1 sınıf hayat bilgisi güvenli hayat / 1. Sınıf Hayat Bilgisi Konuları - Soner Hoca

1 Sınıf Hayat Bilgisi Güvenli Hayat

1 sınıf hayat bilgisi güvenli hayat

1.Sınıf Hayat Bilgisi Güvenli Hayat Çalışma Kağıdı -


1.sınıf hayat bilgisi güvenli hayat çalışma kağıdı
BölümSınıf Hayat Bilgisi Etkinlik ve Çalışma Kağıtları
Bu kategoride 1.Sınıf Hayat Bilgisi Güvenli Hayat Çalışma Kağıdı - dosyasına benzer başka dokümanlar da bulabilirsiniz. Benzer dosyaları görmek için yukarıdaki 1.Sınıf Hayat Bilgisi Etkinlik ve Çalışma Kağıtları linkine tıklayabilirsiniz. Emeğe ve emekçiye saygı çerçevesinde dosyayı ekleyene teşekkür edebilir, dosyaya oy verebilir, dosyaya yorum yapabilir ve dosyayı sosyal medya butonları ile facebook ve twitter sayfanızda paylaşabilirsiniz.
Dokümanı indirmek için aşağıdaki hemen indir linkine tıklayabilirsiniz.
Eklenme Tarihi

Bu doküman şimdiye kadar kez indirilmiş. (Bugün:0 , Bu ay:0)

   Bu dosyaya 0 kişi oy verdi. Oy ortalaması 0



Teşekkür Edenler:İlk siz teşekkür etmek ister misiniz?


Paylaşan
Nehir BozanDoküman Arşivi'ni gör.(Sen de Paylaş)
Teşekkür Et Şikayet EtSitene Ekle

BU DOSYAYA BAĞLANTI (LİNK) VEREBİLMEK İÇİN GEREKLİ KODLAR

Online 1. Sınıf Hayat Bilgisi Etkinlik ve Eğitimleri

1. Sınıf Hayat Bilgisi Testleri

Öğrenciler ve öğretmenler bilir: 1. sınıf Hayat Bilgisi testleri bu dersin en önemli materyallerindendir. Çalışmalarda, ödevlerde ve sınavlarda yer verilen testler, çoktan seçmeli sorularla oluşturulur. Hayat Bilgisi dersindeki soru çözme hızını ve yeteneklerini artırmak isteyen öğrenciler için 1. Sınıf Hayat Bilgisi testleri Okul Modu’nda mevcuttur!

1. Sınıf Hayat Bilgisi Etkinlikleri

1. sınıf Hayat Bilgisi etkinlik çalışmaları hem eğitici hem de öğretici niteliklere sahiptir. 1. sınıf öğrencilerini ilgili konularda eğlenceli boşluk doldurmalar, doğru yanlış soruları ya da eşleştirmeler gibi farklı tipteki sorularla kuşatırlar. Bu soruları çözmek oldukça keyiflidir. Böylece aslında Hayat Bilgisi konularını pekiştiren öğrenci, vaktin nasıl geçtiğini bile anlamadan öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmiş olur.

1. Sınıf Hayat Bilgisi Konu Anlatımları

Etkinlik ya da testlerin öncesinde (ya da sonrasında pekiştirme olarak), başarılı bir sonuç alabilmek için ilgili 1. sınıf Hayat Bilgisi konu anlatımları öğrencilere sunulmalıdır. Yüz yüze eğitimde sınıfta gerçekleştirilen bu eylem, uzaktan eğitimde farklı tür kaynaklar sayesinde gerçekleştirilir:

• Öğretmenler tarafından şahsen kaydedilen videolar,
• Animasyonlu videolar,
• Ses kayıtları,
• Slaytlar ve daha niceleri 1. sınıf konu anlatımları için kullanılabilir.

Okul Modu’nda öğrenciler ve öğretmenler, farklı türdeki kaynakları bir araya getirebilir!

1. Sınıf Hayat Bilgisi Ödevleri

Uzaktan eğitimde de pekiştirme yapmanın en kaliteli yollarından biri ödev yapmaktır. Konu anlatımları öğrenilip testler ve etkinlikler tamamlandıktan sonra öğrencilerin anladıklarını ölçebilmek için öğretmenler tarafından 1. sınıf Hayat Bilgisi ödevleri verilmelidir. Öğrenciler de belirlenen tarihe kadar bu ödevleri yapıp öğretmenlerine göndermelidir.

Oldukça pratik olan bu sistem sayesinde hem kağıt israfı olmamış, hem de yine eski sistemdeki pekiştirmelerden geri kalınmamış olur. Sitemizde bulabileceğiniz 1. sınıf Hayat Bilgisi etkinlik ve eğitim materyalleri grubuna, ödevler de dahildir.

1. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kök-e Yayıncılık 4. Ünite Güvenli Hayat Sayfa , , Güvenli İletişim Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

1. Sınıf Kök-e Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Güvenli İletişim Cevapları

1. Sınıf Kök-e Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa Cevabı

Tanımadığınız bir kişi size evinizin adresini sordu. Ona evinizin adresini söyler misiniz? Neden?

  • Cevap: Tanımadığım bir kişi evimin adresini sorduğunda ona söylemem. Çünkü bana ve aileme zarar verebilir. Bunu polise, öğretmenime ve aileme söylemem gerekmektedir.

1. Sınıf Kök-e Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa Cevabı

Aşağıdaki ifadeleri okuyalım. Bu ifadelerden doğru ve yanlış olanları belirleyelim. İlgili kutuyu boyayalım.

  • Cevap1. Sınıf Kök-e Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa Cevabı

1. Sınıf Kök-e Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa , , Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders Kitabı Cevapları

1. Sınıf Hayat Bilgisi G&#;venli Ve G&#;vensiz Alanlar konu anlatımı

Haberin Devamı

Çocuklar mutfak dolaplarına çıkmamalı. Yüksekte olan dolaplara çıkarken ayakları takılabilir ve yaralanabilir. Evdeki elektronik eşyalarla da oynanmamalı ve ailemizin uyarılarını dikkate almalıyız.

Apartmanlardaki bodrum katları da bizim için güvenli değildir. Burası genelde karanlık olduğu için hem çocukların hem de yetişkinlerin düşmesine neden olabilir. Bodrumlara ya bir yetişkin ile birlikte ya da fenerle inilmelidir.

Asansörler çocuklar için tehlikeli olabilir. Küçükler asansöre anne ve babalarıyla binmelidir. Yetişkinler de kapı açıldığında önce asansör boşluğu kontrol etmeli ve asansörün geldiğinden emin olmalıdır. Asansör boşluğu kadar merdiven boşlukları da güvensiz alanlardır. Burada oyun oynayan komşularımızı uyarmalıyız.

İş makinelerinin ve tehlikeli aletlerin bulunduğu inşaatlar da son derece tehlikelidir. İnşaatların yakınında oyun oynanmalı ve oynayan arkadaşlarımızı uyarmalıyız. Bu alanların çevresindeki su birikintileri de risk taşır. Su birikintisi bulunan yerlerin yakınından değil uzağından geçmeliyiz.

Süs havuzları genelde şehir meydanlarında bulunur. Bu havuzların suları kirli olduğu için mikrop taşıyabilir. Birçoğunun içinde aydınlatmayı sağlayan elektrik kabloları yer alır. Bu nedenle çocuklar bu havuzlara fazla yaklaşmamaya dikkat etmelidir. .

Haberin Devamı

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde işlek caddelerde bulunmamalıyız. Yanımızda büyüğümüz varken önce sağa sonra sola sonra tekrar sağa bakmalıyız. Yakınlarda üst geçit varsa oradan geçmeye özen göstermeliyiz. Trafik ışıklarını kontrol edip yeşil ışık yanmadan karşıya geçmeye çalışmamalıyız. Trafik dersinde bize öğretilen şeyleri uygularsak tehlikelerden uzak kalmayı başarırız.

Güvenli alanların başında oyun parkları gelir. Bu parklarda kaydırak, salıncak, tahterevalli gibi birçok oyun aracı bulunur. Çocuklar bu alanlarda güven içerisinde oyun oynayabilir. Yine de çocuklar ailesinin haberi olmadan bu parklara gelmemeli. Diğer çocuklar sallanırken salıncakların önünden geçmemeye dikkat edilmelidir.

Haberin Devamı

Evlerimizin bahçesi de en güvenli alanlarımızın başında gelir. Orada çiçeklere su verebilir ve evcil hayvanları besleyebiliriz. Bazı zamanlar çiçeklerde ve toprakta zararlı böcekler olabilir. Böyle böcekler gördüğümüzde onlara dokunmamalı ve hemen eve girmeliyiz.

Çevremizde bazı alanlar trafiğe kapatılmıştır. Bu alanlara araç girmez. Bu nedenle çocuklar burada güvenli bir şekilde oynayabilir.

Bize öğretilen güvenli ve güvensiz alanları hiç unutmamalıyız. Ailemiz ya da büyüklerimiz olmadan bilmediğimiz yerlere gitmemeliyiz. Bu yerlerde kaybolabilir ve ailemizin endişelenmesine neden olabiliriz Aynı zamanda karanlık çökmeden önce evde olmaya özen göstermeliyiz. Akşam olduktan sonra dışarıda kalmak hiçbir çocuk için güvenli değildir.

Haberin Devamı

Okulumuzun belli başlı alanlarına izinsiz girmek tehlikeli olabilir. İş ve teknik dersinin işlendiği sınıf bu alanlardan biridir. Orada çok tehlikeli aletler vardır ve birinin yaralanmasına neden olabilir. Kalorifer dairelerine ve malzeme odalarına da izinsiz girilmemelidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir