kıbleyi göster / Kıble Yönü Bulma Aracı :: Diğer Araçlar :: Araçlar :: ip adresim -

Kıbleyi Göster

kıbleyi göster

Kıble Yönü Bulma Aracı

Kıble Yönü
Kıble Yönü:   Kuzey
Kâbe Koordinatı: Enlem Boylam
Bulunduğunuz Yer:   Enlem   Boylam

Kıble Yönü Bulma Aracı Hakkında

Bu araç ile Kıble yönünü kolayca tesbit edebilir ve görsel olarak harita üzerinde görebilirsiniz.
Harita üzerindeki Mavi işaret bulunduğunuz yeri gösterir. Yeşil çizgi ise kıble yönünü gösterir, Çizginin sonu Kâbe'i Muazzama'yı işaret etmektedir. Yeşil İşaret bulunduğunuz yerde olmayabilir, bu durumda fareniz ile tutup haritada konumunu bulunduğunuz yere getirebilirsiniz. veya Arama bölümüne adres yazıp Bul butonuna basarak adrese gidebilirsiniz. Kıble yönü işaretin bulunduğu konuma göre güncellenecektir.

Kıble Hakkında

Soru: Namazın şartlarından olan istikbal-i kıble ne demektir?
CEVAP: Namazı Kâbe’ye karşı kılmak demektir. Mekke’de bulunan Kâbe binasının istikametine Kıble denir.

Soru: Kıble, Kâbe’nin binası mıdır?
CEVAP: Hayır, kıble Kâbe’nin arsasıdır. Yani, yerden Arşa kadar, o boşluk kıbledir. Bunun için deniz ve kuyu diplerinde, yüksek dağlarda ve uçaklarda, bu cihete doğru namaz kılınır.

Soru: Kıble pratik olarak kolayca nasıl bulunabilir?
CEVAP: Akrep ve yelkovanı olan bir saatin yüzü, gökyüzüne doğru ve akrebi güneşe doğru tutulunca, akreple 12 rakamı arasındaki açının orta hattı, güneyi gösterir. Bunun ters istikameti kuzey yönüdür.
Her şehir için, pusula kuzeyinden saat yönünde kıble açısı, funduszeue.info sitesinde yazılıdır. Mesela, İstanbul için bu açı, derecedir. Yani İstanbul’da, güneyden –=33 derece doğuya dönünce, kıble bulunmuş olur.

Soru: Türkiye takviminde kıble saati diye bir şey var. Bu nedir?
CEVAP: Her şehir için gösterilen Kıble Saati Vakti'nde, güneşe doğru yüzünü dönen kimse, Kâbe yönüne dönmüş ve o yerin kıblesini bulmuş olur.

Matemetiksel kıble hesaplama (pdf dosyası) için tıklayınız.

Anahtar Kelimeler: kıble yönü,kıble hangi yönde,kıble açısı,Kâbe yönü,Kâbe uzaklığı

Yorumlar

Kıble yönü nasıl bulunur? Evde namaz kılmak için kıbleyi bul

İnsanlar pek çok yerde acilen kıble bulmaları gereken durumlar yaşayabilmektedir. Bu durumda en kolay kurtarıcı yine teknolojidir. Akıllı cep telefonlarınıza pusula ya da kıble yönü bulma uygulaması indirerek bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz. Oldukça pratik bir yöntem olan bu uygulama sayesinde bulunduğunuz her yerde kıbleyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca bunların internet gerektirmeyen versiyonları da bulunmaktadır. Bazı namaz uygulamalarının içinde de kıble bulma kısmı olabilir. Bizde bu içeriğimizde kıble yönü nasıl bulunur? Evde namaz kılmak için kıbleyi bul ile ilgili ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte kıble yönü ile ilgili tüm merak edilenler…

Kıbleyi Bul

Aniden namaz vakti geldiğinde bazen kıble bulmak durumunda kalabilirsiniz. Böyle durumlarda kıbleyi bulmak bazen zor olabilir. Bu tür zamanlarda kıbleyi bul uygulamaları ile kolayca kıbleyi bulabilirsiniz. Cep telefonlarınıza kıbleyi bul uygulamalarından birini indirim istediğiniz her yerde kıble sorgulama yapabilirsiniz. Teknolojinin ilerlemesi her şeyi kolaylaştırmıştır. Kıble bulmak de bunlardan biridir. Akıllı cep telefonlarına indirilen çeşitli uygulamalar sayesinde kıble her yerde kolayca bulunabilir. Hatta bunların internet olmadan çalışan versiyonları da bulunmaktadır.

Kıble Ne Tarafta?

Kıble ne tarafta? Sorusu kıbleyi bilmediğiniz bir yerde namaz kılmak durumunda kaldığınızda çok fazla sorulan sorulardan biridir.

Kıble Nasıl Bulunur?

Namaz kılabilmek için mutlaka kıblenin bilinmesi gerekmektedir. Bazen bilmediğiniz bir yerde aniden namaz kılmanız gerektiğinde kıbleyi de bulmanız zor olabilir. Böyle durumlarda kıbleyi bulabilmek için çeşitli yöntemlerden destek alabilirsiniz. Kıble nasıl bulunur? Sorusunun pek çok yanıtı vardır. Bunlardan biri pusuladır. Artık cep telefonlarına bile indirilebilen pusulalar sayesinde kolaylıkla kıbleyi bulabilirsiniz. Bir başka yöntem de camilerin minaresi ve kapısıdır. Cami kapıları her zaman kıble yönünde bakar.

Kıble Neresi?

Namaz kılanların mutlaka bilmesi gerekenlerden biri de kıble neresi? Sorusunun yanıtıdır. Ancak bazen kişi caminin olmadığı ve bilmediği yerlerde kalabilir. Böyle durumlarda namaz vakti geldiğinde kıblenin mutlaka bulunması gerekir. İşte böyle durumlarda en doğru yöntem cep telefonlarına indirilen kıble bulma uygulamalarıdır. Diğer yandan internete bağlanabildiğiniz yerlerde hiçbir uygulama indirmeden online olarak da kıble sorgulaması yapabilirsiniz.

Kıble Pusulası

Kıble pusulası artık teknolojinin ilerlemesi ile akıllı cep telefonlarına kolayca indirilen bir uygulamadır. Eğer her daim telefonunuzda bulunmasını istiyorsanız bu uygulamalardan birini indirip istediğiniz her yerde kıble sorgulaması yapabilirsiniz. Eğer böyle bir uygulamanız yoksa ve aniden kıble sorgulaması yapmak istiyorsanız online sorgulamalar da vardır. Ancak bunun için internet bağlantısı gerekmektedir.

Kıble Yönü Nasıl Bulunur?

Namazı düzenli kılan kişiler mutlaka kıble yönü nasıl bulunur? Sorusu ile karşılaşırlar. Eski zamanlarda insanlar kendileri belirledikleri yöntemlerde kıbleyi bulmuşlardır. Ancak bugün teknoloji ilerlediği ve herkesin cep telefonu olduğu için kıble bulma uygulamalarından birini indirip istediğiniz her yerde kıbleyi bulabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası