emekliye çift maaş / Emekliye 3 maaş birden! Haziran’da yatıyor

Emekliye Çift Maaş

emekliye çift maaş

Birden fazla emekli maaşı almak mümkün! İşte, iki hatta üç emekli maaşı almanın yolu

Sosyal güvenlik mevzuat&#;nda yer alan bilgiye göre e&#;i, anne ve/veya babas&#; vefat eden ki&#;iler, onlar&#;n emekli maa&#;&#;n&#; alabiliyor. Peki kimler, hangi &#;artlarda birden fazla emekli maa&#;&#; alabilir? &#;&#;te, birden fazla emekli maa&#;&#; alma hakk&#;yla ilgili merak edilen detaylar

 

Kimler Birden Fazla Emekli Maa&#;&#; Alabilir?

SSK(4A), Ba&#;-Kur(4B) veya Emekli Sand&#;&#;&#;(4C) sigortas&#; olan ki&#;iler, vefat etmi&#; e&#;inden dul maa&#;&#; alabiliyor. Her ay binlerce vatanda&#;&#;n yararland&#;&#;&#; çift maa&#; hakk&#; hem kad&#;nlara hem erkeklere tan&#;n&#;yor. E&#;lerden biri vefat etti&#;i zaman hayatta kalan ki&#;i, ölen e&#;inin emekli ayl&#;&#;&#;n&#; alabiliyor. Dul ayl&#;&#;&#; alan ki&#;i yeni bir evlilik yapt&#;&#;&#;nda bu maa&#; kesiliyor.

E&#;inin ölümünden sonra dul ayl&#;&#;&#; alan ve kendi emekli maa&#;&#; olan kad&#;nlar, babalar&#;n&#;n vefat&#;ndan sonra yetim maa&#;&#; da alabiliyor. Bu durumda ki&#;inin alabilece&#;i maa&#; say&#;s&#; üçe yükseliyor. Buradaki önemli nokta, ki&#;inin alaca&#;&#; maa&#;lar&#;n farkl&#; sigorta sistemlerine ba&#;l&#; olmas&#;. Örne&#;in Ba&#;-Kur emeklisi olan kad&#;n, SSK’l&#; e&#;inin vefat&#;ndan sonra dul ayl&#;&#;&#; almaya devam ederken Emekli Sand&#;&#;&#;'ndan emekli olan babas&#;n&#;n vefat&#;n&#;n ard&#;ndan da yetim ayl&#;&#;&#; alabilir.

Birden Fazla Emekli Maa&#;&#; Alma &#;artlar&#; Neler?

Emekli maa&#;&#;n&#;n ba&#;lanabilmesi için baz&#; &#;artlar var. Bunlar:

- Memur veya Ba&#;-Kur'lu e&#;, Ekim tarihinden sonra vefat ettiyse en az gün prim ödemi&#; olma zorunlulu&#;u bulunur.

- Ekim 'den sonra ölen ve SSK'l&#; olan ki&#;inin ise 5 y&#;ld&#;r sigortas&#;n&#;n bulunmas&#; ve minimum gün prim ödemi&#; olmal&#; gerekir.

E&#; çal&#;&#;&#;yor veya emekliyse al&#;nan, ayl&#;k maa&#;&#;n tamam&#; olmuyor. Bu durumda:

- Çal&#;&#;mayan ya da emekli olmayan ki&#;i, ölen e&#;inin maa&#;&#;n&#;n %75'ini al&#;r.

- Çal&#;&#;an ya da emekli olan ki&#;i, ölen e&#;inin maa&#;&#;n&#;n %50'sini al&#;r.

- Maa&#; alma &#;artlar&#;n&#; kar&#;&#;layan çocuklar varsa ödenecek para belli oranlarda pay edilir.

Çift Maa&#; Ba&#;vurular&#; Nereden Yap&#;l&#;yor?

Çift maa&#; almak için ba&#;vuruda bulmak isteyen ki&#;ilerin SGK &#;l Müdürlüklerine gitmeleri gerekiyor. Ba&#;vuru yapacak olan ki&#;iler ilk olarak ölüm ayl&#;&#;&#; talep belgesini doldurarak kuruma iletmeli. Bunun d&#;&#;&#;nda ba&#;vuru için gerekli olan tek evrak nüfus cüzdan&#;.

Emekliye bu ay çifte maaş ödenecek! Hemen kontrol edin siz de alabilirsiniz

Türkiye'de ya&#;ayan 13 milyon bin emekli vatanda&#; her ay emekli maa&#;&#; al&#;yor. Ocak ay&#;nda emekli maa&#;lar&#;na %30 maa&#; zamm&#; uygulan&#;rken en dü&#;ük emekli maa&#;&#; ise TL'ye yükseldi. Emeklilerin ayl&#;k olarak kazançlar&#; sadece bundan ibaret de&#;il. Ayn&#; zamanda bankalarda emekliye birçok özel f&#;rsat sa&#;l&#;yor. Ba&#;vuru yapan emekliler bankalardan maa&#; promosyonu alabiliyor. Üstelik mart ay&#; emekli promosyon tutarlar&#; da yava&#; yava&#; netle&#;meye ba&#;lad&#;.

Mart ay&#;nda promosyon ba&#;vurusu yapan SSK BA&#;-KUR ve memur emeklisi ki&#;iler binlerce liral&#;k ödeme alma &#;ans&#;na sahip olacak. bankalar&#;n verece&#;i emekli promosyon ücretleri emekliye adeta ilaç gibi gelecek. Ayn&#; zamanda bu ödemeler çifte maa&#; anlam&#;na da gelecek. tek sefere mahsus olarak verilse bile emekli promosyon ödemeleri milyonlarca ki&#;inin bütçesini rahatlatacak. Peki, kimler bankalardan Emekli promosyonu alabilir? Emekli promosyon ba&#;vurusu nas&#;l yap&#;l&#;r?

EMEKL&#; PROMOSYON BA&#;VURUSU NASIL YAPILIR?

Hem özel bankalar hem de bu kamu bankalar&#; emekliye promosyon ödemesi yap&#;yor. y&#;l&#;n&#;n Temmuz ay&#;ndan itibaren promosyon ücretleri adeta rekora ko&#;mu&#;tu. Yeni y&#;lda da promosyon ödemeleri artarak devam ediyor. Özellikle Mart ay&#;nda EYT'li milyonlarca ki&#;inin de emeklilik hakk&#;n&#; elde edecek olmas&#; ile birlikte promosyonunda ciddi bir art&#;&#; bekleniyor. Hatta banka Kaynaklar&#;na göre mart ay&#; promosyon ücretleri liraya kadar yükselebilir. Bu da emekliye ciddi bir kazan&#;m olarak geri dönecek gibi duruyor. Peki emekli promosyon ba&#;vurusu nas&#;l yap&#;l&#;r?

SSK BA&#;-KUR ya da memur emeklisi olan ki&#;iler emekli promosyon ba&#;vurusunu nas&#;l yapaca&#;&#;n&#; merak ediyor. Öncelikle Emekli promosyonu almak için kendinize uygun bir banka seçmeniz gerekiyor. ard&#;ndan Bu bankan&#;n &#;ubeleri üzerinden, e-Devlet'ten, bankalar&#;n online ve mobil bankac&#;l&#;k hizmetleri üzerinden ba&#;vuru i&#;lemlerinizi yapabilirsiniz. promosyon olabilmek için en önemli Kriter 3 y&#;l boyunca maa&#; taahhüdü sözü vermek. bu sözü yerine getirenlere tek sefere mahsus promosyon ödemesi yap&#;l&#;yor.

MART AYI GÜNCEL EMEKL&#; PROMOSYON ÜCRETLER&#;

Art&#;k &#;ubat ay&#;n&#;n bitmesine say&#;l&#; günler kald&#;. emekli ki&#;iler &#;imdiden mart ay&#; promosyon ücretlerini merak etmeye ba&#;lad&#;. bankalar hemen hemen her ay promosyon rakamlar&#;nda güncelleme yap&#;yor. &#;u anda bankalar&#;n mevcut promosyon ücretleri TL ile TL aras&#;nda de&#;i&#;iyor. henüz mart ay&#; promosyon rakamlar&#; ile ilgili bankalardan aç&#;klama gelmedi. Ancak ilerleyen günlerde bu konu hakk&#;nda detayl&#; bilgilendirmenin yap&#;laca&#;&#; tahmin ediliyor.

TL PROMOSYON &#;DD&#;ASI

Üstelik mart ay&#; için çok önemli iddialarda var. gelen ilk bilgilere göre milyonlarca EYT’li vatanda&#;&#;n Mart ay&#;nda emekli olmas&#; ile birlikte bankalar daha da yüksek promosyon ödemesi yapacak. Banka sektörü kaynaklar&#;ndan al&#;nan bilgiye göre verilecek olan promosyon rakam&#;n&#;n TL'ye kadar yükselece&#;i tahmin ediliyor. Ancak &#;u anda bu iddiadan ibaret. ilerleyen günlerde bankalar&#;n promosyon ücretlerinin netle&#;mesi bekleniyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir