adana optimum paten fiyatları / Kaykay - Paten | Toyzz Shop

Adana Optimum Paten Fiyatları

adana optimum paten fiyatları

   Kategori 

Adana'da gezilecek yerler

1- Seyhan Nehri

Seyhan Nehri

kilometre uzunluğuyla Akdeniz'e dökülen en büyük akarsu olma unvanına sahip Seyhan Nehri çevresinde sıralanan parklar, mesire alanları, kır bahçeleri, su parkları, kafeler ve restoranlar ile çok sevilen bir turistik gezi alanı.

Roma döneminde inşa edilen ve yıldan uzun zamandır kullanılan Taş Köprü ile büyüleyici manzaralar sunan nehrin her iki yakasında uzanan, Türkiye'nin en büyük parkı olan Merkez Park da özellikle hafta sonları çok hareketli.

Konum Linki

2- Merkez Park

Merkez Park

Seyhan Nehri'nin her iki yakasında 50 hektarlık büyük bir yeşil alanı kapsayan Merkez Park, Türkiye'nin en büyük şehir içi parkı konumunda. yılında tamamlanarak ziyarete açılan ve içerisinde 40’tan fazla ağaç çeşidi ve 60'tan fazla çiçek çeşidi ile toplamda bitkinin bulunduğu Merkez Park’ta 12 tane süs havuzu, 2 hektar büyüklüğündeki devasa çocuk oyun alanı, paten pisti, yıl boyu konserlerin düzenlendiği etkinlik alanı, dinlenme tesisleri, seyir terasları, kır bahçeleri ve kafeleri yer alıyor.

Konum Linki

“Ülkemizin en büyük parkı olmasından da anlaşılacağı üzere geniş bir alana yayıldığı için kendinizi durmadan yürürken bulabilirsiniz. Bunun için rahat outdoor ayakkabı tercih etmenizi öneririm.”

3- Sabancı Merkez Camii

Adana Sabancı Merkez Camii

kişi kapasitesiyle Türkiye'nin ve Orta Doğu'nun en büyük camilerinden olan Sabancı Merkez Camii, yılında hizmete açıldı ve kısa sürede Adana’nın önemli simgelerinden biri haline geldi. Reşatbey semtinde Seyhan Nehri'nin batı kıyısında etkileyici bir manzara sunan devasa cami, 5 kubbesi ve 6 minaresiyle klasik Osmanlı ile Selçuklu mimarisini yansıtıyor.

Dış mimarisi ünlü Sultan Ahmet Camii, iç mekan tasarımları ise Selimiye Camii’nden esinlenen Sabancı Merkez Camii, çarpıcı mimarisiyle Adana gezinizde hemen dikkatinizi çekecek bir mimari eser. Cami dini günlerde tamamen doluyor. Etkileyici mimarisiyle Adana’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline gelen devasa camiye şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz.

Önemli not: Türkiye’nin ikinci en büyük camisi olan Sabancı Merkez Camii 6 Şubat ’te yaşanan depremde ağır hasar almadığı için ibadete ve ziyarete açık.

Konum Linki

“Cuma günleri özellikle Cuma namazı sebebiyle çok kalabalık olabiliyor. Camiye giriş ise Merkez Park’ın içinde kalıyor.”

4- Varda Köprüsü

Adana Varda Köprüsü

Adanalı Karaisalı ilçesinde yer alan ve halk arasında Koca Köprü olarak da bilinen Varda Köprüsü, güzelliği ve çarpıcı mimarisiyle hem fotoğrafçılık gezileri hem de doğa yürüyüşlerinin sevilen mola noktalarından biri. 2. Abdülhamid ile dönemin Alman İmparatoru arasında yapılan bir anlaşmayla Alman mühendisler tarafından yılında inşa edilen köprü, çelik kafes ve taş örme tekniği ile tasarlanmış.

İstanbul-Bağdat-Hicaz demiryolu hattının bir parçası olan tarihi Varda Köprüsü, 99 metre yükseklikte ve metre uzunluğa sahip. İki sarp yamacı birbirine bağlayan ve hala üzerinde tren seferlerinin düzenlendiği köprü, özellikle gün batımlarında trenlerle birlikte sunduğu kartpostal güzelliğindeki manzarası için sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

“Adana merkezinden 1 saatlik araba yolculuğuyla varabileceğiniz köprüye giden yol oldukça dar ve tek şeritli. Dikkati olmanızı öneririm.”

5- Kapıkaya Kanyonu

Kapıkaya Kanyonu

Hem doğa severlerin hem de macera arayanların Adana'da mutlaka keşfetmesi gereken bir tabiat harikası olan Kapıkaya Kanyonu, Karaisalı ilçesinde Kapıkaya Köyü sınırlarında yer alıyor. Seyhan Nehri'nin en büyük kollarından biri olan Çakıt Deresi tarafından binlerce yılda kayaların aşındırılması ile oluşan kanyon, sarp kayalar arasından akan buz gibi dereleri, tektonik çöküntüleri ve binlerce yılda şekillenmiş kaya oluşumları ile fotoğrafçılar için de ideal bir gezi alanı.

Doğa yürüyüşlerinin yanı sıra kampçılık, dağ bisikleti turları, kaya tırmanma ve dağcılık gibi onlarca etkinliği yapabileceğiniz Kapıkaya Kanyonu’nun yamaçları, 16 metre yüksekliğindeki köprüler ile birbirine bağlanıyor. Toplam 20 kilometre uzunluğa sahip kanyonun yaklaşık 7,5 kilometrelik alanı turizme açılmış durumda. Adana'da her saat bulabileceğiniz Kapıkaya Köyü minibüsleri veya rehberli doğa gezileriyle Kapıkaya Kanyonu’nun güzelliğini keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

“Yollar bozuk olduğu için özellikle de Çakıt Deresi’nden sonra yola devam etmek için neredeyse dize gelen sudan yürüyerek geçmek gerekiyor. Çocuk ve yaşlıların bulunduğu ziyaretçi gruplarının geçişi biraz zorlu.”

6- Yerköprü Mesire Alanı

Adana, yaz aylarındaki yüksek sıcaklarıyla ünlü bir şehir ve bu sıcaklardan kaçmak için girebileceğiniz en güzel yeşil alanlardan biri, Karaisalı ilçesine sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan Yerköprü Mesire Alanı.

Adana merkezine de sadece 53 kilometre uzaklıkta yer alan ve minibüslerle kolayca ulaşabileceğiniz Yerköprü dere kenarında kurulmuş balık çiftlikleri, kır bahçeleri, çam ormanları arasındaki çardakları ve yürüyüş yolları ile doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirmek için ziyaret edebileceğiniz en popüler yerlerden.

Şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşmak, derelerde yüzen ördekler ve kazları izlemek, organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltıları veya taze dere balıkları tatmak için Yerköprü Mesire Alanı’na uğramanızı öneririz.

Konum Linki

“Mesire alanındaki çardaklar ücretli. Tuvalet ve mescit bulunuyor. Park sorunu olduğu için yol üstünde gelişigüzel halde park edilen araçlar sorun yaratabiliyor.”

7- Göksu Nehri

Seyhan Nehri'nin iki büyük kolundan biri olan Göksu Nehri aynı zamanda Seyhan'ın en gür kolu olmasından dolayı su sporları yapmak için çok ziyaret ediliyor.

Balık çeşitliliği açısından çok zengin olan nehirde her mevsim olta balıkçılığı yaparak sessiz ve huzurlu bir atmosferde dinlendirici bir gün geçirebilirsiniz.

Doğa severlerin Adana'da kesinlikle uğraması gereken yerlerden biri olan Göksu Nehri’nde özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında, yeşilin her tonunu görebileceğiniz el değmemiş güzelliklerin harika fotoğraflarını da çekebilirsiniz.

Kimler için ideal? Doğa yürüyüşlerinin sevilen rotalarından biri olan ve yemyeşil vadiler arasında ilerleyerek Zamantı Suyu ile birleşen Göksu Nehri, yüksek debisiyle uzmanlarla birlikte rafting yapmak ve yaz aylarında daha sakin sularda kano gezilerine çıkmak için en ideal yer.

Konum Linki

8- Sevgi Adası

Sevgi Adası

Seyhan Nehri üzerinde harika bir manzara sunan Sevgi Adası, Adana'nın en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri konumunda. Üzerinde yer alan kalp tasarımlarıyla da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Sevgi Adası, Adana’dan görmeden ayrılmamanız yerler arasında.

Kimler için ideal? Çukurova ilçesi sınırlarında yer alan ve nehir üzerinden kısa bir yürüyüş yoluyla, kanolarla veya tekneyle ulaşabileceğiniz bu küçük adada yürüyüşlere çıkmanın yanı sıra piknik de yapabilir ve hem Seyhan Nehri hem de Adana’nın benzersiz fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

“Özellikle ağustos sonu eylül ekim arası gibi aşırı kuraklıktan ötürü sular çekilebiliyor ve ada çoğu zaman yaya olarak geçilebiliyor. Bir adaya yürüyerek ulaşmak ilginç bir deneyim olabilir.”

9- Tarsus Hayvanat Bahçesi

Adana'nın en büyük ilçelerinden Tarsus'ta Kavaklı Mahallesi'nde yer alan Tarsus Hayvanat Bahçesi, yılında açıldığı günden itibaren ilçenin en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri haline geldi.

Farklı türden 80'den fazla hayvana ev sahipliği yapan Tarsus Hayvanat Bahçesi çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, kafeleri ve restoranlarıyla da sevilen bir gezi alanı. Çocukların çok sevdiği lama ve midilli atları da mutlaka görmenizi öneririz.

Kimler için ideal? Çocuklu ailelerin de keyifli gezebileceği hayvanat bahçesinde aslan, puma, kurt gibi yırtıcı hayvanların yanı sıra kartal ve akbabalara kadar pek çok kuş türünü de yakından görme şansı bulacaksınız.

Açık olduğu saatler: haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

giriş ücreti: 15 TL

Konum Linki

 Anavarza Antik Kenti

Kadirli, Ceyhan ve Kozan ilçelerinin arasında yer alan ve Kilikya bölgesinde inşa edilen en büyük antik kentlerden biri olan Anavarza Antik Kenti etkileyici kalesiyle ünlü. Ne zaman kurulduğu bilinmeyen ama tarihi kaynaklarda Roma İmparatorluğu döneminde var olduğu anlaşılan antik kent Ermenilerden Abbasilere, Selçuklulardan Ramazanoğulları ve Osmanlılara kadar pek çok farklı dönemden izler taşıyor.

Zengin tarihiyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne de dahil edilen Anavarza Antik Kenti, Çukurova Ovası'nın en yüksek noktalarından birinde, metrelik bir tepede inşa edildiği için yenilemez kent olarak efsaneleşmiş.

Kimler için ideal? Anavarza Kalesi’nin metre uzunluğundaki burçlarla süslü surlarından benzersiz manzaralar izleyebileceğiniz gezinizde antik hamam, kilise, tiyatro ve kaya mezarlarını da yakından görebilirsiniz. M.S. 3. yüzyılda inşa edildiği düşünülen deniz tanrıçası Thetis mozaiği ile de ilgi çeken antik kent, çarpıcı manzarasından dolayı fotoğrafçıların da sık ziyaret ettiği yerler arasında.

Konum Linki

“Antik Kenti yerel halka yol tarifi için danışmadan ulaşmak biraz zor. Anavarza Kalesi’ne uzakta kalan bir araç otoparkı mevcut. Aracınızı park ettikten sonra dik merdivenlerin yer aldığı kayalık bir patikadan tırmanmanız gerekli. Zorlu bir etapta 25 dakikalık bir tırmanma gerektirdiği için rahat spor ayakkabı seçimi önemli. Yaşlı ve çocuklu aileler için pek uygun değil.”

 Park Adana AVM

Adana'da Çukurova ilçesi merkezinde yer alan ve 25 dönümlük alanıyla şehrin en büyük alışveriş merkezlerinden biri. Adana'nın en büyük eğlence merkezi Happy Land ile de ilgi gören alışveriş merkezinin içerisinde onlarca markanın mağazaları, kafeler, restoranlar ve çocuk oyun alanları gibi farklı bölümler bulabilirsiniz. Seyhan ilçesinde Sakarya Mahallesi'nde yer alıyor ve toplu taşımayla da kolayca ulaşılabilir.

Kimler için ideal? Park Adana AVM hem alışveriş yapmak hem de keyifli bir gün geçirmek için ziyaret edebileceğiniz popüler yerler arasında.

Açık olduğu saatler: haftanın her gün saat ile arasında hizmet veriyor.

Konum Linki

 Taş Köprü

Adana Taş Köprü

Adana'nın ikonik yapılarından ve dünyada hala kullanılan en eski köprülerden biri olan Taş Köprü, Yüreğir ilçesinde Seyhan Nehri üzerinde inşa edilmiş etkileyici bir Roma dönemi eseri. Akdeniz Bölgesi'nde pek çok etkileyici antik yapı inşa ettiren Roma İmparatoru Hadrianus tarafından M.Ö. yılında yaptırıldığı düşünülüyor.

yıldan uzun zamandır hizmet vermeye devam eden ve Seyhan Nehri üzerinde sunduğu büyüleyici manzarasıyla ünlü Taş Köprü’nün gece aydınlatıldığında da harika fotoğraflarını çekebileceğinizi söylemekte fayda var. metre uzunluğa ve 11,5 metre genişliğe sahip köprü, 21 yuvarlak kemerli olarak inşa edilmiş ama günümüze bu kemerlerin sadece 14 tanesi ulaşmayı başarmış.

Kimler için ideal? Günümüzde kadar ulaşmayı başarmış sağlam yapısıyla hem mimari meraklıları hem de tarih severler tarafından çok ziyaret ediliyor.

Konum Linki

“Sabancı Cami yakınlarındaysanız yürüyerek köprüye ulaşabilirsiniz.”

 Küp Şelalesi

Küp Şelalesi

Adana'nın gizli doğa harikalarından biri olan Küp Şelalesi, Aladağ ilçesi sınırlarında Toros Dağları eteklerinde saklanıyor. Toplamda 10 tane farklı şelaleden oluşan ve zengin bitki çeşitliliğinin yanı sıra onlarca kuş türüne de ev sahipliği yapan Küp Şelalesi’nin çevresinde keyifli doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve sıcak yaz günlerinde buz gibi kaya göletlerinde serinleyebilirsiniz.

Aladağ ilçesine sadece 37 kilometre uzaklıkta yer alan şelaleye minibüslerle veya doğa gezileri ile kolayca gidebilirsiniz.

Kimler için ideal? Çevresini saran el değmemiş doğal güzellikleri ve zengin bitki çeşitliliği ile ülkemizin en özel yerlerinden olan Küp Şelalesi, yılın her mevsimi fotoğraf safarileri ve doğa yürüyüşleri yapmak için ideal bir yer.

Konum Linki

“Şelaleye giden yollar dik ve virajlı. Yamaçlardan düşen kayalar yollarda tehlike teşkil edebiliyor. Bu nedenle dikkatli olunmasında fayda var. Şelalenin bulunduğu alanda taşlık ve dik olduğu için rahat ayakkabı ve kıyafet tercih edilmeli.”

 Kazancılar Çarşısı

Kazancılar Çarşısı

Anadolu’da inşa edilen kapalı çarşı örneklerinden en güzellerinden biri olarak gösterilen ve yıldan uzun zamandır Adana'da ticaretin kalbinin attığı noktalardan biri olan tarihi Kazancılar Çarşısı’nda el yapımı bakır ürünleri, ağaç oymaları, yöresel baharatlar ve süs eşyaları arasında harika bir tatil alışverişi yapabilirsiniz.

Adana’nın ünlü kebaplarını, şalgam sularını ve yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlarından dolayı da her zaman hareketli olan Kazancılar Çarşısı’nda tarihi dükkanları gezip alışveriş yaptıktan sonra güzel bir mola vererek şehrin sevilen yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Kimler için ideal? Adana’yı gezen yerli ve yabancı turistlerin hem alışveriş yapmak için hem de tarihi mimariyi incelemek için mutlaka ziyaret ettiği Kazancılar Çarşısı, Seyhan ilçesinde Ali Müfit Caddesi üzerinde yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda yer alıyor.

Konum Linki

Ceyhan Nehri

Ceyhan Nehri

Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Çukurova'yı besleyen Ceyhan Nehri, kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük nehirlerinden biri. Ceyhan Nehri yılında inşa edilen Kurtkulağı Kervansarayı ve etkileyici Yılan Kalesi gibi tarihi hazineleri de ev sahipliği yapıyor.

Nehir kenarında yemyeşil bir alanı kapsayan Kartepe Aslantaş Milli Parkı’nda kamp yapabilir veya doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Yaz aylarında ise Ceyhan Nehri’ni kano ve sandallarla keşfe çıkabilir veya balık avlama turlarına katılarak dinlendirici bir gün geçirebilirsiniz.

Kimler için ideal? Çevresini saran yürüyüş yolları, kır bahçeleri ve mesire alanlarıyla doğada zaman geçirmek isteyenlerin sıkça ziyaret ettiği adreslerden.

Konum Linki

 Çatalan Köprüsü

Seyhan Baraj Gölü üzerinde yer alan ve metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun 2. köprüsü olan Çatalan Köprüsü, Osmangazi Köprüsü yapılana kadar ülkemizin en uzun köprüsü konumundaydı.

Adana'nın önemli simgesel yapılarından biri olan, yılında yapımına başlanan ve yılında tamamlanarak hizmete açılan köprü, kemerli mimarisi ve etkileyici uzunluğuyla harika fotoğraflar sunuyor.

Özellikle gün batımında her iki yakasında sıralanan mesire alanları ve seyir teraslarında muhteşem fotoğraflarını çekebileceğiniz Çatalan Köprüsü’ne karşı Adana lezzetleri tadabileceğiniz restoranlar da hizmet veriyor.

Konum Linki

 Yılan Kalesi

Yılan Kalesi

Türkiye'nin en güzel kalelerinden biri olarak gösterilen ve İpek Yolu üzerinde inşa edilen Yılan Kalesi, görkemli mimarisiyle mutlaka görmenizi önerdiğimiz tarihi hazinelerimizden. Bazı kaynaklarda yılında Beylik döneminde, bazı kaynaklarda ise Kilikya Ermeni Krallığı döneminde veya Haçlı Seferi sırasında Bizans döneminde yapıldığı öne sürülen kale, Ceyhan ilçesine sadece 13 kilometre uzaklıkta sarp bir tepe üzerinde, bölgeye hakim bir konumda yükseliyor.

Halk arasında Şahmeran Kalesi olarak da bilinen ve Evliya Çelebi'nin kitaplarında övgüyle bahsettiği Yılan Kalesi; metre uzunluğundaki devasa surları, korunaklı iç kalesi, kilisesi, sarnıçları, avluları ile Adana tarih ve kültür gezilerinin önemli adreslerinden biri.

Kimler için ideal? Adana’ya gitmişken mutlaka kültür turizmi yapmalıyım diyenlerin uğraması gereken destinasyonlardan.

Konum Linki

“Şahmaran Kalesi olarak da bilinen kaleye çıkan yol epeyce dik ve rahat giysiler, outdoor ayakkabılar gerektiriyor. Kaleye bir süre sonra tırmanmanız gerekiyor. Çocuklar ve yaşlı aile bireyleriyle gidilebilecek lokasyonlardan değil. Ayrıca yazın sıcaklarda yılan çıkabilme ihtimaline karşın dikkatli olunmalı.”

 Kızıldağ Yaylası

Yaz aylarında Adana'nın ünlü sıcaklarından uzaklaşmak ve serin havada keyifli bir gün geçirmek için uğrayabileceğiniz en popüler yerlerden biri de Adana'nın en eski yaylası olan Kızıldağ Yaylası.

Adana merkezine 78 kilometre, Karaisalı ilçesine ise 28 kilometre uzaklıkta yer alan yemyeşil yayla, Ramazanoğulları Beyliği döneminden beri yöre halkının yaz aylarında konaklamak için en çok tercih ettiği yer.

Adana'nın en yüksek rakımlı yaylalarından biri olan ve günümüzde de yüzlerce yıllık popülaritesini korumayı başaran Kızıldağ Yaylası, kaynak suları ile beslenen pınarları ve tarihi çeşmelerinin yanı sıra kartal, şahin, kurt, vaşak gibi vahşi yaşam zenginliği ile fotoğrafçılık gezilerinin değişmez adreslerinden biri.

Kimler için ideal? Kamp yapmak için de Adana’da ilk uğramanız gereken yerlerden olan Kızıldağ Yaylası çam, ardıç, ladin ve köknar ağaçları arasında uzanan yürüyüş parkurları, mangal yapabileceğiniz mesire alanları, yöresel yemekleri tadabileceğiniz restoranları ve kır bahçeleriyle turizm olanakları açısından da oldukça gelişmiş durumda. Kamp ve doğa severleri bekliyor.

Konum Linki

 Akçatekir Yaylası

Akçatekir Yaylası

Adana'da yaz aylarının sevilen gezi noktalarından biri de Pozantı ilçesine 17 kilometre uzaklıkta yer alan Akçatekir Yaylası. Deniz seviyesinden metre yükseklikte yer alan yayla, oksijen seviyesi yüksek tertemiz havasının yanı sıra çam, köknar ve ardıç ağaçları ile süslü el değmemiş doğal güzellikleri ile de Adana’nın en güzel yaylalarından biri.

Organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltıları sunulan kır bahçeleri, yayla evleri ve bungalov otelleri ile yaz aylarında konaklamak için tercih edebileceğiniz yayla, her yıl eylül ayında düzenlenen yayla şenlikleriyle için de binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Kimler için ideal? Sıcak yaz günlerinde Adana'nın sıcağı ve kalabalığından uzaklaşarak serin havada doğada dinlenmek için kesinlikle uğramanızı önerdiğimiz Akçatekir Yaylası çam ormanları ve sarp dağların birleştiği büyüleyici manzaralarıyla fotoğraf turlarının da rotaları arasında.

Konum Linki

Yağ Camii

Adana’nın en eski yapılarından biri olan ve halk arasında Eski Camii olarak bilinen Yağ Camii yılında Ermeni İmparatorluğu döneminde inşa edilen Saint Jacgues Kilisesi’nin yılında Ramazanoğulları Beyliği döneminde camiye çevrilmesiyle hizmete başladı.

Yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam eden önemli tarihi yapı, Adana'nın eski yerleşim bölgelerinden Eski Çarşı’da yer alıyor. Piri Mehmet Paşa tarafından aslına uygun olarak yenilenen Yağ Camii, benzersiz taş işçilikleri ve ahşap oymalarıyla şehrin en güzel camilerinden biri olarak görülmeye değer güzellikte.

Konum Linki

Meydan-Aladağ Yaylası

Adana'nın Aladağ ilçesine sadece 6 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden metre yükseklikte yer alan Meydan-Aladağ Yaylası ahşap mimari şirin evlerinin yanı sıra sedir ve çam ağaçlarının sardığı güzelliğiyle özellikle bahar ve yaz aylarında çok ziyaret ediliyor.

Meyve bahçeleri arasında keyifli doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz yayla, turizm olanakları açısından da en gelişmiş yaylalarından.

Yöresel et yemekleri tadabileceğiniz kır lokantaları, oksijen seviyesi yüksek tertemiz havada çayınızı yudumlayabileceğiniz kır bahçeleri, donanımlı kamp alanları ve yürüyüş yollarıyla ilgi gören Meydan-Aladağ Yaylası’nda bungalov oteller ve yayla evlerinde de konaklayarak huzurlu günler geçirebilirsiniz.

Kimler için ideal? Doğayla iç içe olmak isteyen kamp ve trekking meraklıları için akla gelen ilk lokasyonlardan.

Konum Linki

Adana Atatürk Parkı

Adana Atatürk Parkı

Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde, şehir merkezinden kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alıyor. Adana’nın en ünlü tarihi karakterlerinden Ziya Paşa’nın etkileyici bir heykeline de ev sahipliği yapan parkta çiçek bahçeleri arasında uzanan yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanlarında güzel zaman geçirebilirsiniz.

Yüzlerce farklı bitki türüyle süslü park, bu özelliğinden dolayı Ağaç Müzesi olarak da biliniyor. Türkiye'nin ilk fidanlığını da ziyaret edebileceğiniz Adana Atatürk Parkı’nda kır bahçelerinde kısa bir mola verebilir, kahvenizi yudumlayarak yorgunluk atabilirsiniz.

Kimler için ideal? Kalabalık ve gürültüden uzaklaşarak dinlenebileceğiniz şehir içi parkı dinginlik arayanlar için birebir.

Konum Linki

Adana Sinema Müzesi

Adana Sinema Müzesi

Adana gezilerinizde kesinlikle ziyaret etmeniz gereken en güzel müzelerden biri de yılında restore edilen klasik bir konakta hizmet veren Adana Sinema Müzesi.

Türkiye'nin en önemli film festivallerinden Altın Koza Film Festivali gibi pek çok önemli etkinliğin ana merkezi olan, yıl boyu sinema gösterimlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal pek çok etkinliğin düzenlendiği müzede sinema atölyeleri ve workshoplara da katılabilirsiniz.

Kimler için ideal? Adana'nın ünlü sinema sanatçılarının balmumu heykelleri, ünlü filmlerin afişleri, filmlerde kullanılan eşyalar ve fotoğraflarla süslü koleksiyonlarıyla da çok ilgi gören Adana Sinema Müzesi Yeşilçam severlere önerebileceğimiz lokasyonlardan.

Açık olduğu saatler: haftanın her günü ile saatleri arasında Seyhan Caddesi üzerinde ziyaret edebilirsiniz.

Önemli not: Ülkemizde 6 Şubat tarihinde gerçekleşen deprem sebebiyle nisan ayı itibarıyla kapalı.

Konum Linki

Dinozor Park

Sakıp Sabancı Parkı içerisinde yer alan Dinozor Park halk arasında Jurassic Park olarak da biliniyor. Toplam metrekarelik yeşil alanı kapsayan ve en büyüğü 62 metre olan 54 tane dinozor maketini yakından görebileceğiniz park geniş çocuk oyun bahçeleri, masal parkı, top havuzları, çocukların midilli atlarla safariler yapabileceği at çiftliği ile de çok ilgi görüyor.

Yetişkinler için yürüyüş yolları, kafeteryalar ve seyir terasları da sunan Dinozor Park toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşabileceğiniz güzel konumunda yer alıyor.

Kimler için ideal? Macera dolu bir gün geçirmek isteyen çocuklu aileler için uygun.

Açık olduğu saatler: haftanın her günü ile saatleri arasında hizmet veriyor.

Önemli not: Ülkemizde 6 Şubat tarihinde gerçekleşen deprem sebebiyle nisan ayı itibarıyla kapalı.

Konum Linki

Ramazanoğlu Medresesi

Ramazanoğlu Medresesi

Adana bölgesinde uzun süre hüküm süren Ramazanoğulları Beyliği döneminde yılında Halil Bey tarafından yaptırılan Ramazanoğlu Medresesi devlet işlerinin görüldüğü odalar ve yöneticilerin aileleriyle birlikte yaşadığı haremlik bölümleri ile ilgi çekiyor.

Seyhan ilçesi Ulucami Mahallesi'nde kolayca ulaşarak gezebileceğiniz tarihi yapı, yıldan uzun zamandır etkileyici taş mimarisini korumayı başarmış.

Kimler için ideal? Kanuni Sultan Süleyman ve 4. Murat’a da ev sahipliği yapmış olan Ramazanoğlu Medresesi, çarpıcı bölümleriyle tarih meraklarının yanı sıra mimarların da ilgisini çekecek bir tarihi yapı.

Konum Linki

Adana Optimum AVM

Yüreğir ilçesinde Hacı Sabancı Bulvarı üzerinde bulunan ve yılında hizmete açılan Adana Optimum AVM şehrin en sevilen alışveriş merkezlerinden biri konumunda. 50'den fazla mağazası, sosyal alanları, dünya mutfaklarının yanı sıra Adana’nın yöresel lezzetlerini de tadabileceğiniz restoranları, kafeleri, çocuk oyun alanları ve sinema salonlarıyla ile hem alışveriş yapmak hem de çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirmek için alışveriş merkezine uğrayabilirsiniz.

Adana Optimum AVM, aynı zamanda şehrin en önemli buluşma noktalarından da biri konumunda. Sadece Adana'dan değil, Mersin ve Hatay gibi komşu şehirlerden alışveriş yapmak isteyen insanların da sıkça ziyaret ettiği yerlerden.

Açık olduğu saatler: haftanın her günü ile saatleri arasında hizmet veriyor.

Konum Linki

Adana Ulu Camii

Adana Ulu Camii

Adana'nın en eski ve görülmeye değer camilerinde tarihi yapılarından biri olan Adana Ulu Camii hem mimari meraklıları hem de tarih ve kültür severler tarafından en çok ziyaret edilen yapılar arasında. Memluk, Selçuklu ve Osmanlı mimari örneklerini bir arada görebileceğiniz etkileyici caminin yapımı, Ramazanoğulları Beyliği döneminde Halil Bey tarafından başlatıldı ve yılında oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından tamamlandı.

Girişindeki devasa ve büyüleyici taş oymalarının yanı sıra Selçuklu dönemi süslemeleri ile Türkiye'nin en güzel camilerinden biri olarak gösterilen Adana Ulu Camii yılında Sabancı Merkez Camii açılana kadar Adana’nın en büyük camisiydi.

Yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam eden cami, özellikle dini bayramlar ve kutsal günlerde binlerce kişi tarafından dolduruluyor.

Ulu Cami Külliyesi’nin bir parçası olarak inşa edilen camiyi gezerken medrese, türbe ve sıbyan mektebi gibi farklı bölümleri de inceleyebilirsiniz. İnanç ve kültür turları ile her yıl binlerce kişi tarafından gezilen Adana Ulu Camii’ye şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçları ile kolaylıkla gidebilirsiniz.

Konum Linki

M1 Adana AVM

metrekarelik büyük bir alanda ’den fazla mağazası ile günün her saati hareketli olan alışveriş merkezinde sinema salonları, restoranlar, kafeler, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı otopark gibi olanaklar bulabilirsiniz.

Hem Adana halkı hem de yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için ilk uğradığı yerlerden olan M1 Adana AVM Seyhan ilçesinde Öğretmenler Bulvarı üzerinde güzel bir konumda yer alıyor.

Kimler için ideal? Adana'da hem alışveriş yapmak hem de güzel zaman geçirmek için gidebileceğiniz popüler alışveriş merkezlerinden biri.

Açık olduğu saatler: haftanın her günü ile saatleri arası açık.

Konum Linki

Yumurtalık Plajı

Yumurtalık Plajı

Adana'da Akdeniz’in tadını çıkarabileceğiniz en güzel ve popüler plajlardan biri olan Yumurtalık Plajı, Adana'nın deniz kıyısında bulunan iki ilçesinden biri olan Yumurtalık’ın da en çok ziyaret edilen yeri.

Çevresinde her bütçeye uygun butik oteller ve apart otellerin sıralandığı Yumurtalık Plajı’nın sahil yolunda akşam yürüyüşlerine çıkarak büyüleyici gün batımı manzaralarına da şahit olabilirsiniz.

Kimler için ideal? Sadece Adana halkı ve turistlerle değil çevre şehirlerden günübirlik gelen tatilcilerle de özellikle yaz aylarında çok kalabalık olan plaj ince kumlu uzun sahili ve masmavi sığ deniziyle çocuklu ailelerin de güvenle yüzmesi için ideal.

Konum Linki

Adana Arkeoloji Müzesi

yılında kurulan ve Türkiye'nin en eski 10 müzesinden biri olan Adana Arkeoloji Müzesi’nin zengin koleksiyonlarında tarih öncesi dönemlerden Hitit, Asur, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanan binlerce eser sergiliyor.

Devasa heykeller, antik lahitler, çarpıcı büstler, taş eserler, pişmiş toprak ve bronzdan yapılmış kaplar gibi binlerce yıllık eserler arasında keyifle gezebileceğiniz müzede Hitit Fırtına Tanrısı Tarhunt heykelini de mutlaka görmelisiniz.

Kimler için ideal? Binlerce yıllık uzun tarihinde pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Adana'da paha biçilmez tarihi eserleri yakından görmek için Adana Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Açık olduğu saatler: haftanın her günü saat ile saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Konum Linki

“Müze kartı olanlar ücret ödemeden girebilirler. 18 yaşından küçükler için de ücret talep edilmiyor. Bebekli, çocuklu ailelerin bebek arabası ve engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye kullanımına elverişli.”         

 Çakıt Vadisi

Çakıt Vadisi

Çakıt Vadisi Karaisalı ilçesinde Belemedik Vadisi ve Kapıkaya Kanyonu ile komşu. Binlerce yılda rüzgar, yağmur ve dere suları ile şekillenmiş etkileyici kaya oluşumlarına ev sahipliği yapan Çakıt Vadisi kaya tırmanma, dağcılık, kampçılık, dağ bisikleti turları ve doğa yürüyüşleri gibi onlarca aktivite için sıkça ziyaret ediliyor.

Donanımlı kamp alanlarının bulunduğu vadinin seyir teraslarında da panoramik doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Çakıt Vadisi’nin uçurumları arasında unutulmaz bir gün geçireceğiniz gezinizde, sessiz ve huzurlu atmosferde yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Kimler için ideal? Adana'da hem fotoğraf çekmek hem de doğa sporları yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında olmalı.

“Uçurumlu kayalık bir vadi olmasından ötürü çocuklu aileler ya da yükseklik korkusu olan turistlerin temkinli olmasında fayda var.”

Adana Büyük Saat Kulesi

Adana Büyük Saat Kulesi

Şehrin önemli ve sık ziyaret edilen simgesel yapılarından bir diğeri de 32 metre yükseklikteki Adana Saat Kulesi. Büyük Saat Kulesi olarak da bilinen ve Seyhan ilçesi Ulucami Mahallesi'nde tarihi yapılar arasında yükselen saat kulesi, yılında dönemin Adana valisi Ziya Paşa tarafından yaptırılmış.

Dört tarafında saatler bulunan ve kesme taşlarla klasik Osmanlı mimarisi ile tasarlanan Adana Büyük Saat Kulesi, o kadar sağlam yapılmış ki yılındaki yıkıcı Adana depreminde bile hiç zarar görmedi. Mimari meraklılarının da görmesini önerdiğimiz Adana Büyük Saat Kulesi, merkezi bir konumda bulunduğu için yürüyerek veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

Bebekli Kilise (Aziz Pavlus Katolik Kilisesi)

Bebekli Kilise

Resmi adı Aziz Pavlus Katolik Kilisesi olan Bebekli Kilise Adana’yı gezen yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi yapılardan biri. ile yılları arasında İtalyan Katolik Kilisesi olarak inşa edilen Bebekli Kilise tepesinde yer alan 2,5 metre büyüklükteki Meryem Ana'nın tunçtan heykelinden ismini alıyor.

Kesme taşlarla klasik mimari tarzda tasarlanan ve etkileyici iç süslemeleriyle görülmeye değer yerlerden biri olan kilise, Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi'nde yer alıyor. Şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle kolayca ulaşabileceğiniz Bebekli Kilise, Adana inanç ve kültür turlarının da önemli durakları arasında.

Konum Linki

Belemedik Vadisi

Belemedik Vadisi

Yılın her mevsimi yeşilin bütün tonlarını görebileceğiniz büyüleyici manzaralarıyla sadece Türkiye'den değil dünyanın pek çok ülkesinden doğa fotoğrafçılarını kendine çeken Belemedik Vadisi Adana'nın görülmeye değer güzelliklerinden.

Deniz seviyesinden metre yükseklikte yer alan tertemiz havası ile ünlü vadi, onlar çeşit ağacın arasında uzanan demiryolu ile kartpostal güzelliğinde bir manzaraya sahip.

Akarsular, ormanlar ve dağlarla birlikte pek çok ekosistemi bir arada yaşatıyor. Endemik bitki türleri, vahşi yaşam zenginliği ve el değmemiş bakir güzelliği için doğa gezilerinin düzenlendiği vadi, Adana’nın Pozantı ilçesi sınırlarında yer alıyor.

Kimler için ideal? Doğa severlerin ülkemizde kesinlikle keşfetmesi gereken özel noktalardan.

Konum Linki

“Vadi rüzgarlı ve serin olduğu için mutlaka üstünüze hırka, şal veya ceket alın. Çocuklu ailelerin özellikle bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ederiz.”

Dokuzoluk Kanyonu

Adana'nın doğa harikaları ile ünlü ilçesi Karaisalı’nın sevilen gezi alanlarından biri olan Dokuzoluk Kanyonu donanımlı kamp alanları ve mesire alanları ile özellikle yaz aylarında hem Adana halkı hem de yerli ve yabancı turistler tarafından çok ziyaret ediliyor.

Binlerce yılda doğal koşullarla oluşmuş etkileyici kaya oluşumları arasından akan ırmakları ile ünlü kanyonda temiz havanın tadını çıkarabileceğiniz mesire alanları, kaya tırmanma alanları ve sarp uçurumlar arasında ilerleyen yürüyüş yolları bulunuyor. Yılın her dönemi ziyaret edebileceğiniz Dokuzoluk Kanyonu’na özellikle ilkbahar veya sonbahar aylarında uğrarsanız, Adana gezinizin en güzel fotoğraflarını burada çekebilirsiniz.

Kimler için ideal? Kampçılık meraklılarının ve doğa yürüyüşü için uygun bir rota arayanların tercih etmesini öneririz.

Konum Linki

“Hafta sonları gereğinden fazla kalabalık olabiliyor. Araçla gidenlerin otopark sorunu yaşaması muhtemel.”

Çoban Dede Türbesi ve Parkı

Adana'nın Çukurova ilçesinde yer alan ve Seyhan Nehri'ne hakim yüksek bir tepe üzerine inşa edilen Çoban Dede Türbesi yöre halkının dilek dilemek veya dua etmek için sıkça uğradığı yerlerden.

Büyüleyici nehir manzaralarından dolayı sevilen bir gezi alanı haline de gelen türbenin çevresindeki yürüyüş yolları ve seyir teraslarında Seyhan Nehri'nin panoramik manzaralarını izleyebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bayramlar ve kutsal günlerde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Çoban Dede Türbesi, Seyhan Nehri'ni izlemek için Adana’da ilk gitmeniz gereken yer.

Konum Linki

 Bahçecik Şelalesi

Bahçecik Şelalesi Adana merkezine sadece 65 kilometre uzaklıkta. Kapıkaya Kanyonu’nun bir parçası olan ve kanyon gezilerinin değişmez mola noktalarından biri haline gelen şelale 20 metre yükseklikten dökülen bembeyaz suları, seyir terasları ve buz gibi sularla dolu göletleri ile yaz gezileri için ideal bir yer.

Adana’nın pek çok doğal güzelliğine ev sahipliği yapan Karaisalı ilçesi sınırlarında yer alan Bahçecik Şelalesi’ne doğa gezilerinin yanı sıra her saat bulabileceğiniz Karaisalı minibüsleri ile de rahatça gidebilirsiniz.

Kimler için ideal? Adana'nın gizli tabiat harikalarından biri olan ve sıcak yaz günlerinde hem serinlemek hem de büyüleyici doğa manzaralarına şahit olmak için ziyaret edebileceğiniz yerlerden.

Çatak Yaylası

Adana’nın görülmeye değer güzel yaylalarından biri de Saimbeyli-Çatak Yaylası. Yer altı su kaynaklarıyla çevre köylerin su ihtiyacını karşılayan yayla küçük göletleri ve derelerinde onlarca kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Dağ eteklerinde sıralanmış ahşap ve taş mimarili yayla evleri, iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları, kır bahçeleri, et restoranları ve mesire alanları ile keyifli bir gezi yapabileceğiniz Çatak Yaylası, kamp alanlarında da her yıl yüzlerce kampçıyı misafir ediyor.

Tertemiz havada yılın yorgunluğunu atabileceğiniz Çatak Yaylası’nın yaz şenliklerine katılarak ise hem yöresel folklor gösterileri izleyebilir hem de lezzetli yayla yemekleri tadarak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Mavi Su Aquapark

Seyhan Nehri’nin hemen yanında hizmet veren ve Adana'nın en büyük su parkı olan Mavi Su Aquapark her yaş grubu için su kaydırakları, güvenli çocuk yüzme havuzları, dalga havuzu, aile havuzu, dinlenme havuzu, dünya mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz restoranları, kafeleri ve güneşlenme terasları ile çok popüler.

Yaz aylarında hem Adana halkı hem de turistler tarafından çok ziyaret edilen Mavi Su Aquapark Yüreğir ilçesinde Hacı Sabancı Bulvarı üzerinde yer alıyor ve parka servisler veya toplu taşıma araçları ile kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Mavi Su Aquapark giriş ücretleri

  • Yetişkin: 90 TL
  • yaş çocuk: ücretsiz
  • 12 yaşa kadar çocuk: 80 TL

Konum Linki

Horzum Yaylası

Yemyeşil yayalar bakımından adeta bir cennet olan Adana'da üzüm bağları ve onlarca çeşit meyve ağacı ile çevrili büyüleyici güzelliğiyle ünlü Horzum Yaylası yaz sıcaklarında gezebileceğiniz en sevilen yaylalardan biri.

Kozan ilçesi sınırlarında yer alan ve donanımlı kamp alanlarının yanı sıra ahşap yayla evleri gibi konaklama olanakları bulabileceğimiz yaylada sağlık hizmetleri de sunuluyor.

Yöresel yemekler tadabileceğiniz restoranlar, çay ve kahvenizi yudumlayarak tertemiz havanın tadını çıkarabileceğiniz kır kahveleri ile turizm olanaklarının oldukça geliştiği Horzum Yaylası’nda çam ormanları arasındaki hamaklarda uzanarak bütün yorgunluğunuzu atabilir veya rehberli yürüyüşlere katılarak huzurlu doğanın içinde yenilenebilirsiniz.

Konum Linki

Karataş Plajı

Karataş Plajı

Seyhan ile Ceyhan nehirleri arasında güzel bir konumda bulunan ve turistik tesisler, butik oteller, kafeler, restoranlar ile çevrili plaj, özellikle yaz aylarında hem Adana halkı hem de çevre şehir ve ilçelerden gelen tatilcilerle çok hareketli.

Akşam yürüyüşe çıkmak ve büyüleyici gün batımı manzaraları izlemek için de gidebileceğiniz Karataş Plajı çipura ve levrek bakımından çok zengin olduğu için balık avlama turlarının da sevilen adreslerinden biri. Sıcak sularından dolayı yılın büyük bölümü denize girebileceğiniz plaja Adana'dan dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Kimler için ideal? Adana'ya sadece 48 kilometre uzaklıkta yer alan ve Karataş ilçesinin en popüler plajı olan Karataş Plajı, uzun sahili ile denizin tadını çıkarmak isteyen aileler tarafından tercih edilebilir.

Karataş Plajı giriş ücretleri: Ücretsiz

Konum Linki

Çakmak Caddesi

Adana'nın en hareketli caddelerinden biri olan Çakmak Caddesi’nin çevresi onlarca çeşit mağaza, kafe, restoran ile çevrili ve hareketli cadde, şehri gezmeye başlamak için en ideal noktalar arasında.

Sokak satıcılarının yanı sıra şalgam suyu satan dükkanlarıyla da ünlü olan Çakmak Caddesi’nde Adana kebaplarını ve yöresel yemekleri tadabileceğiniz birçok ünlü restoran da hizmet veriyor.

Ünlü Adana Mısır Çarşısı’nı da gezerek alışverişler yapabileceğiniz caddede el yapımı süs eşyalarından tekstil ürünlerine kadar onlarca seçenek bulabilirsiniz. Günün her saati kalabalık olan Çakmak Caddesi, Seyhan ilçesinde Adana Ulu Camii’ye kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Konum Linki

Zeytinbeli Plajı

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde yer alan Zeytinbeli Plajı ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Yeniköy Yolu Caddesi üzerinde yürüyerek veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda.

Soyunma kabinleri ve duşların yanı sıra şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz tesisler, restoranlar ve kafeler ile turizm olanakları açısından gelişmiş olan Zeytinbeli Plajı, kamp alanlarıyla da her mevsim ilgi görüyor.

Kimler için ideal? metre uzunluğa ve metre genişliğe sahip ince kumlu plaj, sığ denizi ile acemi yüzücüler ve çocuklu aileler için de ideal.

Konum Linki

“Plajda tesis bulunmuyor. Şezlong, tuvalet ve soyunma kabini mevcut değil.”

Şar Antik Kenti

Şar Antik Kenti

Adana'nın Tufanbeyli ilçesi sınırlarında yer alan ve Etiler medeniyetinin en önemli dini merkezlerinden biri. Ünlü Roma İmparatoru Augustus’un da dua etmek için ziyaret ettiği bilinen kutsal kent etkileyici tapınakları, benzersiz taş mimarisi ve devasa amfi tiyatrosu ile pek çok etkileyici bölüme sahip.

Bizans döneminden kiliseler, Roma döneminden kaya mezarları, sütun başlıkları ve kemerler ile süslenmiş Şar Antik Kenti’nin bitkisel motifleri ve büyüleyici taş mimarisiyle dikkat çeken Ana Tanrıça Tapınağı ise kesinlikle görmeniz gereken en çarpıcı bölümlerden biri. Etilerden Hititlere, Bizanslılardan Romalılara kadar uzanan pek çok tarihi hazineyi bir arada inceleyebileceğiniz antik kenti rehberli turlarla da gezebilirsiniz.

Kimler için ideal? Şar Antik Kenti sadece Türkiye’den değil dünyanın her yerinden tarih ve arkeoloji meraklılarını kendine çeken görülmeye değer tarihi hazinelerimiz.

Konum Linki

Adana Mısır Çarşısı

Adana’nın alışveriş cennetlerinden biri olan Çakmak Caddesi üzerinde gezebileceğiniz Mısır Çarşısı sokak tezgahları, hediyelik eşya dükkanları ve Adana lezzetleri tadabileceğiniz restoranları ile çok ilgi görüyor.

Her zaman oldukça kalabalık olan çarşıda onlarca dükkan hizmet veriyor. Hem Mısır Çarşısı’nı hem de Çakmak Caddesi'ni bir arada gezerek harika tatil alışverişleri yapabilir, yorulduğunuzda ise lezzetli kebaplar tadabileceğiniz restoranlarda veya şalgam suyu satıcılarında küçük bir mola verebilirsiniz.

Konum Linki

Akyatan Gölü

Akyatan Gölü

Türkiye'nin en büyük lagün gölü olarak her yıl binlerce kişi tarafından gezilen Akyatan Gölü Akdeniz kıyısına uzanan sazlıkları, bataklıkları, küçük göletleriyle onlarca çeşit kuş ve balık türüne ev sahipliği yapıyor.

hektar alanı kapsayan ve 17 kilometre boyunca uzanan Akyatan Gölü el değmemiş doğal güzelliğinin korunması amacıyla yılında yaban hayatı koruma sahası ilan edildi.

Endemik bitki türleri arasında doğa yürüyüşlerinin yapıldığı gölde kefal, levrek, çipura, yayın, aynalı sazan ve mavi yengeçler için her mevsim balık avlama turları da düzenleniyor. Bahar aylarında fotoğraf safarileri ile keşfe çıkabileceğiniz bu büyüleyici lagüne her saat bulabileceğiniz Karataş ilçesi minibüsleriyle kendiniz de gidebilirsiniz.

Kimler için ideal? Doğa severlerin Adana’da keşfetmesi gereken tabiat harikalarından biri de Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin oluşturduğu delta ovasında yer alan bir lagün.

Konum Linki

Kurtkulağı Kervansarayı

Ceyhan ilçesine sadece 12 kilometre uzaklıkta Kurtkulağı beldesinde yer alan ve Adana'nın görülmesi gereken tarihi hazinelerinden biri olan Kurtkulağı Kervansarayı yılında Hüseyin Paşa tarafından yaptırılmış bir mimari eser.

Klasik Osmanlı kervansaray tasarımına sahip yapı, etkileyici taş mimarisini yüzlerce yıldır korumayı başarmış. Kervansarayın iç mekanları ve avlusunda zamanda bir yolculuğa çıkabilir, asırlık çınarların süslediği bahçesinde ise güzel bir mola verebilirsiniz.

Taş süslemelerinin de görülmeye değer güzellikte olduğu Kurtkulağı Kervansarayı, Adana tarih ve kültür gezileri ile sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

Yumurtalık Lagünü

Yumurtalık Lagünü

Adana'nın popüler doğa gezi alanlarından biri de Ceyhan Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü noktada, Yumurtalık Körfezi'nde yer alan Yumurtalık Lagünü.

yılında ramsar alanı olarak belirlenen ve yılında ise doğal güzelliklerinin korunması amacıyla milli parkı ilan edilen Yumurtalık Lagünü onlarca su kuşu ve göçmen kuş türüne ev sahipliği yaptığı için kuş gözlem turlarının değişmez adreslerinden biri.

Kimler için ideal? Bitki ve vahşi yaşam çeşitliliğinin yanı sıra deniz kaplumbağaları ile de ünlü olan Yumurtalık Lagünü’nü yılın her mevsimi büyüleyici doğa fotoğrafları çekmek ve donanımlı kamp alanlarında çadırını kurarak modern dünyanın karmaşasından uzakta dinlenmek isteyenlere birebir.

Konum Linki

Şakirpaşa Konağı ve Sanat Müzesi

Osmanlı'nın son dönem sivil mimari örneklerinin en güzelliklerinden biri olan Şakirpaşa Konağı çarpıcı taş mimarisi ile dikkat çekiyor. Dönemin Adana valisinden ismini alan ve yılında inşa edilen konak, restore edildikten sonra sanat müzesi olarak hizmet vermeye başladı.

Şakirpaşa Konağı’nın dönem mobilyalarıyla süslü odaları arasında keyifle gezebilir ve zengin sergilerinde lambalı radyolar, taş plaklar, gramofonlar, antikalar ve Osmanlı dönemi müzik aletlerini inceleyebilirsiniz.

Açık olduğu saatler: Seyhan ilçesinde yer alan müzeyi cumartesi ve pazar günleri hariç ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Tumlu Kalesi

Ceyhan ilçesine sadece 17 kilometre uzaklıkta yer alan ve 75 metre yükseklikteki sert bir kalker kaya üzerine inşa edilmiş etkileyici bir yapı olan Tumlu Kalesi halk arasında Dumlu Kalesi olarak da biliniyor.

yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve metre uzunluktaki surları ve 8 tane burcuyla Adana’nın en güzel kalelerinden biri olan Tumlu Kalesi’nin ticaret yollarını gözlemek amacıyla inşa edildiği tahmin ediliyor.

Sarp kayalar arasındaki merdivenlerle ulaşabileceğiniz ve yarım daire şeklindeki etkileyici kapısından giriş yapabileceğiniz kalenin iç bölümlerini gezdikten sonra devasa surlardan benzersiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Ayas Antik Kenti

Ayas Antik Kenti

Adana tarih ve arkeoloji turlarının en sevilen rotalarından biri olan Ayas Antik Kenti Likya medeniyetinin en önemli antik liman kentleri arasında gösteriliyor. M.Ö. 1. yüzyılda en görkemli dönemini yaşayan antik kentte günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış etkileyici Ayas Kalesi, Süleymaniye Kulesi ve Marco Polo İskelesi’ni yakından görerek unutulmaz bir tarih gezisi yapabilirsiniz.

Ayas Antik Kenti’nde Helenistik dönemden inşa edilmiş tapınakları da gezebilir ve deniz kenarında uzanan surların altına bağlanmış renkli balıkçı sandallarının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

Abidin Dino Sanat Parkı

Adana'nın Seyhan ilçesinde Atatürk Caddesi üzerinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Abidin Dino Sanat Parkı yılında ziyarete açıldı.

Bir zamanlar Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal'in gençlerle sohbet ettiği anı yaşatmak için üç büyük sanatçının bir masa etrafında sohbet ederken tasvir edildiği bronz heykelleriyle görülmeye değer yerlerden biri olan park yürüyüş yolu, dinlenme alanları ve çiçekli bahçeleri ile de güzel bir mola noktası.

Şehir merkezindeki güzel konumuyla kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Abidin Dino Sanat Parkı’nda ünlü ressamın eserlerinin sergilendiği bölümleri de keyifle gezebilirsiniz.

Konum Linki

“Oldukça modern bir park olan Abidin Dino Sanat Parkı’nda ücretsiz internet erişimi mevcut.”

Magarsus Antik Kenti

Magarsus Antik Kenti

Adana'nın Karataş ilçesi sınırlarında yer alan ve etkileyici antik tiyatrosuyla ünlü Magarsus Antik Kenti, M.Ö. 7. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen bir tarihi hazine.

M.Ö. yılında Büyük İskender'in uğradığı ve dua ettiği Athena Tapınağı'ndan dolayı tüm dünyadan tarih meraklıları tarafından ziyaret edilen antik kent Türkler ile Bizanslılar arasında yapılan savaşlar sırasında yanan kilisesi, kişilik etkileyici antik tiyatrosu ve surlarından izleyebileceğiniz muhteşem deniz manzaraları ile çok sevilen bir gezi alanı.

Adana merkezine 49 kilometre, Karataş ilçesine ise 4 kilometre uzaklıkta yer alan Magarsus Antik Kenti’ni her mevsim düzenlenen tarih gezileri ile kolayca gezebilirsiniz.

Konum Linki

İncirli Plajı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yer alan ve bölgenin diğer plajlarına göre çok daha sakin olan İncirli Plajı ince kumlu uzun sahilinde güneşin ve Akdeniz'in tadını çıkarmak için gidebileceğiniz en güzel Adana plajlarından biri.

metre uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahip kumsalında şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesisler, kafeler ve restoranların hizmet verdiği İncirli Plajı yaz aylarında Adana halkının yanı sıra çevre illerden gelen tatilciler ile oldukça hareketli. İncirli Plajı’na Ceyhan merkezinden toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kimler için ideal? Sığ denizinden dolayı acemi yüzücüler ve çocuklar için de son derece güvenli.

Adana Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi

Suphi Paşa’ya ait Adana’nın en güzel konaklarından birinin yılında müzeye çevrilmesi ile ziyarete açılan Adana Atatürk Evi Müzesi 4 kez şehri ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'ün kaldığı oda, dönem mobilyaları ile süslenmiş salonlar, Atatürk’ün kişisel eşyaları, fotoğraflar, tarihi belgeler ve Kurtuluş Savaşı dönemine ait etkileyici objelerle görülmeye değer yerler arasında.

Korunması gereken taşınmaz kültür varlığı olarak da ilan edilen konak hem etkileyici Osmanlı mimarisi hem de içindeki tarihi hazineleri ile mutlaka uğramanız gereken Adana müzeleri arasında.

Açık olduğu saatler: Adana Atatürk Evi Müzesi’ni haftanın her günü saat ile saatleri arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

“Sinema Müzesi’nin hemen yanında. Girişler ücretsiz fakat bebekli ailelerin bebek arabası ve engelli vatandaşların tekerlekli sandalyeyle ziyaret etmesine uygun değil.”

Tepebağ Höyük

Adana bölgesindeki ilk yerleşim yerlerinden olan Tepebağ günümüzde tarihi ve arkeoloji meraklıların çok ilgisini çeken gezi alanlarından. Osmanlı konaklarıyla süslü kazı alanında Kilikya bölgesinin en büyük kentlerinden biri olan Uru Adaniya’dan kalan pek çok tarihi hazine bulundu.

Arkeopark olarak turizme kazandırmak istenen aynı zamanda kazı çalışmalarının da yürütüldüğü Tepebağ Höyük’te Erken Tunç Çağı ve Demir Çağı’nın yanı sıra Helenistik, Roma, Bizans ve İslam dönemlerine ait pek çok paha biçilmez eser çıkarıldı.

Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi'nde yer alan höyük kolay ulaşımından dolayı yerli ve yabancı turistlerin de çok ziyaret ettiği yerler arasında.

Açık olduğu saatler: Kazı alanını cumartesi ve pazar günleri hariç haftanın her günü ile saatleri arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

Sakıp Sabancı Parkı

Sakıp Sabancı Parklı

Ünlü iş insanı Sakıp Sabancı anısına açılan ve Adana'nın en büyük parklarından biri olan Sakıp Sabancı Parkı şehrin tarihi ve turistik noktalarını gezdikten sonra mola vermek için gidebileceğiniz en güzel yerler arasında.

İçerisinde kafeteryalar, yürüyüş ve koşu yollarının bulunduğu Sakıp Sabancı Parkı’nı gezerken Atatürk'ün resimlerinden oluşan resim sergisini de mutlaka incelemenizi öneririz.

Kimler için ideal? Etkileyici süs havuzlarının yanı sıra dinlenme alanları ve çocuk olan oyun alanları ile de ilgi gören park aynı zamanda çocuklu ailelerin çok sevdiği ve ziyaret ettiği Dinozor Park’a da ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

Karataş Tabiat Parkı

Adana merkezine sadece 45 kilometre uzaklıkta Karataş ilçesi sınırlarında yer alan ve halk arasında Kumluk Tabiat Parkı olarak da bilinen Karataş Tabiat Parkı 30 hektara yakın alanıyla şehrin kalabalığından uzaklaşıp onlarca ağaç çeşidi içinde dinlendirici bir gün geçirmek için gidebileceğiniz çok özel bir yer.

yılında mesire alanı yılında ise tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan Karataş Tabiat Parkı kızılçam ve okaliptüs ağaçlarının sardığı yürüyüş parkurlarının yanı sıra oklu kirpi ile kara kaplumbağalarına ev sahipliği yapan yemyeşil ormanları ve denizin tadını çıkarabileceğiniz gizli koylarıyla da görülmeye değer.

Koyların arkasında uzanan çam ormanlarında çadırınızı kurup kamp da yapabileceğiniz ve kalabalıklardan uzakta tüm gün yüzerek güneşlenebileceğiniz Karataş Tabiat Parkı’na sonbahar aylarında uğrarsanız kırmızı ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz büyüleyici doğa manzaralarına şahit olabilirsiniz.

Konum Linki

Botaş Plajı

Ceyhan ilçesinde İncirli Plajı ile masmavi Akdeniz suların tadını çıkarabileceğiniz en güzel plajlardan biri de Botaş Plajı.

Bölgedeki diğer plajlara göre daha sakin olan ve palmiyelerde süslü ince kumlu metre uzunluğunda bir sahile sahip Botaş Plajı’nda güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesisler, atıştırmalıklar alabileceğiniz kafeler, restoranlar, butik ve apart oteller gibi pek çok olanak bulabilirsiniz.

Adana'da her saat bulabileceğiniz Ceyhan minibüsleri ile 1 saatlik yolculukla Botaş Plajı'na gidebilirsiniz.

Konum Linki

Seyhan

Seyhan Nehri’nin panoramik fotoğraflarını çekmek için Çoban Dede Türbesi ve Parkı'nı ziyaret edebileceğiniz gezinizde nehrin yanında hizmet veren Mavi Su Aqualand ise eğlenceli su kaydırakları ve çocuk havuzlarıyla çok ilgi görüyor. Nehir boyunca uzanan yürüyüp parkurları, koşu ve bisiklet yollarında nehrin serin havası eşliğinde keyifle spor yaparak da güzel bir gün geçfunduszeue.info’nın merkez ilçesi olan Seyhan şehrin nüfusunun neredeyse yarısına ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı turistlerin çok ziyaret ettiği pek çok turistik noktanın yanı sıra büyük iş merkezleri, alışveriş merkezleri, fuar alanları, tarihi mekanlar ve devasa parklarıyla günün her saati oldukça hareketli.

Adana'nın simgelerinden biri olan Sabancı Merkez Camii'ni mutlaka görmenizi öneririz. Seyhan'da yılında inşa edilen ve şehrin başka bir önemli simgesi olan Adana Saat Kulesi, şehrin en çok ziyaret edilen müzelerinden olan ve Altın Koza Film Festivali gibi pek çok önemli etkinliğin gerçekleştirildiği Adana Sinema Müzesi ve restore edilmiş tarihi bir konakta ziyaret edebileceğiniz Adana Atatürk Evi Müzesi gibi pek çok yeri gezebilirsiniz.

Mağazalar, kafeler ve eğlence mekanlarıyla 7 gün 24 saat hareketli olan Ziya Paşa Bulvarı'nda keyifli yürüyüşler yapabileceğinizi ilçede alışveriş yapmak için Çakmak Caddesi ve tarihi Mısır Çarşısı'na da uğrayabilirsiniz. Şehrin kalabalığından uzaklaşıp yemyeşil doğal güzellikler içinde zaman geçirmek için ise Türkiye'nin en büyük parkı olan Merkez Park’a veya Seyhan Nehri’ne hakim yüksek bir noktada inşa edilen Çoban Dede Türbesive Parkı’na giderek panoramik manzaraları izleyebilirsiniz.

Konum Linki

“Adana denince akla kebapçılar ve bici bici gelse de ülkemizin en güzel suşi mekanlarından biri de Seyhan’da yer alıyor. Maki adlı suşi mekanı farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için birebir.”

Çukurova

Çukurova Adana'nın kalabalık ve tarihi bir ilçesidir. Seyhan Baraj Gölü ve köprüleri popüler gezi rotalarından. Yazın burada çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Sevgi Adası'na giderek fotoğraf çekilebilirsiniz. Adnan Menderes Bulvarı’nda kalabalığa karışabilir, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor sahaları ve kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

İlçede yer alan Dinozor Park çocuklu aileler için ilgi çekici bir lokasyon. Parkta 50'den fazla dinozor maketi bulunur. Çobandede Yerel Kuş Parkı, endemik bitkiler ve kuşlarla tanışabileceğiniz bir diğer ilginç destinasyon.

Konum Linki

Ceyhan

Adana'ya sadece 1 saat uzaklıkta yer alan ve şehrin en büyük ilçesi olan Ceyhan Hitit, Mısır, İran, Roma, Bizans ve Fenike gibi onlarca medeniyetin bıraktığı tarihi hazineleri ile ünlü.

Uzun tarihi M.Ö. yıllarına kadar uzanan Ceyhan hem doğa yürüyüşleri hem de tarih ve kültür gezilerinin Adana'daki değişmez adreslerinden.

Adana ile Ceyhan yolu üzerinde, bölgeye hakim bir tepede Bizans döneminde inşa edilen ve metre uzunluğundaki etkileyici surlarıyla insanları hala büyüleyen Yılan Kalesi, yılında inşa edilen ve Selçuklu kervansarayı mimari özelliklerini yansıtan Kurtkulağı Kervansarayı, ünlü Osmanlı şeyhlerinden biri olan Durhasan Dede'nin türbesi, yılı yapımı Ceyhan Ulu Camii, Ceyhan ile İmamoğlu ilçeleri arasında büyüleyici manzarasıyla fotoğrafçıları kendine çeken Tumlu Ceyhan'da gezebileceğiniz önemli tarihi hazineler arasında.

Konum Linki

Ziya Paşa Bulvarı

İsmini Tazminat Dönemi’nin önemli fikir adamı, gazeteci ve şair Ziya Paşa'dan alan Ziya Paşa Bulvarı, Adana'nın sosyal hayatının kalbinin attığı en önemli ve hareketli yerlerden. Hem alışveriş yapmak hem de akşam yürüyüşlerine çıkmak için ideal bir yer olan Ziya Paşa Bulvarı, Adana’ya gezen tatilcilerin ilk uğradığı yerleri arasında.

Çevresi onlarca mağaza, kafe, alışveriş merkezi, otel ve Adana’nın ünlü yemeklerini tadabileceğiniz restoranlarla çevrili Ziya Paşa Bulvarı yaz aylarında bir yol üstü kafesinde mola vermek, akşam yürüyüşlerine çıkmak ve tatil alışverişi yapmak için ziyaret edebileceğiniz lokasyonlardan.

Konum Linki

Karaisalı

Adana’nın hem tarihi hem de doğal zenginliklerinden dolayı en çok ziyaret edilen ilçelerinden biri olan Karaisalı günübirlik gezi yapmak için en güzel yerler arasında. II. Abdülhamit döneminden kalan etkileyici Varda Köprüsü ile ünlü ilçede doğa sporları severler için ideal 20 kilometre uzunluğundaki Kapıkaya Kanyonu ve yaz aylarında serin havasından dolayı çok ziyaret edilen Yerköprü Mesire Alanı, ilk uğramanız gereken yerler.

Adana’nın en eski ve en güzel yaylalarından biri olan Kızıldağ Yaylası’na ev sahipliği yapan Karaisalı etkileyici kaya oluşumları ve buz gibi dereleriyle doğanın içinde güzel bir gün yaşayabileceğiniz Çakıt Vadisi, her mevsim harika fotoğraflar çekebileceğiniz ve yaz aylarında kaya göletlerinde yüzebileceğiniz Bahçecik Şelalesi ile de yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor.

Konum Linki

Adana geziniz bittikten sonra sırada neresi var diye soruyorsanız Antalya'da gezilecek yerler yazımız size fikir verebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası