tişörtteki kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar / Kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar? 6 farklı öneri – Evim

Tişörtteki Kurumuş Yağ Lekesi Nasıl Çıkar

tişörtteki kurumuş yağ lekesi nasıl çıkar

Giysideki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

Giysideki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Bu sayfada yer alan ve yağ lekesi çkarılır iken yararlanabileceğiniz leke çıkarma teknikleri özellikle yıkanabilir, açık renkli kumaşlar için geçerlidir. Aşağıdaki yağ lekesi nasıl çıkar tavsiyelerini uygularken özellikle yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağ, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin.

Koku ve boya içermeyen bulaşık deterjanları açık renkli giysilerde yağ lekesi çıkarmak için idealdir. Koyu renkli ürünler için bulaşık deterjanı kullanmak kumaşın renklerini soldurabileceğinden dolayı risklidir. Koyu renkler için Dry Center Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz.

Açık Renkli Giysiden Yağ Lekesi Çıkarma

  • Açık renkli ve yıkanabilir ürünleri yukarıda özellikleri açıklanan ve kaliteli bir bulaşık deterjanıyla fazla bastırmadan ovun.
  • Sonra giysiyi, yaklaşık 15 dakika kadar o şekilde bırakın.
  • Daha sonra, kumaşı etiket talimatında belirtildiği gibi yıkayın.
  • Giysiyi kurutucuya atmak yerine, havayla kendi kendine kurumaya bırakın.
  • Eğer lekenin bir kısmı kalırsa işlemi tekrarlayın.

Yağ lekesi çıkarılamazsa, giysinizi Dry Center Kuru Temizleme'ye götürerek ön leke işleminin yapıldığı kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz.

Bu işlem; bebek yağı lekesi, makyaj malzemelerinden geçen krem kaynaklı yağ lekesi, saç yağı lekesi, makine yağı lekesi gibi lekeler için de gerçekleştirilebilir.

Motor Gres Yağı ve Motor Yağı Lekesi Çıkarma

  • Motor gres ve motor yağı lekesi gibi zor bir yağ lekesi söz konusuysa, leke çıkarma işlemine; fazla yağın, bir kör veya küt ağızlı bıçak kullanılarak kumaştan dikkatlice kazınmasıyla başlanmalıdır.
  • Eğer motor yağı lekesi için vazelin uygularsanız yıkanabilir kumaşlarda iyi sonuç alınabilmektedir. Vazelin uygulanması, lekenin nemlenmesine yardımcı olabilmektedir.
  • Daha sonra yukarıda diğer yağlar için açıklanan uygulamayı açık renkler için uygulayabilir, koyu renkler için Dry Center Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz.

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar Konusuyla İlgili Sayfalar

Ocakta ya da fırında kalan kurumuş ve inatçı yağlar nasıl çıkartılır?

Sağlıklı bir ortamda yemek pişirmek istiyor ama ocak ile fırınlardaki kir ve yağ lekeleri yüzünden ne yapacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Ne yapsanız bu lekeler çıkmıyorsa artık farklı yollar denemenin vakti gelmiş demektir. Neyse ki doğal yöntemler ya da etkili ürünler kullanarak fırın ve ocaklarınızı tertemiz bir hâle getirebilirsiniz.

Sıcak su kullanmak inatçı lekeleri çözmeye yardımcı oluyor


Adsız tasarım - T

Ocak üstlerinde ve fırın içlerinde ne yaptıysanız çıkmayan lekeler varsa bu lekeleri çıkarmak için sıcak su kullanmalısınız. Sıcak su, kirleri yumuşattığı için ocak ve fırınların daha kolay temizlenmesine yardımcı oluyor. Sıcak suda beklettiğiniz parçaları daha sonra Cif Power & Shine Sprey Temizleyici yardımıyla kolayca arındırabilirsiniz. Yağ sökücüyü temizlemek istediğiniz parçaların üzerinde bir müddet bekletebilir, ardından sünger ya da bez yardımıyla ovalayabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız herhangi bir deterjanı ya da yağ sökücüyü sıcak suyla karıştırarak uyguladığınızda da maksimum verim alabilirsiniz. Çıkartamayacağınız ve sıcak suda bekletemeyeceğiniz parçaları ise uzun süre kaynar suda beklettiğiniz mikrofiber bezle silebilirsiniz.

Ürünü İncele

Bebek yağı kullanarak yaptığınız temizliğin daha uzun ömürlü olacağını biliyor muydunuz?


Adsız tasarım - T

Ocağınızın üstünü ya da fırınınızın içini Cillit Bang Süper Güçlü Yağ & Kir Sökücü Sprey gibi ürünlerle derinlemesine temizledikten sonra bu temizliğin daha uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız bebek yağı da kullanabilirsiniz. Üstelik bebek yağı ocaklarınızın daha parlak ve canlı görünmesine de yardımcı olur. Çok az miktarda bebek yağını bir süngere ya da beze damlattıktan sonra ocağı ve fırını temizleyebilirsiniz.

Ürünü İncele

Karbonat, su ve sirke üçlüsü ocaklarınızı pırıl pırıl yapacak!


4

Kolları derin bir temizlik için sıvadıysanız karbonat, su ve sirke üçlüsüne ihtiyacınız var demektir. Eğer ocağınızın ya da fırınınızın çıkartılabilen parçalarını temizliyorsanız işiniz oldukça kolay çünkü bu parçaları karbonat ve sirkeli suyun içinde bir gün bekletirseniz sonuçları net bir şekilde görebilirsiniz. Neyse ki bu yöntemi ocakların ya da fırınların içini temizlemek için de kullanabilirsiniz. Karbonat ve sirkeyle hazırladığınız karışımı bir temizlik suyu gibi kullanarak fırının içinde ve ocağın yüzeyinde gezdirebilirsiniz. Sonrasında temiz su ve mikrofiber bez yardımıyla bu alanları iyice durulamalısınız. Temizlik sırasında sünger ya da bulaşık teli de kullanabilirsiniz. Burada hangi adımları ne şekilde izleyeceğiniz, temizlemek istediğiniz bölgenin yüzeyine göre değişebilir. Örneğin hassas ocaklarda bulaşık teli kullanmanız pek önerilmiyor.

Amonyaklı suyun yağ lekelerini yok ettiğini biliyor muydunuz?


Adsız tasarım - T

Yağ lekelerini çıkartmak bazen tüm evi baştan aşağı temizlemekten daha zahmetli bir hâl alabiliyor. Böyle durumlar için yağ lekelerini doğrudan eritecek bir ürün tercih etmek gerekiyor. Bunun için kullanabileceğiniz en güçlü malzeme ise amonyak. Kurumuş ve yanmış yağ kalıntıları bir miktar amonyak sayesinde çok kolay bir şekilde çıkartılabiliyor. Daha sonrasında fırın içinin ya da ocağın detaylı olarak silinmesi ve amonyaktan arınması gerekiyor. Çünkü yemek pişirilen bu gibi ortamlarda amonyak kokusu olmamalı! Amonyağı ocağın ya da fırının tamamına değil, sadece lekeli bölgelerin üzerine sürmelisiniz.

Limon suyunun mucizevi etkisine tanık olun


Adsız tasarım - T

Ocakların pırıl pırıl parlaması ve lekelerin anında temizlenmesi için limon suyu da kullanabilirsiniz. Limon suyunun asidik etkisi lekeler üzerinde baskın olduğu için temizliği kolaylaştırıyor. Ayrıca sağlık açısından herhangi bir tehlike yaratmayan limon suyu sayesinde ocağınızı çizmeden ve yıpratmadan derinlemesine temizlik gerçekleştirebilirsiniz. Limon suyunun ocak temizliğindeki faydalarını kanıtlar nitelikte olan Naturalive Limonlu Yağ Sökücü gibi deterjanlar, yağ lekelerinde yüksek oranlarda başarı sağlıyor. Limon suyunun ferahlatıcı etkisi ve güzel kokusu sayesinde de temizlik artık bir zulüm olmaktan çıkıyor! Fırın içindeki ızgaralar ve ocak üzerindeki diğer parçalar limon suyunda bir gün boyunca bekletilirse son derece parlak ve canlı bir görünüm kazanıyor.

Ürünü İncele

Diş macunuyla etkili bir temizlik yapabilirsiniz


Adsız tasarım - T

Mutfak temizliğinde karbonattan sirkeye pek çok farklı şeyin kullanıldığını duymuş olabilirsiniz. Peki, diş macunuyla da temizlik yapılabileceği hiç aklınızın ucundan geçmiş miydi? Bazı ocaklarda bulaşık teli kullanılmasının tavsiye edilmemesi sizi kara kara düşünmeye itiyor olabilir. Özellikle seramik bir ocağınız varsa temizlik konusunda biraz daha hassas davranmanız gerekebilir. Hâl böyleyse mikrofiber bez ve diş macunuyla neler yapabileceğinizi bilmelisiniz! Sadece inatçı lekelerin olduğu alana sıkacağınız az miktarda diş macununu kısa süre beklettikten sonra mikrofiber bezle saniyeler içerisinde temizleyebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra temiz bir bezle bölgenin üzerinden geçtiğinizde farkı göreceksiniz. Üstelik diş macunları sadece lekeyi çıkartmakla kalmıyor. Aynı zamanda yüzeyde ışıl ışıl bir etki de yaratıyor.

Sepette %10'a varan indirimler kazanmak için tıklayın!
Prime üyesi olup bedava kargo ve daha birçok avantajdan yararlanmak için tıklayın!

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası