evde pekmezli sucuk nasıl yapılır / Cevizli Sucuk Tarifi: Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır? | Lezzet

Evde Pekmezli Sucuk Nasıl Yapılır

evde pekmezli sucuk nasıl yapılır

cevizli sucuk nasıl yapılır

Yediden yetmişe herkesin bayılarak tükettiği enfes bir lezzetin tarifini vereceğiz bugün sizler için; cevizli sucuk tarifi&#; İçeriğindeki cevizli pekmez ile tam bir enerji ve sağlık deposu olan bu harika lezzeti günün her öğününde, çay ve kahve keyfinin yanında ya da çocukların beslenme çantasında harika bir atıştırmalık olacak&#; Evde cevizli sucuk yapmak hiç bu kadar basit, lezzetli ve ekonomik olmamıştı&#; Üstelik kendi malzemeleriniz ile yaptığınız için çok da doğal ve tabi ki sağlıklı&#; En kolay şekilde cevizli sucuk nasıl yapılır diye merak edenler için çok kolay bir tarif hazırladık, inanıyoruz ki bu lezzete bayılacaksınız : )

Cevizli sucuk tarifi için gerekli olan malzeme listesi hakkında bilgi almak ve cevizli sucuk yapımı ile ilgili tüm detaylara ulaşmak için sizleri yazımız ile baş başa bırakıyoruz… Cevizli sucuk yapımı gibi birbirinden lezzetli yöresel yemek tariflerinden tatlı tariflerine kadar en kolay videolu yemek tariflerine ulaşmak için hemen Bize Göre Lezzetler Youtube kanalına abone olun, yeni çıkan yemek tariflerimizden anında haberdar olun : )

Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun… Kolay gelsin : )

Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

Evde cevizli sucuk tarifi için gerekli olan ihtiyaç listesi şu şekildedir;

  • 1 kg ceviz içi
  • 3,5 su bardağı pekmez (dut, üzüm ya da keçi boynuzu pekmezinden hangisini dilerseniz olur)
  • 4,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı nişasta (mısır ya da buğday fark etmez)
  • Yarım su bardağı un
  • 4/3 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt

Evde Cevizli Sucuk Yapımı

  • Cevizli sucuk yapımı için öncelikle ceviz içlerini güzelce yıkayın ve su dolu bir kabın içine alın. 1 saat kadar ılık suda bekletin.
  • Bekleme süresinin ardından cevizleri süzgeç yardımı ile süzün ve temiz bir kurulama bezi ile iyice kurulayın.
  • İp geçirilmiş incecik bir iğneye ceviz içlerini teker teker geçirin ve dizin…
  • Diğer bir yanda tencereye pekmezi ve suyu koyup karıştırın. Bir kaseye pekmezli sudan bir su bardağı kadar ayırıp tencereyi orta ateşteki ocağa alın.
  • Ayırdığınız bir su bardağı pekmezli suyun içine nişasta, un, şeker ve sütü ilave edip iyice çırpın. Kaynayan pekmezli su karışımının içine nişastalı karışımı yavaş yavaş ilave edin.
  • Tahta kaşık yardımı ile sürekli olarak karıştırın. Güzel bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Ardından ocağın altını kapatın. İpe dizdiğiniz cevizleri pekmezli karışıma batırıp çıkarın ve uygun bir yerde asılı kalmasını sağlayın.
  • 20 dakika asılı kaldıktan sonra tekrar pekmezli karışıma batırıp çıkarın ve bu işlemi her cevizli sucuk için en az 3 kere tekrar edin.
  • Fırsatınız ve imkânınız varsa kuruması için açık hava ya da balkonu tercih edebilirsiniz. Ancak mutfakta ta çok rahat bir şekilde kuruyabiliyor. (En az 7 – 8 gün kuruması için yeterli bir süre)
  • Kuruma süresinin ardından streç filme sarıp serin bir yerde aylarca bozulmadan muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun&#;

chef

Bir yiyen bir daha elinden düşürmüyor! İpe dizmeden bir bardak pekmezle evde cevizli sucuk tarifi

Gürcü mutfağına ait olsa bile Anadolu’nun pek çok yöresinde kendine önemli bir yer bulmuş olan cevizli sucuk; lezzetinin yanı sıra besleyen ve enerji veren özellikleri ile kendine hayran bırakıyor. Vücuda enerji vermesiyle bilinen cevizli sucuk, tatlı krizlerini giderir. Hem besleyici, hem de sağlıklıdır. İçindeki pekmez ve ceviz ile oldukça besleyici ve enerji veren bu atıştırmalık, tatlı krizlerinize de sağlıklı bir çözüm olacaktır. Aynı zamanda içerdiği vitaminler sayesinde de çocuklarınızın beslenmesine atıştırmalık olarak gönül rahatlığı ile koyabilirsiniz. Geleneksel yöntemde cevizli sucuk iplere asılarak yapılır. Ancak biz bu tarifimizde ipe asma işlemi ile uğraşmayacağız. İşte evde kolay cevizli sucuk yapmanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı üzüm pekmezi

2 su bardağı su

Yarım çay bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı un

Yarım çay bardağı nişasta

Ceviz

Sıvıyağ

Yağlı kağıt

YAPILIŞI

Dillere destan yemelere doyamadığımız cevizli sucuk tarifimiz için derin bir tencere alalım. İçine üzüm pekmezini ve suyu ekleyip tencereyi ateşe koymadan bu iki malzemeyi birbiri ile özleştirmek için bir tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpalım. Daha sonra üzerine toz şekeri, unu ve toz şekeri ekleyip bunları da güzelce karıştırdıktan sonra tenceremizi ateşe koyalım. Tencerenin başından hiç ayrılmadan sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.

funduszeue.info

BU LEZZET SİZE ENERJİ VERECEK

Kaynamaya başlayınca ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Bizde bu arada cevizleri ayıklayalım. Cevizleri iki ye bölelim. Şimdi de yağla kağıdımızı serelim. Bir yumurta fırçası yardımı ile yağlı kağıdın üzerine 2 damla sıvıyağ döküp etrafa yayalım. Hemen ardından pekmez karışımını yağlı kağıdın üzerine dökelim. Tek sır halinde ayıkladığımız cevizleri dizelim. Son olarak cevizli sucuğumuzu dikkatli bir şekilde rulo haline getirelim. Dinlenmesi içim bekletelim. İyice dinlenen cevizli sucuklarımızı dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN

Gürcü mutfağına ait olsa bile Anadolu’nun pek çok yöresinde kendine önemli bir yer bulmuş olan cevizli sucuk yapımı hakkında bilmediklerinizi öğrenmeye ne dersiniz? Eğer bu soruya yanıtınız “evet” ise sizler için cevizli sucuk nasıl yapılır sorusunu tüm ayrıntıları ile ele aldığımız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Ana vatanı Gürcistan’da yeni yıl ve bayramların vazgeçilmezi cevizli sucuk; bugün ülkemizin de birçok farklı bölgesinde sevilerek tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Lezzetinin yanı sıra besleyen ve enerji veren özellikleri ise cevizli sucuğu vazgeçilmez kılıyor.

Peki Türkiye’nin farklı yörelerinde şıralı sucuk, üzüm sucuğu, köme ve şeker sucuğu olarak da anılan cevizli sucuk yapımı hakkında merak ettikleriniz neler?

Sizler için hazırladığımız içeriğimizde cevizli sucuk nasıl yapılır sorusunu yanıtlıyor, bu konu hakkında en çok merak edilen ayrıntılara ışık tutuyoruz.

7 Adımda Cevizli Sucuk Yapımı

askıda asılı duran cevizli sucuklar

Cevizli sucuk, hem mineral hem protein bakımından zengin bir enerji deposu olması ve bağışık sistemini güçlendirmesi gibi olumlu etkileri nedeniyle 7’den 70’e herkes tarafından tüketilebilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor.

Buna ek olarak aniden bastıran tatlı krizleri için en sağlıklı alternatiflerden biri olan cevizli sucuk yapımı ile de çok merak ediliyor.

Peki cevizli sucuk nasıl yapılır? İşte evde 7 adımda hazırlayabileceğiniz, ağızlara layık cevizli sucuk tarifi!

1. Malzemelerinizi Hazırlayın

Cevizli sucuk yapımı için ilk iş, ihtiyacınız olan malzemeleri bir araya getirmek olmalı. Her birini kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeleri ise şu şekilde sıralamamız mümkün;

  • 3 bardak üzüm pekmezi ya da dut pekmezi
  • g ceviz
  • 4 bardak su
  • Yarım bardak un
  • Yarım bardak toz şeker
  • Yarım bardak nişasta

2. Cevizleri Bir Gece Önceden Islatın

İhtiyacınız olan malzemeleri temin ettikten sonra cevizleri bir gece boyunca su dolu bir tencerenin içerisinde bekletin. Bu sayede cevizleri ipe zannettiğinizden de kolay dizebildiğini görebilirsiniz.

3. Cevizleri İpe Dizin

Bir gece boyunca suda beklettikten sonra yumuşayan cevizleri kalın bir yorgan ipine dizebilirsiniz. Bu işlemi sivri uçlu bir yorgan iğnesi yardımıyla kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

4. Pekmezi Kaynatın

Sıra geldi pekmez yapımına. Bu aşamada yapmanız gereken pekmezi su dolu bir tencerenin içerisine almak ve orta ateşte bir süre kaynatmak olmalı. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve tencerenin içerisinden almış olduğunuz yaklaşık bir su bardağı kadar karışımı geniş bir başka kasenin içerisine dökün.

5. Diğer Malzemeleri İlave Edin

Cevizli sucuk yapımının bu aşamasında boş kasenin içerisine dökmüş olduğunuz karışımın üzerine bir tahta kaşık yardımıyla olabildiğince yavaş bir şekilde un ve nişastayı ilave etmeniz gerekiyor.

Sonrasında olabildiğince yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edene dek iyice karıştırın.

Ardından zaman kaybetmeden şekeri de ocaktaki tencereye ekleyin. Tencerede bulunan karışımı da şeker eriyene dek karıştırın.

6. Karışımları Birleştirin

Cevizli sucuk yapımı konusunda yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Şimdi de ocakta kaynamaya devam eden karışımın içerisine başka bir kasede hazırladığınız nişastalı karışımı ilave etmeniz gerekecek.

Bu esnada da yavaş yavaş hareket etmeli ve kıvamını bozmamak adına karıştırma işlemine ara vermeden devam etmelisiniz.

Hazırlamış olduğunuz pekmezli karışımın altını kapatmadan önce rengine ve kıvamına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer karışım koyu renge ve hafif katı bir kıvama ulaştıysa ocağın altını kapatma vaktinin geldiğini anlayabilirsiniz.

7. Cevizleri Pekmeze Batırın

Geldik en tatlı sona! Daha önce ipe dizmiş olduğunuz cevizleri, tenceredeki pekmezin içine batırın ve cevizlerin üzerinde pekmez bulaşmayan bir yer kalmadığından emin olun.

Sonra da pekmezlenmiş cevizleri, kurumaları için uygun bir yere asabilir, iki ya da üç gün güneş alan bir yerde kurumalarını bekledikten sonra streç filme sarabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Pestil de tıpkı cevizli sucuk gibi hem yemesi keyifli hem de lezzetli atıştırmalık seçenekleri arasında yer alıyor.

Hem pestilin nasıl yapılacağı hakkında bilgi edinmek hem de pestil kullanarak hazırlayabileceğiniz tatlı tariflerini öğrenmek için Pestil Nasıl Yapılır? Hangi Tatlılarda Kullanabilirsiniz? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Cevizli Sucuk Tarifi İle İlgili Bilinmesi Gereken Püf Noktalar

tezgahın üzerinde duran cevizli sucuklar

Cevizli sucuk yapımı, gördüğünüz gibi belli başlı ayrıntılara dikkat edildiği sürece oldukça pratik. Elbette bu konuda dikkate almanız gereken en önemli nokta kullandığınız malzemeler ve bu malzemelerin ölçüsü olsa da cevizli sucuğun lezzetini belirleyen daha başka önemli detaylardan da söz etmek mümkün. Ceviz sucuk tarifi ile ilgili dikkate almanız gereken maddeleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Öncelikle cevizli sucuk her ne kadar marketlerden satın alabileceğiniz pekmezlerle de hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalık türü olsa da daha sağlıklı olmasını isterseniz evde kendiniz de faydaları ile öne çıkan pekmez hazırlayabilirsiniz.
  • Üzüm pekmezinin yapısı dut pekmezine oranla daha sıvı olduğundan malzeme listesinde bulunan un miktarını daha uygun bir ölçü ile değiştirebilirsiniz.
  • Cevizli sucuk yapımında işinizi çok kolaylaştıracak bir diğer nokta ise cevizleri suda bekletmek. Bu sayede cevizleri, kırılmalarına izin vermeden ve kolaylıkla ipe geçirmeniz mümkün olacak.
  • Ayrıca cevizleri ipe dizmek için kullandığınız iğnenin ucunun ince olması da önemli bir başka ayrıntı. Alacağınız bu önlem de cevizlerin parçalanma ihtimalini düşürecektir.
  • Pekmezi hazırlamadan önce un ve nişastayı direkt olarak tencereye ilave etmek pekmezin kıvamının bozulmasına neden olur. Bu yüzden mutlaka başka bir karıştırma kasesi kullanmanız gerekir. Öte yandan un ve nişasta karışımını tencereye döktükten sonra iyice karıştırarak topaklanmasını engellemeniz mümkün.
  • Son olarak pekmezin içine döküp kuruması için astığınız cevizlerin altına mutlaka tepsi koymalısınız. Aksi takdirde pekmezli karışım yere akıp etrafın kirlenmesine neden olabilir.

Cevizli Sucuk Nasıl Saklanır?

Sunum tahtasının üzerinde duran cevizli sucuklar ve taze cevizler

Cevizli sucuk uygun koşullar sağlandığı müddetçe uzun bir süre boyunca, bozulmadan muhafaza edilebilir. Fakat elbette hem lezzetinden hem de faydalı özelliklerinden bir şey kaybetmemesi adına cevizli sucuğun nasıl saklanacağına dair dikkat edilmesi gereken bazı önemli ayrıntılar bulunduğunu da belirtelim.

Öncelikle her ne kadar kurumaları için güneşte bekletmiş olsanız da cevizli sucukları direkt olarak güneş alan bir yerde muhafaza etmek bozulmalarına neden olabilir. Bu anlamda cevizli sucukları saklamak için en ideal alanlar güneş ışığından uzak ve kapalı alanlardır.

Öte yandan streç filme sarılmış olsa da eğer sakladığınız yer çok korunaklı değilse üzerine bir şeyler bulaşabilir. Bunun yerine cevizli sucukları cam bir kavanozun içerisinde saklamak daha doğru olacaktır.

Bazıları evde cevizli sucuk muhafaza etmek için en uygun alanlardan birinin buzdolabı olduğunu düşünse de bu yanlış bir yargıdır. Çünkü cevizli sucuk buzdolabında bekletildiği takdirde çok sert ve tüketilmesi zor bir hal alabilir.

Bunun yerine cevizli sucuğun muhafazası için oda sıcaklığını aşmayan, güneşten uzak ve kuru bir alan idealdir.

Binbir emekle hazırlamış olduğunuz cevizli sucukları hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız sözünü ettiğimiz yollarla uzun bir süre boyunca tazeliğini kaybetmeyecek şekilde koruyabilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için cevizli sucuk yapımı hakkında bilmeniz gerekenleri ve hazırladığınız cevizli sucukları nasıl muhafaza edebileceğinizi sıraladık.

Umuyoruz ki içeriğimiz ile size faydalı olabilmiş ve merak ettiklerinizi yanıtlayabilmişizdir.

Öte yandan her ne kadar yapımı kolay görünse de zannediyoruz ki yazımızı ayrıntılı olarak inceledikten sonra aslında cevizli sucuk yapımının zahmetli ve zaman gerektiren bir tarif olduğunu fark fark etmişsinizdir.

Bu doğrultuda kuruyemiş, kuru meyve ve şekerleme ihtiyaçlarınızı en hızlı şekilde ve en taze ürünler ile karşılayan toptan kuruyemişin adresi Kuruyemiş Borsası’na güvenebilirsiniz.

Kuruyemiş Borsası’nın içerisinde üzüm şıralı cevizli sucuk ve üzüm pekmezli cevizli sucuğun da bulunduğu şıralı ürünler kategorisini inceleyerek istediğiniz atıştırmalığı seçebilir ve tek tıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Şıra hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için bu konu hakkında hazırlamış olduğumuz Şıra Nedir, Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? başlıklı içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Son olarak sizler için hazırlamış diğer yazılarımızı ilk okuyan olmak isterseniz blog sayfamızı sık sık ziyaret edebilirsiniz. 

Önceki yazıSonraki yazı

Cevizli Sucuk

06 Aralık

Marketlerden çok beğenerek satın aldığımız ve yemeye doyamadığımız bir tarifimiz var. İçeriğinde pekmez ve ceviz kullanılan cevizli sucuğu, hiç denemediyseniz kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Vücuda enerji vermesiyle bilinen cevizli sucuk, tatlı krizlerini giderir. Hem besleyici, hem de sağlıklıdır. Fakat her şeyde olduğu gibi cevizli sucuğu çok fazla tüketmekten de kaçınmalısınız. Peki, evde cevizli sucuk nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, cevizli sucuk yapımı için kolları sıvayalım.

Alternatif olarak baharatlı pikan cevizi, körili badem ve bademli kayısı bar tarifini deneyin.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika

Pişirme Süresi : 15 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 kg ceviz içi
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  1. İlk olarak cevizleri bir gece önceden suda bekletin.
  2. Bir sonraki gün yorgan ipi ve kalın iğne ile cevizleri ipe dizin.
  3. Su ve pekmezi bir tencereye alarak orta ateşte pişirin.
  4. Kaynamasına yakın pekmezli su karışımından 1 su bardağı alarak kenara ayırın.
  5. Ayırdığınız pekmezli su karışımını bir kaseye alın. Pekmezli suyun üzerine yavaş yavaş un ve nişasta ekleyin.
  6. Spatula yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  7. Ocakta kaynatan pekmezli suya ise toz şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  8. Nişastalı pekmezli karışımı, ocaktaki karışıma azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın.
  9. Kaynamaya başlayan ve koyulaşan pekmezin altını kapatın.
  10. Yorgan ipine dizmiş olduğunuz cevizleri, tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın.
  11. Cevizli sucukların kuruması için uygun bir yere asın.
  12. 2 gün bu şekilde beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

  • Cevizleri mutlaka suda bekletin. Bu sayede ipi daha kolay geçirebilirsiniz.
  • Nişasta ve unu farklı bir kasede ılıtmak oldukça önemlidir. Direkt tencereye eklerseniz kıvamı bozulur.
  • Topaklanma oluşmaması için, sürekli karıştırın.
  • Cevizli sucukları streç filme sararak muhafaza edebilirsiniz.
  • Özellikle sıcak havalarda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası