epilasyon adeti geciktirirmi / Lazer epilasyon yaptırırken dikkat! - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Epilasyon Adeti Geciktirirmi

epilasyon adeti geciktirirmi

Ultrason/Radyofrekans

Ultrason & Radyofrekans Dalgaları

Bu sistem, yağ hücrelerinin hacimlerinin ultrason ve radyofrekans dalgaları ile azaltılması yoluyla bölgesel zayıflamayı ve cildin sıkılaştırılmasını hedefleyen non-invaziv bir tedaviyi kapsamaktadır.

Bu sistemde, ultrasonun mekanik enerjisi ile dual radyofrekans enerjisi aynı anda ve birlikte yağ dokusuna gönderilmektedir. Bu enerjinin hedeflenen derinlikteki yağ kitlesine ulaşmasını ve bu yağ dokusunun ısıtılmasını sağlayan özel bir başlık kullanılmaktadır. Başlığın üzerinde, hastanın cilt yüzeyinde oluşması istenilen sıcaklığın (39,5 – 42,5 ºC) sürekli olarak ölçülmesini ve bu aralıkta tutulmasını sağlayan bir termometre bulunmaktadır. İstenilen sıcaklık değerlerinin dışına çıkılmaması için ultrason ve radyofrekans enerji çıkış değerinin sürekli olarak ayarlanması gerekir. Ayrıca başlıkta bulunan bir soğutucu da cilde temas ederek cilt yüzeyinin soğutulmasını ve yapısının korunmasını sağlar. Ultrasonun mekanik enerjisi ile radyofrekans enerjisi beraber yağ hücrelerinin hacminin azalmasına ve cilt dokusunun sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

Bölgesel zayıflamanın yanı sıra fibrotik matriks yağ yapılarının açılmasına etkisi olduğundan selülitte de etkilidir. Diğer zayıflama yöntemleriyle cevap almanın güç olduğu kollar, sırt yan bölgeler ve diz üstü gibi bölgelerde oldukça hızlı ve olumlu sonuçlar sağlamaktadır.

Tümleşik Enerji Akış Kontrol Sistemi (Embedded Energy Flow Control System) (EFC) düzenli enerji dağılımı sağlayarak tedavinin hızlı ve etkin olmasına yardımcı olur. Klinik olarak test edilmiştir. Yapılan çalışmalarda iç organlara herhangi bir yan etkisi olmadığı belirtilmiştir.

Ultrasonun mekanik enerjisi ile radyofrekans enerjisi derin yağ tabakalarını hedeflerken, yüzeydeki soğutucu da cilt sıcaklığını düzenler ve yapısını korur.

Ultrasonun mekanik enerjisi fibrotik matriks yağ yapılarını açmaya yardım eder. Böylece yağ hücreleri tedaviye hazır hale funduszeue.inforekans enerjisi de derin dokuları ısıtarak metabolik aktivite başlatır ve yağ hücrelerinin hacmi azalır.

Kız arkadaşım adet olamadı.Hamilelik ihtimali sürtünme sonrası ver mıdır?

Yayın Tarihi : /02/19 • Güncelleme Tarihi : /02/19


Kız arkadaşımın adetleri düzensiz. En son 29 aralıkta adet oldu. Sonra adet olmadan 8 Şubatta sürtünme yoluyla ilişkiye girdik herhangi bir boşalma olmadı ama zevk suyundan emim değiliz. Bugün şubatın 19u ama hala hiç adet belirtisi yok. 10 gün sonra 2 ay olacak hamilelik ihtimali var mıdır ?


funduszeue.info Cevabı : İçiniz rahat olsun diye test yaptıfunduszeue.info tür ilişkilerde hamilelik ancak meninin vajinadan içeriye sızması sonrası mümkün funduszeue.info gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değfunduszeue.infoınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları funduszeue.info gecikmesi nedenleri nedir?Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 3 Adet Yorum Gelmiş
M********* :

Gebelik Testini  ne zaman yapmalıyız şu an idrar testi doğru sonucu verir mi ? İyice gerildik.


Cevap:

Gebelik şüphesi varlığında gebelik testinin ne zaman yapılması gerektiği sıklıkla merak edilen bir durumdur.
Gebelik testinin yapılması için en önemli kural beklenen adet tarihinde gecikme olmasıdıfunduszeue.infoşkiden sonra kaçıncı gün test yapılacağının ise çok pratik bir anlamı yoktur.
Beklenen adet tarihinde gecikme olmadan gebelik testi, doktorunuz önermedikçe yapılmamalıdır.

Gebelik testinin ideal olarak ne zaman yapılması gerektiği ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

Gebelik testi ne zaman yapılmalıdır?

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

b********** :

Erkek arkadaşımla sürtünmeyle ilişki yaşadık benim uzerimde kot pantolon ic camasiri erkek arkadaşımda iç camasiri ve esofman vardi boşalma oldu mu bilmiyorum adetim dört gün gecikti. Göğüslerimde ağrı var adetten önce hep olur ama kiyafetlerimizden sperm gecer hamile kalir miyim? Çok korkuyorum.


Cevap:

Anlattığınız gibi bir beraberlik sonrası gebelik olasılığı pek mümkün görülmüyor.
Sıklıkla  erken yaşlarda bu şekilde bir yakınlaşma yaşayan ve cinsel konularda da bilgi sahibi olmayan okurlarımızdan sıklıkla benzer sorular geliyor.

funduszeue.info doktorları olarak sizin gibi genç okurlarımıza  önerimiz aşağıdaki bağlantıda yer alan ve hamilelik oluşumuna dair verilen bilgileri sonuna kadar dikkatle okuyup hamileliğin oluşum ve test edilmesi hakkında  bilgi sahibi olmanız.

Hamilelik nasıl olur, hangi durumlarda ise hamilelik olmaz?

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

k********* :

ayın 19unda adet olmam gerekiyordu ama olmadım bundan 10 gün önce hafif kırmızı bir kan geldi oda sadece peceteyle silince ve devam etmedi bugünde adet olmadım hamile olmaktan korkuyorum onunla bir ilgisi varmıdır bel agrılarım var onun dısında hicbir hamilelik belirtisi yok


Cevap:

Hamilelik belirtiler veya sizin hissiyatınız ile teşhis funduszeue.infoliğin tanısı için tüm dünyanın kabul ettiği gebelik testi yöntemleri var.
Gereksiz ayrıntılarla kafa yormanıza gerek yok.

Hamilelik şüpheniz var ise, adetinizde de gecikme var sa, gebelik testi yaptırın.
Bu kadar basit durumunuzun çözümü.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Bu Soruya Benzer Sorular

37 haftalık gebelik mümkün mü? Beta HCG testi yaptırdım düştüyse göreyim diye betam 44,12 olmuş sanırım umutlanabiliriz değil mi? Ele buluşan sperm hamilelik yapar mı? Kafam çok karışık hocam. Hamilelik var mı? Hamile miyim kimyasal mı? Gebelik şüphesi var mı? Progesteron düşmesi ve gebelik 7 aylık hamilelik filmde olabilir mi? Adetim gecikti, hamile miyim? Belimde ağrı karnımda şişkinliğim var hamile kalma ihtimalim var mı? Kız arkadaşım hamile mi? Beta HCG ÇIKMIŞ. Sizce hamile miyim adetime 8 gün var böyle bisey olabilir mi?

Polikistik Over (Yumurtalık) Sendromu

Belirtiler

Polikistik over sendromu olan kadınlar çeşitli kozmetik belirtiler gösterirler. Bu belirtiler bazı kişilerde hafif, bazende oldukça belirgin olarak ortaya çıkmaktadır. Kozmetik problemin şiddetinden bağımsız olarak altta yatan neden tüm polikistik over sendromu olan kadınlarda aynı olup insülin (şekerin vücutta kullanımını sağlayan hormon) metabolizmasındaki bozukluktan kaynaklanan hormonal dengesizliktir.

Adet Düzensizliği

Polikistik over sendromunda en sık görülen belirti adetlerde gecikme veya adet olamamaktır. Uzun süre adet olamama rahim iç (endometriyum) zarında kalınlaşmaya neden olup, rahim iç zarı kanseri riskini artırmaktadır. Bu kadınlar bir yıl içinde 8 veya daha az adet olurlar.

Adet kanamasının olması yumurtlamanın olduğunu gösterir. Genel olarak bir yıl içinde görülen adet kanaması sayısı kadar yumurtlama olmaktadır. Buna karşılık polikistik over sendromu olan bir grup kadın ise her ay düzenli adet olmasına rağmen, polikistik over sendromunun diğer tüm belirtileri varsa yumurtlamanın olup olmadığının belirlenmesi gerekmektedir.

Kısırlık (İnfertilite)

Kısırlık nedeniyle bir sağlık kuruluşuna başvuran kadınların yaklaşık yarısını polikistik over sendromu olan kadınlar oluşturmaktadır. Polikistik over sendromunda yumurtanın yeterince büyümemesi yumurtlama olmaması gebe kalmayı engellemekte veya zorlaştırmaktadır.

Buna karşılık polikistik over sendromu olan kadınların çoğunluğu, profesyonel yardımla gebe kalabilmekte ve doğum yapabilmektedir. Değişik tedavi seçenekleri vardır. Kolay ve ucuz olan yöntem yumurta büyümesini ve yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlarla yapılan tedavidir. Bunun yanında daha ileri teknoloji gerektiren ve daha pahalı olan tüp bebek (IVF) yöntemide uygulanmaktadır.

Tüylenme Artışı (Hirsutizm)

İstenmeyen tüylerde artış polikistik over sendromu olan kadınlarda psikolojik sıkıntı yaratan önemli belirtilerden biridir. Açık renkli ve ince olan tüyler androjenlerdeki (erkeklik hormonları) hormonal dengesizlik nedeniyle koyu siyah olma ve kalınlaşma eğilimi gösterirler.

Çoğunlukla bıyık, sakal ve göğüs bölgesindeki kıllarda koyulaşma ve sertleşmeyle ortaya çıkar. Polikistik over sendromu olan kadınların büyük çoğunluğunda kollarda, bacaklarda, karın ve sırt bölgesinde de tüylenme artışı, çıkan tüylerde renk koyulaşması ve kalınlaşma görülebilmektedir. Tedavide fiziksel metodlardan renk beyazlatma, ağda, tıraş, tüy dökücü kremler, elektroliz ve lazer epilasyon gibi yöntemler kullanılmaktadır.

Bu yöntemlerde büyümeyen tüylerle ilgili çıkacak sorunlara ve cilt tahrişine(iritasyon) dikkat edilmesi gerekmektedir. İlaç tavsiyesi (anti-androjenler) ile yeni büyüyecek tüylerin engellenmesi ve çıkma tüylerinde seyreltilmesi ve renklerinin açılması sağlanabilmektedir. İlaç tavsiyesinde olumlu cevap alınması için en az altı- sekiz ay gibi bir zaman geçmesi gerekmektedir.

Saç Dökülmesi

Kadınlarda saç dökülmesi androjenlerdeki (erkeklik hormonları) düzensizlik nedeniyle ortaya çıkan diğer bir belirtidir. Ani başlayan saç dökülmesi, altta yatan androjen salgılayan bir yumurtalık yâda böbrek üstü bezi tümörünün belirtisi olabilir. Androjen düzeyinin düşürülmesi tedavide temel oluşturmaktadır.

Sivilce (Akne)

Genç kızlarda (aldolesan) yüzde, göğüs ve sırt bölgesinde ortaya çıkan sivilceler psikolojik sıkıntı yaratan kozmetik bir problemdir. Özellikle daha ileri yaşlarda ortaya çıkan sivilcelerin altında hormonal düzensizlik yatabilmektedir. Bu kadınlarda androjen hormonlarının araştırılması gerekmektedir.

Eğer hormonal düzensizlik saptanırsa dermatolojik (cildiye) tedavi ile birlikte altta yatan hormonal düzensizliğin de tedavi edilmesi tedavide başarıyı artırmaktadır.

Kilo Artışı

Polikistik over sendromu olan kadınların çoğunluğu kilo vermek veya kilolarını korumak için mücadele etmektedir. Diet programları tek başına uygulandığında başarılı olmamaktadır. Çünkü temel problem olan yaşam tarzının değiştirilmesi gerekmektedir. Genellikle polikistik over sendromu belirtileri hareketli(aktif) bir yaşamdan, daha hareketsiz (pasif) bir yaşama geçildikten sonra ortaya çıkmaktadır.

Kişinin önce oturup kendi yaşam tarzını gözden geçirmesi ve bu yaşam tarzının kilo almasına veya kilosunu koruyamamasına neden olduğunu fark etmesi gerekmektedir. Bu kadınlarda özellikle bel ve karın bölgesindeki artışı, kalça bölgesinden daha fazla olmaktadır.

Bel çevresinin, kalça çevresine oranı artmaktadır. Bu durum altta yatan bozulmuş şeker ve insülin metabolizmasının bir göstergesidir.

Kilo vermek polikistik over sendromunun birçok belirtisinde düzelmeye neden olmasına rağmen, bu kadınların çoğu kilo vermekte zorlanmaktadır. Polikistik over sendromu olan kadınlar düşük yağ içeren diet programlarından çok fazla fayda görmemektedir.

Buna karşılık karbonhidrat tüketiminin düşürülmesi ve farklı karbonhidrat içeren gıdaların alınması gerekmektedir. Her öğünde doğru karbonhidrat kullanımı ve yeterli protein tüketimi düşük kan şekeri (hipoglisemi) atakları da kontrol altında tutabilmektedir.

Diet ile birlikte egzersiz(sportif faaliyetler) de yapıldığı taktirde başarılı olunabilmektedir. Egzersiz de glukoz ve insülin metabolizmasında en az diet uygulaması kadar etkili olmaktadır. Sonuç olarak diet uygulanması ve düzenli egzersiz polikistik over sendromunun tedavisinde ilk basamağı oluşturmaktadır.

Cilt (Deri) Problemleri

Çoğunlukla boyun, kasık ve koltuk altı bölgesinde renk koyulaşması (siyahlaşma) ve kalınlaşma ortaya çıkabilir. Buna Akantozis Nigrikans (AN) denilmektedir. AN insülinin fazla salgılanmasından kaynaklanmakta olup glukoz ve insülin metabolizmasındaki dengesizliği yansıtan bir cilt problemidir. İnsülin düzeylerinin kontrol altına alınmasıyla bu lekeler tedavi edilmektedir. Ayrıca cilde uygulanan dermatolojik yöntemlerde tedavide etkili olmaktadır.

Depresyon ve Anksiyete

Depresyon ve anksiyete gibi psikolojik sıkıntılara polikistik over sendromu olan kadınlarda daha sık rastlanmaktadır. Fakat henüz bu sıklığın hormonel düzensizlikten kaynaklanıp kaynaklanmadığını açıklayacak bir bilgi elimizde bulunmaktadır. Polikistik over sendromunda görülen tüylenme artışı, sivilce, saç dökülmesi, adet düzensizliği ve çocuk sahibi olmakta karşılaşılan zorluk gibi nedenler psikolojik sıkıntıya yol açabilmektedir.

Bu insanlar genellikle yalnız kalmayı tercih etmekte ve kendilerini toplumdan uzak tutmaktadırlar. Depresyon bazen baş ağrısı, mide şikâyetleri, uykusuzluk, iştah değişikliği, adet düzeninde değişiklik gibi fiziksel belirtilerle ortaya çıkmaktadır. Bunlarla birlikte umutsuzluk, suçluluk, cinsel isteksizlik, unutkanlık gibi belirtilerde görülebilmektedir.

Polikistik over sendromunun diğer belirtilerindeki düzenlemeyle birlikte psikolojik sıkıntılarda genellikle düzelebilmektedir. Psikolojik tedavide alınacak profesyonel bir yardımla birlikte altta yatan neden olan polikistik over sendromunun tedavisi bir bütün oluşturulmalıdır.

Polikistik Over (Yumurtalık) Sendromu Tanı

Polikistik over sendromu (PKOS) teşhisi çeşitli yolarla yapılmaktadır; bunlar kişinin tıbbi hikâyesi, muayene, kanda hormon düzeylerinin incelenmesi ve yumurtalıkların ultrasonografik değerlendirmesidir. PKOS da görülen belirti ve şikâyetlerin bazılarının sizde de görülmesi mutlaka sizin PKOS olduğunuzu göstermez.

Başka durumlarda da aynı şikâyetler ve belirtiler görülebilir. Başvurduğunuz doktorunuz öncelikle sizin tam bir tıbbi hikâyenizi öğrenecektir. Size adet kanamalarınızın düzeni ile ilgili sorular soracaktır,&#;ilk adet kanamanız kaç yaşında başladı?&#; ,  &#;adet kanamanı kaç gün sürer?&#; , &#;bir âdetiniz de ne kadar kanamanız olur?&#; , &#;iki adet kanamanız arasında ne kadar zaman geçer?&#; , &#;adet kanaması dönemleriniz sancılı geçer mi?&#;

Bunlara ek olarak doktorunuz &#;hiç gebe kaldınız mı, doğum yaptınız mı?&#; , &#;düşük yaptınız mı?&#; , &#;gebe kalmakta zorluk yaşadınız mı , ya da zorluk yaşıyo musunuz?&#;, &#;herhangi bir doğum kontrol yöntemi kullandınız mı , ya da halen kullanıyor musunuz?&#; , size soracaktır.

Daha sonra sizin genel ve jinekolojik muayenenizi yapacaktır. Genel muayene de göğüs(meme) uçlarından akıntınızın olup olmadığına, tiroid bezi (guatr) ile ilgili problem olup olmadığına, vücudunuzun istenmeyen bölgelerinde tüylenme (kıllanma) artışı ve saç dökülmesi olup olmadığına, özellikle boyun, kasık ve koltuk altında koyu renkli lekelerin olup olmadığına bakacaktır.

Bunlara ek olarak boyunuz, kilonuz, bel, kalça (basen) çevreniz ve kan basıncınız ölçülecektir. Daha sonra ultrasonografikle yumurtalıklarınızın büyüklüğü ölçülerek ve yumurtalarınızda çok sayıda, küçük yumurta kistlerinin olup olmadığına bakılacaktır. PKOS teşhisi sadece ultrasonografi ile yapılmaz çünkü PKOS olan kadınların hepsinde çok sayıda, küçük kist yoktur. Aynı t olan her kadında PKOS değildir. Ultrasonografi aynı zamanda her adet kanaması sırasında dökülen rahim içi zarının kalınlığının ölçülmesinde kullanılır.

PKOS olan kadınlar düzenli adet olmadıkları için rahim içi zarında kalınlaşma(hiperplazi) ve kanser gelişlimi ki taşımaktadırlar. Doktorunuz bu aşamaya kadar yaptığı değerlendirmede sizde PKOS olabileceğinden şüphelendiği taktirde endokrin sisteminizi değerlendirmek için kan tahlili ile düzeylerinizin belirlenmesine karar verebilir. Aynı zamanda glukoz(şeker) ve insülin (vücutta şekerin kullanılmasını sağlayan hormon) testleride sizde insülin direnci ve şeker hastalığının olup olmadığını araştırmak için yapılabilir.

PKOS olan kadınların büyük bir kısmında glukoz ve insülin ile ilgili problemlere rastlanmaktadır. Doktorunuz lipid profili (kan yağlarını) düzeylerinizi değerlendirmek isteyebilir. PKOS olan kadınların bir kısmında kolesterol ve trigliserit seviyeleri yüksek olarak bulunmaktadır. Özellikle kalp için kötü etkisi olan LDL nin yüksekliği sık görülen bir durumdur.

Kendi Teşhisinizi Kendiniz Yapın

Aşağıdakilerden sizde olduğunuzu düşündüklerinize sadece birer puan verin ve testin sonunda puanlarınızı toplayın!

Bölüm–1(Adet Düzensizliği)

Doğum kontrol hapı kullandığınız dönemde;

Bir yıl içinde 8 kez veya daha az adet kanaması

Düzensiz, 10 günden uzun süren adet kanaması

Ara kanamaları

Kısırlık(infertilite) problemi

Bölüm – 2 (Cilt Problemleri)

Geç yaşlarda bağlayan sivilce(akne)

Vücudunda ve yüzünde aşırı tüyenme

Saç dökülme ve incelme

Boyun, kasık ve koltuk altında koyu(siyah-kahverengi) lekeler

Bölüm – 3 (Kilo Fazlalığı Ve İnsülin-Şeker Problemleri)

Fazla kilo ve kilo korumakta zorluk

Ani gelişen kilo artışı

İki yemek öğünü arasında titreme, kontrol edilmeyen açlık hissi

Şeker hastalığı

Aile fertlerinde şeker hastalığı, hipertansiyon ve kalp hastalığı

Bölüm – 4 (Diğer Problemler)

Migren

Depresyon ve /veya anksiyete

Çarpıntı

Gebelikte ortaya çıkan yüksek şeker ve hipertansiyon

Sonuçların Değerlendirilmesi

(0–4) Sizde PKOS olma ihtimali olması rağmen, bu ihtimal oldukça düşük!

(5–9) Sizde PKOS olma ihtimali vardır ve bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederiz!

(0–15) PKOS olan kadınların büyük çoğunluğu bu gruba girmektedir.

(16–20) Acilen bir doktora müracaat etmenizi tavsiye ederiz!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası