kadrolu öğretmen alımı 2018 / Sözleşmeli Ücretli Değil Kadrolu Öğretmen Alınmalıdır - Eğitim Sen

Kadrolu Öğretmen Alımı 2018

kadrolu öğretmen alımı 2018

engelli &#;ğretmen alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

MEB engelli öğretmen alımı başvuruları kısa bir süre sonra başlayacak. Kurumdan yapılan açıklamada başvuruların ne zaman ve nereden gerçekleştirilebileceği duyuruldu. İşte başvuru süreciyle ilgili detaylar ve atamaların gerçekleştirileceği o tarih…

yılı engelli öğretmen ataması kapsamında, öğretmen atamasının yapılacağı bildirilen açıklamada, "İl ve alan bazlı kontenjanların ilan edilmesi 22 Ocak tarihinde, başvuruların alınması ve onaylanması Ocak tarihleri arasında, atamalar ise 1 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek." bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan kadrolu öğretmenlerin yarıyıl dönemi aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme başvurularının Ocak tarihlerinde alınacağı belirtildi.

Tercihlerin yapılması ve onay sürecinin ise Ocak tarihlerinde gerçekleşeceği, tebligat ve ilişik kesme işlemlerinin de 21 Ocak 'dan itibaren yapılacağı duyuruldu.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

2- Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına uygun olmak,

3- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak,

4- Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

5- veya yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavından 50 ve daha üzeri puan almış olmak. (Her iki sınava giren adaylar açısından daha yüksek olan EKPSS sonucuna göre işlem yapılacaktır.)

6- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

7- Öğretmenliğe daha önce atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,

8- Sağlık nedeniyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde görevine son verilenler bakımından, görevden ayrıldıkları tarih ile başvurunun son günü itibarıyla 3 (üç) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak özel şartlar aranacaktır.

MEB ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını funduszeue.info veya funduszeue.info adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle ekte yer alan atama takvimi çerçevesinde yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenen belgelerle birlikte il millî eğitim

müdürlüklerine onaylattıracaktır. Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve veya yıllarında yapılan EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek; ayrıca, hâlen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacaktır.

Ancak, ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının göreve başlama işlemleri esnasında başvuruda istenilen belgeler ile öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adaylardan başvuru esnasında muvafakat belgesi istenmeyecek; ancak ataması yapılanlar, göreve başlama işlemleri esnasında bu belgeyi ibraz edecektir.

Atamalar, adayların tercih etmiş oldukları illere ilan edilen kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak; ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri Valiliklerce belirlenecektir.

Ücretli Öğretmen Ataması Kabul Edildi

02 Şubat tarihinde “Vergi Kanunları ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı” TBMM Başkanlığı’na Başbakan Binali Yıldırım imzası ile gönderildi. Diğer torba yasalarda olduğu gibi bu torba yasada da pek çok husus ile ilgili düzenleme öngörülmüş durumda. Tasarının maddesi sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili ancak tasarının sözleşmeli öğretmenliğe başvuru için getirdiği koşullar dikkate alındığında oldukça tartışmalı bir madde hazırlandığı açığa çıkıyor.

Öncelikle tasarı öğretim yılında “MEB Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9. maddesi “ kapsamında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olanları kapsıyor. Bu öğretmenlerin adına ayrıca gün sigorta primi ödenmesi ve devlet memurluğuna atanmak için gerekli genel şartlarla, öğretmenliğe atanmak için gerekli özel şartları taşımaları ve KPSS sonucuna göre oluşan taban puandan fazla puana sahip olmaları da ayrıca başvuru yapmaları için gerekli koşullar arasında. Tasarı kısaca, ortalama son 5 yıldır ders ücreti karşılığında çalışan öğretmenlerin arasından sözlü sınavda belirlenecek öğretmenin sözleşmeli istihdamını düzenlemektedir.

Dikkat edilirse kullanılan kavramlar ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve sözlü sınavdır. Bu üç kavram kullanılarak devam edecek bir tartışmanın kendisi dahi eğitim alanında içinde bulunduğumuz durumun ne olduğuna dair kapsamlı bir fikir vermektedir. Güvencesiz hale getirilmiş bir çalışma ortamında, düşük ücretle iktidarın kendi belirlediği, tercih ettiği çalışanlarla verilecek bir eğitim hizmeti.

Ücretli öğretmenlerin sözleşmeli istihdamını öngören bu tasarı geri çekilmelidir, çünkü:

Sadece önceki öğretim yıllarında ücretli çalışanları kapsayan bu tasarı atama bekleyen yüzbinlerce öğretmeni düşündüğümüzde eşitlik duygusunu derinden sarsmaktadır. Bu kapsama girenlerle sınırlı bir atamanın bilimsel veya pedagojik bir açıklaması veya gerekliliği yoktur. Bu durum olsa olsa bir seçim yatırımı olabilir. Yasa maddesi ile bir kesimin diğerlerine göre avantajlı hale getirilmesi hukuk devleti ilkesi ile bağdaşan bir durum değildir. Bundan dolayı yapılacak atamaların tamamen eşitlik ilkesine göre yapılması gerekmektedir.

Sözleşmeli olarak atanacak öğretmenlerin sözlü sınavla belirlenmesi ve sözleşmeli istihdam edilmesi en önemli sorunlardandır. Öncelikle “sözlü sınavın” yansız, bilimsel bir ölçme aracı olmadığı ve iktidarın kendisine yakın olanları seçmeyi kolaylaştırıcı olduğu için tercih ettiği bir yöntem olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca sözleşmeli istihdam edilen öğretmenlerin iş güvencesi olmadan çalışmak durumunda olduklarının ve aynı işi yaptıkları kadrolu öğretmenlerle eşit haklara sahip olmadıklarının da altını çizmek gerekir.

Ayrıca önceki yıllarda ders ücreti karşılığında, çoğunlukla da asgari ücretin altında bir gelirle çalışmak durumunda kalan öğretmenlerin şimdi de sözleşmeli istihdamını öngören bu madde “güvencesiz” çalışmayı kalıcı bir istidam şekline dönüştürmeye çalışmaktadır. Tüm öğretmenlerin kadrolu istihdam edildiği, öğretmen açığının bulunmadığı, atama bekleyen öğretmenlerin mağdur edilmediği bir eğitim ortamı yaratılmadan yaşanan sorunların da ortadan kalkmayacağı bilinmelidir.

Eğitim-Sen\'e Üye Ol! - Ön Üyelik Formu

egitimsen

MEB ücretli öğretmenlik sözlü mülakat sonuçları ne zaman?

Daha önce 5 bin ücretli öğretmenin sözleşmeli öğretmenliğe atanacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, ek ders ücreti karşılığında görev yapan adayların merakla beklediği sözlü mülakat taban puanlarını açıkladı. Ücretli öğretmen taban puanları MEB tarafından ilan edildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Takvime göre, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve sözlü sınav merkezleri 31 Temmuz Salı itibari ile erişime açıldı.

SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sözlü sınav merkezi tercihleri, Ağustos'ta alınacak. Adayların sözlü sınav merkezleri olan Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Malatya illerini bu tarihler arasında tercih etmeleri gerekiyor.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 7 Ağustos'ta ilan edilecek.

MEB ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK TABAN PUANLARI

SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağustos'ta sözlü sınavlar yapılacak ve sonuçlar 17 Ağustos'ta açıklanacak.

Ağustos'ta alınacak itirazlar, 31 Ağustos'ta sonuçlandırılacak.

ATAMA TERCİHLERİ VE SONUÇLARI

Eylül tarihlerinde atama tercihleri açıklanacak ve atama sonuçları 11 Eylül'de kamuoyuna duyurulacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların birçoğunda branş öğretmen açığı bulunmaktadır. Bunun için Maliye Bakanlığının onayladığı sayıda öğretmen ataması yapılabilmektedir. Yani, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığının ayırmış olduğu sayı oranında öğretmen ataması yapabilmektedir.

Ücretli öğretmenlik de, kadrolu olarak atanmadan İlçe Milli Müdürlüğünün o yılı kapsayan eğitim ve öğretim yılı için öğretmen ihtiyacını kapsayan atama türüdür. Ücretli öğretmenler kadrolu öğretmen statüsünde değildir. Ücretleri ise kadrolu öğretmenlerden düşüktür. Bir sonraki eğitim ve öğretim yılında yeniden sözleşme imzalanması gereklidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası