e okul staj sorgulama / Staj Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

E Okul Staj Sorgulama

e okul staj sorgulama

Staj Aşamaları ve Belgeleri

Staj Aşamaları ve Belgeleri

Staja Başlamadan Önce Yapılacaklar:

1) Öğrenci staj yeri bulacaktır. Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir.

2) Öğrenci staj yapacağı işyerine Staj Formunu (EK)'yı doldurup kaşeletip imzalatacaktır. (EK bilgisayar ortamında da doldurulabilir.)

3) Öğrenci tarafından eksiksiz doldurulacakStaj Formu (EK) ilgili bölümünün staj komisyonu danışmanıtarafından da imzalanacaktır.

* Sağlık yardım statüsü (1- Genel Sağlık sigortası kapsamındayım 2- Anne-Baba üzerinden sağlık yardımı almaktayım 3- Sosyal Sigortalar Kurumu’na tabi olarak çalıştığımdan kendi sağlık yardımım var 4- Bağ-Kur’a tabi olarak çalıştığımdan kendi sağlık yardımım var 5- Emekli Sandığı’na tabi olarak çalıştığımdan kendi sağlık yardımım var 6- Herhangi bir sosyal güvencem olmadığından sağlık yardımı alamıyorum) kapsamında bulunan kutucukları mutlaka işaretleyiniz.

** Ücret Alıyormu (Firma tarafından ücret ödeniyorsa Katkı Payı Formunun EK doldurulması zorunludur.) kapsamında bulunan kutucukları mutlaka işaretleyiniz.

4) Staj Formunu (EK)'yı doldurup ilgili bölümün staj komisyonuna iletilmeden SGK evrağınız ( İşe Giriş Bildirgesi) verilemez.

SGK Belgesi 30 gün öncesinden çıkmamaktadır.

Örnek: Stajına 01 Temmuz’da başlayan bir öğrenci, SGK Belgesi'ni en erken 02 Haziran’da alabilmektedir.

5) Staj Evraklarını (Staj Sicil Fişi ve Staj Defteri) tümü Dekanlık kantin ve kırtasiyelerinden veya Fakülte web sayfasından temin edilebilirsiniz.

6) Öğrenci staja başlamadan önce, Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi'ni (SGK Belgesi'ni) işyerine teslim etmek üzere bölümden e-posta yoluyla veya e-devletten (4A İşe Giriş Bildirgesi şeklinde aratarak) temin edebilir.

7) Stajını İPTAL etmek isteyen yada kabul olmayan öğrencilerin ilgili bölüm staj komisyonuna en erken 1 (bir) hafta öncesinden Staj İptal dilekçesi vermesi gerekmektedir. Aksi halde işlem yapılamaz.

8) Yurt dışında yapılacak stajlar için SGK girişi yapılamaz. (ilgili bölümünüzün staj komisyonuna danışınız)

Staj Esnasında Yapılacaklar:

Öğrenci Staj Defteri'ni günlük olarak dolduracaktır.

Staj Bitiminde Yapılacaklar:

1) Staj sonucunda Staj Sicil Fişi firma yetkilisi tarafından değerlendirildikten sonra, kapalı bir zarf içinde öğrenci ilgili bölümünün staj komisyonu danışmanına iletilmesi sağlanacaktır.

2) Fakülte web sayfasında (funduszeue.info) mevcut olan Staj Defteri'ni öğrencilerimiz el yazısıyla kendileri doldurabildiği gibi, bölümün isteği doğrultusunda, ilgili bölümünün staj komisyonu danışman görüşü alınarak bilgisayar çıktısı olarak da düzenleyebilirler.

3) Öğrenci staj bitişinden sonraki 2 hafta içinde Staj Sicil Fişi ve Staj Defteri’ni bölümünün Staj Komisyonuna teslim edecektir.

4) İlgili Bölüm Staj Komisyonu Danışmanı uygun gördükten sonra öğrenci, staj bittikten sonra Staj Sicil Fişi ve Staj Defteri’ne resimlerini (dijital olarak da basılabilir) önceden yapıştırıp Staj (SGK) Bürosu’na mühürletecektir. (resim olmayan evraklarınız mühürlenemez)

Bölümler arasında staj esasları farklılık gösterebilir; her öğrenci kendi bölüm staj esaslarına tabidir. (bilgi için; ilgili bölümün staj komisyonuna danışınız)

Staj Yaptıkları Firmadan Ücret Alan Öğrenciler:

EK formunda bulunan ‘Ücret Alıyormu’ bölümü EVET ise EK formunun doldurulması zorunludur. Ücret alan stajyer öğrenciler, stajları bittiğinde EK ‘Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formunu’ ve ekine ücret ödendiğini gösterir belgeyi (dekont) bölüm staj komisyonuna iletmelidir. Form’un ekinde dekont olmaması durumunda ödeme yapılamayacaktır.

Not: Kamu kurum ve kuruluşları bu kapsam dışında olup; Kamu kurum ve kuruluşlarında staj yapan öğrencilerin EK formunun doldurulmasına gerek yoktur.

Not: Staj (SGK) Bürosu, Mühendislik Fakültesi Dekanlık katı Personel Birimlerinde kapı nolu odadadır.


STAJ BELGELERİ

DOSYA

Staj Yönergesi

Staj Formu (EK)

İngilizce Staj Formu (EK)

Staj Sicil Fişi

Staj Defteri

SGK Belgesi Örneği

Staj Başvuru Listesi (EK)

Devlet Katkısı Formu (EK)





Staj sigortası nasıl anlaşılır?

8 Eylül ’da yürürlüğe giren yasa ile Türkiye’nin gündemine giren EYT kavramı milyonlarca kişiye emeklilik yolunun açılmasıyla çözüme kavuştu. Yaş sınırı olmaksızın şartları yerine getiren 2 milyon bin vatandaş EYT düzenlemesiyle emekli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenleme ilişkin olarak, “Geçtiğimiz yılın sonunda EYT düzenlemesini duyurduk. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen, milyonlarca vatandaşımızın uzun yıllardır dile getirilen sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında Meclisimizin takdirine sunuyoruz.” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, EYT düzenlemenin bu ay sonuna doğru Meclis’e gelebileceğini söyledi. Staj sigortası girişi olanlar EYT düzenlemesinden yararlanamadı.

Staj sigortası emeklilikten sayılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj sigortasına ilişkin konuştu.

  • Bakan Bilgin, staj sigortalılarının durumu ile ilgili ise, "Staj mağdurları mağdur değildir. Yani onlar o kavramı kullanamazlar. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Ortada iş akdi yok. 'Staj da sayılsın' diyorlar böyle bir şey yapamayız. Milletin parasını imkanlarını biz bu şekilde dağıtamayız. Prim 'patronun kim' diye soruyor. O gün senin için prim yatırması gerekirken yatırmamış olan ya da eksik yatıran patronun kim, yok öyle bir şey" diye konuştu.
  • Staj döneminde bu prim ödenmediğinden sadece iş kazası, meslek hastalığı, genel sağlık sigortası primi ödendiğinden stajda geçen süre emeklilikte hesaba katılmıyor. Ne zaman ki, çalışan adına malullük, yaşlılık, ölüm sigorta koluna ait prim yatırılmaya başlanıyor, o tarihten itibaren emeklilik süresi başlıyor.

Staj sigortası kimlere yapılır?

Stajyer olarak bir kurumda çalışan kişiler iki grupta toplanabilir.

Okullarının tanımladığı zorunlu bir staj programı olmamasına ve bu durumun notlarına bir etkisi olmamasına rağmen mesleki anlamda daha iyi bilgi alabilmek için tatil ve boş günlerini değerlendirmek adına bir kurumda çalışan kişilerin yaptığı staj türüne denmektedir. Gönüllü staj yapanlar, stajyer sigortasına dahil edilmezler.
: Okul programlarının zorunlu kıldığı ve not sisteminde değerlendirilecek olan kişilerin yaptığı stajdır. Zorunlu staj yapanların sigortalı olmaları şarttır. Okullarının belirlediği aralıklarda kendilerin bulduğu ya da okulun önerdiği kurumlarda mesleğin gerektirdiği şekilde staj yapan bu kişiler sonrasında değerlendirme altına girer ve sergiledikleri performans not olarak değerlendirilir.

Staj sigortası süresi ne kadar?

Stajyer olarak çalışan kişilerin ne kadar süre çalışmaları gerektiği ile ilgili de çeşitli sorular var. Lisans öğretiminde aranan stajların toplam süresi 60 iş günüdür. Bu 60 günün yarısı genel stajda, diğer yarısı da mesleki stajda geçmektedir. Aynı kurumda gerçekleştirebilecekleri bu ayrımı farklı birimlerde yapmak zorundadırlar.

Staj sigortam olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Değerli öğrencilerimiz staj ve işyeri eğitimi öncesi staj yapacağınız işyerlerinin bazıları sigorta giriş belgenizi talep etmekte. E-devlet şifreniz ile
portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek

Sigorta girişi normal sigorta mı yoksa staj sigorta mı olduğunu anlamak için SGK hizmet dökümüne bakmak yeteri olacaktır.

  • Stajda sigorta ödemesi yapılmadığı için Sigorta Dökümüne yansımıyor.

Staj sigortası nasıl anlaşılır?

  1. TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapın.
  2. E-devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden alabilirsiniz.
  3. Ardından otomatik olarak yönlendirileceğiniz hizmet dökümü sayfasında staj sigortanız ile ilgili bilgileri görebilirsiniz.

Staj sigortası kodu nedir

Sigortalı olarak stajyerlik yapmak isteyenlerin girişi
ile girişleri yapılmaktadır. Bunun dışında tamamlayıcı eğitim gören ve stajyerlik yapmak isteyen öğrencilerin sigorta bildirimlerini Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından okul idaresine yapılmaktadır.

Staj sigortası ile normal sigorta yapılır mı?

Yasalarımızda yapılan düzenlemelerle staj yapılırken hem sigorta yapılması hem de belli bir ücret ödenmesi zorunlu hale getirildi. Ancak staj sırasında yapılan sigorta kısa vadeli sigorta kollarından olduğu için yani iş kazası ve meslek hastalığı için yapıldığı için emeklilik hesabında kullanılmıyor.

Staj e devlette görünür mü?

kapısına giriş yapıp hizmet dökümünü açtığımızda (daha önce sigortalı bir işte çalışmadıysanız) boş bir sayfa görünür. Fakat Tüm SGK Hizmet Dökümü ifadesine işaret koyduğumuz zaman staj çalışmalarımızı da görüntüleyip çıktı alabiliriz.

Staj süresi borçlanılarak, emekliliğe sayılabilir mi?

  • Stajda geçen süreler emeklilik için borçlanılamıyor, kanun buna izin vermiyor. Hem staj süresinin emeklilikte sayılması hem de borçlanılabilmesi için kanuni düzenleme yapılması gerekiyor.

Kadın staj sürelerini borçlanır mı?

  • Doğum yapan kadın çalışanlar için bir ayrıcalık var ve bu durumda olanların staj süreleri emeklilikte hesaba katılıyor. Şöyle ki, kadın çalışanlar, staj süresi ile ilk sigortalı çalışmaya başladığı tarih arasında doğum yapmışlarsa doğum borçlanmasından yararlanarak emekliliklerini erkene çekebilirler.

EYT başvuru şartları neler?

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'na tabi EYT'lilerin emeklilik koşulları neler olacak? Emeklilik için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartı bulunuyor. EYT'liler ilk iki şartı yerine getirmişlerse veya getirdiklerinde yaşa bakılmaksızın emekli olabilecekler. Bu SSK'lılar için prim günü, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'nda kadınlarda 20 tam yıl ( prim günü), erkeklerde 25 tam yıl ( prim günü).

Staj

funduszeue.infoUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
YAZ STAJI TAKVİMİ

*Staj Takviminin Duyurulması:04/ Mayıs /

funduszeue.infoul Şişli Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve MYO Staj Komisyonu tarafından staj takvimi duyurulacaktır.

*Staj Başvuruları:

funduszeue.info başvuruları 05/Mayıs/ /Haziran/ tarihleri arasında yapılacaktır.

3.Öğrenciler, Mesleki Uygulama Eğitimi (Zorunlu Staj) Formunu (EK-1) 2 adet ve Geri Kalan Belgeleri funduszeue.info adresinden indireceklerdir.

4.Öğrenci Zorunlu Staj Forumu’nu (EK-1) inceleyerek, alacağı 2 nüshada kendisine ait bilgileri dolduracak, fotoğrafını yapıştıracak ve imzalayacaktır. Öğrencinin, Program Başkanlığına teslim edeceği bu evraklar, Program Başkanı tarafından imzalanarak İş Yeri Onayı İçin Öğrenciye Geri Verecektir.

5.Öğrenci, staj yapacağı işyerine onaylattığı 2 asıl nüsha Mesleki Uygulama Eğitimi (Zorunlu Staj) Formlarını (EK-1), bir adet nüfus cüzdanı fotokopisini ve E Devlet Üzerinden SPAS Müstehaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) alacakları (Ek-2) belgeyi (görüntüyü) Program Staj Koordinatörüne teslim edecektir.

funduszeue.infom Başkanı; öğrenciden aldığı iş yeri onaylı 2 adet Zorunlu Staj Formlarını (Ek 1) , 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisini ve E Devlet Üzerinden SPAS Müstehaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) (Ek 2) üzerinden alacakları belge (görüntü) öğrencinin Sosyal Güvenlik Kurumuna girişinin yapılması için, öğrencinin staja başlamasından en geç 1 (bir) hafta öncesine kadar Mali İşler Birim Müdürlüğüne dosya halinde teslim etmek zorundadır.

7.Örnek SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) Belgesi örneği(EK-2)

funduszeue.info konu dosyanın başına, üst yazı ile öğrencilerin adı soyadı, T.C. Kimlik Numarası, staj başlangıç ve bitiş tarihleri, staj yapacakları gün sayılarının aylara göre dağılımını gösteren liste konacaktır ve ilgili liste Excel olarak mali işlere mail yolu ile gönderilecektir.

funduszeue.info başlamadan önce öğrencilerin Şişli Meslek Yüksekokulu tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna girişleri yapılacaktır.

Tüm Öğrencilerimizin Sigorta Giriş Bildirgeleri Program Başkanları tarafından e-mail olarak paylaşılacaktır.

Staj yapacak her öğrenci; 1 adet Zorunlu Staj Formu(EK-1),1 adet nüfus kâğıdı fotokopisi ve funduszeue.info adresinden indireceği1 adet Staj Defteri (EK-3), 1 adet Günlük Staj Devam Çizelgesi (EK-4), 1 adet İşyeri Staj Değerlendirme Formu (EK-5) ve1 adet İşyeri Staj Değerlendirme Formu Eki (EKa) olan Staj Dosyasını, staja başlayacağı gün staj yapacağı işyeri yetkilisine teslim edecektir.

*Staj Başlangıç ve Bitiş/Temmuz/ /Ekim /

Stajlar Eğitim Öğretim Dönemi sonundan, bir sonraki Eğitim/Öğretim Dönemi başlangıcına kadar olan süre içerisinde yapılacaktır (03 Temmuz – 03 Ekim tarihleri arasında).

Programların içeriğine göre düzenlenecek farklı Staj uygulamaları, ait olduğu Programın Başkanı tarafından hazırlanacak, duyurulacak ve yürütülecektir.

Programın Staj Komisyonunu oluşturan öğretim görevlileri staj yerlerini (işyerlerini) ani ziyaretler ile denetleyebilecek ve ayrıca telefon vasıtasıyla da kontrol edeceklerdir.

*Staj Defteri /Staj Evrakları Teslimi: 04/Ekim/ – 16/Ekim/

Staj yapılan işyerinde ki yetkili kişiler tarafından doldurulup onaylanan Staj Defteri(EK-3), öğrenci tarafından, belirtilen tarihler arasında Program Başkanına teslim edilecektir.

Staj yapılan işyeri yetkilisi tarafından doldurulan Günlük Staj Devam Çizelgesi (EK-4) ve İşyeri Staj Değerlendirme Formu (EK-5) işyeri tarafından kapalı ve mühürlü zarfa konularak öğrenci ile elden veya öğrencinin kayıtlı olduğu “Maslak Mah. Atatürk Oto sanayi Sitesi Sk. No:2 Maslak / İSTANBUL” adresine taahhütlü posta ile gönderilecektir.

Yurt dışında staj yapacak öğrenciler pasaportlarındaki giriş çıkış sayfalarının fotokopisini Staj Defterine eklemek zorundadır.

Staj Defteri teslimi için en son tarih 16/Ekim/ Pazartesi günüdür.

*Staj Dosyası Onaylama ve Notların Teslimi/Ekim/– 17/Kasım

Program Staj Komisyonu; belirlenen tarihler arasında staj defterlerini ve evraklarını inceleyip, öğrencilerin staj durumlarını Staj Komisyonu Değerlendirme Formunda (EK-6) değerlendirdikten ve MYO Staj Komisyonunun onayını aldıktan sonra Staj Tamamlama Belgesi(EK-7) ile Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne bildirecektir.

*Staj Döneminin Kapanması/Kasım/

17/Kasım/ tarihinden itibaren staj dönemi kapanacak ve stajla ilgili işlemlere son verilecektir.

*Tüm süreç Program Staj Koordinatörlerinin denetim ve takibinde olacaktır.

*Tüm süreç Program Staj Koordinatörlerinin denetim ve takibinde olacaktır.

Sağlık Programları için İlgili Formlar:

Diğer Programlar için İlgili Formlar:

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası