kıtır patates nasıl kızartılır / Çıtır Patates Kızartmanın 5 Pratik Yöntemi - Yemek Tarifleri | Güzellik Bakım | Sağlık ve Yaşam

Kıtır Patates Nasıl Kızartılır

kıtır patates nasıl kızartılır

Fast food restoranlarında yemeye doyamadığınız çıtır patates kızartmasını airfryer ile kolayca yapın

Patates kızartması, sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar birçok öğünde keyifle tüketilen yemeklerden biri. Hele bir de airfryer'da pişti mi tadından yenmez! Airfryer patates kızartması tarifini uygulayarak az yağlı ama leziz yemekler hazırlayabilirsiniz. Hem hızlı hem kolay bir şekilde hazırlanmış, dışı çıtır, içi yumuşacık kızartmalar yapmak bu cihazlarla çok kolay ama nasıl? Gelin, bu sorunun cevabına beraber bakalım.

Kaç kişilik: 4 kişilik

Hazırlanma süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

MALZEMELER


  • 1,2 kg patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

TARİF


  • Airfryer patates kızartması tarifine başlamadan önce patateslerin dış kabuklarını yıkayın ve onları doğramaya hazır hâle getirin.
  • Patatesleri ister bıçakla ister Fransız kızartma kesicisi gibi yardımcı aparatlar kullanarak doğrayın. Patates dilimlerinin hemen hemen eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Dilimlerin sekiz milimetre kalınlığını geçmemesine dikkat edebilirsiniz.
  • Doğradığınız patatesleri temiz suyun içerisine koyarak 30 dakika kadar bekletin. Patatesler doğrandıktan sonra bekletilirken içerisinde yer alan nişastayı kaybeder. Dolayısıyla piştiğinde yumuşak bir hâl alarak istenen lezzeti vermeyebilir. Bunu önlemek için patatesleri suda bekletebilirsiniz. İsterseniz suyun içerisine birkaç damla sirke koyabilirsiniz.
  • Patatesleri sudan çıkardıktan sonra kâğıt havlu üzerine koyun ve böylece patateslerin suyunun süzülmesini sağlayın.
  • Kuruduktan sonra patatesleri geniş bir kaba koyarak üzerine zeytinyağını ekleyin. İyice karıştırıp kaptaki dilimlerin eşit bir şekilde yağlanmasını sağlayın.
  • Airfryer'ı santigrat derece sıcaklığa getirerek hazır hâlde bekletin. Cihaz bu sıcaklığa ulaştıktan sonra yağladığınız patatesleri airfryer pişirme kabına yerleştirin.
  • Airfryer'ın zamanlayıcı özelliği varsa zamanlayıcısını 16 dakikaya ayarlayın ve cihazı çalıştırın.
  • 16 dakika dolduktan sonra cihaz uyarı verir ve zamanlayıcı durur. Bu noktada patatesleri pişirme kabıyla beraber cihazdan çıkarın.
  • Pişirme kabını biraz sallayın ve böylece patateslerin yer değiştirmesini sağlayın.
  • Bu işlem sonrasından cihazı santigrat dereceye ayarlayın ve 6 dakika sonra duracak şekilde çalıştırın.
  • Süre dolunca patatesleri tekrar çıkarın, pişirme kabıyla beraber sallayın ve patateslerin tekrar yer değiştirmesine izin verin.
  • Bu adımdan sonra patatesleri altı dakika daha pişirebilir, ardından airfryer'ı kapatabilirsiniz. Artık patatesleriniz servise hazır!
  • Patatesler sıcakken üzerine ister tuz ekleyin ister ketçap veya başka bir sos ilave edin, tercih size kalmış. Afiyet olsun!

Mutfaktaki en büyük yardımcınız olacak!

Yemeklerinize sağlık ve lezzet getirecek airfryer modellerini keşfetmek için buraya tıklayın.

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.


ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Patates kızartırken deneyin

Patates kızartması en sevilen atıştırmalıklardan. Bir çok restoran et yemeklerinin yanında mutlaka çıtır çıttır lezzetli patates kızartması servis ediyor. Peki bu patates kızartmalarının nasıl yapıldığını hiç düşündünüz mü?

Restoranlarda servis edilen patates kızartmaları evde yapılanlardan daha iyi ve çıtır çıtır oluyor. Aslında tıpkı restoranlardaki kadar lezzetli patates kızartması yapmak aslında evde de mümkün.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

Patatesleri doğradıktan sonra çıtır olabilmesi için mümkün olduğunca nişastalarını salmalarını su içerisinde bekletmelisiniz. Aynı zamanda suyun soğukluğunu arttırmak için buz ve birkaç damla sirke ekleyebilirsiniz. Maden suyu eklemekte patateslerin nişastasını atma konusunda etkili bir çözümdür. 

Daha çıtır patatesler için diğer bir yöntem ise; soda ve tuz yöntemidir. Patatesleri doğradıktan sonra maden suyu ve tuz karışımın içine ekleyerek 30 dakika kadar bekletin. Bu süre içerisinde patateslerin sertleşmeye başladığını görmüş olacaksınız. 

Maden suyunda bekletilen patatesleri ardından süzün ve güzelce kurulayın. Kızgın yağda kızarttığınızda çıtır çıtır olacak ve servise hazır hale gelecekler.

BİLMENİZ GEREKEN DİĞER PÜF NOKTALAR

* Kızartma yağının belirlenen ısıda olmasına dikkat edin. Kızgın yağda kızartılmayan patatesler fazla yağ çektiği için neredeyse hamur olarak çıkacaktır.

*Patatesleri kızartırken çok fazla karıştırmamanız gerekiyor. Kızartma esnasında yüzey rengi tamamen değiştirdikten sonra 1 defa karıştırmak yeterli olacaktır. 

*Kızartma işlemi sırasında çabuk yanan tereyağı ya da zeytinyağı gibi yağlar yerine ayçiçek yağını tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Ayçiçek yağıyla yapmak istemiyorsanız o halde fırında patates kızartması yapabilirsiniz 

KITIR KITIR OLMASI İÇİN

Patatesleri istenilen kıtırlık seviyesine ulaştırmak için iki aşamalı kızartma yöntemini deneyebilirsiniz. İlk adımda kızgın yağın içine patatesleri atın ve tam olarak kızarmadan yağdan alıp bir kaba koyun.  Fazla yağı çekildikten sonra tekrardan kızgın yağa atın ve bu sefer patatesin altın rengine kavuşmasını sağlayana dek kızartın. Bir çok restoran bu yöntemi uyguladığından patatesler çok daha çıtır olmaktadır. 


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası