz kenarlar böylesi simetrik bir yüz şekline kontrast sağlar. Orantılı oynamak için şapkayı öne eğik takmayı deneyin. Melon şapkalar gibi yuvarlak taçlı ve dar kenarlı şapkalar takmayın. Fötr şapkalar, safari şapkalar ve Stetson şapkalar size uygundur.

Uzun yüz tipi

Uzun yüz tipi

Uzun yüz tipine sahip ünlüler arasında Sarah Jessica Parker, Liv Tyler ve Benedict Cumberbatch vardır.

Dikdörtgen olarak da adlandırılan uzun yüzler, genişliklerinden daha uzundur. Yukarıdan aşağıya, alına, yanaklara ve çene çizgisine bakarsanız, hepsi yaklaşık olarak aynı genişliktedir.

Şık yün keçe pork pie şapkası gibi daha kısa taçlara sahip şapkaları tercih edin. Uzun bir taç sadece yükseklik katacak ve yüzün daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Yüze genişlik ve denge kazandırmak için alnın ortasına veya kaşların hemen üstüne oturan kloş veya geniş kenarlı şapkalar takın. Uzun taçlı veya dar kenarlı şapkalar size uygun değil. Geniş Kenarlı şapkalar, pork pie şapkalar, boater şapkalar ve gambler şapkalar size uygundur.

Oval yüz tipi

Yumurta biçimli olarak da adlandırılan oval yüzler, yukarı ve aşağı doğru biraz daha dar olan daha yuvarlak kenarlar dışında uzun yüzlere benzer. Elmacık kemikleri yüzün en geniş kısmıdır ve çene çizgisi keskin açılar olmadan kavislidir.

Oval yüz tipine sahip ünlüler arasında Beyonce, Angelina Jolie, Sofia Vergara vardır. Oval şekilli bir yüz, eğlenceli kaptan şapkalarından kaşların hemen üstüne oturan newsboy şapkalarına kadar birçok farklı şapka stili kullanabilir. Yumurta şeklindeki bir yüzün yuvarlak, yumuşak hatlarını karşılaştırmak için, alnın ortasına takılan şık Amelia by Scala gibi orta ila geniş kenarlı bir fötr şapka deneyin.

Melon şapkalar gibi çok yuvarlak taçlı ve dar kenarlı şapkalar çok fazla yuvarlaklık katar ve biraz gösterişli görünebilir. Bu yüzden size önermiyoruz. Geniş kenarlı şapkalar, fötr şapkalar, floppy şapkalar ve stetson şapkalar size uygundur.

Elmas yüz tipi

Elmas yüz tipi

Elmas şeklindeki yüzün en belirgin özelliği bir çift yüksek, geniş elmacık kemiğidir. Elmas yüz tipi yüzün en geniş kısmını, yüzün üstüne (alın) ve altına (çene) doğru daha dar oranlarda olur.

Elmas yüz tipine sahip ünlüler arasında Jennifer Lopez, Halle Berry ve Bradley Cooper vardır.

Kovboy şapkası gibi kıstırılmış taçlı orta ila geniş kenarlı kabanlar, elmas şeklindeki yüzün ideal bir karşılığıdır. Yan bantlı şapkalar da genişlik yanılsaması yaratmaya yardımcı olur.

Dar kenarlı şapkalar yalnızca zaten ince olan alına dikkat çeker. Bu yüzden sizin için uygun değildir. Size uygun şapkalar arasında geniş kenarlı şapkalar, fötr şapkalar, floppy şapkalar, newsboy şapkalar ve kovboy şapkalar vardır.

Kare yüz tipi

Hiçbir yüz aslında kare olmadığı için bu şekil belirgin bir kare benzeri çene çizgisine atıfta bulunur. Belirgin bir şekilde kare ve biraz düz bir çene alanının yanı sıra, bu yüz şekli ayrıca geniş bir alına ve genellikle çene ile aynı genişlikte olan geniş elmacık kemiklerine sahiptir.

Kare yüz tipine sahip ünlüler arasında Jennifer Aniston, Brad Pitt, Zac Efron, Keith Urban vardır. Melon şapkalar gibi yuvarlak şapkalar ve yuvarlak taçlar gibi daha yumuşak, daha salaş stiller veya keskin çene hatlarına hoş bir kontrast sunan yün keçe bereleri kullanabilirsiniz. Ayrıca beyzbol şapkaları, newsboy şapkalar, melon şapkalar, floppy şapkalar, bereler ve newsboy şapkalar size yakışır. Keskin açılı şapkalar yalnızca keskin özellikleri vurgulayacaktır. Bu yüzden bu tür şapkalardan kaçınmalısınız.

Kalp yüz tipi

Kalp yüz tipi

Kalp şeklindeki yüzlerde alın, sivri bir çene ile noktalanan yüzün en geniş kısmıdır. Kalp şeklindeki bir yüz, bir dizi farklı şapka stiliyle iyi gider.

Kalp yüz tipine sahip ünlüler arasında Reese Witherspoon, Rihanna, Ryan Gosling ve Ryan Reynolds vardır. Geniş kenarlı şapkalar, çeneyi daha da dar gösterirken alına istenmeyen genişlik katar. Bu yüzden size önermiyoruz. Deri ve süet beyzbol şapkası gibi orta büyüklükte bir kenar, kalp şeklindeki bir yüzü tamamlayacaktır. Taç çıkıntılı şapkalar da alnın genişliğini dengelemeye yardımcı olabilir. Kalp yüz tipine sahip insanlar orta genişlikteki fötr şapkaları, boater şapkaları, kovboy şapkaları, beyzbol şapkaları ve cloche şapkaları seçebilir.

Yüz şeklinize uygun ve üzerinize tam oturan doğru şapkayı seçmek önemlidir, ancak kendinizi rahat ve güvende hissettiren bir şapka bulmak daha da önemlidir. Bu ipuçları, hangi stillerin size en çok yakışabileceğine dair bir kılavuzdur. Bu yüzden karıştırmaktan, kuralları çiğnemekten ve renk, malzeme ve uyumla oynarken eğlenmekten korkmayın. Çünkü kendinizi iyi hissettiğinizde bu yüzünüze yansıyacaktır.

Reklamlar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir