bulgurlu yogurt corbasi / Bulgurlu Soğuk Çorba - Cookidoo® – das offizielle Thermomix®-Rezept-Portal

Bulgurlu Yogurt Corbasi

bulgurlu yogurt corbasi

Hem tok tutucu hem de kalorisi düşük, proteinli ve kalsiyumlu bir çorba. Yaz aylarında isterseniz taze nane koyarak soğuk da içebilirsiniz.

Malzemeler (6 Kişilik)

1 litre su
3 su bardağı light yoğurt
1 adet organik yumurta
1 adet limonun suyu
yarım çay bardağı karabuğday unu
1 kahve fincanı organik bulgur
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı organik zeytinyağı
yarım yemek kaşığı pulbiber
Himalaya tuzu

Yapılışı

Suyu ocağa koyup kaynatın. Bir kabın içine yoğurdu, yumurtayı, limon suyunu ve unu koyup iyice karıştırın. Bulguru yıkadıktan sonra kaynayan suya ilave edin. Yoğurtlu karşımı da yavaş yavaş kaynayan bulgurun üzerine aktarın. Kaynayana kadar devamlı karıştırın. Bir tavada kızdırdığımız zeytinyağına naneyi ve pulbiberi koyup hafifçe yakın. Bu sosu kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Tuzunu ve kıvamını ayarladıktan sonra çorba servise hazırdır.

Besin Değeri:

1 porsiyon 104 kkal, 5.9 gram protein, 2.6 gram yağ, 13 gram karbonhidrat içerir.

Avatar

Şifacı

Şifa, Doğa'dan gelir.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir


Yoğurt Çorbası (Pirinç Ve Bulgurlu)

Pirinç ve Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi, Pirinç ve Bulgurlu Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

3 su bardağı su tencereye alınır üzerine pirinç ve bulgur eklenir ocağa alınır kaynaması beklenir 

Bu esnada başka bir kapta yoğurt ve yumurta güzelce çırpılır. Üzerine un ilave edilir. Azar azar su eklenerek karıştırılır. Koyu ayran kıvamına gelince su eklemeyi bırakın.

Ocaktaki su ve pirinçler kaynayınca yavaş yavaş yoğurtlu karışım karıştırılarak eklenir (kesilmemesi için) Yoğurtlu karışımda topak kalmaması lazım ve kaynayıncaya kadar karıştırmak lazım. 

Yoğurtlu karışımı da ekledikten sonra çorba istediğiniz kıvama gelene kadar pişirilir. Eğer çorba koyu olursa biraz daha kaynar, su ekleyebilirsiniz. 

Çorbamız hazır olunca sos tavasına tereyağı alınır, eriyince üzerine nane katılıp çorbanın üzerine dökülür.

Çorbanın kesilmemesi için tuzu en son katılır. 

Pirinç ve Bulgurlu Yoğurt Çorbası hazır, afiyet olsun...



RESİMLİ ANLATIM :

Yoğurt Çorbası (Pirinç Ve Bulgurlu)in it

Malzemeler:

1 adet yumurta sarısı

1 çorba kaşığı (15ml) un

1 su bardağı (250ml) süzme yoğurt

½ su bardağı (125ml) nohut, haşlanmış

¼ su bardağı (60ml) pilavlık bulgur

6 su bardağı (1,5 lt) tavuk suyu

1 çorba kaşığı (15ml) kuru nane

Üzeri için;

2 çorba kaşığı (30ml) tereyağı

1 tatlı kaşığı (5ml) pul biber

Hazırlanışı:
Yumurta sarısı, un ve süzme yoğurdu orta boy bir kasede çırpma teli ile iyice karıştırıp kenara alın.
3 su bardağı tavuk suyu ve bulguru orta ateşte derin bir tencerede kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kalan Tavuk suyunun iki kepçe kadarını yoğurtlu karışıma ilave edin. Yoğurt karışımını tencereye ilave edin. Kalan tavuk suyunu da ilave edip sürekli karıştırarak kaynama noktasına ulaşana kadar pişirin. Haşlanmış nohutu ilave edip kısık ateşte 4-5 dakika tıklatın.

Küçük bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Kızdırdığınız yağı ateşten alıp pul biberi ekleyin.

“Nohut ve Bulgurlu Yayla Çorbası”nı biberli tereyağı ile süsleyerek sıcak servis edin.

Haz08

6215 2MacroCooks

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası