renk körlüğü bekçi olmaya engel mi / Polislikte Göz Derecesi - Pomem/Pmyo/Paem ()

Renk Körlüğü Bekçi Olmaya Engel Mi

renk körlüğü bekçi olmaya engel mi

Kamu Memur Personel Alımı İlanları   İşin Olsa

İçişleri Bakanlığı kendi bünyelerinde görevlendirilmek üzere çarşı ve mahalle bekçisi alımları gerçekleştirmektedir. Çarşı ve mahalle bekçileri Türkiye'nin 81 ilinde görev yapmakta olup illere göre kontenjan dağılımları öcenlikle suç oranlarının en çok olan illerden az olan illere ve nüfusu en çok olandan az olan illere göre dağıtılmaktadır. Mart ayının ikinci haftası içerisinde 8 bin kişilik bekçi alımı yapılması beklenirken gözünde renk körlüğü hastalığı olan kişiler bekçi alımına başvurabilip başvuramayacağını büyük bir merak ile beklemektedir.

Şu anda Türkiye geneli on binlerce bekçi görevlerine devam ederken yeni bekçi alımları yapılmaya devam ediyor. Peki Mart ayının ikinci haftası içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımına renk körü hastası adaylar başvuru yapabilir mi? Gözünde renk körlüğü olan kişiler bekçi alımına başvuru yaptıkları takdirde ön sağlıkta ya da genel sağlıkta geçebilir mi?

RENK KÖRÜ KİŞİLER BEKÇİ OLAMAZ

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ilanında yayımlanan genel yönetmeliklere bakıldığında adayların karşısına “İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.” ifadeleri çıkmaktadır. Yani adayın genel sağlığında renk körlüğü hastalığının olmaması gerektiği belirtilmektedir. Bu kural kalkmadığı sürece gözünde renk körlüğü bulunan adayların bekçi alımmına başvurmaları durumunda genel sağlık taramalarından ya da ön sağlıktan geçmeleri mümkün değildir.

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

Astigmat, Miyop, Hipermetrop Polis &#; Bekçi &#; Asker Olmaya Engel Mi?

Son zamanların en büyük sorunu olan göz hastalıkları polis &#; bekçi &#; asker olmaya engel mi? sorusu bir çok polis adayının aklında bulunmakta. Elbette bunun gibi kutsal bir mesleği yapmak için bazı şartlardan biri de göz hastalıklarıdır. Gelin beraber şartları inceleyelim.

  • Keratokonus ve göz tansiyonu hastalığı engeldir.
  • Korneada var olan ve görme seviyesini etkilemeyen periferik kesafetler engel değildir.
  • Kataraktın olması veya  katarakt ameliyatı geçirmiş olanlar elenir. Fakat periferik ve küçük olan yani görmeyi engellemeyen  katarakt engel değildir.
  • Bir gözün görme derecesi en az olmalıdır. Bir göz en az görüyorsa diğer göz görme seviyesine sahip olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi , diğer gözün görme seviyesi ise toplamda 5. maddeye göre 15/20 olur. Bu durum engeldir.
  • Şaşılık (göz kayması), göz kaslarında ve sinirlerinde fonksiyon kaybı engeldir.
  • Gözlükle veya lens ile yapılan muayenede her iki gözün görme derecesi toplamı en az 16/20 olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 6/10 ise, toplamda 14/20 elde edilir. Bu kişinin olmasına engel yoktur. Fakat biri , diğeri olursa engeldir.
  • Mixt Astigmatlarda ise yönetmelikte transpozisyon yapılması gerektiği sağlık şartları yönetmeliğinde belirtilmiştir. Bu husus aslında çok açık düzenlenmemiştir. Zira bilimsel olarak transpozisyon yapılması ya da yapılmaması bir kişinin göz numarasının değerini etkilemez. Bu sebeple açılacak idari davada sonuç alınması muhtemeldir.
  • Lazer tedavasi sonrası her iki gözün görme güçleri toplamı en az 20’de 16 olmak zorundadır.
  • Göz derecesi hipermetrop hastalarında hipermetropi +astigmat göz derecesi en fazla + derece olabilir. Daha fazlası polisliğe engeldir.
  • Göz derecesi miyop hastalarında, miyop + astigmat göz derecesi en fazla derece olabilir. Daha fazlası polisliğe engeldir.
  • Renk körlüğü engeldir.
  • Görme ve diskromatopsi muayenesine kesinlikle kontakt lens veya gözlük kullanılmadan girilmelidir. Bu durum sağlık şartları yönetmeliğinde açık şekilde belirtilmiştir.

Hastalık Branşlarının Sınıflandırılması başlıklı EK-3’ün 7 numaralı kısmında yer alan Göz Hastalıkları bölümünde ilgili şartlar şu şekilde belirtilmiştir:

Göz hastalıkları yönünden sağlam olacaktır.

Bu sisteme ait kronik hastalığı, sürekli diyet uygulamasıyla veya ilaç tedavisiyle kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, tedavisiz şekilde remisyonda olsa dahi sürekli olarak kontrol altında tutulmayı gerektirecek bir hastalığı, organ ve sistem fonksiyonlarını etkileyen bir hastalığı, sakatlığı olanlar ile doğuştan veya sonradan organ eksikliği veya organ yokluğu olanlar öğrenciliğe kabul edilmezler.

  1. Görme ve diskromatopsi muayenesinde lens kullanılmasına izin verilmemektedir.
  2. İzole, periferik ve noktasal olan katarakt sağlam kabul edilmektedir. Periferik, yüzeysel ve küçük olan korneal nefelyonlar sağlam kabul edilir.
  3. Okullara alınacak öğrencilerde; refraksiyon kusuru sayısal değerlerinin toplamı her iki gözde ayrı ayrı;
  • Miyoplarda (sferik + silendirik) -2 diyoptriyi geçemez.
  • Hipermetroplarda(sferik + silendirik)+1 diyoptriyi geçemez.
  • Mikst astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır.
  • Düzeltmeden sonra her iki gözün görme güçleri toplamı en az 20’de 16 olmak zorundadır.
  • Düzeltmeden sonra gözlerden birinin görme gücü en az 10’da 7 olabilir, ancak bu durumda diğer gözün görme gücü, düzeltmeden sonra 10’da 10(tam) olmak zorundadır.

Bu makalemizde Polislik &#; Askerlik &#; Bekçilik göz hastalıktan bahsettik bizi dikkate aldığınız için teşekkürler.

ETİKETLER:Askerlik göz hasatlıkları, Bekçilik göz hastalılıar, Polislik göz hastalıkları

Renk körlüğü olan kişiler bekçi olabilir mi, kısmi renk körlüğü bekçiliğe engel mi?

Bekçi adayları, yaptıkları başvurunun ardından uygun görülmeleri halinde yazılı sınava davet edilir, yazılı sınavda başarı gösteren adaylar mülakat aşamalarına davet edilir. Bu süreçte fiziki kontrollerden güvenlik soruşturmasına kadar pek çok aşamadan geçen adaylar, uygun görülmeleri halinde bekçi olmaya hak kazanır. Bu sürecin kapsadığı aşamalardan bir tanesi de fiziki kontrol mülakatıdır. Adayların fiziki kontrollerinin yapıldığı süreçte, görmek kusurları da kontrol edilir. Fiziki kontrol aşamasında kontrol edilen adayların, şartları sağlamamaları halinde bekçi olmaya hak kazanmaları mümkün değildir.

Renk körüyüm, bekçi olabilir miyim?

Bekçilerin sağlık bir şekilde görev yapmaları için bazı sağlık şartlarını sağlamaları gerekir. Bu şartlardan bir tanesi de görme ile alakalı konulardan oluşur. Bir bekçinin renk körü olması, görevini icra ederken birtakım sorunlar ile karşılaşması ihtimalini doğurur. Dolayısıyla yapılan sağlık muayeneleri esnasında, renk körü olduğu fark edilen adayların başvuruları iptal edilir. Aynı şekilde bu testler sırasında kısmi renk körlüğüne rastlanan adayların da bekçi olmaya hak kazanması mümkün değildir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası