ibb mezarlık sorgulama / İBB Mezarlık | Karabağlar Belediyesi Resmî Web Sitesi

Ibb Mezarlık Sorgulama

ibb mezarlık sorgulama

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mezarlık Bilgi Sitemi Mezarlık Bilgi Sistemi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığındaki mevcut mezarlıktaki definlerle ilgili bilgilerin, Harita ve CBS Dairesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü tarafından ortak bir veri tabanında toplanarak, mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulması, verilerin entegre edilerek sorgulanma ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Proje kapsamında vatandaşların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki mezarlıklarda bulunan yakınlarına ait kabirlerin yerini, fotoğrafını bilgisayar ekranından görmesi ve istedikleri zaman, mezarın konumunu gösteren harita çıktısını alabilmesi sağlamaktır. Proje ile ziyaretçiler kolayca hizmet alabilecek; mezarlıkları ziyaret eden kişilerin, aradıkları mezarı bulması için gereken zaman azalacaktır. Ziyaretçiler hem de belediye görevlileri vakit ve işgücü tasarrufu yapmış olacaktır. Özel günlerde, ziyaretçi çokluğundan yaşanan karışıklık büyük ölçüde azalacaktır. Herhangi bir mezarlıkta aranan fakat bulunamayan bir mezar için ziyaretçiler, ortak veri tabanında kayıt varsa diğer mezarlıklara yönlendirilebilecektir. Öte yandan, ihtiyaçtan dolayı, yeni gömü yerlerinin tespiti adına, sayısal harita verileri üzerinden mekânsal planlamalar yapılabilecek ve yeni mezar yerleri tesis edilebilecektir. Bu projenin son aşaması olarak her mezarlık da kurulacak olan kiosklarda kullanılabilirliğini sağlamak amaçlanmıştır. Yazılımı kurumumuzca gerçekleştirilen mefta ve mezar yeri bilgilerinin sorgulanabildiği Mezarlık Bilgi Sistemi uygulamasına yılında geçilmiştir. Proje kapsamında bugüne kadar Balçova, Bayraklı, Beydağ, Bornova, Buca, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karşıyaka, Karabağlar, Kemalpaşa, Kınık, Narlıdere, Torbalı ve Urla ilçesindeki 39 adet mezarlık alanında dolu ve boş olmak üzere toplam adet mezar yeri Belediyemiz resmi web sitesinde ((funduszeue.info) yayına açılarak internet kullanıcıları tarafından sorgulanabilmeleri sağlanmıştıfunduszeue.info defin işlemlerinin güncelleme çalışmaları Mezarlıklar Dairesi Başkanlığınca yapılmaktadır. Bu mezarlıklara ek olarak çalışmalar devam etmekte olup, diğer mezarlıkların sisteme dahil edilmesi için çalışmalar devam edecektir.

 

Mezar yeri nasıl bulunur? İstanbul mezar yeri sorgulama nasıl yapılır?

E Devlet'te verilen hizmetler son yıllarda çeşitlilik gösteriyor. GSS borç sorgulama, askerlik belgesi, soy ağacı bulmanın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile işbirliği yapılarak mezarlık sorgulama sistemi bulunmaktadır. İstanbul’da yaşayanlar bu sistem vasıtasıyla ölen yakınlarının mezarlarının yerini öğrenebiliyor. Mezar yeri nasıl bulunur? İstanbul mezar yeri sorgulama nasıl yapılır? sorularının cevapları haberimizde.

funduszeue.info

Yayınlanma:

Mezar yeri nasıl bulunur? İstanbul mezar yeri sorgulama nasıl yapılır?

Kamu kurumlarının son yıllarda elektronik ortama geçmesiyle birçok belge ve bilgi internet ortamından erişilebilmektedir. Soy ağacı bulmak gibi popüler olan uygulama dışında mezar yeri bulma gibi çok kişinin bilmediği uygulamalar da var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bir hizmeti olan ‘mezar yeri bulma’ya e Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

MEZAR YERİ NASIL SORGULANIR?

E Devlet ile giriş yaparak öğrenebileceğiniz mezar yeri için şu işlemleri yapmanız yeterlidir;

– E Devlet (funduszeue.info) sistemine öncelikle giriş yapmalısınız.

– Arama bölümüne “mezar yeri” yazdığınız takdirde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi/Mezar Yeri Sorgulama” sekmesi karşınıza çıkmaktadır.

– Yazıya tıkladığınız zaman karşınıza “Sorgulama Formu” çıkacak.

– Forumda vefat eden kişinin mezarlık adını, adını, soyadını, baba adını (zorunlu değil), ana adı (zorunlu değil) bölümler doldurulur.

– ‘Sorgula’ butonuna tıklayıp mezarlık yerini öğrenebilirsiniz.

Ancak yılı 6. aydan itibaren tüm kayıtlar sistemde mevcut olup – yılları arasında Mezar Yeri Kullanma Belgesi alınan cenazelerin (sadece belgede adı geçen cenazeler) kaydı sistemde mevcuttur.

Aile kabrine defnedilen sonraki cenazeler e-Devlet’ten sorgulanamamaktadır. Ayrıca kayıtlar bilgi amaçlıdır arazi bilgisini içermemektedir.

HANGİ ŞEHİRLER İÇİN MEZAR SORGULAMASI YAPILIR?

Sadece İstanbul için değil, birkaç şehir için de mezar yeri sorgulaması yapılabilir. Kocaeli Büyükşehir ve Malatya Büyükşehir belediyeleri de mezar yeri sorgulama sistemini kullanmaktadırlar. Yukarıdaki aşamaları diğer belediyeler için de uygulayabilirsiniz.

Vefat eden işçilerin kıdem tazminatını kim öder?İlginizi ÇekebilirVefat eden işçilerin kıdem tazminatını kim öder?Veraset ilamı nedir? veraset ilamı sorgulamaİlginizi ÇekebilirVeraset ilamı nedir? veraset ilamı sorgulama

aileaskerlikbabae-devletEkonomiİBBinternetistanbulİstanbul Büyükşehir Belediyesikıdem tazminatıKocaeliMalatyanasıl yapılırparauygulama

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası