ateşim yok ama üşüyorum titriyorum / Üşüyordum öksürük ve ateş olmadı ama - AHaber Video İzle

Ateşim Yok Ama Üşüyorum Titriyorum

ateşim yok ama üşüyorum titriyorum

Video

İstanbul'da yaşayan Ali Yıldırım corona virüs ile verdiği mücadeleyi A Haber canlı yayınında anlattı. Yıldırım, bir hafta boyunca vücudunda üşüme hissettiğini ama ateş ve öksürük olmadığını ifade etti. Bir sabah uyandığında yataktan kalktığı gibi düştüğünü ve şuurunu kaybettiğini söyleyen Yıldırım, hastaneye gittiğinde doktorların tetkikleri sonrası corona virüs tanısı konulduğunu söyledi. Yıldırım, doktorun corona virüs tanısının pozitif olduğunu söylediği anda inanamadığı ve kendini o anda bile çok iyi hissettiğini söyledi. Ali Yıldırım yaşadığı zorlu süreci, koronavirüsün belirtilerini, virüsü nereden kaptığını ve tedavi sürecinin detaylarını canlı yayında anlattı.

İstanbul'da yaşayan Ali Yıldırım corona virüs ile verdiği mücadeleyi A Haber canlı yayınında anlattı. Yıldırım, bir hafta boyunca vücudunda üşüme hissettiğini ama ateş ve öksürük olmadığını ifade etti. Bir sabah uyandığında yataktan kalktığı gibi düştüğünü ve şuurunu kaybettiğini söyleyen Yıldırım, hastaneye gittiğinde doktorların tetkikleri sonrası corona virüs tanısı konulduğunu söyledi. Yıldırım, doktorun corona virüs tanısının pozitif olduğunu söylediği anda inanamadığı ve kendini o anda bile çok iyi hissettiğini söyledi.

Koronavirüsün belirtilerini, virüsü nereden kaptığını ve tedavi sürecinin detaylarını canlı yayında anlattı

Yıldırım hastalığın başlangıç sürecinde ateşi olmadığına dikkat çekti, "Kemiklerim içe doğru çekiliyordu. İshal vardı. Ne yesem kusuyordum. Baya bir rahatsızlığım vardı. Bu arada öksürük ve ateş olmadı. Ateşim hiç 'u geçmedi. Cuma günü şuurumu yitirdim. Bayıldım." dedi. Özel bir hastanede çekilen tomogrofi ile Sadi Konuk Hastanesi'ne gönderildiğini ifade eden Yıldırım, "O günkü süreçlerde halsizlik ve ağrılarım vardı. Yemek yemek istemiyordum. Sık sık odayı havalandırma ihtiyacı duydum. Canım hep yoğurt ve ek gıdalar çekti. Doktor ve hemşireler serumlar, haplar verdi. Kendimi biraz daha toparladım. 2 günde kendimi toparladım. Bu toparlama sürecinde beni Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler." ifadelerini kullandı.

"HİÇ ATEŞİM YOKTU, TOMOGROFİ İLE ANLADILAR"

Ali Yıldırım hastalığın başladığı süreci, "Hastaneye gitmeden bir hafta önce baya bir üşüyordum. Isınamıyordum. Halsizdim. İliklerime kadar üşüyordum. Kemiklerime kadar üşüyordum. Kemiklerim içe doğru çekiliyordu. İshal vardı. Ne yesem kusuyordum. Baya bir rahatsızlığım vardı. Bu arada öksürük ve ateş olmadı. Ateşim hiç 'u geçmedi. Cuma günü şuurumu yitirdim. Bayıldım. Özel bir hastaneye gittik. Dahiliyede, idrar, kan, röntgen istendi. Bir de tomogrofi çekti. Ciğerlerin durumunun kötü olduğunu görünce. Sadi Konuk Hastanesi'ne yönlendirdiler. Raporları gösterdiler. 'Sen corona virüsü olmuşsun' dediler. Test yapıp, karantinaya aldılar. 2 gün orada kaldım." dedi.

"SERUMLAR VE HAPLAR VERİLDİ"

Tedavi sürecine değinen Yıldırım, "O günkü süreçlerde halsizlik ve ağrılarım vardı. Yemek yemek istemiyordum. Sık sık odayı havalandırma ihtiyacı duydum. Canım hep yoğurt ve ek gıdalar çekti. Doktor ve hemşireler serumlar, haplar verdi. Kendimi biraz daha toparladım. 2 günde kendimi toparladım. Bu toparlama sürecinde beni Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Sadi Konuk Hastanesi daha ağır vakalara bakıyor. Sürekli yürüyordum. Bin tur attık. Doktorlar, 'Bunun tedavisi yok. Biz de göreceğiz sizdeki süreci" dediler." ifadelerini kullandı

"ÇIKMADAN 3 GÜN ÖNCE AĞRILARIM GEÇTİ"

10 gün sonra tomogrofi sonucuna göre karantina ve tedavi sürecinin sona erdiğini söyleyen Yıldırım, "Çıkmadan 3 gün önce bütün ağrılarım bitti." dedi.

"TOPLU TAŞIMADA BULAŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Koronavirüsün toplu taşımadan bulaşma ihtimalini düşündüğünü söyleyen Yıldırım, "İlk başta herkes rahattı. Ben de rahattım. Bence toplu taşımada bulaştı. Artık dışarıda mutlaka maske takalım." diye konuştu.

"PLAZMA TEDAVİSİ İÇİN KOŞA KOŞA KAN VERİRİM"

Plazma tedavisine ilişkin düşüncelerini aktaran Yıldırım, "Koşa koşa gider kan veririm. Devamlı kan veren bir insanım. İnşallah hastanelerdeki herkes bu hastalığı atlatır. İllet hastalık umarım hızla dünyadan ve ülkemizden çeker, gider." dedi.

Yıldırım, sağlık çalışanlarına, hastanedeki temizlik personellerine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Endokrinoloji uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, sürekli üşüyenler için, &#;Bu soğuğa karşı doğal veya yapısal bir tahammülsüzlüğünüz olabileceği gibi bazı hastalık durumlarının habercisi de olabilir&#; açıklamasında bulundu. Çok üşüme

ÇOK ÜŞÜMENİN NEDENLERİ

Aşırı üşümenin nedenleri şunlardır:

  • Kansızlık
  • Hipotioridi (tiroid bezinin az çalışması)
  • Diyabet
  • Anoreksiya veya aşırı zayıflık
  • Sigara içmek

En sık yaşanan sağlık problemi kansızlıktır. Hipotioridi (tiroid bezinin az çalışması) bir diğer neden olabilir. Yorgunluk, ciltte kuruluk, saç dökülmesi, ödem, kilo artışı diğer belirtileridir.

Damarsal problemlere bağlı üşüme daha çok el veya ayaklarda olur ve renk değişikliği, morarma, uyuşma ve karıncalanma şikayetleri ile birlikte görülür. Diyabet iyi tedavi edilemediğinde böbrekleri bozabilir. Bu durumda da vücutta genel bir soğukluk ve üşüme hissi olabilir.

Anoreksiya veya aşırı zayıflık da koruyucu yap tabakasının eksikliği nedeniyle üşümeye neden olan bir problemdir. Sigara içmek de dolaşımın bozulmasına ve kişinin daha fazla üşümesine neden olabilir.

Yapısal üşüme probleminde yapacak bir şey yoktur. Ama diğer sağlık sorunlarının tedavisi gereklidir. Bu nedenle bir doktora başvurmanız uygun olacaktır.

ÇOK ÜŞÜMENİN BELİRTİLERİ

  • Halsizlik
  • Yorgunluk
  • Ciltte solukluk
  • Çarpıntı

Özellikle halsizlik, yorgunluk, ciltte solukluk ve çarpıntı varsa şüphelenilmelidir.

Formsanté

İ&#; &#;ş&#;mesi Neden Olur? S&#;rekli &#;ş&#;menin Nedenleri Nelerdir, Nasıl Ge&#;er?

İç üşümesi kısa sürelidir ve genelde titreme ve kasılma gibi belirtilerle ortaya çıkar. Sağlıklı beslenmeyen ve uyku bozukluğu olan kişilerde görülme riski diğer kişilere oranla 3 kat fazladır.

İç Üşümesi Neden Olur?

Mevsim koşullarına bağlı olarak üşümek normaldir. Ancak iç üşümesi olarak tanımlanan ve çevresel etkenlere bağlı olmadan ortaya çıkan üşüme, ciddi rahatsızlıkların erken belirtisi olabilir. Bu hastalıkların başında kansızlık olarak da bilinen anemi gelir.

Demir ve D vitamini eksikliği, vücudun ihtiyacından çok daha az hemoglobini üretilmesine neden olur. Bu da kırmızı kan hücrelerinin işlevlerini eskisi gibi yerine getirememesine yol açar. Anemi hastalığının tedavisinde genellikle kan yapan ilaçlar kullanılır. Bununla birlikte hastanın demir ve D vitamini açısından zengin olan besinler tüketmesi ve uyku düzenine dikkat etmesi gerekir.

Sürekli Üşümenin Nedenleri Nelerdir?

1- Zararlı alışkanlıklar:

Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar, vücudun direncini düşürür. Bu da sürekli üşümenin temel nedenleri arasında yer alır.

2- Anoreksiya Nervoza:

Psikolojik bir rahatsızlık olan anoreksiya nervozada, hasta yaz mevsiminde bile sürekli üşür. Bunun nedeni aşırı kilo kaybı sonucu bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır.

3- Psikosomatik Hastalıklar:

Psikosomatik hastalıklar, psikolojik ve zihinsel rahatsızlıkların beden sağlığını olumsuz etkilemesiyle ortaya çıkar. Aşırı stres ve kaygı bozuklukları, sürekli üşümeye, yorgunluğa ve uyku bozukluklarına neden olabilir.

4- Soğuk Algınlığı:

Grip, bronşit ve zatürre gibi kış hastalıklarında vücut ısısı düzensizliğine yol açar. Hastanın ateşi yükselse de sürekli üşür.

5- Sıtma nöbetleri:

Sıtma, dişi sivrisineklerin ısırmasıyla oluşan tehlikeli bir hastalıktır. Sıtmanın en sık görülen semptomları arasında aşırı terleme, üşüme ve halsizlik gelir. Belirtilerin uzun bir süre boyunca devam ettiği durumlarda mutlaka doktora gidilmelidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası