ankara kızılcahamam gezilecek yerler / Kızılcahamam Gezilecek Yerler: Kızılcahamam’da Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Yer

Ankara Kızılcahamam Gezilecek Yerler

ankara kızılcahamam gezilecek yerler

Ankara Kızılcahamam'da gezilecek en iyi yerler! İşte Kızılcahamam gezilecek görülecek yerler

Kızılcahamam'da gezilecek en iyi yerler! Kızılcahamam gezilecek görülecek yerler. Kızılcahamam, Ankara sınırları içerisinde yer alan ve şehir merkezine 64 km uzaklıkta yer alan bir ilçedir. Tarih ve doğanın birbirini çevrelediği ilçede M.Ö 2000’li yıllara dayanan bir tarihten söz edilebilir. Hatta bazı köylerin Paleolotik devirlerde yerleşim yeri olduğuna dair kalıntılara, bulgulara ulaşılmıştır. İlçede gezilecek pek çok kültürel, tarihi, doğal miras bulunmaktadır. Kaleler, parklar, manastırlar, şifalı sular bunlardan bazıları sadece.

Kızılcahamam gezilecek görülecek yerler

İlkbaharla birlikte yenilenen, canlanan, uykusundan uyanan doğanın tüm renklerini Kızılcahamam’da görebilirsiniz… Dokusu bozulmamış tabiatın içinde temiz havayı ciğerlerinize doldurarak bütün bir şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzaklaşıp güzel bir yürüyüşe çıkmaya ne dersiniz? Bütün bu güzelliklere ulaşmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler ile ulaşım kesintisiz olarak sağlanmaktadır. Kızılcaham’da araç kiralamak elbette bir seçenek fakat özel arabanız varsa deneyiminiz daha güzel bir hal alacaktır…

Soğuksu Milli Parkı

İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in birleşim yeri olan Soğuksu, yeşilin her tonunu görebileceğiniz yoğun bir orman yapısına sahiptir. Bol oksijen arıyorsanız eğer tam yerindesiniz. Sıcak su alanları, soğuk su alanları, kaplıcaları, yürüyüş yolları ile tarifsiz bir deneyim sunar size. Anlayacağımız üzere soğuk su kaynaklarının da bulunmasından kaynaklı adı Soğuksu Milli Parkı’dır. Girişlerin ücretsiz olduğu bu alanda kamp alanı, bilgi merkezi, piknik alanları, kafe, restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak hizmetlere erişebilirsiniz.

Alicin Manastırı

Alicin Manastırı’nın ne zaman ne şekilde ve kim tarafından yapıldığı bilgisi hakkında kesinlik yoktur fakat Trabzon’da bulunan Sümela Manastırı’ndan daha eski olduğu tahmin edilmektedir. Günümüze ulaşmış haliyle yaşam belirtisi olup olmadığı hakkında bilgiye ulaşmak mümkün değildir. Yamaçta yer alır ve yerden 90 metre yükseklikteki bu yamacı çam ağaçları süsler.

Abacı Peribacaları (Gelin Kayaları)

Halk arasında Gelin Kayaları adıyla anılan Abacı Peribacaları toplam 5000 metrekare alana yayılmıştır ve Kapadokya’daki peribacalarından sonra Türkiye’de en iyi korunan ikinci peribacası olma özelliğine sahiptir. Ziyaretlerinizi ücretsiz gerçekleştirebileceğinizi bilmekte fayda var.

Başköy Kalesi

Adından da anlaşılacağı üzere Başköy Köyü’nde yer alan Başköy Kalesi ilçe merkezine yarım saatlik mesafede yer almaktadır. Doğal taşların oyulmasıyla oluşmuş kalenin altında farklı mağaraların varlığı da bilinmektedir. Başköy kalesi'nin kim tarafından ne zaman yapıldığı hakkında kesin tarihi bilgi bulunmamaktadır. 

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

Kızılcahamam Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler:

İlk bilinen ilçe merkezi bugünkü Demirciören Köyü'dür. İlk yerleşim yeri olup, kayıtlarda Yabanabat olarak geçmektedir. 1880 yılında ilçe merkezi eski adı Çorba olan şimdiki Pazar bucağına taşınmış ve 1915 yılında bugünkü yerleşim yerine nakledilmiştir. Bölgede bulunan Hitit Devri kalıntıları göz önünde tutulursa bölgenin yerleşim yeri tarihinin Milattan Önceki dönemlere dayandığı anlaşılmaktadır.

Kızılcahamam'da gezip görebileceğiniz yerlerin yanında bir de dinlenebileceğiniz Kızılcahamam termalleri bulunmaktadır. Biraz bahsedelim.

Ankara'ya E5 kara yolundan yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunan, Kızılcahamam'ı geçer geçmez varabileceğiniz Sey Hamamı, Roma döneminde yapılmış ve Osmanlılar tarafından da kullanılmış tarihi hamamlardandır. Kızılcaamam termallerinden faydalabaileceğiniz en iyilerinden birisidir Sey Hamamı.

Hamamda attığınız yorgunluğun üzerine, Kurtboğazı, Eğrekkaya ve Çamlıdere Barajları'na gidip piknik yapabilirsiniz.

Mahkemeağacin Köyü ve buradaki mağaralara ise hayran kalacaksınız. Kızılcahamam'da bulunan Hıristiyan motifleri ve kullanım şekli kilise olduğunu ortaya koymuştur bu mağaraların. Tarih itibarıyle de ilk Hıristiyanlık dönemine kadar uzamaktadır. Bu şekilde gizli yerlere kilise yapıldığına göre, yapanların Roma’nın hışmından korkan ilk Hıristiyanlar olması ihtimali vardır. Mağaraların iç kısmı işlemeye çok uygun bir toprak yapısından meydana gelmiştir. Güneş görmeyen bu toprak hafif nemli ve gevşek bir yapıya sahiptir. Köy halkı bu mağaraları, saman ve çeltik otu saklamada kullanır.

Saray Köyü Roma Harabesi, Gelin Kayası, Başköy Kalesi, Ağsar Kalesi ve Kız Kalesi ise Kızılcahamam'ın diğer görülmesi gereken yerleri...

Kızılcahamam'a nasıl gidilir? Kızılcahamam'da gezilmesi gereken yerler

Kızılcahamam'a nasıl gidilir? Kızılcahamam'da gezilmesi gereken yerler

Termal otelleriyle dikkatleri çeken ilçe Kızılcahamam, aynı zamanda ailecek piknik ve mangal keyfi yapanların da odak noktası oldu. Ankara ilinin kuzey kısmında yer alan Kızılcahamam'a nasıl gidilir? Neler yapılır ve gezilecek yerleri neresidir? İşte, Kızılcahamam rotası...

Ankaralıların severek ziyaret ettikleri rotadan biri de Kızılcahamam ilçesidir. Doğa ile iç içe olan Kızılcahamam, ziyaretçilerini, yürüyüş-koşu parkurları, piknik alanları ve kaplıcaları ile kucaklıyor. Peki, namı dilden düşmeyen Kızılcahamam'a nasıl gidilir? Kızılcahamam'da gezilecek yerler nerelerdir? Kızılcahamam'da neler yapılmaktadır? İşte, tüm ayrıntılarıyla Kızılcahamam rotası...

Kızılcahamam

Kızılcahamam

KIZILCAHAMAM'A NASIL GİDİLİR?

Ankara Kızılcahamam arası yaklaşık 82 kilometre mesafedir. Araçla yaklaşık 1 saat iken İstanbul Kızılcahamam arası ise yaklaşık 381 kilometre mesafe olup araçla yaklaşık 4 saat 45 dakika olarak bilinmektedir.

Kızılcahamam

Kızılcahamam

KIZILCAHAMAM'DA NELER YAPILIR?

Kızılcahamam'da yapılacak bir çok etkinlik vardır. Yürüyüş için ideal bir yer olan Kızılcahamam'da meşhur olan Kasaplar Çarşı'sına uğramanızı tavsiye ediyoruz. Burada Bizim Kasaba uğrayıp kuzuneli sobada pişen Sait Vural sucukların tadına bakabilirsiniz. Bisiklet turlarına katılabilirsiniz. Soğuksu Milli Parkı'nda bulunan Fosil Ağacını ziyaret edebilirsiniz. Kızılcahamam'ın favori kaplıcalarında sevdiklerinizle beraber hoş vakit geçirebilirsiniz.

Kızılcahamam

Kızılcahamam

KIZILCAHAMAM'DA GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

Soğuksu Milli Parkı

Soğuksu Milli Parkı

Çam ağaçlarıyla kaplı atmosferi bol olan Soğuksu Milli Parkı, hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. Hafta içi burayı tercih edebilir bir yandan doğanın tadını çıkartırken diğer yandan sevdiklerinizle bir piknik etkinliği düzenleyebilirsiniz. Kamp yapmanın serbest olduğu Soğuksu, günü birlik gelenler ve haftasonu gezginleri için çadır kurmak, ideal bir tercih olacaktır.

Abacı Peri Bacaları

Abacı Peri Bacaları

Kızılcahamam'da en tuhaf yer olarak bilinen Abacı Peri Bacaları, en çok ziyaretçi akımına sahip olmakla beraberinde, ülkemizdeki peri bacaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Alicin Manastırı

Alicin Manastırı

Turistlerin yoğun ilgisini kazanan Alicin Manastırı, yüksekte ve yamaçta konumlanması nedeni ile zorlu bir ziyaret açığa çıkmaktadır. Yamaca çıkamayanlar için civarda bulunup uzaktan bu manastırın fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Mahkemeağacin Köyü

Mahkemeağacin Köyü

Mahkemeağacin Köyü'nün altında yer alan inler ve mağaralar, yapılan restorasyon çalışmaları ile ziyarete açılmıştır. Roma İmparatorluğu’ndan saklanmak amacıyla ilk Hristiyanlar tarafından inşa edilmesi hikayesiyle Mahkemeağacin Köyü tarihseverlerin ilgi odağı olmaktadır.

Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı

Çamlıdere Aluçdağı Tabiat Parkı

Soğuksu Milli Parkı’na biraz uzak olan Aluçdağı Tabiat Parkı'nda, paintball, at biniciliği veya okçuluk yapabilirsiniz.

Pazar Köyü

Pazar Köyü

Kimseler tarafından kullanılıyor mu diye düşündüren Pazar Köyü, Roma döneminden günümüze kadar sağlam şekilde ulaşmış ve halen daha kullanılmakta olan bir yerdir. Burada pek çok ibadethane bulunmaktadır.

Kırmızı Ebe ve Oruç Gazi Türbeleri

Kırmızı Ebe ve Oruç Gazi Türbeleri

Kızılcahamam'ın Taşlıca Köyü’nde Kırmızı Ebe ve oğlu Oruç Gazi’nin türbeleri yer almaktadır. Anadolu’nun Türk-İslam ülkesi haline gelmesinde büyük emekleri olan Kırmızı Ebe ve Oruç Gazi, Türk ordularından evvel buraya yerleşmişlerdir. Ölümlerinden sonra ise kabirleri türbe ziyaretine açılmıştır.

Kızılcahamam Karagöl

Kızılcahamam Karagöl

Ankara’nın merkezine 112 kilometre mesafede konumlanan Işık Dağı'na 3 kilometre mesafede ise Karagöl yer alıyor. Dört bir yanı çam ormanları ile kaplı olan Karagöl, barındırdığı suyun ağaçlar nedeniyle ışık alamaması ve karanlık gözükmesinden dolayı verilmiştir. Gölde herhangi bir balık yaşamaz, ancak bolca sülük barındırdığı söylenmektedir. Ankara'da hafta sonu gezmek isteyen gezgin aileler için tercih edilesi bir mekandır.

Ballıkayalar Tabiat parkı nerede? Ballıkayalar nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Ballıkayalar Tabiat parkı nerede? Ballıkayalar nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar?2020 En iyi bulaşık makinesi modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 En iyi bulaşık makinesi modelleriÖzel günlerde hangi etkinlikler yapılmalı? Özel günlerde bütçeye uygun yapılan etkinlikler

İLİŞKİLİ HABER

Özel günlerde hangi etkinlikler yapılmalı? Özel günlerde bütçeye uygun yapılan etkinlikler2-8 Mart 2020 Yeni haftanın kültür ve sanat etkinlikleri

İLİŞKİLİ HABER

2-8 Mart 2020 Yeni haftanın kültür ve sanat etkinlikleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası