sempatik ne demek / Sesli Sözlük - sempatik

Sempatik Ne Demek

sempatik ne demek

Sempatik Ne Demek? TDK’ya Göre Sempatik Sözlük Anlamı Nedir?

Sempatik kelimesi dilimizde kullanımda olup anlamı merak edilen kelimeler arasında yer alıyor. Kelimelerin anlamı ve kökeni hakkında araştırma yapmayı sevenler bu kelimeye ilişkin araştırma yapıyor. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitli anlamları olan sempatik kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir. Bu noktada, sempatik kelimesi ne demek ve TDK'ya göre anlamı nedir sorularının yanıtlarını arayanlar doğru yerdeler! Peki, sempatik kelimesinin kökeni ne sempatik kelimesinin kaç anlamı var, TDK'ye göre anlamı nedir? İşte, merak edilenler!

SEMPATİK NE DEMEK? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Sempatik kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Sempatik kelimesi Fransızca kökenlidir.
TDK'ye göre sempatik kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Sıcakkanlı
- Çok hoş, hoşa giden

SEMPATİK KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Sempatik bir çocuk.
- Geçende girdiğim dükkân da böyle sempatik bir yerdi.

SEMPATİK KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

sempatik sinir sistemi

Sempatik Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Sempatik Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük hayatta, sosyal medyada veya eski bir metinde gördüğümüz kelimelerin anlamını merak edebiliyoruz. Sempatik kelimesi anlamı hakkında bilgi sahibi olarak günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. TDK'ya göre Sempatik kelimesi ne demek ve kökeni nedir sorularına sizler için yanıt hazırladık. Arama motoru üzerinden araştırılan Sempatik kelimesi TDK anlamı, kökeni ve cümle içerisinde doğru kullanım örnekleri için haberimizden yararlanabilirsiniz.

-

Sempati Ne Demek?

Sempati kelimesi Türkçe'de "duygusal yakınlık, duygudaşlık" anlamına gelir.

Fransızca sympathie "duygusal yakınlık, duygudaşlık" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen sympátheia συμπάθεια z sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca pásχō, path- πάσχω, παθ- z "hissetme, acı duyma" fiilinden syn+ önekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için pato+ maddesine bakınız.

Sempati kelimesi tarihte bilinen ilk kez sempati Recaizade Ekrem, Araba Sevdası ()sempatizan [ c () : Düşmüş meleğin sempatizanları çoğalmağa başlıyor. ]sempatize etmek "sempati duyma" [ Özön, Türkçe-Yabancı Kelimeler Sözlüğü () ] eserinde yer almıştır.

Bu kelimenin kökeni ve ayrıntılı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Sempati kelime kökenini göstermek için tıklayın.

Dip Notlar

Nihai kaynağı meçhuldür. Aristoteles'ten bu yana kaydedilmiş olan Yunanca biçim bilinmeyen bir dilden alınmıştır. Karş. İngilizce salamander, Fransızca salamandre.

Sempati kelimesi hakkında ayrıntılı bir arama başlatmak için buraya tıklayın.

Rastgele kelime göster

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.