ev alırken verilen kapora sözleşme örneği / Kapora Nedir? Geri Alınır Mı? Kapora İadesi İhtarname Örneği

Ev Alırken Verilen Kapora Sözleşme Örneği

ev alırken verilen kapora sözleşme örneği

kapora sözleşmesi örneği

Emlak kapora sözleşme örneği!

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ oluyor.

Bu meblağ, emlakçı ile çalışıldığı takdirde emlakçıya funduszeue.infoçılar için güvence bedeli niteliği taşıyan kapora için taraflar sözleşme imzalıyor. 

Buna göre, kapora ile emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence oluşturmuş oluyor. Emlak kapora sözleşme örneği şu şekilde sıralanıyor:

Emlak kapora sözleşme örneği:

//

Aşağıda açık adresi bulunan gayrimenkulü ………………… Emlak ………………………………… ofisi aracılığı ile satın almak – kiralamak amacıyla ………/……/………… tarihinde gördüm. Söz konusu gayrimenkulü satın almak – kiralamak için kendi isteğim ile ……………………………- Yalnız ……………………………………………… - kapora ( pey akçesi ) bırakıyorum.

İş bu kaporayı borçlar kanununun /2 maddesi gereğince söz

Emlak kapora sözleşmesi örneği!

Emlak kapora sözleşmesi örneği!

Taşınmaz malların satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı adı veriliyor. Taşınmaz işlemlerinde emlakçı ile çalışılıyor ise emlakçı komisyonu ödenmesi gerekiyor. 

Emlakçı komisyonu için ödenecek tutar taşınmazın değeri üzerinden hem alıcı hemde satıcıdan ayrı ayrı ödenmesi gerekiyor. Ancak genellikle bu bedeli alıcı ödüyor. 

Emlakçının önerdiği konutlardan birinin beğenilmesi durumunda konutun satılmaması için ve belli bir miktar kapora da vermek gerekiyor. 

Taraflar arasında emlakçı kapora sözleşmesinin imzalaması gerekiyor. Sözleşme ile Borçlar Kanunu’nun /2 maddesine göre, taraflardan alıcı, bu gayrimenkulü almaktan vazgeçmesi halinde, verdiği kaporayı geri alamayacak olup; Satıcının bu gayrimenkulü satmaktan vazgeçmesi halinde ise, kaporayı iade edip ve kapora miktarı kadar daha tazminat ödemek zorunda kalıfunduszeue.infoçı kapora sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor..

Emlak Kapora Sözleşmesi

(Emlak alım satım sözleşmesi)

CİNSİ         :

İLİ           :

İLÇESİ        :

MAHALLESİ     :

SOKAĞI        :

KAPI NO       :

PAFTA NO      :

ADA NO        :

PARSEL NO     :

ALICI ……………… …………… ile SATICI ……………… ………yukarıda kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda satılması için anlaşmışlardır.

1 - SATICI, sahibi bulunduğu yukarıda kayıtlı emlağını ………………………… …………………………………… TL’den satmayı kabul etmiştir.

2 -  Satış bedeline mahsuben, ALICI’dan …………………………TL kapora alınmıştır.

3 - Satış bedelinin ödeme şekli :……………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………… ………………………………………………..………………………………… ……………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………

4 - Bu sözleşme imzalandıktan sonra, Borçlar Kanunu’nun /2 maddesine göre, taraflardan ALICI, bu emlağı almaktan vazgeçtiği taktirde, verdiği kaparoyu geri alamayacaktır. SATICI bu emlağı satmaktan vazgeçerse, kaparoyu iade edecek ve kaparo miktarı kadar daha tazminat ödeyecektir.

5 – ALICI ve SATICI, kendilerine bu sözleşmeyi sağlayan EMLAK KOMİSYONCUSU’na sözleşmenin imzasından itibaren, gerçek satış bedeli üzerinden %………………………………………………+KDV tutarında hizmet ücreti ödemeyi kabul ederler.

6 – Anlaşmazlık halinde haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı tazminatlarla birlikte diğer tarafın maruz kalacağı her türlü zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini de ödeyecektir.

7 – Bu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde ……………… Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir……/……/20…

ALICI         SATICI           EMLAK KOMİSYONCUSU           

Emlakçı komisyonu hesaplama!                        

Özge ÖZDEMİR/funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası