sübhaneke arapça okunuşu / Sübhâneke Duâsı/Arapça-Türkçe Okunuşu | funduszeue.info

Sübhaneke Arapça Okunuşu

sübhaneke arapça okunuşu

Sübhâneke Duâsı/Arapça-Türkçe Okunuşu

Açıklama

Yükleyen:eniyiler

Yüklenme Tarihi: 27 Aralık -

Sübhaneke, namazın başlangıcında, iftitah tekbirinden hemen sonra okunan dualardan biridir.
Türkçe Okunuşu : SübhânekeAllâhümme ve bihamdik(e) ve tebarekesmük(e) ve teâlâ ceddük(e) Ve celle senâük(e) ve la ilâhe ğayrük(e)

Anlamı

Allah’ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka İLAH yoktur.

Ve celle senâüke: yalnızca cenaze namazlarında ve erkekler tarafından okunur.

Okunduğu yerler:

Namazlarda ayakta iken okunur.

1- Her namazın ilk rek’atinde, iftitâh tekbîrinden sonra,

2- İkindi namazının sünnetinde, üçüncü rek’ate kalkınca Fâtiha’dan önce.

3- Yatsı namazının ilk sünnetinde, üçüncü rek’ate kalkınca, Fâtiha’dan önce,

4- Terâvih namazı dört rek’atte bir selâm verilerek kılınıyorsa, üçüncü rek’ate kalkıldığı zaman, Fâtiha’dan önce.

5- Cenâze namazında, birinci tekbîrden sonra. (ve celle senâük) sadece Cenaze Namazında okunur.

Abdest, belli organları usulüne uygun olarak yıkamak ve mesh etmek suretiyle yapılan bir temizliktir. Abdest her şeyden önce her türlü pislik ve kirlilikten kurtulmak, yani maddî ve manevî bütün pislik ve mikroplardan uzak kalmak için İslam'ın emrettiği önemli bir ibadettir. Mikrobun en kolay ürediği yer ağızdır. Ağızdan başlayarak el, yüz ve ayakların günde beş defa temizlenmesi İslam'ın temizliğe verdiği önemi gösterir.

Bu tarz videoların devamı için beğenmeyi ve paylaşmayı ihmal etmeyiniz.

İsteğiniz başka videolar varsa yorumda belirtmeyi unutmayın.
İzlediğiniz için teşekkürler.

FACEBOOK SAYFAMIZA ULAŞMAK İÇİN:funduszeue.info

Etiketler:

Sübhaneke Duası, Sübhaneke Duası anlamı, okunuşu ve yazılışı

Sübhaneke, namazın başlangıcında, iftitah tekbirinden hemen sonra okunan duadır.

Sübhaneke Duası

سُبْحَانَكَ اَللّٰهُمَّ وَبِحَمْدِكَ وَتَبَارَكَ اسْمُكَ وَتَعَالٰى جَدُّكَ (وَجَلَّ ثَنَآئُكَ) وَلاَ اِلٰهَ غَيْرُكَ

Sübhaneke Duası Arapça yazılışı ve okunuşu

Sübhaneke Duası Okunuşu

Subhânekellâhumme ve bi hamdik ve tebârekesmuk ve teâlâ cedduk (ve celle senâuk *) ve lâ ilâhe ğayruk.

Sübhaneke Duası Anlamı

Allah&#ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

* Sübhâneke duası, sadece Cenaze namazında parantez içindeki “Ve celle senâük” cümlesi ile beraber okunur.

Sübhaneke Duası Okunuşu ve Anlamı

S&#;bhaneke Duası ve Anlamı - S&#;bhaneke T&#;rk&#;e Okunuşu, Arap&#;a Yazılışı (Diyanet Meali)

Haberin Devamı

Sübhaneke duası her namazda okunan bir dua olduğundan ezberlenmesi gereken dualar arasında yer alır. Sübhaneke anlamı, Türkçe okunuşu, Arapça yazılışı ve diğer tüm detaylar..

Sübhaneke Duası Türkçe Okunuşu

Sübhânekellâhümme ve bi hamdik, ve tebârekesmük, ve teâlâ ceddük (ve celle senâük) ve lâ ilâhe ğayrük.

Sübhaneke Duası Anlamı (Diyanet Meali)

Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

Sübhaneke duası Arapça Yazılışı

Sübhaneke Duası ve Anlamı - Sübhaneke Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı (Diyanet Meali)

Namazlarda Sübhâneke Okurken ‘ve celle senâük’ Kısmı Niçin Okunmaz?

Haberin Devamı

Namazın başında okunan “Sübhâneke” zikri ile ilgili sahih hadislerde “ve celle senâüke” lafzı yer almamaktadır (Ebû Dâvûd, Salât, ). Bundan dolayı namazlarda bu cümle okunmaz (Merğînânî, el-Hidâye, I, ).

Cenaze namazı ise, ölüye dua olduğu için, başka duaların da yapılması mümkün olduğu gibi, “Sübhaneke” zikrine “Allah’ım senin şanın yücedir” anlamındaki “celle senâuke” ifadesi de eklenebilir (Tahtâvî, Hâşiye, s. 58; Mehmet Zihnî, Nîmet-i İslam, s. ). Zira namaz dışında yapılan bazı zikir ve dualarla ilgili rivayetlerde bu ifade yer almaktadır.

Okuyabileceğiniz Diğer Dualar

Nazar Duası

İsmi Azam Duası

Kunut Duaları

Okuyabileceğiniz Diğer Sureler

Ayetel Kürsi Okunuşu

Yasin Suresi Okunuşu

İnşirah Suresi Okunuşu

Diyanet S&#;bhaneke Suresi T&#;rk&#;e, Arap&#;a Okunuşu Ve Anlamı: S&#;bhaneke Duası Faziletleri Ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)

Sübhaneke Duası Arapça Okunuşu

 Besmele ile duaya başlanarak devamı okunur:

 - Bismillahirrahmanirrahîm

 - Sübhâneke allâhümme

 - ve bi hamdik

 - ve tebârakesmük

 - ve teâlâ ceddük

 - ve celle senâük (bu kısım sadece cenaze namazlarında okunur)

 - ve lâilâhe ğayrük.

 Sübhaneke Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı

 - Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın (c.c) adıyla başlarım

 - Allah'ım sen bütün eksik sıfatlardan uzak ve paksın.

 - Ben seni daima böyle över ve tenzih ederim.

 - Senin adın hep mübarektir.

 - Varlığın daima her şeyden üstündür.

 - Senden başka bir ilah bulunmamaktadır.

 Sübhaneke Duası Faziletleri ve Faydaları

 Tüm namazlara başlar başlamaz okunan Sübhaneke duasının ezberlenmesi önem taşımaktadır. Çünkü namaz kılan herkesin bu duayı okuması gerekmektedir. Edilen nakillere göre peygamber efendimiz (s.a.s.) namaza başladığı zaman ilk bu duayı okuyarak başlarmış.

 Dua etmek ve Yaradana sığınmak Müslümanların vazgeçmeden uyguladığı bir konudur. Bu manada ilk öğrenen dualardan olan Sübhaneke duasının da okunması pek kıymetli ve pek faydalıdır. Çünkü Allah'a (c.c.) sığınmanın ve onu tesbih etmenin faydaları oldukça büyük ve geniştir.

 Bu duanın okunması ile dua namaz kılanlara kalkan olur. Yani nefsin hilelerinden ve şeytanın vesveselerinden korur. Allah'a (c.c.) kavuşmada ve onun huzuruna çıkmada önemli bir duadır. Çünkü Sübhaneke duasının içeriğinde Allah'a (c.c.) teşekkür ve şükür vardır. Onun büyüklüğünü tanımak vardır.

 Meleklere bir takım görevleri icra etmeye çalıştığı zaman güçlük çekerlermiş. Bu gibi durumlarda meleklerin Sübhaneke duasını okuyarak işlerinin kolaylaştığı bildirilmiştir. Bu da insanlara Sübhaneke duasının okunmasının fazileti açısından büyük bir örnektir. İşte bu sebeple namazlara başlarken bu dua okunur ve namaz ile karşılaşılacak tüm engellerin bertaraf edilmesi Allah'tan (c.c.) dilenir. Böylece nefs ve şeytana karşı Allah'ın (c.c.) yüce hikmetine sığınılır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası