23 nisan kapanma var mı / Gözler '23 Nisan' kararında! 3 günlük tam kapanma mı geliyor?

23 Nisan Kapanma Var Mı

23 nisan kapanma var mı

Fotoğraf: AA - Arşiv

Haberin İngilizcesi için tıklayın

İçişleri Bakanlığı Covid-19 salgını nedeniyle 81 İl Valiliğine "23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" resmi tatil olması dolayısıyla bu haftasonu sokağa çıkma yasağı 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak ve 26 Nisan Pazartesi sabah 05.00’te sona erecek.

Daha önce genelge ile belirtilen yasaktan muaf kişi ve yerler listesi geçerli olacak.

Haftasonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de uygulanacak. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Anıtkabir ve Birinci Meclis’te gerçekleştirilecek tören ve kutlamalar dışında tüm il ve ilçelerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşağıdaki esaslara göre kutlanacak.

  • Milli Eğitim Bakanlığının 06.04.2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı doğrultusunda çelenk sunma törenleri fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilecek.
  • Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmayacak. Bunun yerine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile çevrimiçi etkinliklere ağırlık verilecek.
  • Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde görevli olan kişiler de tören ve kutlama programları süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

Soylu binlerce kişiyle cenaze törenindeydi


Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün Anadolu Ajansı’nın ifadesiyle “binlerce kişinin” katıldığı Hüsnü Bayramoğlu’nun cenaze törenindeydi.


Fotoğraf: AA

Eyüpsultan Camisi'ndeki cenaze törenine Süleyman Soylu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katılmıştı.

(EKN)

23 NİSAN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GENELGESİ

Hafta sonu 10.00-17.00 saatlerinde açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuru yemişçi ile şehirler arası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de birebir uygulanacak.
TBMM, Anıtkabir ve Birinci Meclis'te gerçekleştirilecek tören ve kutlamalar dışında tüm il ve ilçelerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, şu esaslara göre kutlanacak:
"Milli Eğitim Bakanlığının 6 Nisan 2021 tarihli yazısı doğrultusunda çelenk sunma törenleri fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilecek. Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmayacak. Bunun yerine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile çevrim içi etkinliklere ağırlık verilecek."
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde görevli kişiler de tören ve kutlama programları süresiyle sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.
Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ve 72'nci maddeleri uyarınca İl ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha kurulları kararları ivedilikle alınacak.

23 Nisan sokağa çıkma yasağı var mı? 23 Nisan’da üç günlük yasak geldi…

Geçtiğimiz yıl 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından bu yıl beklenen karar alındı. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu. Yasak kararına göre Cuma, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere üç gün sürecek. 23 Nisan resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor. Tatil nedeniyle bankalar ve devlet kurumları kapalı olacak.

Yayınlanma: 21:45 - 21 Nisan 2021 Güncellenme:

23 Nisan sokağa çıkma yasağı var mı? 23 Nisan’da üç günlük yasak geldi…

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyordu. Hafta içi gününe denk gelen 23 Nisan 2021 resmi tatil takvimi içerisinde yer alıyor.

23 NİSAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek” ifadelerine yer verildi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİL Mİ?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2020 yılında Cuma gününe denk geliyor. 23 Nisan MEB’nin yayımladığı takvime göre resmi tatil günleri içerisinde yer alıyor.

22 NİSAN TATİL Mİ?

22 Nisan resmi tatil olarak ilan edilmedi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ ÖNEMİ

Bu bayram, TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935’te 23 Nisan Millî Bayramı’yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927’de ilan ettiği ve ilki Atatürk’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 23 Nisan’ın Türkiye’de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920’de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olmasıdır.

AtatürkÇocukCumaCumartesiGoogleİçişleri BakanlığımebpazarPazartesisokağa çıkma yasağıtatilTBMMTürkiyeUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? Cuma(yarın) yasak var mı? 23 Nisan sokağa çıkma kısıtlaması genelgesi 2021!

Kısmi kapanma kararlarıyla birlikte hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili saatler ve detaylar yeniden şekillendi. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saatleri değişti ve hafta sonu da Ramazan ayı ile birlikte yasaklar uygulanıyor. Durum böyle olunca da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde o gün yasak olup olmayacağı sorgulanmaya başlamıştı. Konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. Peki, 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte İçişleri'nden 23 Nisan genelgesi detayları..

23 NİSAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Ramazan ayının hemen öncesinde Kabine toplantısı ardından İçişleri Bakanlığı kısmi kapanma genelgesini yayımlamış ve 2 hafta boyunca yeni kısıtlamalar gündeme gelmişti. Hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 19.00-­05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Geçen yıl hafta sonu ile birleştirilerek 23 Nisan'da 4 günlük kısıtlama uygulanmıştı. Bu yıl için ise İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre 23 Nisan'ın resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe saat 19.00'da başlayacak. Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00’de sona erecek. Daha önce genelge ile belirtilen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi” aynen geçerli olacak.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası