van gölü ekspresi yataklı vagon / VAN GÖLÜ EKSPRESİ HAKKINDA KRİTİK BİLGİLER | Biz Evde Yokuz

Van Gölü Ekspresi Yataklı Vagon

van gölü ekspresi yataklı vagon

VAN GÖLÜ EKSPRESİ HAKKINDA KRİTİK BİLGİLER

Doğu Ekspresi&#;nin patlamasının ve bilet bulmanın aşırı zorlaşmasının ardından gözler Van Gölü ve Kurtalan Ekspreslerine çevirildi. Bu yazımızda acaba Doğu Ekspresi yerine Van Gölü Ekspresi&#;ne mi binsek diyenlerin karar vermesine yardımcı olmaya ve olası Van Gölü Ekspresi yolculuklarının en iyi şekilde geçmesini sağlamaya çalışacağız.

Index

Van Gölü Ekspresi Mi, Doğu Ekspresi Mi

Tren olarak ikisi de aynı. Ha Van Gölü Ekspresi, ha Doğu Ekspresi.  Ama yolculuğun tümü olarak düşünüldüğünde bizce Doğu Ekspresi daha mantıklı çünkü Van Gölü Ekspresi daha meşakkatli bir yolculuk:

1. Trenin adı Van Gölü Ekspresi olması sanki tren Van&#;a kadar gidiyor intibası bırakabilir ama tren Tatvan&#;a yani Bitlis&#;e kadar gidiyor.

2. Van Gölü Ekspresi’nin kalkış noktası olan Tatvan&#;da (Bitlis) havalimanı yok. Muş ya da Van’a uçmanız gerekiyor. Oradan Tatvan’a geçmek için otobüse binmeniz ya da araç kiralamanız lazım. Yani önce şehirler arası bir hava yolculuğu ve üzerine de şehirler arası bir kara yolcuğu yapmanız lazım trene ulaşmak için.

3. En güzel manzaraları gündüz gözüyle görebilmek için Tatvan-Ankara yönüne binmeniz gerekiyor. Eğer son durak olan Ankara’dan başka bir yere daha gidecekseniz trenin geç varması sebebiyle aktarmanızı kaçırma ihtimaliniz var. Mesela bizim tren 5 saat rötar yaptı. Bu da geziyi planlamayı komplike bir hale getiriyor. Doğu Ekspresi&#;nde ise zaten Ankara-Kars yönü daha keyifli olduğu için transfer kaçırma derdi yok. En fazla Kars&#;a daha geç varıyorsunuz ama aktarmanızın yanma derdi yok.

4. Az sonra bahsedeceğimiz üzere haftada sadece 2 kere sefer var. Bizim önerdiğimiz Tatvan &#; Ankara yönü (dönüş treni) sadece Salı ve Perşembeleri kalkıyor. Tatvan tarafına gitmişken hafta sonunu kullanarak tabii ki oraları gezmek isteyeceksiniz. Bu durumda sadece Salı gününe talip olabiliyorsunuz. Çarşamba günü vardığından aslında haftasonu + 3 iş gününe mal oluyor.

5. Kars tarihi dokusuna ek olarak donmuş Çıldır Gölü&#;nde balık avı, Sarıkamış Kayak Merkezi, Rus Mimarisi, Kafkas mutfağı, bizce daha çeşitli tecrübeler vaad eden bir destinasyon.

Ama Doğu Ekspresi’nin sezonu kış, Van Gölü’nünki Mayıs & Haziran. Yani aslında aralarında seçmek zorunda da değilsiniz.

Van Gölü Ekspresi&#;nin Güzergah ve Sefer Saati

&#; Ankara – Kayseri – Sivas – Malatya – Elazığ – Tatvan

&#; Her hafta 2 sefer var:
Ankara &#; Tatvan Salı ve Pazar günleri,
Tatvan- Ankara Salı ve Perşembe günleri gerçekleşiyor.

&#; Tren Ankara &#; Tatvan arası. Tatvan, Bitlis&#;in bir ilçesi olduğundan bilet satın alırken de “Van Gar” yerine “Tatvan Gar&#; diye aratmanız gerekiyor. Ankara’dan ’de, Tatvan’dan ’ta kalkıyor. Sayfanın altında başlıca duraklardaki kalkış ve varış saatlerini bulabilirsiniz.

&#; Yolculuk yaklaşık Ankara-Tatvan yönüne saat arasında, Tatvan-Ankara yönüne ise 26 saat sürmekte ama sıkça rötar oluyor.

&#; Van Gölü Ekspresi duraklarından olan Elazığ ve Malatya gurmeler için harika yerler. Buraları gezmek isterseniz:
Malatya ve Elazığ gezi rehberlerimizi okuyabilirsiniz.

Van Gölü Ekspresi Başlıca Durakları ve Kalkış &#; Varış Saatleri

Van Gölü Ekspresi&#;nde toplam 58 durak var. Bunlar sırasıyla: Ankara, Kayaş, Elmadağ, Irmak, Yahşihan, Kırıkkale, Balışıh, Çerikli, Sekili, Yerköy, Karaosman, Caferli, Şefaatli, Sarıkent, Karasenir, Kanlıca, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköprü, Kayseri, Karaözü, Yeniçubuk, Şarkışla, Hanlı, Sivas, Taşlıdere, Bostankaya, Yenikangal, Çetinkaya, Demiriz, Akçamağara, Akgedik, Hekimhan, Malatya, Battalgazi, Fırat, Km+, Kuşsarayı, Pınarlı, Baskil, Şefkat, Yolçatı, Elazığ, Yurt, Çağlar, Palu, Beyhan, Ekerek, Suveren, Genç, Bozkanat, Oymapınar, Asmakaya, Kurt, Muş, Sıcaksu, Rahova ve Tatvan.

Başlıca durakların kalkış ve varış saatleri ise şöyle:

Ankara &#; Tatvan Hattı  Ankara K:  Kayseri K:  Sivas K:  Malatya K:  Elazığ K:  Tatvan V:
Tatvan &#; Ankara Hattı Tatvan K:  Elazığ K:  Malatya K:  Sivas K:  Kayseri K:  Ankara V:

Van Gölü Ya Da Doğu Ekspresi&#;ne Yer Bulamıyorsanız


Bilet bulma stratejilerimizin hepsini paylaştık: Yataklı Vagon ve Örtülü Kuşetliye Nasıl Bilet Alınır

Van Gölü Ekspresi Vagonları

Tıpkı Doğu Ekspresi&#;nde olduğu gibi, Van Ekspresi&#;nde de 3 çeşit vagon var: Pulman, Örtülü Kuşetli ve Yataklı.

&#; Pulman (Normal koltuklu &#; her vagonda, bir çiftli, bir tekli koltuk var.)
&#; Örtülü Kuşetli (4 kişilik kompartıman halinde. Koltukları çektiğinizde ranza şeklinde yatak oluyor, size temiz nevresim takımı veriliyor ve yatağınızı kendiniz yapıyorsunuz.)
&#; Yataklı (iki kişilik bir oda şeklinde. İçinde kendi buzdolabı, masası ve lavabosu var.

Van Gölü Ekspresi Bilet Fiyatları

Vagon TürüÜcret
Pulman Kişi Başı TL
Örtülü Kuşetli Kişi Başı TL
Çift Kişilik Yataklı Kişi Başı TL
Yataklı Tek Kişi (İki kişilik oda tek kişiye kapanıyor) TL

Yaş, Meslek İndirimleri & Ara Durak Fiyatları

Yaşla alakalı indirimlerde yaş hesabı doğum yılı esas alınarak yapılıyor. Ara duraklarda inerseniz ya da binerseniz de fiyatlar düşmekte. Güncel fiyatlara buradan ulaşabilirsiniz.

Van Gölü Ekspresi Bileti Nasıl Alınır?

&#;  TCDD&#;nin e-Bilet Sistemi&#;nden online olarak satın alınıyor.
DİKKAT: Trenin ismi Van Gölü Ekspresi olsa da, tren Van’a değil, Bitlis’in Tatvan ilçesine kadar gidiyor. İnternetten bilet satın alırken, arama kutucuğuna “Tatvan Gar&#; yazmanız gerekiyor.
&#; Elbette biletinizi internetten almak istemezseniz, funduszeue.info adresindeki Yolcu Bölümünde bulunan Bilet Satış Noktaları&#;ından,
&#; Sirkeci Garı&#;ndan (Haydarpaşa Garı’nda bilet satılmıyor.)
&#; 82 33 nolu Müşteri Hizmetleri&#;ni arayarak,
&#; Ve TCDD E-bilet uygulaması ile akıllı cep telefonunuzdan satın alabilirsiniz.

NOT: Biletinizi internetten satın aldıysanız, bilet bilgileriniz hem maille hem de mesajla size geliyor. Biletinizin çıktısını almanıza gerek yok. Size gelen bilgilerle trene binebiliyorsunuz. Görevli bir şey sorarsa da elinizdeki bilgileri göstermeniz yeterli.

Ne Zaman Gitmeli?

En iyi vakti Mayıs &#; Haziran başı. Çünkü;
&#; Bu dönemde manzaralar çok iyimiş. Muhteşem bir yeşil oluyormuş.
&#; Van taraflarında gelmişken inci kefali göçünü görmek lazım. Onun mevsimi de Mayıs.
&#; Akdamar Adası&#;na gidebilmek için havanın tekne seferlerine uygun olması lazım.

Peki Hangi Yönde Binmek Lazım

Genellikle insanlar bir yönü trenle, diğerini uçakla yapmayı tercih ediyor. Hangi istikameti tercih etmeliyiz diye sorarsanız da Tatvan’dan Ankara deriz. Çünkü bu şekilde, Elazığ, Bingöl, Malatya, Muş gibi Doğu Anadolu şehirlerini gündüz görebiliyorsunuz. Ankara&#;ya gece varsanız da olur.

Gar İletişim Bilgileri

Ankara Gar: Tel: 0() 05 15 / Danışma &#; Çalışma Satleri: 24 Saat Açık

Tatvan Gar: Tel: 0() 57 04 &#; Çalışma Saatleri: &#;

İçeriden Bilgiler

Van Gölü Ekspresi&#;ni çok yakın bir zaman önce yapmış insanlar olarak, aynı yolculuğa çıkacakları biraz aydınlatalım, ne bekleyip / bekleyemeyeceğinizi paylaşalım dedik:

Temizlik

Hem örtülü kuşetli vagonların ve hem de yataklı vagonların kompartıman ve nevresimleri oldukça temiz. Bu konuda içiniz rahat olsun. Her bir nevresim kendi paketinde, yıkanmış, ütülenmiş şekilde size geliyor.

Tuvaletler

Tuvaletler, bir tren tuvaleti ne kadar temiz olabiliyorsa o kadar temiz. Elbette yolculuğun sonuna doğru tuvalet kağıdı kıtlığı yaşanmaya başlayabiliyor. O nedenle yanınızda kendi medilinizi getirin. Elbette pulman vagonların tuvalet kullanımı daha sık olduğu için, o vagonların tuvaletleri daha sıkıntılı olabiliyor. O nedenle örtülü kuşetli vagonlara kadar ilerleyip oradaki tuvaletleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Yemekli Vagon

Eskiden insanlara yemekler kötü mötü ama yemekli vagon tecrübesini yaşamaye değer derdik ama artık yemeklerin kötü olmasının üzerine, servis de bir o kadar hijyen standartlarından uzak. Görevlinin önce milletin masalarda bıraktığı pisliği toplayıp, sonra siparişimiz olan tostu ızgaraya eli ile koyup, eli ile tersyüz edip yine para alıp verdiği ve de yıkamadığı eli ile bize servis ettikten sonra kraker, bisküvi tarzı paketli gıdalardan başka birşey almayın derim.

Tüm öğünlerinizi yanınızda getirin.

Dilerseniz, Doğu Ekspresi&#;ndeki Erzurum&#;da trene cağ kebabı sipariş ederek başlattığımız geleneği, Ankara- Tatvan yönünde Kayseri&#;de mantı ya da deve cıvıklısı (Kayseri&#;de ne yenir için tıklayın), Tatvan &#; Ankara yönünde Elazığ&#;da odunda dönere uygulayabilirsiniz. Döneri içine 1,5 söyleyin mutlaka.

Yanınıza Alın

&#; Keyifli vakit geçirmek için iskambil kartı vb. gibi oyunlar, kitap vs&#;
&#; Telefon, bilgisayar gibi elektronik aletleri daha kolay şarj etmek için çoklu uzatma kablosu,
&#; Islak-kuru mendil, tuvalet kağıdı.
&#; Mutlaka tüm yiyecek içeceğiniz. Termosta çay ya da sıcak su dahil.
&#; Gece olunca kompartmanın içindeki ışıklar çok loş ışık veriyor. Biraz daha aydınlatma ihtiyacı duyabilirsiniz.

Internet & Telefon

Trende WiFi yok ama yol boyunca GSM bağlantısı iyiydi.

Van Gölü Ekspresi&#;ne Binmek İçin Önce Ankara&#;ya Ulaşmak Gerekiyor

Maalesef Van Gölü Ekspresi İstanbul&#;dan başlamıyor, Ankara tren garından başlıyor, Tatvan&#;dan geliyorsanız da orada sonlanıyor. İstanbul&#;dan, Konya&#;dan, Eskişehir&#;den Ankara&#;ya hızlı tren var. Hızlı tren saatleri, durakları ve fiyatlarını öğrenmek için HIZLI TRENsayfamızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Van&#;da ve Tatvan&#;da Konaklama

Doubletree by Hilton, Van

Van Gölü kıyısındaki otel, fitness merkezi, Türk hamamı, sauna ve kapalı havuzu olan, açık büfe seçeneklerin sunulduğu bir restoranı olan, kahvaltı dahil sistemi ile hizmet veren, Van Havaalanı&#;na arabayla 5 dakika mesafede kalan bir merkez oteli. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

The Crater Hotel, Tatvan

The Crater Hotel, Tatvan TCDD Tren Garı&#;na 2,4 kilometre mesafede olan, uygun ve temiz bir seçenek. Evcil hayvan kabul ediliyor. Odalar Van Gölü, dağ ve orman manzaralı. Kahvaltı dahil. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Van&#;daki Tüm Otel Seçenekleri İçin Tıklayın.

Van&#;dan Tatvan&#;a Ulaşım

Trenin son durağı Van değil, Bitlis&#;e bağlı Tatvan olduğundan, Van&#;a ulaşmak için ayrıyeten bir vesayete binmeniz gerekiyor. Van’a feribot, otobüs ya da taksiyle geçilebilirsiniz. Feribotların belirli bir kalkış saati yok. Dolmuş usulü dolunca kalkıyor. Yol Van Gölü&#;nden feribotla yaklaşık  saat sürüyor. Otobüs daha pratik bir seçenek ve yolculuk 2 saat kadar sürüyor. Otobüsler her saat başı Tatvan Otobüs Garı&#;ndan kalkıyor. Biletler 20 TL civarında. Bunun dışında büyük otobüs firmalarının otobüsleri de var. Onların saatlerine ayrıca bakabilirsiniz. Taksiyle ulaşım sağlamak isterseniz de önerimiz önden pazarlık yapmanız olur. Her şekilde en az TL&#;yi gözden çıkarmanız gerekir. Araç kiralama da bir diğer opsiyon ama dönüşte Van&#;dan uçakla dönmeyi tercih edecekseniz de iki seçeneğiniz var. Ya aracı geri Tatvan’a bırakmak zorundasınız ya da aracı Van&#;a bırakmanın getireceği ekstra ücreti karşılamanız gerekecek.

Trenle Başka Nereye Gitsek?

Elbette tüm Türkiye&#;nin en ikonik tren yolculuğu Doğu Ekspresi. Peki iyi güzel de Doğu Ekspresi Bileti Nasıl Alınır? derseniz sizi başka yazımıza alalım.

Trenle seyahat etme olayını sevdiyseniz ve istikameti Avrupa&#;ya çevirmek isterseniz Sofya Ekspresi yazımıza da bir bakın deriz.

Dünyanın en ama en özel tren yolculuklarından birisini de Hindistan&#;da: Tren ile Hindistan Turu

Instagram&#;a Da Bekleriz!

Van Gölü Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her Şey

TCDD’nin işlettiği Ankara kalkışlı ana hat trenlerinden olan Van Gölü Ekspresi adından Van’a gidiyor gibi algılansa da yolculuk Bitlis’in Tatvanilçesinde son buluyor. Van’a gidip bir kahvaltı yapayım, gezeyim, keşfedeyim derseniz kara yoluyla ya da feribotla yola devam etmeniz gerekiyor.

Van Gölü Ekspresi hızlı tren değil, dizel bir lokomotifin çektiği vagonlardan oluşuyor.

Van Gölü Ekspresi’nin Güzergahı Ne? Hangi Şehirlerden Geçiyor, Kaç Saat Sürüyor?

Van Gölü Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her ŞeyAnkara Garı’ndan başlayan yolculuğun rotasındaki iller sırasıyla Kayseri – Sivas – Malatya – Elazığ ve Tatvan (Bitlis). Ama tren ortalama 10 dakika molalarla toplamda 60 durakta duruyor ve tıpkı filmlerdeki küçük kasabalar gibi tenha garlarda kapılarını açıp kapatıyor. Toplamda km’lik bir rota olan bu seyahatin süresi ise 24 saat. Ama siz siz olun dakik bir sisteme güvenip transfer vb. planlar yapmayın. Aşağıdaki saatler trenlerin TCDD kalkış saatleri fakat çoğu zaman rötarlı kalkıyor ve varış süresi 25 saati aşabiliyor.

Ankara’dan hareket eden;

  • Ankara kalkış:
  • Irmak kalkış:
  • Kayseri kalkış:
  • Sivas kalkış:
  • Malatya kalkış:
  • Elazığ kalkış:
  • Tatvan varış:

Tatvan’dan hareket eden;

  • Tatvan kalkış:
  • Elazığ kalkış:
  • Malatya kalkış:
  • Sivas kalkış:
  • Kayseri kalkış:
  • Irmak kalkış:
  • Ankara varış:

Van Gölü Ekspresi Seferleri Hangi Günlerde Yapılıyor?

Her hafta iki sefer düzenleniyor. Ankara – Tatvan seferleri salı ve pazar, Tatvan - Ankara seferleri ise salı ve perşembe günleri yapılıyor.

Van Gölü Ekspresi Biletleri Nereden Alınıyor?

Van Gölü Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her ŞeyTCDD’nin resmi sitesinegirdiğinizde biletinizi alabiliyorsunuz. Aynı zamanda;
  • Gar gişeleri, turizm acenteleri ve PTT’den,
  • App Store veya Google Play gibi platformlardan mobil uygulamalar aracılığıyla,
  • 82 33 numaralı çağrı merkezinden de bilet almanız mümkün.

Ama şu da var ki satış kanallarının elinizin altında olması aradığınız her an bilet bulabileceğiniz anlamına gelmesin, elinizi çabuk tutmanız ve biletler satışa çıkar çıkmaz almanız gerekiyor. Biletlerin yolculuk tarihinden 30 gün önce satışa girdiğini ve yataklı vagon bileti istiyorsanız bu biletlerin de daha çabuk tükendiğini söylemeden geçmeyelim.

Bir de şu noktaları hatırlatalım;

Online arama yaptığınızda varış noktasını Van değil, Tatvan Gar olarak seçmeniz gerekiyor. Gidiş geliş bir yolculuk düşünüyorsanız bilet ekranında çift yön seçeneğini işaretlemeyi de unutmayın.

Diyelim ki istediğiniz tarihte bilet bulamadınız, arama tarihlerinizi esnetin ve gün içinde birçok kez ekrana girerek arama yapın. Ne kadar denerseniz, bilet bulma şansınız da o derece yüksek!

Bileti aldıktan sonra TCDD telefonunuza veya e- mailinize mesaj gönderiyor. Bu mesajı görevliye göstererek trene binebiliyorsunuz.

Van Gölü Ekspresi’nde Vagon Türleri ve Bilet Fiyatları

Van Gölü Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her ŞeyVan Gölü Ekspresi’nde yapacağınız 25 saatlik yolculuğu bir bozkır belgeseli gibi düşünebilirsiniz. Yani amaç bir yere varmak değil, bir doğa ekranının karşısında anın tadını çıkarmak. Bu yüzden koltuğunuzda rahat etmeniz önemli.

Van Gölü Ekspresi’nde bu rahatlığı nasıl yakalayacağım diye soruyorsanız bilet alırken sunulan vagon seçeneklerinden bahsedelim öncelikle. Bu seçenekler;

Pulman Vagon

En ucuz ve en kolay bulabileceğiniz bilet seçeneği bu. Tıpkı otobüste gider gibi, manevrası dar bir koltukta oturarak gidiyorsunuz. 2 + 1 olarak düzenlenmiş koltuklarda tanımadığınız biriyle yan yana veya karşı karşıya seyahat etmeniz olası. Vagonda bulunan tuvalet ortak kullanımlı ve telefon şarjı için gerekecek priz sayısı az. Ama dezavantajlarına rağmen evcil hayvanınız varsa sadece bu vagonda beraber seyahat edebiliyorsunuz.

Van Gölü Ekspresi Pulman Vagon bilet fiyatları:

  • Tam bilet fiyatı: ₺
  • Genç () bilet fiyatı: ₺
  • Öğretmen bilet fiyatı: ₺
  • (yüzde 15 indirimli) bilet fiyatı: ₺
  • 65 yaş ve üzeri (yüzde 50 indirimli) bilet fiyatı: 59₺
  • TSK personeli bilet fiyatı: ₺
  • Personel bilet fiyatı: 94₺
  • Basın personeli bilet fiyatı: ₺
  • Çocuk ( yaş) bilet fiyatı: 59₺

Örtülü Kuşetli Vagon

Bu vagondaki 4 kişilik koltuklar biraz daha konforlu ve açıldığında yatak olabiliyor. Bileti bu vagondan aldığınızda TCDD size poşette temiz çarşaf ve yastık veriyor. Tuvalet ve priz var. Dilerseniz yatarak, dilerseniz oturarak seyahat edebileceğiniz bu vagon bilet alırken en çok tercih edilen iki seçenekten (diğeri yataklı vagon) biri.

Van Gölü Ekspresi Örtülü Kuşetli Vagon bilet fiyatları:

  • Temel ücret: ₺
  • Örtülü kuşet: ₺ (seçim yapıldığında fiyat artmaktadır)

Yataklı Vagon

Ranza tarzı iki yatak bulunan bu vagon 25 saatlik bir yolculuk söz konusu olunca tabii ki en çok tercih edilen seçenek. Tuvaleti size mahsus, masası, mini buzdolabı ve prizi var. Hatta üşürseniz sıcaklık ayarıyla oynayabiliyor, kendinizi size ait bir odada hissedebiliyorsunuz. Özel bir ambiyans isterseniz ya da pencerenizi ışıklandırmak, masanızı kendi içecek ve yiyeceklerinizle donatıp mükellef bir sofra kurmak için en uygun vagon bu. Ayrıca en pahalı ve en zor bulunan bilet alternatifi de bu!

Van Gölü Ekspresi Yataklı Vagon bilet fiyatları:

  • Çift yatak kişi başı: ₺
  • Tek yatak kişi başı: ₺

Kompartımanlar içeriden kilitlendiği için her üç seyahat alternatifinde de güvenlik açısından çok sorun yaşanmıyor. Belirttiğimiz fiyatların en son Ekim ayında uygulandığını ve yeni yılda güncelleme olabileceğini de hatırlatmış olalım.

Van Gölü Ekspresi Yolculuğunda Manzara Nasıl ve Hangi Mevsimler Yolculuk İçin En Uygun?

Van Gölü Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her ŞeyYolculuğa Ankara’dan başladıysanız Doğu’nun o yemyeşil ovalarının ve heybetli dağlarının manzarasının gece karanlığında pek seçilmediğinin altını çizelim. Ama Tatvan’dan Ankara’ya trenle dönmeyi planlıyorsanız kaçırdıklarınızın telafisini yapabiliyorsunuz. Her yönüyle farklı bir deneyim diye tarif edebileceğimiz tren yolculuklarında rayları bir film şeridine benzetirsek en heyecan verici sahnelerin Elazığ’ı bitirip Tatvan’a yol alırken başladığını söyleyebiliriz. İlham veren ve sonsuzluk gibi görünen bozkırlara bakarken sanki bir yerlerden dörtnala koşan atlar görecekmiş gibi hissedebiliyorsunuz mesela.

Van Gölü Ekspresi biletlerinin en çabuk tükendiği aylar Mayıs ve Haziran ayları. Baharın renklerinin en taze olduğu bu dönemlerde Muş Ovası’nın gelin kız hallerini çok seveceksiniz. Ama kışın gitmeyi tercih ederseniz karla kaplı mistik bir Van Gölü manzarası da öyle çabuk unutulacak bir manzara değil.

Doğu Ekspresi ile Van Gölü Ekspresi Arasındaki Fark Ne?

Van Gölü Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her ŞeyHer ikisi de aynı yolculuk hazzını tattırsa da Doğu Ekspresi ile Van Gölü Ekspresi’nin sezonları ayrı ayrı, onu baştan söyleyelim. Donmuş bir Kars Şehri’ni, Çıldır Gölü’nü görmek ve Sarıkamış Şehitlerini anmak için gidenler en çok kış mevsiminde Doğu Ekspresi’ne akın ediyor. Bu dönemlerde Doğu Ekspresi biletleri çabucak tükeniyor. Yemyeşil yol manzaraları görmek ve her durağın görsel hikayesine karışmak için ise Mayıs – Haziran aylarında Van Gölü Ekspresi tercih ediliyor.

Van Gölü Ekspresi’nin Yeme – İçme İmkanları Neler?

Van Gölü Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her ŞeyTrende yemek ve kahvaltı için ayrılmış bir vagon mevcut. Yol için hazırlıklı gelmediyseniz restoran tarzı masalarında oturup, menü kısıtlı olsa da sipariş verebilirsiniz. Ama biz diyoruz ki yanınızda atıştırmalık da olsa bir şeyler mutlaka olsun. Yataklı vagonda kalıyorsanız buzdolabınız da oluyor üstelik. Bir diğer önerimiz de seyahat ederken gelecek istasyondan sipariş vermeniz. Doğu Ekspresi ile başlayan bu trendi Van Gölü Ekspresi’nde de sürdürebilirsiniz. Kayseri’nin nesi meşhursa, Sivas’ın nesi meşhursa ve canınız ne isterse ısmarlayabilir, molada teslim alabilirsiniz. Tercih size kalmış!

Van Gölü Ekspresi Seyahatinde Yanınıza Almanız Gerekenler Neler?

Van Gölü Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her Şey
  • Vagonlarda genellikle üşünmese de gece soğuğunda sıcak tutacak giysiler
  • Priz azlığına önlem olarak bir uzatma kablosu
  • Yiyecek, içecek (hatta kek, börek bile getirebilirsiniz)
  • Hijyen için sabun, tuvalet kağıdı (mevcut olsa da çabuk tükeniyor), ıslak mendil vb.
  • Yatmak için kendi nevresimlerinizi de getirebilirsiniz.

Trende elektrik var fakat Wi-Fi yok. Fotoğraf paylaşmak istiyorsanız telefonunuzdaki internet paketini kontrol etmenizde fayda var. Profesyonel fotoğraf çekmek istiyorsanız fotoğraf makinenizi de yanınıza almayı unutmayın. Van Gölü Ekspresi seyahatiniz sırasında keşfedebileceğiniz rotalar için 4 Günlük Keşif Önerisi: Van Gezi Rehberi ve Bitlis'in Tarihi Dokusu: Ahlat Selçuklu Mezarlığı yazılarımızdan faydalanabilirsiniz.

Tren Biletleri

Yüksek hızlı tren çalışmaları başlayana kadar İstanbul ve Tatvan arasında işleyen Vangölü Ekspresi; günümüzde Ankara ve Tatvan arasında seferlerini sürdürmektedir. 76 istasyona sahip güzergah boyunca Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ ve Muş şehirlerinden de geçilir. Her iki merkezden de haftada iki gün kalkan trenler için belirlenen gün ve saatler aşağıdaki gibidir.

Ankara Tren Garı kalkışları: Salı ve Pazar günleri –

Tatvan Tren Garı kalkışları: Salı ve Perşembe günleri –

Tatvan Bitlis ilinin en büyük ilçesidir. Demir yolu bağlantıları ile özellikle Doğu Anadolu için bir yolculuk ve taşıma merkezi konumundadır. Van Gölü’ne sınır olan ilçeden gölün diğer kıyılarına ulaşım sağlayan feribotlar da bulunmaktadır. Bu feribotların bir çoğu yük vagonlarını ağırlayabilecek ray döşemelerine de sahiptir. Tatvan iskelesine kadar uzanan demir yolu sayesinde vagonlar bu feribotlara yüklenebilmektedir.
Vangölü Ekspresi ile yolculuk bir günden fazla sürmektedir. Yolculuğu Ankara ve Tatvan arasında gerçekleştirecekseniz yani yolculuk boyunca trende olacaksanız; yataklı veya kuşetli vagonlarda seyahat etmeyi tercih edebilirsiniz. Böylece uzun yolculuk boyunca dilerseniz uyuyabilirsiniz de. Koltuklarda seyahat edilen pulman tipi vagonlar daha çok kısa mesafeler arasında tercih edilmektedir. Ancak seyahatinizde ulaşım bütçeniz kısıtlıysa pulman adı verilen  bu vagonlarda da yolculuk edebilirsiniz. Bir günü aşan bir yolculukta bu şekilde rahat edebileceğiniz pek de söylenemez. Bu seyahat için tren bileti satmak almak isterseniz; tüm istasyonlardan ve TCDD’nin diğer satış kanallarından yararlanabilirsiniz. Acenteler, çağrı merkezi ve interner sitesi kolay şekilde bilet almanıza olanak tanımaktadır.

İstanbul’dan Tatvan’a yolculuk etmek istediğinizde iki aşamalı bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak YHT ile Ankara istasyonuna gelerek buradan Vangölü Ekspresine geçebilirsiniz. Salı ve Pazar günü yapılan bu seferler için İstanbul’dan Ankara’ya ’de kalkan ilk hızlı trene binerseniz gibi şehre ulaşırsınız. Yani Tatvan treninin kalkış saatinden 45 dakika kadar önce. Bunun dışında İstanbul ve Ankara arasında haftanın her günü, günde karşılıklı 5’er seferle ulaşım sağlanmaktadır. Ankara’dan İstanbul’a gelmek için ise Vangölü Ekspresi’nden ayrıldıktan sonra yaklaşık 2 saat garda bekleyebilir veya bu süreyi şehirde dolaşarak geçirebilirsiniz. Ankara’dan İstanbul’a gitmek için inişinize en yakın zamanda düzenlenen sefer ’te gerçekleşmektedir.

Ülke topraklarında bulunan en büyük göl olan Van Gölü hatta bölgede deniz olarak da adlandırılmaktadır. Yıllarca, artık efsaneleşmiş canavar rivayeti ile anılmıştır. Pek çok kişinin gerçek olduğunu iddia ettiği canlı; resmi olarak görülememiştir ve kayıtlarda böyle bir canavara dair bilgi yoktur. Ancak şehir bu efsaneyi sevmiş ve hatta bu canavar söylentisini cana yakın bir çizim ile simge olarak da kullanmıştır. Sularında bu canlı yaşadı mı, yaşıyor mu bilmiyoruz ama göl dünyada sadece buraya has bir balığa ev sahipliği yapmaktadır. İnci kefali aynı zamanda Van balığı olarak da bilinmektedir. Bu balığın özelliği gölün de sahip olduğu yüksek tuz oranına sahip ve sodalı sularda yaşayabilmesidir. Şehir halkının büyük oranda geçim kaynağı olan balık yetiştiriciliği son yıllarda daha çok kişinin ilgisini çekmeye başlamıştır. yılından beri Van’ın Erciş ilçesinde bu balıklara ithafen bir şenlik bile düzenlenmektedir. Mayıs ayı sonlarında gerçekleşen festival boyunca konserler ve tiyatro temsilleri yapılmaktadır. Bölge halkı hep beraber eğlenmektedir.

Gölde bulunan adalar da ilgi çekici noktalardır. Bu adalardan biri olan Akdamar üzerinde inşa edilmiş olan aynı isimli kilise özellikle Ermeniler için kutsal mekanlardan biri kabul edilmektedir. Hristiyanlığın ilk dönemlerinde inşa edildiği tahmin edilen kilise 90 yıldan fazla bir süre ibadete kapalı kalmıştır. Yakın zamanda düzenlenen  ayin ile kapılarını açan kilise dünyanın farklı yerlerinden gelen Ermenileri ve farklı dinlerin temsilcilerini buluşturmuştur. Kilise yaşanan Van depreminden çok az hasar görerek ayakta kalmayı başarmıştır. Buraya tekneler ile ulaşım sağlanabilmektedir.

VANGÖLÜ EKSPRESİ İLE VAN TURU

Vangölü Ekspresi ile Van Turu (Tren Gidiş, Uçak Dönüş)

Vangölü Ekspresi ile Van Turu (Tren Gidiş, Uçak Dönüş)

Vangölü Ekspresi ile Van Bitlis Turu

kişi başı

Konaklama
4 Gece Otel, 1 Gece Tren Konaklama

Ulaşım
Tren ile Gidiş - Uçak ile Dönüş

Kalkış Yerleri
İstanbul

Gezilecek Yerler
Vangölü Ekspresi ile Tatvan, Van, Cevaş, Bitlis, Nemrut Krater Gölü, Ahlat, Doğubayazıt, İshakpaşa Sarayı, Van Kalesi, Van Gölü, Akdamar Adası

Tur Programını Yazdır

Sİzİ Arayalım

Fiyat Hesaplayın / Rezervasyon Yapın

Doğru hesaplama yapabilmek için sadece 1 Oda için ve Doğru Çocuk yaşlarını seçerek Fiyatı Hesapla butonunu kullanınız.

5 GECE 6 GÜN - Bir Doğu Macerası Turu 
( 1 Gece Yataklı Vagon & 4 Gece Otel Konaklaması )  

Tur Programı

Tur Hareket Tarihleri:

1. Gün: İstanbul - Ankara (YHT) Seyahati, Ankara-Tatvan Van Gölü Ekspresi Yataklı Vagon Seyahati

Değerli misafirlerimizle sabah Kadıköy Söğütlüçeşme Gar binası önünde buluşmamızı takiben İstanbul - Ankara Yüksekhızlı treni ile yaklaşık 4 saat 30 dakikalık bir seyahatin ardından Saat: civarında Ankara Garına ulaşıyoruz. Burada Ankara (Gar ) binasından grubuma katılacak misafirimiz var ise buluşmamızı takiben Ankara tren garından hareket edecek olan VAN GÖLÜ Ekspresine binişimizi gerçekleştiriyoruz.  de trenimiz TATVAN seyahatine başlıyor. Yataklı ve Kuşetli Vagonlardaki odalarımızı yerleşmemizi takiben Vagon görevlimizin odalarımızı dolaşarak teknik ekipmanlarımız hakkında verdiği bilgilendirmeden sonra serbest kalıyoruz. Dileyen misafirlerimiz trenin restoran kısmından faydalanabilirler. Yaklaşık 26 saat sürecek yolculuğumuz bir sonraki gün `da Tatvan Garında sona erecek ( tren rotarları ile bu saat değişebilir) Güzel doğa görüntüleri eşliğinde Anadolu içlerinde yaklaşık bir gün yol alacak ve manzaranın keyfine varacağız. 

Öğle Yemeği: Tcdd Vangölü Ekspresi Restoranında, Ekstra Olarak Alınacaktır. 
Akşam Yemeği: Tcdd Vangölü Ekspresi Restoranında, Ekstra Olarak Alınacaktır. 
Konaklama: Tcdd Vangölü Ekspresi Yataklı veya Kuşetli Vagonumuzda. 
Tur Mesafesi: İstanbul Ankara YHT seyahati ve Ankara - Tatvan Tren rotasında seyahat halinde olunacaktır. 

2. Gün: Van Gölü Ekspresi seyahati, Tatvan - Van Transferi, Van Merkez Otelimize yerleşme

Van Gölü Ekspresi seyahatimiz devam ediyor
Sabah Gün doğumunu tren seyahatimizde Anadolu manzaraları eşliğinde izledikten sonra öğlen da Tatvan Garına ulaşıyor ve tren seyahatimizi burada sonlandırıyoruz. Tatvan `dan Van merkeze yaklaşık 2 saatlik bir seyahat ile transfer olarak otelimize yerleşiyor ve dinlenmeye çekiliyoruz. Konaklma ve akşam yemeği otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Tcdd Vangölü Ekspresi Restoranında Extra olarak Alınacaktır.  
Öğle Yemeği: Tatvan Şehir Merkezi Restoranlarında Extra olarak Alınacaktır. 
Akşam Yemeği: Otelimizde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama: 4* Royal Palace Hotel vb. 
Tur Mesafesi: Turumuzun Bu Gününde öğleden önce Ankara - Tatvan Rotasında Tren seyahati , Öğleden sonra Tatvan - Van transferi ( km) gerçekleşecektir.  
Otele Varış Saati: Otelimize Girişimiz - saatleri arasında olacaktır.

3. Gün: Van - Akdamar Adası - Van Gölü - Van Merkez Gezisi - Kedi Evi

Sabah Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Urartu uygarlığının başkenti ve doğunun incisi olarak adlandırılan Van gezimize başlıyoruz. Gezimizde Van`ın simgelerinden bir tanesi olan Van Gölü üzerinde bulunan Akdamar Adası`na hareket ediyoruz. Şimdi üzerinde kimsenin yaşamadığı adada yüzyılda ülkeleri Vaspurakan diye anılan Ermeni krallarının konutları bulunmaktaydı. Vaspurakan Kralı I. Gagik`in yılları arasında saray kilisesi olarak yaptırdığı Akdamar Kutsal Haç Kilisesi günümüze sağlam bir şekilde ulaşmıştır. Hristiyan sanatı içinde önemli bir yere sahip olan yapının dört yöndeki duvarlarında kabartma ve heykellerle anlatılan harika öykülerini ve adaya ismini veren Tamara`nın hikayesini dinledikten sonra adadan ayrılıyoruz. Bir sonraki durağımız M.Ö. yılları arasından Van merkez olmak üzere bölgede büyük bir medeniyet kuran Urartuların kralı I. Sardur (M. Ö. ) tarafından yaptırılan Van Kalesi`ni geziyoruz. Tuşba adı ile uzun süre Urartu Devleti`nin başkentliğini yapan kalede Urartulardan kalma Madır (Sadur) Burcu, Analı - Kız açık hava tapınağı funduszeue.info, Menua ve II Saduri`nin kaya mezarları Bin Merdivenler görüldükten sonra Kedi Evi ve Van Müzesi gezimizin ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde ücrete dahil olarak alınacaktır.  
Öğle Yemeği: Van Restoranlarında Extra olarak Alınacaktır. 
Akşam Yemeği: Otelimizde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama: 4* Royal Palace Hotel vb. 
Tur Mesafesi: Turumuzun Bu Gününde Van çevresinde  kısa seyahatlerimiz gerçekleşecektir. (yaklaşık Toplam km)   
Otele Varış Saati: Otelimize Girişimiz - saatleri arasında olacaktır.

4. Gün: Tatvan- Ahlat Selçuklu Mezarları - Nemrut Krater Gölü - Bitlis 5 Minare

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Bitlis`e hareket ediyoruz. Efsaneye göre Bitlis şehri Büyük İskender`in komutanlarından Badlis tarafından İskender`in emri ile kurulmuştur. Beş minareli kent olarak anılan Bitlis`te, yılında Selçuklular tarafından yapılan İhlasiye Medresesi, Şerefiye Cami, hamamı ve tarihi çarşıyı geziyor seyir terasından kentin görüntülenmesinden sonra Nemrut Dağı`na doğru hareket ediyoruz. Van Gölü batı kıyısında Bitlis il sınırları içerisinde yer alan m yüksekliğinde adını Babil Hükümdarı Nemrut`tan alan Nemrut Dağı`na aracımızla çıkıyoruz. Sönmüş bir volkanik dağ olan Nemrut Dağından Türkiye`nin en büyük krater gölü, sıcak göl ve buhar bacalarını gördükten sonra Ahlat`a hareket ediyoruz. Yetiştirdiği mimar ve ahşap ustalarıyla Anadolu sanatı içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahlat`ta bulunan Selçuklu Mezarlığı, dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olup, mezarlıkta bulunan mezar taşları ölçü ve üslup açısından anıt özelliğine sahiptir. Mezar taşları üzerinde dünyada eşine rastlanmayan motifler bulunmaktadır. Ayrıca her biri anıt özelliği taşıyan mezarlar, Türk sanatı ve kültür tarihinin yıllık belgeleridir. Ahlat mezar taşlarının yanı sıra Emir Bayındır Kümbeti, Çifte Kümbetler, Ulu Kümbet gibi kümbetleri ve bu kümbetlerin üzerindeki süslemeleriyle de özel bir yere sahiptir. Bu kümbetlerin de gezilmesinin ardından dünyaca ünlü Ahlat Bastonları`nın yapıldığı bastoncuları gezdikten sonra Van Merkeze dönüşe geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde ücrete dahil olarak alınacaktır.  
Öğle Yemeği: Tatvan Restoranlarında Extra olarak Alınacaktır. 
Akşam Yemeği: Otelimizde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama: 4* Royal Palace Hotel vb. 
Tur Mesafesi: Turumuzun Bu Gününde Bitlis yönüne kısa seyahatlerimiz gerçekleşecektir. (yaklaşık Toplam km)   
Otele Varış Saati: Otelimize Girişimiz - saatleri arasında olacaktır.

5. Gün: Muradiye Şelalesi - Doğubeyazıt - Kaçakçılar Çarşısı - Ağrı Dağı Etekleri - İshakpaşa Sarayı

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Doğubayazıt`a hareket ediyoruz. yüzyılda Osmanlı döneminde Sancak beyi Çıldıroğulları`ndan İshak Paşa tarafından yaptırılan İshak Paşa Sarayı`na çıkıp Ağrı Dağı manzarası eşliğinde bu muhteşem sarayı geziyoruz. Saraydan öte bir külliye formunda olan yapıda, her biri diğerinden farklı anıtsal kapılarıyla ve figürlü süslemeleriyle Selçuklu etkisinin yanı sıra Batılılaşma etkisiyle Osmanlı sanatına girmiş olan (Gotik, Barok, Rokoko, Ampir) üslupların da etkileri görülür. Doğubayazıt kaçakçılar çarşısında vereceğimiz alışveriş molasının ardından Van dönüş yolu üzerinde Muradiye Şelalesi`ni ziyaret ediyoruz. Tendürek Dağı`ndan çıkan Bend-i Mahi Çayı üzerinde bulunan şelale muhteşem bir görüntüye sahiptir. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Van`a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde ücrete dahil olarak alınacaktır.  
Öğle Yemeği: Doğubeyazıt Restoranlarında Extra olarak Alınacaktır. 
Akşam Yemeği: Otelimizde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Konaklama: 4* Royal Palace Hotel vb. 
Tur Mesafesi: Turumuzun Bu Gününde Ağrı yönünde kısa seyahatlerimiz gerçekleşecektir. (yaklaşık Toplam km)   
Otele Varış Saati: Otelimize Girişimiz - saatleri arasında olacaktır.

6. Gün: Van Evleri - İskele Vapurları - Hoşap Kalesi - Çavuştepe Kalesi - Dönüş Yolculuğu

Otelimizde alacağımız kahvaltı ardından Urartuların en önemli dış kalelerinden olan Hoşap Kalesi ve Çavuştepe Kalesi`ni geziyoruz. Çavuştepe Kalesi`nde Urartu medeniyetinin çok önemli kalıntılarını görecek ve bilgi alıyoruz. Van Merkeze dönüş yaptıktan sonra çarşı bölümünde uçuş saatimize kadar serbest alışveriş molası veriyoruz. Ardından konuklarımızı havaalanına transferlerini sağlıyoruz. Van Ferit Melen havalimanından Türk Hava Yollarının TK uçuşu ile Saat `da başlayan seyahatimiz de İstanbul havalimanında sona eriyor. Burada sizleri uğurlayarak vedalaşıyoruz. Başka turlarımızda görüşmek üzere.

Sabah Kahvaltısı: Tur ücretine dahil olarak Otelimizde alınacaktır. 
Öğle Yemeği: VAN Restoranlarında Ekstra Olarak Alınacaktır. 
Akşam Yemeği: Uçuş saatine denk geldiği için planlama yapılmaz.. 
Konaklama: BU AKŞAM OTEL KONAKLAMASI YOKTUR. TUR BİTMEKTEDİR. 
Tur Mesafesi: Turumuzun Bu Gününde Van çevresinde kısa seyahatler yapılacaktır. ( Yaklaşık Toplamda km ) 



Ücrete Dahil Hizmetler

  • Otellerde 4 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • Açık Büfe 4 Sabah Kahvaltısı
  • Açık Büfe veya Set Menü 4 Akşam Yemeği
  • Vangölü Ekpresinde 1 gece Yataklı Tren Konaklama 
  • Lüks Araçlar ile Ulaşım
  • Profesyonel Rehberlik hizmetleri
  • Otobüs içi İkramları
  • Zorunlu Seyahat Sigortası

Dahil Olmayan Hizmetler

  • Tüm Öğle Yemekleri
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Tren seyahatindeki öğünler
  • Tüm Özel Harcamalar
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri (Belediye - Özel işletmeler v.b)
  • Milli Park Giriş Ücretleri

Fiyatlar

Çocuk Fiyatları Sağa-Sola Kaydır

Çocuk Fiyatları Sağa-Sola Kaydır
Promosyon, erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarında iptal-değişiklik hakkı yoktur.

15 - 25 - 45 Kişilik Gruplarınız için Özel Turlar Düzenliyoruz.
Dernekler, Vakıflar, Okullar, Arkadaş grupları, Şirket ve Kurumsal Gruplar için özel Tur planı hazırlamaktayız.
Kişi Sayısı, Tur Tarihi ve Tur içeriğini siz belirleyin. Tamamen size özel bir tur gerçekleştirelim. 

Aşağıda yer alan başvuru formunu doldurarak bize göndermeniz yeterlidir.
Formda Kişi sayınızı belirtmeyi ve Taleplerinizi ( Kahvaltı öğlen yemeği vb.) bize iletmeyi unutmayınız.
Talebiniz bize ulaştıktan sonra, size özel fiyatllandırmamızı en kısa sürede size ileteceğiz.

Grup Talebiniz hakkında sorularınızı 08 09 veya 22 00 nolu hatlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.


Tur Hakkında Genel Bilgilendirme

* SATIŞ & REZERVASYON : Satışa açık tüm turlarımıza funduszeue.info internet adresimizden online olarak yada ofisimizi 22 00 numaralı hattından arayarak REZERVASYON Yapabilirsiniz. Tur ödemesi, sadece Kesin Harekete geçmiş turlar için talep edilmektedir. Bu nedenle Rezervasyon ve ödeme işlemini birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Ofisimizden Turun kesin hareketli olup olmadığını sorgulamanızı rica ederiz.

* İLETİŞİM : Ofisimiz hafta içi - saatleri arasında hizmet vermektedir. Mesai Saatleri dışında 44 41 veya 08 09 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz. 

 * KESİN HAREKET & KİŞİ SAYISI : Günübirlik Turlarımızda katılımcı sayısı en az 15 olmalıdır. Bu sayı üzerinde rezervasyon alan turlar Kesin harekete alınır. Ödeme sürecinde Turda yeter sayının altına düşülmesi halinde Acentemiz (en geç ) 1 gün kala turu iptal edebilir. 

 * TUR ARACI : Tur katılımcısı 12 - 15 arası ise Minibüs araç, 16 - 31 arası ise Midibüs araç, 32 üzeri sayılarda Otobüs sınıfı araç hareket etmektedir. 

* ÇOCUK & BEBEK : Turlarımızda araç kapasitesi üzerii yolcu alınmamaktadır. Tumuzu satın alan 3 yaşından büyük tüm misafirlerimiz için koltuk tahsis edilmektedir. 0 - 2 Yaş grubu Bebekler turumuza ücretsiz ve koltuk almadan Anne kucağında seyahat edecek şekilde katılmaktadır.

* ARAÇ YERLEŞİM PLANI : Tur araçlarımızda Rezervasyon ve Ödeme sırasına göre yerleşim planı yapılmaktadır. Ön koltuklarda oturmak isteyen misafirlerimmiz fark ödemesi yaparak bu koltukları satın alabilirler. Günübirlik Turlarda nolu koltuklar için 30 TL, nolu koltuklar için 20 TL ücret alınmaktadır. Diğer koltuklara ait araç yerleşimi katılımcı sayısı göz önüne alınarak otomatik yapılır. Hiçbir surette Koltuk numarası garantisi verilmemektedir. Tüm misafirlerimiz hazırlanmış araç yerleşim planına uymakla yükümlüdür.

 * PROMOSYON + KADEMELİ FİYATLI TURLARDA ARAÇ YERLEŞİMİ : Belirli kontenjanlarla belirlenmiş, Kademeli artış gösteren Fiyat uygulanan Promosyon Turlarımızda yerleşim planında satın alınan ücrete göre yerleşim yapılır. Aracın ön bölümünden başlanılara, En yüksek fiyattan satın alan yolculardan, en düşük fiyatla satın alan yolculara doğru araç yerleşim planı hazırlanmaktadır. 

 * TUR PLANI SEYRİ : Tüm misafirlerimiz tur akış planına ve zamanlamalara riayet etmekle yükümlüdür. Tur programında gezilecek yerlerdeki süreler değişmemek şartıyla Rehber ve Acente tur programının gidişatı ve gezilecek yerlerin sıralamasını değiştirme hakkını tur boyunca saklı tutar. Tur grubunun tasarlanmış planın olağan akışından daha yavaş hareket etmesi, zamanlamalara riayet edilmemesi nedeniyle ziyaret edilemeyen yerler olması halinde misafirlerimizin herhangi bir tazminat hakkı yoktur. Tur esnasında Mücbir Sebep olarak adlandırılan; güzergah üzerinde yolun kapanması, kaza halleri, arıza halleri, gezi noktasında restorasyon çalışması, güvenlik nedeniyle giriş kısıtlaması, olumsuz hava koşulları vs. gibi durumlar oluşması durumlarında plan üzerinde yaşanabilecek aksamalardan acentemiz sorumlu tutulamaz.


İptal Şartları

Turlarımızda uygulanan iptal kurallarını ''iptal şartları'' başlığı bulunan bölümden detaylıca inceleyebilirsiniz. * Tüm katılımcılarımız Tur Programını, Ücrete Dahil olan - olmayan hizmetleri, uyarı ve önemli mesajları, genel kuralları, iptal şartlarını okumuş ve kabul etmiş olarak zamanında rezervasyonlarını yapmak ile yükümlüdürler.


İptal iade şartları Bizce Tatil kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür. Promosyon, erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarında iptal-değişiklik hakkı yoktur. funduszeue.info adresinden inceleyebilirsiniz.

Vize Bilgileri


GRUP REZERVASYON (+15 şeklindeki taleplerinizi iletmeniz ricadır.)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası