boyabat sahur vakti / Boyabat İftar Vakti, Sahur Saati - Sinop, Boyabat İmsakiyesi - Bölge Gündem Haber

Boyabat Sahur Vakti

boyabat sahur vakti

Sinop Boyabat İmsakiyesi Ramazan Ayı için İftar ve Sahur Vakitleri


Ramazan ayı, İslam dünyasının en önemli aylarından biridir. Her yıl, bu ayda Müslümanlar oruç tutarlar ve İftar vakitlerini sabırsızlıkla beklerler. Sinop Boyabat İmsakiye sayfasından Ramazan-ı Şerif ne zaman başlayacak sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz.


Sinop Boyabat Sahur ve İftar Vakitleri


Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar, Sahur vaktinde son yemeğini yedikten sonra imsak vakti ile birlikte oruca başlarlar. Sinop Boyabat İmsakiye sayfası, Sahur yemeğine son vermek için bitiş saatlerini "İmsak" alanındaki saatten öğrenebilirsiniz.. İftar vaktlerini takip etmek için ise "Akşam" alanındaki saatlere bakabilirsiniz.


Sinop Boyabat İftar Vakti sayfası, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sağlanan verileri içermektedir. İftar vakitleri, akşam ezanı okunduktan sonra başlar. Sahur vaktinin ne zaman olduğu kişiden kişiye değişebilir, ancak imsak ezanı okunduğunda Sahur vakti sona erer.


Sinop Boyabat İmsakiye sayfasında bulunan "Geri Sayım" alanı, bugün için kaç saat kaldığını göstererek iftara ne kadar kaldığınızı takip etmenizi sağlar. Ayrıca, sayfada bulunan il/ilçe seçimi ile bulunduğunuz ilçedeki İftar ve Sahur vakti verilerini takip edebilirsiniz.


Sinop Boyabat Namaz Vakitleri ve Günlük Ezan Saatleri


Sinop Boyabat İmsakiye sayfasında yer alan veriler, Sinop Boyabat Namaz Vakitleri sayfasında bulunan veriler ile aynıdır. İmsakiye verileri ile namaz vakti verileri arasında bir fark yoktur, bu nedenle namaz vakti verilerini takip etmek isteyenler Sinop Boyabat Namaz Vakitleri ve Günlük Ezan Saatleri sayfasını ziyaret edebilirler.


Sonuç olarak, Sinop Boyabat İmsakiye sayfası, Ramazan ayında Sinop Boyabat içerisinde oruç tutanlar için önemli bir kaynaktır. İftar ve Sahur vakitleri hakkında net bilgiler almak için sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede, Ramazan ayında oruç tutarken saatleri kolayca takip edebilir ve İftar vakitlerini öğrenebilirsiniz.

Boyabat Ramazan İmsakiyesi , Sinop Boyabat İftar ve Sahur Vakitleri Saatleri

İftar Sahur Vakitleri» Sinop Ramazan İmsakiyesi  » Boyabat Ramazan Ayı İftar ve Sahur Saatleri

25 Haziran Pazar Sinop Boyabat İftar Saatine Ne Kadar Kaldı?

Sinop Boyabat için iftara kaç saat var olduğunu aşağıdaki iftar vakti geri sayım sayacından takip edebilir ve orucunuzu iftar saati geldiğinde açabilirsiniz. Afiyet olsun, Allah Kabul Etsin.

Sinop Boyabat için sahur vakti:

Sinop Boyabat için iftar vakti:

İftara ne kadar kaldı: iftar vaktine 16 saat, 12 dakika, 44 saniye kaldı

Sinop Boyabat için yılına ait ramazan ayı imsakiyesini aşağıdaki sahur vakti ve iftar saatini gösteren çizelgemizden öğrenebilirsiniz. Kaç saat oruçlu olacağız diye merak ediyorsanız oruç süresi alanından kaç saat oruç tutacağınızı görebilirsiniz.

25 Haziran - Pazar 17 saat, 30 dakika
26 Haziran - Pazartesi 17 saat, 30 dakika
27 Haziran - Salı 17 saat, 29 dakika
28 Haziran - Çarşamba 17 saat, 29 dakika
29 Haziran - Perşembe 17 saat, 28 dakika
30 Haziran - Cuma 17 saat, 27 dakika
01 Temmuz - Cumartesi 17 saat, 27 dakika
02 Temmuz - Pazar 17 saat, 26 dakika
03 Temmuz - Pazartesi 17 saat, 25 dakika
04 Temmuz - Salı 17 saat, 24 dakika
05 Temmuz - Çarşamba 17 saat, 22 dakika
06 Temmuz - Perşembe 17 saat, 21 dakika
07 Temmuz - Cuma 17 saat, 20 dakika
08 Temmuz - Cumartesi 17 saat, 19 dakika
09 Temmuz - Pazar 17 saat, 17 dakika
10 Temmuz - Pazartesi 17 saat, 16 dakika
11 Temmuz - Salı 17 saat, 14 dakika
12 Temmuz - Çarşamba 17 saat, 13 dakika
13 Temmuz - Perşembe 17 saat, 11 dakika
14 Temmuz - Cuma 17 saat, 9 dakika
15 Temmuz - Cumartesi 17 saat, 7 dakika
16 Temmuz - Pazar 17 saat, 6 dakika
17 Temmuz - Pazartesi 17 saat, 3 dakika
18 Temmuz - Salı 17 saat, 1 dakika
19 Temmuz - Çarşamba 16 saat, 58 dakika
20 Temmuz - Perşembe 16 saat, 57 dakika
21 Temmuz - Cuma 16 saat, 55 dakika
22 Temmuz - Cumartesi 16 saat, 52 dakika
23 Temmuz - Pazar 16 saat, 50 dakika
24 Temmuz - Pazartesi 16 saat, 47 dakika

Bu Yıl Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor ve Ne Zaman Bitiyor?

Diyanet'in dini günler takvimine göre, yılı Ramazan ayı 23 Mart tarihinde başlayacak. Bu Yılın Ramazan ayı 20 Nisan Perşembe günü sona erecektir. 21 Nisan Cuma günü ise Ramazan Bayramının ilk günü olacak. Ramazan ayı içinde bu yıl Kadir Gecesi 17 Nisan Pazartesi gecesi Kadir Gecesi olarak idrak edilecek.

Sinop Boyabat İmsakiye - İftar Vakitleri, Sinop Boyabat İftar Saat Kaçta, Sinop Boyabat için Sahur Vakti (Sinop Boyabat İmsak Saati), Sinop Boyabat Yılına ait Ramazan İmsakiyesi çizelgesini sitemizi takip ederek öğrenebilirsiniz.

Sinop İlçeleri İçin Ramazan İmsakiyeleri

Sinop ilçeleri için sahur vakitlerini ve iftar saatini her bir ilçenin imsakiye çizelgesinden öğrenebilirsiniz.

Sahur vakti, sabah ezanı okunmadan önce bitmektedir. Sahur vaktinin ne zaman bittiğini öğrenmek için takvim ya da imsakiyelerde yazan İMSAK olarak geçen kısma bakmanız gerekir.

İftar Vakti Nedir ?

İmsak vaktinde başlayan oruç, akşam güneş batıncaya kadar devam eder. Güneş batınca yemek ve içmek suretiyle oruç açılır. Orucu açmaya «iftar» denir.

Teravih Namazı Vakti Saat Kaçtadır ?

Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder. Teravih ve vitir namazı yatsı namazının ardından kılındığı için saat olarak da yatsı ezanı saati dikkate alınmalıdır.

İftar Duası:

İftar vaktinde orucunuzu açarken şu duayı okumak sünnettir:

"Allahümme leke sumtü, ve bike âmentü, ve aleyke tevekkeltü, ve alâ rızkıke eftartü, ve savmel’ğadi min şehri ramazane neveytü, fağfir lî ma kaddemtü ve mâ ahhartü"

Anlamı: "Allahım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açtım. Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Artık benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"


Koronavirüs Aşısı Orucu Bozar Mı? Oruçluyken korona virüs aşısı yapılır mı?
Koronavirüs Salgınında Ramazan Ayında Kimler Oruç Tutabilir, Kimler Tutmamalı
Ramazan Ayı Genelgesi, İçişleri Bakanlığı Yılı Ramazan Ayında Uyulması Gereken Kurallar

Twitter'da PaylaşFacebook'ta PaylaşWhatsApp'ta PaylaşGoogle+'da Paylaş

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir