gündüz bakımevi devlet desteği / Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli bakım hizmetleri

Gündüz Bakımevi Devlet Desteği

gündüz bakımevi devlet desteği

Bakanlık Bağlantıları

Soru 1: Kreş ve Gündüz Bakımevi Nedir?

Kreşler; 0-24 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlardır.  Gündüz Bakımevleri; 25-66 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlardır.  Kreş ve Gündüz Bakımevleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak açılırlar.

Soru 2: Çocuk Kulübü Nedir?

İlkokul ve ortaokul eğitimlerine devam eden çocukların eğitim saatleri dışındaki zamanlarda eğitimlerinin ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için faaliyet gösteren kurumlardır. Çocuk kulüplerinde, çocukların derslerini çalışmalarına, ödevlerini yapmalarına yardımcı olunur; ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenir.

Soru 3: Ücretiz Kreş Yardımı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Bakanlığımızca özel kreş ve gündüz bakımevinden yararlanacak çocuklar için herhangi bir <em>parasal destek</em> ödemesi bulunmamakla birlikte Özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinde yüzde üç oranında ücretsiz bakım yardımı bulunmaktadır. Bu yardımdan öncelikli olarak ekonomik durumlarına bakılmaksızın; şehit ve gazi çocukları, Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan çocuklar, cezaevlerinde hükümlü ve tutuklu olan anneleri ile birlikte kalan çocuklar, ekonomik gücü yeterli olmayan ailelerin çocukları ile ekonomik güçlük içindeki anne veya babası vefat etmiş çocuklar, tek ebeveyni ile yaşayan çocuklar, engelli ebeveyni olan çocuklar, kadın konukevinde bulunan veya ayrılan kadınların çocukları yararlanabilmektedir. Konu ile ilgili bağlı bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne dilekçe ile başvurulması ve başvuranın durumunun İl Müdürlüğünce değerlendirilmesi gerekmektedir.

Soru 4: Ücretiz Kreş Yardımından Nasıl Faydalanabilirim?

İllerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. İl Müdürlüğü, ücretsiz kontenjanları sosyal çalışma görevlisi tarafından düzenlenecek sosyal inceleme raporuna göre değerlendirir. İl Müdürlüğü tarafından uygun görülen çocuklar, ücretsiz olarak kuruluşlara yerleştirilir.

Soru 5: Özel kreş ve gündüz bakımevi / çocuk kulübü açmak için nereye başvuruda bulunabilirim?

Özel kreş ve gündüz bakımevi / çocuk kulübü açmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Kreş açma karlı ve potansiyeli oldukça yüksek bir ticaret işidir. Bu nedenle grafiği gün geçtikçe yükselen kreş açma iş fikirleri arasında en çok tercih edilen işlerdir. Makalemde size sekiz (8) başlıkta üç (3) video ile detaylı bilgi alacağınız; kreş açma şartları gibi konuları anlatıyorum. Kreş açma maliyeti gibi konuları da anlatarak, kreş açmak için gerekenler hakkında da detaylı bilgiler veriyorum.

Fakat kreş açma fikrinin de yerine getirilmesi gereken koşulları vardır. Ülkemizde kreş açmak istiyorsanız öncelikle detaylı bir şekilde kreş yönetmeliğini ve mevzuatını inceleyip ona göre hareket etmelisiniz. Girişimci olarak kreş açacaksanız bu yönetmeliğe ve mevzuata uygun bir şekilde hareket etmelisiniz. Girişimci para kazanma yolları arasında kreş açma işini tercih ettiyse mutlaka tüm detayları ile ilgili araştırmaları yapmalı ve ona göre bu işe atılmalıdır.

Kimler Kreş Açabilir?

Kimler Kreş Açabilir?

Kreş kanuni olarak 0-36 ay arasında bulunan bebeklerin gündüz bırakıldığı ve eğitim aldığı bir kuruluştur. Kreşlere 36 aydan büyük çocuklar alınmamaktadır. Eğer 36 aylık üzeri olan çocuklara yönelik bir yatırım yapmak amacındaysanız anaokulu açmanız gerekmektedir. Girişimci öncelikle bu konularda detayı düşünüp, ona göre hareket etmek durumundadır. Peki, kimler kreş açabilir?

Ülkemizde özel olarak açılan kreşler hem kreş olarak hem de gündüz bakımevi olarak lisans alıyor. Sahip olduğunuz lisans sayesinde kreşinizde bulunan 36 aydan büyük çocuklara da fiziksel, zihinsel, psiko-sosyal eğitimler verebilme hakkınız oluyor.

Kreş Açmak Mantıklı Mı?

Kreş Açmak Mantıklı Mı?

Kreş açmak bir girişimci için oldukça maliyetli ama gelecekte kazandıracağı paralar ile de bir o kadar kazançlı bir iştir. Genel olarak baktığımızda bir girişimci için kreş açmak mantıklı mı diye düşünecek olursak aslında son derece mantıklı ve kazançlı bir iştir. Aslında kreş açmak isteyen girişimciler devren kreş açmak gibi bir durumla karşılaşırlarsa bu onlar için daha avantajlı ve mantıklı olacaktır.

Devren satın alınan kreş önceden faaliyet göstermiş bir işletmeyi kapanmadan devam ettirmek demektir. Bu gibi durumlarda girişimci; devren kreş açarak, kreş açma prosedürü, personel veya malzeme alma gibi işlemlere gerek duymadan hemen işine başlar.

Kreş Açma Yönetmeliği Nedir?

Kreş Açma Yönetmeliği Nedir?

Kreş çocuklarımızın güvenliğini sağlayabilecek bir ortamda olası açısından son derece önemli bir işletme olmak zorundadır. Devlet bu yönden çok detaylı düşünerek, kreş açmak isteyen kişilere bazı yönetmelikler getirmiştir. Kreş açma yönetmeliği,

  • Kreş içinde yemek yapılacak ise mutfak uygun büyüklükte olmalıdır.
  • Sınıflarda en önemli şart bol gün ışığı alabilecek konumda olmasıdır.
  • Kreş açacağınız binadan mutlaka muvafakat belgesini almanız gerekmektedir.
  • Kreşin bulunduğu yerde çocuklar için tehlike oluşturabilecek yerler olmamalıdır.
  • Kreşinizi çok katlı bir binada açacaksanız; kreş için yapılacak alanın bağımsız girişinin olması gerekmektedir.
  • Baz istasyonları, benzin istasyonu, fırınlar, büfeler (alkollü içki satan yerler) kreşin olduğu yerden 100 metre uzakta olmalıdır.
  • Öğrenci kapasitesine göre tuvalet sayısı belirlenmektedir. 20 öğrencisi olan bir kreşte 1 tuvalet ve lavabo bulunması gerekmektedir.
  • Kreş açacağınız zaman çevre ve şehircilik müdürlüğünden odaların boyunu enini gösteren bir belge ve tasdikli mimari proje olması gerekmektedir.
Kreş Açma Şartları Nelerdir?

Kreş Açma Şartları Nelerdir?

Kreş açmak bir girişimci için zorlu ve detaylı bir süreç olmaktadır. Hem küçük çocukların sorumluluğunu almak hem de onlara zaman geçirecekleri güvenli bir yer yaratmak oldukça zorlu bir o kadar da zevkli bir iştir. Peki, kreş açma şartları nelerdir?

  1. Adli sicil kaydınızın temiz olması şarttır.
  2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız şarttır.
  3. Girişimci olarak ilk şartınız en az ilkokul mezunu bir birey olmanız gerekmektedir.

Bu şartlar genel olarak ilk önemli şartlar arasında yer almaktadır. Genel olarak baktığımızda diğer mevzuat şartlarına da sahipseniz hemen bir kreş açabilirsiniz.

Kreş Açmak Karlı Mı, Ne Kadar Kazandırır?

Kreş Açmak Karlı Mı, Ne Kadar Kazandırır?

Girişimci bir kreş açarsam ne kadar kazanırım diye düşündüğü zaman; ilk başta maliyet giderlerini netleştirmelidir. Girişimcinin gider kalemlerini bilmesi kreş açma kazancı konusunda daha doğru sonuçlar elde etmesini sağlamaktadır. Kreş açmayı matematiksel olarak ele alırsak ve bu şekilde kazancımızı hesaplayacak olursak;

Bu noktayı ele alırsak öğrenci kapasitesinin belirlenmiş olması en temel kuraldır. Örneğin; 100 öğrencisi olan bir kreş aylık her öğrencinin ücreti 1000 TL olsun. Hesaplama yapacak olursak ayık giderleri de düşseniz kazanacağınız para 67.000 TL gibi bir rakam olmaktadır. Kazanç oranı çok yüksek bir iş olan kreş açma girişimciyi daima memnun eder.

Kreş Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kreş Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kreş açmayı düşünen kişinin ilk başta bina yapısının kurala uygun olması gerekmektedir. İkinci olarak da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekmektedir. Sonrasında kreş açmak için gerekli belgeler,

  1. İtfaiye Raporu,
  2. Adli sicil kaydınız,
  3. Öğrenim belgeniz,
  4. Numarataj Belgesi,
  5. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  6. Binanın sahip olduğu Yerleşim Plan Örneği,
  7. Kira olarak kreş açacaksanız; 1 yıllık Kira Sözleşmesi,
  8. Size ait bir yerde kreş açacaksanız Onaylı Tapu Örneği,
  9. Belediyelerden alınacak olan Tasdikli Mimari Proje belgesi,
  10. Şirket olarak başvuru yaptıysanız, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin belgesi,
  11. Kreşin bulunduğu binanın bahçesi kullanılacak ise binada bulunan kişilerden onaylı imza alınması
  12. Kreşin bulunduğu binanın depreme dayanıklı olduğuna dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl müdürlüğünden alınan belge,
  13. Binanın konumunun 1000 metre yakın çocuklara uygun olmayan yerlerin olmadığına dair Emniyet İl Müdürlüğü tarafından verilen rapor.
Kreş Açmak İçin (KOSGEB) Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Kreş Açmak İçin (KOSGEB) Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Girişimciler; kreş açmak için (kosgeb) devlet desteği alındığı konusunda araştırmalar yapmaktadır. Devlet kreş açma konusunda girişimciye çok büyük destekler sağlamaktadır. Bu durum da kreş açmak isteyen girişimcilere çok büyük fırsatlar sağlamıştır. Devletin bu iş için sağladığı avantajlar;

  1. Kredi ile birlikte 5 puanlık da indirim uygulanacaktır.
  2. Kreş açan kişiler, inşaat masrafları hariç ’lik KDV muafiyeti tanınmaktadır.
  3. Kreş açtığınız zaman yatırım için katkı payınız da %35’e kadar indirim sağlanmaktadır.
  4. Kreş olarak yurtdışından da malzeme aldığınız zaman gümrük vergisi muaf olacaksınız.
  5. Kreş olarak ödeyeceğiniz yıllık vergilerde KDV oranınıza istinaden %80’lik bir ıskonto uygulanacaktır.
  6. Kreş açmak için ortaya koyacağınız yatırım tutarınızın toplamının %70’ i kadarına kredi kullanabileceksiniz.
Kreş Açma Maliyeti Ve Ne Kadar Sermaye Gereklidir?

Kreş Açma Maliyeti Ve Ne Kadar Sermaye Gereklidir?

Girişimci için kreş açma maliyeti  en çok merak edilen konular arasındadır. Kreş açma maliyeti açacak olan kişinin kira da mı yoksa kendine ait bir yerde mi açacağı maliyet konusunda değişkenlik göstermesini sağlamaktadır.

Kira olarak tuttuğunuz veya size ait olan kreş açılacak yerin tadilat masrafı veya alınacak malzeme olup olmaması her şekilde sizin maliyetinizi etkileyecektir. Aynı şekilde çalıştıracağınız işçi sayısı da maliyetinizi büyük oranda etkilemektedir. Maliyeti etkileyen birçok farklı sebep olduğu için yapılacak olan hesaplama ya da araştırma tahmini olacaktır. Tahmini maliyet ise; 400.000 TL ile 1.000.000 TL arasındadır.

Kreş açmak isteyen kişi öncelikle hangi yaşta çocuğa hitap edeceğini belirmek zorundadır. Girişimci yeni iş fikirleri kapsamında 0-36 ay aralığındaki çocuklardan daha büyük bir kesime de hitap etmek istiyorsa gerekli şartları sağlayıp anaokulu da açma girişiminde bulunabilir. Bu gibi durumlarda girişimcinin para kazandıran işler kapsamına giren kreş açma işini enine boyuna düşünmesi gerekmektedir.

Türkiye’de bulunan aileler çocuklarını kreşe verirken daima güvensizlik problemi yaşamaktadırlar. Bu güvensizlik sorunu, çocukların kreşte geçireceği zaman zarfında kreşin hijyenik olup olmaması bunun yanında yemeklerinin temiz ve lezzetli olması gibi konulardan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle kreş açmadan önce kreş kurallarına uygun bir iş yeri açıp açmayacağınızı düşünmelisiniz.

Anne ve babaların güvenebileceği, aynı zamanda çocukların vakit geçirirken çok mutlu olabilecekleri bir işletme kurmak hem sizin için hem de kreşiniz de bulunan çocuklar için çok doğru bir davranış olacaktır. Amacınız para kazanmak olduğu kadar ortaya çok kaliteli ve temiz bir iş çıkarmak olmalıdır. Bunun sonucunda ortaya çıkan farkınız müşteri potansiyelinizi arttıracak ve size bol kazanç sağlayacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası