sivil savunma şiir yazı / Sivil savunma şiirleri

Sivil Savunma Şiir Yazı

sivil savunma şiir yazı

sivil savunma günü şiirleri

Sivil savunma ile ilgili yazı ve şiir arayan öğrenciler için yazıları, resim ve şiirleri derledik. Yazımızın devamında bu önemli gün ile ilgili yapılacak etkinliklerinde kullanabileceğiniz yazı ve şiirleri bulabilirsiniz&#; 28 Şubat Sivil savunma günü olarak kutlanır. Okullarda bugünün önemi ile ilgili etkinlikler düzenlenir ve panolara yazı ve şiirler asılır&#; İşte 28 Şubat günü yazı ve şiirleri&#;

sivil savunma

Sivil Savunma Nedir?

Sivil savunma, deprem, sel, çığ gibi doğal afetlerde ayrıca savaş durumunda düşman işgalinde sivil halkı korumak için alınan önlemler ve uygulamaların tümüdür. Amaç burada halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi için önlemlerin alınmasıdır.

Önemi:

-Savaş zamanı halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi;
-Afetlerde can ve mal kurtarılması;
-Büyük yangınlarda can ve mal kaybının azaltılması;
-Yok olmaları veya çalışamaz hale gelmeleri durumunda yaşamı büyük ölçüde etkileyecek olan kamu ve özel kurum ve kuruluşların korunması ile bunların acil onarımlarının yapılması;
-Savaş zamanı her türlü savunma faaliyetlerinin sivil halk tarafından desteklenmesi;
-Cephe gerisinde halkın moralinin kuvvetlendirilmesi;konularını kapsayan SİLAHSIZ, KORUYUCU, KURTARICI önlem ve faaliyetler bütünüdür.

Ülkemizde Sivil Savunma Ne Zaman Başlamıştır?

sivil savunma

Ülkemizde Sivil Savunma,  yılında Genel Kurmay Başkanlığınca yayınlanan &#;Cephe Gerisinin HavayaKarşı Müdafaa ve Muhafazası&#; adlı talimatname ile başlamıştır. Bu talimatnameden sonra ilk çalışma yılında olmuş, &#;Hava Taarruzlarına Karşı Pasif Korunma&#; adı altında birtakım tedbirler getirilmiştir.

Sivil Savunma Servisleri Nelerdir?

Sivil savunma Servisleri, Kurtarma, İlk Yardım, Sosyal Yardım, Karargah ve Kılavuz Servisi olarak beş maddede incelenebilir.
1. Kurtarma Servisi; Enkaz altında ve arasında kalan yaralıları kurtarır, ilkyardım yapar.
2. ilk yardım Ambulans Servisi; Kurtarılan yaralılara ilk yardım yapar, ileri ilk yardım merkezlerine ve hastanelere taşır.
3. Sosyal Yardım Servisi; Evsizlere iaşe temin eder, barındırır, elverişli yerlere yerleştirir. Diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılar.
4. Karargah Servisi; Sivil Savunma Servislerini yönetir. Sivil Savunma harekatını sevk ve idare eder.
5. Kılavuz Servisi; Halkla Sivil Savunma Teşkilatı arasında ilişki kurar.

sivil savunma

Sivil Savunma İle İlgili Şiirler

SİVİL SAVUNMA

Depremde,büyük afette
Büyük yangında, selde
Umulmadık her yerde,
Sen varsın SİVİL SAVUNMA&#;

Kara günde uzanan dost elisin,
Karanlıgımı aydınlatan güneşimsin,
Açlıgımda bir tas çorbasın,
Her yerdesin SİVİL SAVUNMA&#;

Sınır tanımaz koşarsın,
Yaraları hemen sararsın
Irk din nedir bilmezsin,
Sanki meleksin SİVİL SAVUNMA&#;

Sermayen sevgidir
Var mıdır bilmem dengin
Bilirim karşılık beklemezsin,
Kara gün dostu SİVİL SAVUNMA&#;

Ana olur sararsan bizi,
Baba olur korursun bizi,
Ana sevgisi,baba şefkati,
Sensin bilirim SİVİL SAVUNMA&#;

HÜSAMETTİN ZORBİLMEZ

sivil savunma

KISA SİVİL SAVUNMA ŞİİRLERİ&#;

SİVİL SAVUNMA

Harbin olumsuzluğu
Cephelerde kalmıyor.
Siviller bile artık
Korkunç zarar görüyor.

Saldırıdan korunmak
Yeterli önlem almak,
Bulunmak ilkyardımda
Şart sivil savunmada.

Tüm askerler cephede
Kararlı savaşırken;
Sivil savunma ile
Destekle cepheyi de.

Yurdun savunmasına,
Olumlu katkıları.
Sivil savunmacılar,
Kurtarmakta canları.

Askere ve kendine
Yardımcı olmak için,
Sivil savunmacı ol,
Hizmet et milletine.

***

SİVİL SAVUNMA

Edirne’den Ardahan’a
Samsun’dan İskenderun’a uzanan
Devletin en şefkatli elleridir.
Sivil Savunma.

Savaşta ve barışta
Depremde, selde, yangında
Her tür afette,
Uzanır zorda kalan vatandaşına
Çeker alır ölüm tuzaklarından
Sarar yaralarını.

Sivil halkla beraber
Sivil halkın yanında
Karda, kışta her koşulda
Hazırdır göreve.
Karagün dostu,
Görevinin, özgüvenin okuludur
Sivil Savunma.

Cihat SOLMAZ

***

Belirli Gün ve Haftalar ile ilgili yazımız umarım sizler için faydalı olmuştur. Diğer belirli gün ve haftalar ile ilgili yazımıza buradan bakabilirsiniz.

Yukarıda sizler için derlediğimiz yazı, şiir ve görselleri beğendiniz mi? Eğer sizlerde bugün ile ilgili şiir paylaşmak isterseniz yorum bölümünden yazabilirsiniz&#;

ekara

Sivil Savunma Şiiri

Sivil Savunma Şiiri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.