honda cbr 650f yakıt tüketimi / Honda CBR F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı - Sayfa 2

Honda Cbr 650f Yakıt Tüketimi

honda cbr 650f yakıt tüketimi

Honda, CBRR modelini tanıttı!

Honda, CBRR modelini tanıttı!

model CBR R yenilikleri: Honda&#;nın çok yönlü orta siklet spor motosikleti, &#;de Avrupa&#;nın en çok satan spor motosikletiydi. Kusursuz CBR görünümü ve 41 mm Showa Separate Fork Function (SFF) USD çatalları daha esnek süspansiyon tepkisi sunarak zengin özellikleri sayesinde güçlü bir takipçi kitlesi edinmeye devam ediyor. Yüksek devirli dört silindirli motor, Honda Selectable Torque Control (HSTC, Tork kontrol sistemi), yardımcı kaydırmalı debriyaj, koltuk altı USB Type-C soketi ve LCD ekran. 23YM CBRR için görsel güncellemeler çekiciliği daha da artırıyor.

CBRR

Honda&#;nın  yılında çıplak CBF ile birlikte piyasaya sürülen tamamen grenajlı CBRF modeli, &#;spor turları&#; yelpazesinin sportif sürüşler için oldukça sağlıklı bir dört silindirli orta siklet performansı sağladı. Beş yıl sonra, CBRF, CBRR oldu ve &#;F&#;den &#;R&#;ye yükselerek, sokakta keşfedilmek, kullanılmak ve keyfini çıkarmak için tasarlanmış daha da güçlü bir sportif makineye dönüştü.

Dönüşüm sürecinde CBRR, bilinçli olarak nadir bir tür haline geldi: bir RR makinesine benzer zevk, keyif ve adrenalin sağlayan, aynı zamanda onu kullanılabilir kılmak için daha makul çalıştırma maliyetlerine sahip dört silindirli bir Supersport motosiklet ortaya çıktı. Hafta sonu eğlencelerine ek olarak günlük ulaşımda da rahatça kullanılabilir.

CBRR yılında, Avrupa&#;nın en çok satan spor bisikletiydi. 21YM versiyonu, kullanıcı odaklı detay iyileştirmeleri ve ön süspansiyon için büyük bir yükseltme ile geliştirme eğrisini sürdürdü.

23YM için CBRR, yoldaki varlığını ve çekiciliğini daha da artıran her iki renk seçeneğinde de estetik güncellemeler aldı.

 Honda CBRR red

model CBRR&#;a genel bakış

CBR, 21YM için önemli bir yenileme aldı. En önemli haber, 41 mm Showa Separate Fork Function (SFF) USD çatallarının uygulanmasıydı. Bu güncelleme motosikletin yol tutuş kabiliyetini gerçekten artıran yüksek kaliteli süspansiyonlara sahip olmasını sağladı.

Motor için EURO5 uyumu, güç kaybı olmadan sağlandı. Diğer iyileştirmeler arasında; daha büyük ve okunabilir fontlarda LCD ekran ve koltuğun altındaki USB Type-C şarj soketi bulunuyordu. Selektör sorunu olan far reflektörleri, yan paneller ve arka çamurluk da güncellendi.

23YM CBRR iki renk seçeneğiyle satışa çıkacak:

Yeni siyah modeli; siyah motor ve debriyaj kapakları, mavi şeritli vurgular ve kırmızı amortisör yayı ile Mat Barut Siyah Metalik renginde satışa çıkacak.

Yeni kırmızı modeli ise; siyah motor ve debriyaj kapakları, siyah alt sakal, siyah ön çamurluk, kırmızı Honda logosu ve kırmızı amortisör yayı ile Yarış Kırmızısı rengiyle satışa çıkacak.

 Honda CBRR black

CBRR motor gücü

  • 35kW A2 ehliyeti için dönüşüm seçeneği ile 70kW Maksimum güç, 63Nm Maksimum tork
  • Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC)
  • Yardımcı Kayar Kavrama (Kaydırmalı debriyaj)

cc, DOHC 16 valfli motor, devir aralığı boyunca klasik olarak hızlı &#;alma&#; ve sert, yüksek devirli üst uç ile mümkün olan en saf, en keyifli orta boy dört silindirli performansı yaratacak şekilde tasarlanmıştır. Honda&#;nın sıralı dörtlüleri ünlüdür . 70kW&#;lık Maksimum güce, rpm&#;de ulaşır ve Maksimum torku 63Nm&#;de rpm&#;de verir. A2 ehliyetine sahip olanlar için 35kW seçeneği mevcuttur.

Doğrudan kam çalıştırma, kompakt bir silindir kafası sağlar; iç çap ve strok, 11, sıkıştırma oranıyla 67 mm x 46 mm&#;ye ayarlanmıştır. İridyum bujiler kullanılır ve yakıt deposunun her iki tarafında bulunan ikiz hava kanalları hava kutusunu besler ve boğazdan gelen bir kükreme sesi üretir.

Asimetrik piston etekleri, delik temasını en aza indirir ve sürtünmeyi azaltır. Silindir kovanlarının dış yüzeyindeki demirli dikenler, geliştirilmiş ısı transferi ile yağ tüketimini (ve sürtünmeyi) azaltır ve sessiz bir SV kam zinciri, pimlerinde bir Vanadyum kaplama kullanarak sürtünme kayıplarını azaltır. Silindir kapağından silindirlere dahili su kanalı, dış hortumların çoğunu ortadan kaldırır.

Motor, kompakt bir iç mimari, istiflenmiş altı vitesli şanzıman ve silindirlerin 30° öne eğimli olduğu marş düzeni kullanır. Yardımcı/kaydırmalı debriyaj, sert frenleme ve hızlı vites küçültme sırasında arka tekerlek kilitlenmesini yönetirken vites büyütmeyi kolaylaştırır. Ayrıca aksesuar olarak Quickshifter seçeneği de mevcut. Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC), arka tekerlek çekişini yönetir; binici seçerse kapatılabilir.

Fabrika verilerine göre km&#;de 4,9 L ortalama yakıt tüketimi ne sahip (WMTC modu), 15,4L yakıt deposu ile km&#;nin üzerinde bir menzil sağlar.

Yakıt tankı. EURO5 uyumluluğu, ECU, kam lobları, giriş zamanlaması, egzoz borusu, katalizör ve susturucunun yanı sıra bir krank pulsarının eklenmesi için revizyonlar gerektiriyor.

 Honda CBR R red

CBRR Aksesuarları

CBRR için, hem bireysel öğeler olarak hem de doğrudan bisiklete takılmaya hazır paketler halinde gruplandırılmış bir dizi Orijinal Honda Aksesuarları mevcuttur:

Spor Paketi, aşağıdaki aksesuarlarla motosikletin dinamizmini ve sportifliğini artırır:

  • Quickshifter
  • Mono Kapak
  • Yüksek Füme Ön Cam
  • Tank Ped (Depo Koruma)

Comfort Pack, sürücü konforunu ve özelliklerini artırmak için tasarlanmıştır:

  • Yüksek Füme Ön Cam
  • Elcik ısıtma seti

Seyahat Paketi, CBRR&#;nin taşıma kapasitesini en üst düzeye çıkarmak için gerekli tüm parçaları ve özellikleri içerir.

  • Depo üstü çantası
  • Arka koltuk üstü çantası

Seri, farklı renklerde sunulan Tekerlek Şeritleri ile tamamlanır. Paketlerde yer alan tüm aksesuarlar tek tek de satın alınabilir.

 Honda CBR R black

Teknik Özellikler

MOTOR
TipSıvı soğutmalı 4 zamanlı 16 valfli DOHC sıralı 4 silindir
Motor Hacmi (cm³)cc
Çap x Strok (mm)67,0 mm x 46,0 mm
Sıkıştırma oranı
Maks. Güç çıkışı70kW/rpm
Maks. tork63Nm/9,rpm
Yağ kapasitesiL
Gürültü Seviyesi (dB)Lwot &#; 80
Lurban – 76
YAKIT SİSTEMİ
KarbürasyonPGM-FI elektronik yakıt enjeksiyonu
Yakıt Deposu KapasitesiL
Yakıt tüketimi20,4km/litre (km&#;de 4,9 L)
ELEKTRİK SİSTEMİ
MarşElektrik
Pil Kapasitesi12V/AH
ACG ÇıkışıW
AKTARMA ORGANLARI
Debriyaj TipiIslak, çoklu disk
İletim Türü6 vitesli
Son sürüşZincir
ÇERÇEVE
TipÇelik elmas
ŞASİ
Boyutlar (UxGxY) x x 1, mm
Dingil açıklığımm
Tekerlek Açısı25,5°
Trail mm
Koltuk yüksekliğimm
Yerden yükseklik mm
Boş Ağırlıkkg
dönüş yarıçapı
SÜSPANSİYON
Tip Ön41mm Showa Ayrı Fonksiyonlu Ön Çatal Büyük Piston (SFF-BP) USD çatallar
Tip Arka10 kademeli ayarlanabilir ön yük, 43,5 mm stroklu monoshock damperi
TEKERLEKLER
Jant Boyutu Önİçi boş bölüm 6 kollu dökme alüminyum
Jant Boyutu Arkaİçi boş bölüm 6 kollu dökme alüminyum
Lastikler Ön/70ZR17 M/K (58W)
Lastikler Arka/55ZR17 M/K (73W)
FRENLER
ABS Sistem Tipi2 kanal; hidrolik çift disk mm ön, hidrolik disk mm arka
ALETLER & ELEKTRİK
EnstrümanlarDijital hız göstergesi, dijital çubuk grafik takometre, ikili kilometre sayacı, dijital çubuk grafik yakıt göstergesi, vites konumu ve vites büyütme göstergesi, dijital saat
FarLED
Stop lambasıLED

Honda PCX () Nam-ı diğer &#;Fıtıfıtı&#;

Yayınlandı: 07 Mart / Modeller, Motosiklet

___oYıllardır motosikletler hakkında, motosiklet sürücülüğü hakkında ve içinde motosikletin olduğu her şey hakkında o ya da bu şekilde yazılar yazıyorum. Bugün yazılarımı gözden geçirirken bir şeyi farkettim; geçtiğimiz yıl Mart ayında yeni aldığım motorum Honda CBR F &#;in gölgesinde kalan Honda PCX &#;im hakkında henüz yazı yazmamışım.

İstanbul içerisinde trafik sorunumu tamamen ortadan kaldıran bu küçük afacan &#;Fıtıfıtı&#; için yazı kaleme alma vakti&#;İstanbul&#;a taşındığımda en büyük derdim trafik olmuştu. Öyle ki bu dert beni arabamı sattırmaya kadar götürdü. 6 vitesli arabam, 3 vitesi zor görür olmuştu. Üstelik o kadar bakım parası, trafik sigortası ve kasko ücretinin yanı sıra park sorunu yaşayacağımı düşündüğüm yerlere taksiyle gider olmuştum. E peki neden o kadar maliyete katlanayım ki?

Otomobilimi satar satmaz trafik sorunumu çözmek için Honda CBR F satın aldım. Ataşehir &#; Gayrettepe olan güzergahım bir anda kısa ve keyifli bir hal almıştı. Evi Ataşehir&#;den Kağıthane&#;ye taşımakla birlikte, Honda F de gerek bakımı, gerekse yakıt tüketimi olarak gereksiz olmuş, ancak hafta sonları ise vazgeçilmezimdi.

Çözüm basitti; F&#;i satmadan bir scooter alarak bu işi çözecektim. Vespa&#;lar, Xmax&#;ler, Piaggio&#;lar derken bir anda ___oscooter dünyasına girdim. &#;İhtiyacım&#; göz önüne alındığında, hepsinin bir eksisi vardı. Örneğin;

Vespa: Bakım maliyeti yüksek. Lastikler küçük, bu nedenle konforsuz.
Yamaha Xmax &#; Xcity: İhtiyacıma göre büyük ve ağır. Üstelik pahalı.
Piaggio Liberty: Yine bakım maliyeti yüksek. Piyasası da maalesef az.

&#;ihtiyacıma göre&#; olarak diye belirtmemin nedeni, mesela 2 kişi olarak hafta sonu da binecek olsaydım kesinlikle Yamaha Xmax alırdım ya da sadece keyif için çok az binecek olsam, bakım maliyetini düşünmezdim bile.

Araştırmalarım ABS&#;li olması nedeniyle beni yeni çıkan Yamaha NMax&#;e itmişti. İzlediğim test videolarına göre tek handikapı sert süspansiyonlarıydı. Bayilere gittiğimde onlarca sıra olduğunu öğrendiğimden ve henüz kullanıcı sayısı olmadığından dolayı bir B planı yapmam gerekti. Uzun zaman boyunca çirkin bulduğum (bazıları çok beğeniyor) PCX&#;in tam &#;ihtiyacıma göre&#; olduğuna karar verdim.

&#;Neden?&#; sorusunun yanıtlarını şöyle sıralayabiliriz:
1) Yakıt tüketimi çok düşük. Neredeyse km&#;de 2 litre civarında yakıyor.
2) Sele altı iş görecek şekilde geniş, üstelik topcase de takıldığında şık bir hal alıyor.
3) Uzun zamandır piyasada ve rüştünü ispatlamış. Bununla birlikte yedek parça ve aksesuar seçenekleri çok fazla.
4) Maksimum hızı olmasına rağmen, 90 km/s hıza rahat çıkıyor, bu da şehir içinde gayet tatmin edici.
5) Honda servisleri, kim ne derse desin Türkiye&#;de çok iyi bir yerdeler. Üstelik servis ücretleri de gayet tatmin edici.

&#;Neden Pcx almadın?&#; diye soracak olursanız, bunun nedeni son hızlarının cc ile aynı olması ve aradaki tek farkın tork farkı olmasıdır. İki motor arasındaki fiyat farkının bu tork farkına değmeyeceğini düşünüyorum.

___oPCX&#;imi ikinci el olarak yaklaşık km&#;de aldım ve şu an km civarında. Geçtiğimiz yıl yaptığım zorlu Güney Marmara Gezisi dahil hiçbir durumda beni yolda bırakmadı.

Bu yazı ile birlikte, her gün kahrımı çeken &#;Fıtıfıtı&#;ya bir nebze olsun saygımı sunmuş olayım. 🙂

İş &#; ev arası kullanabileceğiniz bir motosiklet arıyorsanız kesinlikle öneriyorum.

Onur

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Honda CBR F


Keyifli bir sürüş deneyimi&#;

Honda CBR F size; işinize ve özel randavularınıza giderken, grupça çıktığınız motosiklet turlarınızda ve daha bir çok aktivitenizde inanılmaz keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Honda, dört silindirli sıralı motor yapısının öncülerindendir. Geliştirdiğimiz, düşük ve orta devirlerde kolay kontrol edilebilen ve düzgün devirlenebilen, sıvı soğutmalı, sıralı 4 silindirli ve cc&#;lik bir motoru ile Honda CBR F, akıcı ve mükemmel performansı ile en iyi ürünlerimizden biri olarak gurur kaynağımızdır.

 

Teknik Özellikler
MotorSıvı soğutmalı, 4-zamanlı, 4 silindirli, DOHC
Motor hacmi (cc)
Silindir çapı x strok (mm)67 x 46 mm
Sıkıştırma oranı11,4 : 1
Yakıt sistemiPGM-FI Elektronik Yakıt Enjeksiyon Sistemi
Maks. Güç (kW@dev/dak)64kW @ (87 PS)
Maks. Tork (Nm @ dev/dak)63 Nm @
AteşlemeBilgisayar kontrollü, dijital transistörlü, elektronik avanslı
ÇalıştırmaElektrikli
ŞanzımanÇok diskli kavrama, 6 vites
Güç aktarımıZincirli
Boyutlar (UxGxY) (mm) x x
Tekerlekler arası mesafe (mm)
Sele yüksekliği (mm)
Yerden açıklık (mm)
Yakıt kapasitesi (litre)17,3 lt.
Ağırlık kg

Fiyat : 28,tl

funduszeue.info?v=Y_6sq91EMpQ

Etiketler: CBR F • Honda • Honda CBR F




Chery

cc&#;lik motor bloğu, ekstra 4 beygir kazanmış halde yeni motosikletlere entegre edildi.

Bu ekstra 4 beygir Honda&#;nın söylediklerine göre devirden sonra kendini gösteriyor ve daha kısa hava giriş tünelleri ve 32 mm genişliğindeki hava tünelleriyle sağlanıyor. Geliştirilen egzoz motorun gazı daha kolay atmasını sağlıyor.

Öne çıkan özellikler:

  • 4 beygir artış
  • Çift yönlü çalışan Showa süspansiyonlar
  • Daha üst model Nissin kaliperler

Teknik veriler &#; CBRF

  • beygir
  • kg
  • mm koltuk yüksekliği

Teknik veriler &#; CBF

  • beygir
  • kg
  • mm koltuk yüksekliği

Güç kazanımı, daha kolay nefes veren egzozu, 2&#;den 5&#;e kadar daha kısa vites oranlarının birleşimiyle CBRF&#;in bir önceki modelinden daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Honda&#;nın söylediğine göre bir önceki modele 2. vitesin sonunda 3 boy fark atacak yeni bir model karşımızda.

devirde 64 nm tork üreten motor, 6. viteste devirden itibaren ivmelenme sağlayabilecek.

Ortalama yakıt tüketimi fabrika verisinde lt/km olarak verilmiş. litrelik depoyla yaklaşık km yol gitmesi bekleniyor.

honda_cbf

41 mm&#;lik yeni Showa Dual Bending Valve (SDBV) ön teleskopik çatal hem yol hem de pist sürüşlerine imkan verecek şekilde karşımıza çıkıyor. Arka tarafta da ayarlanabilir tekli süspansiyon direk şasiye monte edilmiş durumda.

Tekere 12, merkeze 6 kollu bağlanan alüminyum jantlar /70/17 ve /55/17 boyutlarında lastiklerle giydirilmiş. L şeklinde supaplar kolay hava doldurmaya yarıyor. Bu supapların pahalı ama ömürlük  olduklarını da hatırlatalım. İki pistonlu mm ön, mm&#;lik arka Nissin kaliperlerde ABS standart olarak sunuluyor.

honda_cbf

Arka taraftan iki model de aynı görünüyor. CBF karenajdan yoksun olsa da iki model de yüksek rüzgarda bile çok iyi aerodinami sunuyor. Arkada da önce de LED farlar bulunuyor. Keskin ve minimal tasarım en çok göze çarpan değişimlerden. Orta kısımda koltuğun kuyruktan aşağıda olması oturuş ve sürüş esnasında çok yardımcı olacak gibi.

İki büyük dijital ekranda; solda devir ve hız saati, sağda benzin ve km göstergesi, saat ve uyarı ışıkları bulunuyor. İki taraf da beyaz arka planla aydınlatılmış.

CBF&#;in CBRF&#;ten darkı sadece görünüşü ve gidonu. Tarzınıza göre iki farklı ama aslında aynı motosiklet, CBRF ve CBF&#;

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası