kuru yufka böreği fırında / Kuru Yufka Böreği Tarifi - Börek Tarifleri | Mutfaktan Yemek Tarifi

Kuru Yufka Böreği Fırında

kuru yufka böreği fırında

Kuru Yufka B&#;reği

12 Ekim

Fırında kuru yufka böreğitarifi ile karşınızdayız. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz yufka böreği, yaklaşık 45 dakika da sofralarda kendine yer bulur. Kollarınızı sıvayıp malzemeleri hazırladıysanız, börek tarifleri arasında çok sevilen kuru yufka böreği yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak Balkan mutfağından Avrupa ülkelerine yayılan boşnak böreği ve taze yufka ile hazırlanan tava böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika

Pişirme Süresi : 25 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti

Kuru Yufka B&#;reği için

Yufkaları ıslatmak için:

  • çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt

Yufka araları için:

İçi için:

  • g yağsız dana kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  1. Kıymayı sıvı yağ, tereyağı ve tuz ile birlikte tavaya alın. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun ve üzerine küp doğranmış soğanları ilave ederek, soğanlar şeffaf renk alana kadar kavurmaya devam edin. Karabiber ilave edip ocaktan alın. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
  2. Süt ve suyu bir tepsiye dökün. Bir yufkayı alarak her iki tarafını da bu karışımda ıslatıp fazla sıvıyı süzün ve fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirin. 4 yufkayı daha ıslatarak aralarına sıvı yağ gezdirin. Ancak en üstteki yufkayı yağlamadan, üzerine kıymalı harcı eşit miktarda dağıtın.
  4. Üzerine 4 yufka daha ıslatıp aralarına sıvı yağ gezdirerek yerleştirin. En üstteki yufkanın üzerine de sıvı yağ gezdirip böreği ocağın küçük bölümünde, her yerinin eşit kızarması için tepsiyi çevirerek kızartın.
  5. Bir tarafı kızaran böreği ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde kızartın ve dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kuru Yufka Böreği Kaç Kaloridir?

  1. Kuru yufka böreğinin bir dilimi , bir porsiyonu ise yaklaşık kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Eski dönemlerde sıklıkla yapılan bir yiyecek olan kuru yufka hazırlanan hamurun yufka halinde oklava ile açılıp daha sonra pişirilip kurutulmasıyla oluşan bir yufka çeşididir. Kuru yufkanın en önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ve istendiğinde su ile ıslatılarak kolaylıkla normal yufka şeklinde kullanılabilmesidir.


Kuru yufka ile börek nasıl yapılır ve kuru yufka ile patatesli börek yapımı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.


Kuru Yufka İle Patatesli Börek Malzemeleri
İç harcı için; 6 adet patates, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane 1 yemek kaşığı sıvıyağ
8 adet kuru yufka, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta
Kuru Yufka İle Patatesli Börek Yapılışı
İç malzemesi için öncelikle patatesler haşlanarak bir kap içerisinde ezilir. İçerisine baharatlar ve ince doğranmış soğan eklenerek börek iç malzemesi hazır hale getirilir.


Kuru yufkalar su ile ıslatılarak bir bez üzerinde dinlendirildikten sonra yağlanmış bir tepsi içerisine bir adet yerleştirilir. Ayrı bir kap içerisinde sıvıyağ, süt, yoğurt ve yumurta karışımı tepsiye dizilmiş yufkaların arasına sürülerek katlar yapılır. 4 adet yufka bu şekilde aralarına sos yayılıp döküldükten sonra 4 yufka üzerine patatesler ile hazırlanmış iç malzeme de eşit şekilde yayılır. İç harcı da eklendikten sonra üzerinde diğer katlar da sos dökülerek eklenir. Börek İçin 8 yufka da tepsiye yerleştirildikten sonra üzerine geri kalan harç dökülerek derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Post Views

patatesli açma börek - nefis yemek tarifleripatatesli arnavut böreği - nefis yemek tarifleripatatesli börek arda patatesli börek a patatesli börek açmapatatesli börek çeşitleripatatesli börek hamurupatatesli börek içipatatesli börek kalori patatesli börek sosu patatesli börek harcıpatatesli börek tarifipatatesli börek yapımı

kuru-yufka-boregi-tarif

Kuru Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler:

  • 6 yaprak kuru yufka,
  • adet haşlanmış patates,
  • 1 adet soğan,
  • Sıvı yağı,
  • Kırmızı toz tatlı biber,
  • Tuz,
  • Su.

Kuru Yufka Böreği Yapılışı

Haşlanmış patatesleri ezelim.
Soğanı ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, soğanı koyalım ve kavuralım.
İçine kırmızı toz biberi ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra ezdiğimiz patatesleri, tuzu ilave edelim ve 5 dakika kavuralım.
Büyükçe bir fırın tepsisine su koyalım ve bir kuru yufkayı içine batırıp, her yerini ıslatarak yumuşatalım.
Islattığımız yufkayı büyük boy kızartma tavasına serelim.
İkinci ve üçüncü yufkayı da ıslatarak tavaya serelim.
Üzerine hazırladığımız patatesli iç harçtan dökelim ve yayalım.
Kalan yufkaları da ıslatarak tavaya serelim.
Kuru Yufka Böreğimizi orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
Not: Böreği istediğiniz iç harçla yapabilirsiniz.


Mutfaktan Yemek Tarifi7 Ekim 7 Ekim —
Dikkat! Bu alanda göndermiş olduğunuz mesajlar tüm ziyaretçiler tarafından görüntülenebilir. Göndermiş olduğunuz mesajların toplum ve site kurallarına yakışır saygılı & seviyeli içerikler olmasına dikkat ediniz
Tüm mesaj içeriklerinin de ziyaretçiler tarafından görüntülenebileceği nedeni ile özel kimlik bilgisi ya da kötüye kullanımı mümkün olabilecek içeriklerinizi lütfen mesajlarınızda paylaşmayınız. Bu gibi içerikli mesajlar yapılan düzeli denetimler ve şikayetler yolu ile tespit edilerek yayından kaldırılmaktadır.

Bu Tarife Benzer Tarifler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası