sofya ekspresi bilet al / Sofya Ekspresi'nde Bilet Fiyatları ve Yolculuk Nasıl? - Ekşi Şeyler

Sofya Ekspresi Bilet Al

sofya ekspresi bilet al

Rail Turkey Tr

Halkalı-Sofya arasında çalışan uluslararası trenin detayları, güzergah haritası, seçenekleri, bilet ücretleri, satış kanalları ve ek notlar:

Sofya Ekspresi
  • Sofya Ekspresi hangi operatör tarafından işletiliyor? TCDD Taşımacılık, BDZ
  • Sofya Ekspresi nasıl bir tren? Elektrikli lokomotifin çektiği vagon dizisi
  • Halkalı-Sofya arası mesafe trenle ne kadar? km
  • Halkalı-Sofya arası trenle seyahat ne kadar sürer? Yaklaşık saat
  • Sofya Ekspresi koltukları numaralı mı? Tüm koltuklar numaralı, biletinizde yazılı
  • Sofya Ekspresi engelli dostu mu? Trende erişim kolaylığı için özel bir önlem yok
  • Sofya Ekspresi içinde yiyecek/içecek servisi var mı? İkram
  • Sofya Ekspresi ile bisikletimi de taşıyabilir miyim? Sadece katlanarak el bagajı bölümüne sığabilen bisikletler taşınabilmekte.
Sofya Ekspresi güzergahı

Her gün

Halkalı-Sofya#1Sofya-Halkalı#1
HalkalıSofia
ÇerkezköyIskarso schose
AlpulluIskar
EdirneKostenec
KapıkuleSeptemvri
SvilengradPazardzhik
DimitrovgradPlovdiv
PlovdivDimitrovgrad
PazardzhikSvilengrad
SeptemvriKapıkule
KostenecEdirne
IskarAlpullu
Iskarso schoseÇerkezköy
SofiaHalkalı

Tarifeleri güncel tutmak için gayret gösteriyoruz, ancak zaman zaman gecikmeler oluyor. Lütfen resmi tren tarifesini kontrol edin.

Kuşetli

€31

  • 4 kişilik çift ranza yatak
  • Her odada priz
Yataklı

€36

  • 2 kişilik ranza yatak
  • Mini buzdolabı
  • Her odada lavabo ve priz
Yataklı (tek kişi)

€67

  • 2 kişilik ranza yatak
  • Mini buzdolabı
  • Her odada lavabo ve priz

07 Haz itibariyle kişi başı fiyatlardır. Operötürün resmi sitesinden alınmıştır.

Biletler 60 gün öncesinden satışta

Bileti nereden alabilirim?

  • Kapıkule, karayolu ve demiryolu için Türkiye-Bulgaristan sınır geçiş noktası. Uluslararası trenlerde pasaport kontrolü bu garda yapılıyor. Yolcuların inip, gardaki polis ofisinde kuyruk olup giriş/çıkışlarını yapmaları gerekiyor.
  • İstanbul&#;u doğuda Gebze&#;den başlayıp İstanbul Boğazı&#;nın altından Marmaray tünelinden geçerek batıda Halkalı&#;ya bağlayan banliyö treni Marmaray bu istasyonda duruyor: Marmaray
  • İlk kez binecekler için İstanbul Sofya treni rehberine göz atmanızda fayda var.
  • Eğer Balkanları trenle gezmeyi düşünüyorsanız, Balkan Flexipass kartına mutlaka göz atın.
  • Bu tren gezginler arasında hayli popüler. Seyahat edenlerin deneyimleri için: Tren Hikayeleri

Tüm trenler

Seyahat ana sayfa

Bazı bilgiler değişiklik gösterebilir. Resmi bilgilere ulaşmak için lütfen tren operatörlerinin sitelerini ziyaret ediniz. Lütfen şu uyarıyı okuyunuz.

fazla oku

Yayımladığı milyondan fazla kitapla gezi rehberi yayıncılığının dünya liderlerinden olan Lonely Planet, 'te yapılabilecek en iyi yolculuklar arasında İstanbul-Sofya Ekspresi'ni de gösterdi.

Şirketin yıllık en iyiler listesindeki 30 turistik yer, 5 kategoride sıralandı: yolculuk, yeme, öğrenme, gevşeme ve bağlanma.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yolculuk kategorisinde, İstanbul'daki Halkalı İstasyonu'ndan akşam üzeri yola çıkıp Kapıkule üzerinden Bulgaristan'ın Plovdiv kentine ve nihayet sabah Sofya'ya ulaşan tren de önerildi. 

TCDD'nin internet sitesine göre, yaklaşık yarım gün süren ve her gün karşılıklı yapılan yolculuğun bilet fiyatı 31,12 euro ila 66,68 euro.

Britanyalı gezgin Tom Hall, İstanbul'dan Sofya'ya kadar yaklaşık kilometrelik yolculukla ilgili izlenimlerini paylaştığı yazısında, gece treni yolculuklarının genellikle karanlıkta geçmesine rağmen bu hattın maceraseverlere uygun olduğunu belirtti:

Bu tren, dünyanın en harika şehirlerinin birinden Avrupa'daki Türkiye topraklarına ilerliyor, kale gibi hudut kapılarından geçerek Bulgaristan'a ulaşıyor ve dağ geçitlerinin arasından, hak ettiği değeri görmeyen ve oldukça bütçe dostu Sofya'ya varıyor.

Hall, yolculuktan önce İstanbul'da balıktan baklavaya kadar nefis yemekler yeme imkanı olduğunu da hatırlattı.

Lonely Planet Genel Yayın Yönetmeni Nitya Chambers, listenin tamamını nasıl hazırladıklarını şöyle anlattı: 

Bu sene sahiden yeni bir şey denemek istedik ve gezginlerin bir gezide ne aradıklarını yansıtmaya çalıştık, yani sadece varılacak yeri değil, aynı zamanda deneyimi.

Listenin yolculuk bölümünde ayrıca, Kanada'nın Yeni İskoçya (Nova Scotia) eyaleti, Butan, Zambiya, Batı Avustralya ve Kolombiya Ulusal Tabiat Parkı yer aldı.

Lonely Planet'ın diğer önerileriyse şöyle:

Yeme: Lima (Peru), Umbria (İtalya), Kuala Lumpur (Malezya), Fukuoka (Japonya), Güney Afrika, Montevideo (Uruguay).

Gevşeme: Ürdün, Halkidiki (Yunanistan), Jamaika, Dominika, Raja Ampat (Endonezya), Malta.

Bağlanma: Akra (Gana), Arnavutluk, Sidney, Guyana, Alaska, Boise (ABD).

Öğrenme: New Mexico (ABD), Marsilya (Fransa), Manchester (Birleşik Krallık), Dresden (Almanya), El Salvador, Güney İskoçya (Birleşik Krallık).

Independent Türkçe, Lonely Planet

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası