hindistan cevizi yağı ve epilepsi / Hindistan Cevizi Yağı Faydaları! Hindistan Cevizi Yağının 10 Yararı! - Gıda Hattı

Hindistan Cevizi Yağı Ve Epilepsi

hindistan cevizi yağı ve epilepsi

Epilepsi Nedir?
Epilepsi tekrarlayan nöbetler &#;eklinde görülen bir nörolojik hastal&#;kt&#;r. Bu nöbetler bazen uzun, bazen de k&#;sa süreli olabilmektedir. Nöbetler nedeniyle beyindeki elektriksel aktivite patlamalar&#; meydana gelmektedir. Uzmanlar henüz epilepsinin nedenini bulamam&#;&#;t&#;r. Epilepsinin ana belirtileri tekrarlayan nöbetlerdir. Kas kontrolü, hareket, konu&#;ma, görme ve bilinç gibi konvülziyon sorunlar&#;na yol açabilmektedir. Bazen ise ki&#;ide soluk ve bilinç kayb&#; da görülebilmektedir. Epilepsi ba&#;lang&#;c&#; genellikle erken çocukluk döneminde ya da 60 ya&#; sonras&#;nda olmaktad&#;r. Ancak herhangi bir ya&#;ta da ortaya ç&#;kabilir.

Epilepsi Nedenleri
  • Genetik etkenler
  • Kafa travmas&#;
  • Felç ve di&#;er damar hastal&#;klar&#;
  • Beyin tümörleri
  • Beyin enfeksiyonlar&#;
  • Kur&#;un zehirlenmesi
  • Prenatal beyin geli&#;imi problemleri
  • Alzheimer hastal&#;&#;&#;
Epileptik nöbetler korkutucu olabilir, ancak ak&#;l hastal&#;&#;&#; ve zihinsel aç&#;dan bir engele neden olmaz. Bunun yan&#; s&#;ra epilepsi hastas&#; olan herkeste bu nöbetler vard&#;r. Genel olarak 24 saat içerisinde en az iki ya da daha fazla epilepsi nöbeti görülüyorsa te&#;his gereklidir. Her &#;eye ra&#;men epilepsi nöbetleri ya&#;am tarz&#;nda baz&#; de&#;i&#;iklikler ve evde haz&#;rlanabilen ilaçlarla kontrol edilebilir.

Epilepsi &#;le Ba&#;a Ç&#;kman&#;n 10 Do&#;al Yolu

funduszeue.infotan Cevizi Ya&#;&#;
Hindistan cevizi ya&#;&#; epilepsi tedavisinde oldukça etkilidir. Hindistan cevizi ya&#;&#;nda bulunan ya&#; asitleri beyin hücreleri üzerinde terapötik etkilere sahiptir. Ayr&#;ca beyin hücreleri için enerji kayna&#;&#; olan bu asitler epilepsi belirtilerini azaltmaya da yard&#;mc&#;d&#;r.
  • Günde 3 kez 1 çay ka&#;&#;&#;&#; Hindistan cevizi ya&#;&#; için. Bu miktar&#; yava&#; yava&#; birkaç gün içerisinde yemek ka&#;&#;&#;&#; &#;eklinde art&#;rabilirsiniz.
  • Ayr&#;ca salata soslar&#;na ve pi&#;irdi&#;iniz yemeklere de hindistan cevizi ya&#;&#; ekleyin.


epilepsi için epsom tuzu
funduszeue.info Tuzu

Gerçekle&#;tirilen çal&#;&#;malar sonucu magnezyum ve sülfat&#;n insanlarda epilepsi nöbetlerini azaltmada etkili oldu&#;u görülmü&#;tür. Epsom tuzu içerdi&#;i magnezyum sülfat nedeniyle beyindeki fizikokimyasal hücre ili&#;kilerini geli&#;tirerek epilepsi nöbetlerinin s&#;kl&#;&#;&#;n&#; azalt&#;r.
  • Epsom tuzunu çok ince toz haline getirin. Her sabah portakal suyu yada bir bardak suyun içine yar&#;m çay ka&#;&#;&#;&#; bu tuzdan ekleyerek için.
  • Ayr&#;ca haftada 2 ya da 3 kez rahatlat&#;c&#; ve yat&#;&#;t&#;r&#;c&#; epsom tuzu banyolar&#; yapabilirsiniz.

funduszeue.info
Epilepsi için bir ba&#;ka do&#;al tedavi yöntemi de limondur. Limon beyindeki kan dola&#;&#;m&#;n&#; art&#;rmaya yard&#;mc&#; olabilir. Ayr&#;ca a&#;&#;r&#; kalsiyum beyin i&#;levselli&#;ini normale döndürmeye de yard&#;mc&#; olur.
  • Bir bardak suya 2 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; limon suyu ve yar&#;m çay ka&#;&#;&#;&#; karbonat ekleyin. Yatmadan önce günlük olarak bu çözümden içiniz.
  • Ayr&#;ca ba&#;&#;n&#;z&#;n üzerine taze limon suyu uygulayarak bir kaç dakika boyunca iyice masaj yapabilirsiniz. Bu yöntemi du&#; almadan önce yapabilirsiniz.

funduszeue.info&#;msak
Sar&#;msak da epilepsi tedavisinde oldukça faydal&#;d&#;r. Sar&#;msak antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde vücutta bulunan serbest radikalleri yok ederek sinir sisteminin düzgün bir &#;ekilde i&#;lemesine yard&#;mc&#; olur. Bu da epilepsi nöbetlerini ve di&#;er semptomlar&#; engelleri.
  • Yar&#;m bardak süte 5 ezilmi&#; ile sar&#;msak karanfil 4 ekleyin ve kar&#;&#;&#;m yar&#;ya inene kadar kaynat&#;n. Ard&#;ndan süzün ve günde bir kez için.
  • Alternatif bir çözüm ise günlük olarak sar&#;msak takviyeleri almakt&#;r. Do&#;ru doz için mutlaka doktorunuza dan&#;&#;&#;n.


epilepsi için çark&#;felek bitkisi çay&#;

5.Çark&#;felek

Çark&#;felek de epilepsi nöbetlerini azaltmaya yard&#;mc&#; olur. Çark&#;felek beyinde gama amino butirik asit (GABA)miktar&#;n&#; art&#;rmaya yard&#;mc&#; krisin olarak bilinen bir kimyasal içermektedir. Bu da nöbet s&#;kl&#;&#;&#;n&#;n yan&#; s&#;ra kayg&#;y&#; da azaltmaya yarar.
  • 1 ila 2 bardak çark&#;felek ile haz&#;rlanan bitkisel çay içebilirsiniz. Bu çay&#; haz&#;rlamak için bir fincan kaynar suda 1 çay ka&#;&#;&#;&#; kurutulmu&#; çark&#;fele&#;i 10 dakika kaynat&#;n ard&#;ndan süzün ve için.
  • Çark&#;felek kapsül, tablet, s&#;v&#; özsuyu ve tentür formlar&#; &#;eklinde de tüketilebilir. Ancak bu bitkiyi doktor gözetiminde kullanmal&#;s&#;n&#;z.
Not: E&#;er hamileyseniz ya da emziriyorsan&#;z çark&#;felek kullanmaktan kaç&#;n&#;n. Ayr&#;ca anti-nöbet etkileri de artabilir. Bu nedenle bu bitkiyi kullanmadan önce doktorunuza dan&#;&#;&#;n.

6.K&#;&#; Kavunu

Ara&#;t&#;rmalara göre kül kaba&#;&#; olarak da bilinen k&#;&#; kavunu epilepsi için etkili bir çözümdür. Bu sebze sinir sistemini sa&#;l&#;kl&#; tutman&#;za yard&#;mc&#; olur ve beyin hücrelerinin düzgün bir &#;ekilde i&#;lemesini sa&#;lar.
  • Sabahlar&#; aç karn&#;na günlük olarak yar&#;m bardak k&#;&#; kavunu suyu içilmelidir. Tad&#;n&#; geli&#;tirmek için içerisine biraz &#;eker de ekleyebilirsiniz.
  • Ba&#;ka bir çözüm olarak bir kaseye ezilmi&#; k&#;&#; kavunu suyu ç&#;kar&#;n. Ard&#;ndan içerisine 1 ya da 2 çay ka&#;&#;&#;&#; meyan tozu ekleyin ve iyice kar&#;&#;t&#;r&#;n. Günde bir kez bu çözümden içiniz.

funduszeue.infoiz
Düzenli olarak fiziksel egzersiz ve spor yapmak ki&#;iye enerji vererek ve ruh sa&#;l&#;&#;&#;n&#; koruyarak epilepsi nöbetlerini azaltmaya yard&#;mc&#; olur. Ayr&#;ca egzersiz beyin hormonlar&#;n&#; koruyarak beyne oksijen ve kan ak&#;&#;&#;n&#; h&#;zland&#;r&#;r.
  • Is&#;nmak ve kendinizi rahat hissetmek için günlük olarak germe egzersizleri yapabilirsiniz.
  • Epilepsisi bulunan insanlar için kolay ve güvenli egzersizlerden biri de yürüyü&#;tür. Haftada en az 4 kez 45 dakika boyunca yürüyün.
  • Yüzme ve di&#;er su sporlar&#; da harika bir egzersiz olacakt&#;r.
  • Bahçecilik ve yoga di&#;er rahatlat&#;c&#; aktiviteler de büyük ölçüde fayda sa&#;layacakt&#;r.
Not: Egzersiz öncesi ve egzersiz sonras&#; dehidratasyonu önlemek su için. Bunun yan&#; s&#;ra kendinizi yorgun hissediyorsan&#;z dinlenin ve bir süreli&#;ine ara verin.

epilepsi için yoga
funduszeue.info

Yoga stresi azaltmada as&#;rlard&#;r uygulanan çözümlerden biridir. Sa&#;l&#;k aç&#;s&#;ndan da faydalar&#; bulunan yoga gev&#;eme sa&#;lar ve epilepsi belirtilerini azaltarak epilepsi hastalar&#; için nöbet kontrolü sa&#;lar. Epilepsi için uygulanabilecek yoga pozisyonlar&#; vard&#;r.
  • Balasana (Çocuk Pozu)
  • Nadi Shodhana (Burun deli&#;inden nefes alma)
  • Kapotasana (Güvercin Pose)
  • Sirsasana (Headstand)
  • Camatkarasana (Wild Thing)
Yogadan fayda sa&#;lamak için do&#;ru &#;ekilde yoga yapmak oldukça önemlidir ve yoga ile ilgili bir uzmandan bunlar&#; ö&#;renmek gerekir.

funduszeue.infoi Vitaminler Al&#;n

Sa&#;l&#;kl&#; bir diyet uygulamak epilepsi tedavisi için son derece önemlidir. Birçok farkl&#; vitaminler de epilepsi tedavisine yard&#;mc&#; olmaktad&#;r. Örne&#;in; E vitamini nöbetler ve anksiyete bozukluklar&#;na neden olan nöronlar&#; kontrol eder. Epilepsi nedeniyle B1 vitamin eksikli&#;i olu&#;abilir. Bunun için B1 vitamini yüksek g&#;dalar tüketerek doktorunuza dan&#;&#;t&#;ktan sonra ek takviyeler alabilirsiniz. Epilepsi tedavisine yard&#;mc&#; olabilecek di&#;er vitaminler ise B12 Vitamini, D vitamini ve B6 Vitaminidir Ancak ek takviye almadan önce mutlaka doktorunuza dan&#;&#;&#;n.

Akupunktur

Çin t&#;bb&#;nda geleneksel olarak bilinen yöntemlerden birisi de epilepsi nöbetleri için iyi oldu&#;u bilinen akupunktur tedavisidir. Akupunktur i&#;neler ile vücut üzerinde baz&#; noktalara bas&#;nç uygulama &#;eklindeki bir tedavi yöntemidir. Akupunktur vücuttaki enerji ak&#;&#;&#;n&#; restore ederek beyin aktivitesini geli&#;tirmeye ve nöbetleri azaltmaya yard&#;mc&#; olur. Akupunkturdan yararlanmak için mutlaka bir uzmandan yard&#;m al&#;n&#;z.

Ek Öneriler:
Uykusuzluk nöbetleri tetikleyebilir. Bu nedenle düzenli uykuya özen gösterin. E&#;er düzenli nöbetler ya&#;&#;yorsan&#;z bir sa&#;l&#;k uyar&#;s&#; bilezi&#;i takman&#;zda fayda var. Bu yöntem çevrenizdeki insanlar&#;n durumu bilmesine yard&#;mc&#; olur. Stres ve strese neden olan durumlardan kaç&#;n&#;n. Günlük olarak yar&#;m bardak üzüm suyu içilmelidir.

Alkol tüketiminizi s&#;n&#;rlay&#;n ve sigara içmekten mutlaka kaç&#;n&#;n. Kalsiyum eksikli&#;i ve magnezyum eksikli&#;i gibi nedenler de nöbetleri tetikleyebilir bu nedenle bu besinler aç&#;s&#;ndan yüksek g&#;dalar tüketebilirsiniz. Nöbetlerin yaz&#;l&#; kayd&#;n&#; tutarak doktorunuza güncel olarak kontrol ettirin. Beyaz &#;eker, beyaz un, sofra tuzu ve beyaz pirinç dahil olmak üzere tüm "beyaz" ürünlerden kaç&#;n&#;n. Yapay tatland&#;r&#;c&#;lar ya da katk&#; maddeleri tüketmeyin. Yemekleri özellikle de kahvalt&#; ö&#;ününü atlamay&#;n. K&#;s&#;tlamalar her ne kadar zor olsa bile ketojenik diyet uygulay&#;n.

Kaynak: Epilepsi Nedir? Epilepsi &#;le Ba&#;a Ç&#;kman&#;n 10 Do&#;al Yolu

Hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir?

Hindistan cevizi ya&#;&#;, günümüzde özellikle cilt ve saç bak&#;m&#;nda popüler bir üründür. Art&#;k do&#;al ürünleri tercih etmek isteyen insanlar hindistan cevizi ya&#;&#; gibi ürünleri sadece g&#;da olarak de&#;il, güzellik ve bak&#;m alan&#;nda da kullan&#;yorlar. Tabii kullanmadan önce insanlar Hindistan cevizi ya&#;&#; faydalar&#; nelerdir, neye iyi gelir, zay&#;flat&#;r m&#;, güzellik için kullan&#;labilecek kozmetik özellikleri var m&#; ö&#;renmek istiyorlar. Aktarlarda kolayl&#;kla bulabilece&#;iniz Hindistan cevizi ya&#;&#; ile iyi bir cilt bak&#;m&#; ve saç bak&#;m&#; yapabilirsiniz. &#;çerdi&#;i ya&#; asitleri ve vitamin, mineraller ile sa&#;l&#;&#;&#;m&#;za birçok faydas&#; vard&#;r. Daha çok kozmetik faydalar&#;ndan yararland&#;&#;&#;m&#;z Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#;n faydalar&#;, hangi hastal&#;klara iyi geldi&#;i; cilde faydalar&#;, saça faydalar&#; nelerdir, nas&#;l kullan&#;ld&#;&#;&#; ve içeri&#;ine dair konular&#; makalemizde derledik.

H&#;ND&#;STAN CEV&#;Z&#; YA&#;I FAYDALARI

Hindistan cevizi ya&#;&#;, yüksek oranda doymu&#; ya&#; içerir. Yemeklik ya&#; olarak kullan&#;m&#; ülkemizde yayg&#;n olmasa da yeti&#;ti&#;i bölgelerde genellikle bu amaç için kullan&#;l&#;r. Doymu&#; ya&#; oran&#; yüksek olmas&#;, onun kolay kolay bozulmas&#;n&#; engelliyor. Yani oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda (24 derece) alt&#; aya kadar dayanabilmektedir. Hindistan cevizi ya&#;&#; içinde yer alan Laurik asidinin antienflamatuar özelli&#;i olmas&#; ona birçok fayda kazand&#;rmaktad&#;r. Nemlendirici özelli&#;i ile kozmetik olarak kullan&#;m&#; haliyle daha çoktur. Hindistan cevizi içinde &#;u maddeler vard&#;r:

  • % 8 oran&#;nda kaprilik asit
  • % 7’lik kapris asidi
  • Laurik asit (% 49)
  • Myrist asit (% )
  • Palmitik asit (% )
  • Stearik asit (% )
  • Omeik asit (% ),
  • Linoleik asit (% )
  • E Vitamini (tokoferol olarak)
  • C vitamini 15mg / mL hindistan cevizi suyunda
  • Steroller
  • Squalene

1- HASTALIKLARA KAR&#;I KORUR
Hindistan cevizi ya&#;&#; içeri&#;inde yer alan laurik asit, antienflamatuar özelli&#;i ile antimikrobik görevi görür ve vücudu d&#;&#;ar&#;dan gelecek hastal&#;klara kar&#;&#; adeta bir kalkan görevi görür. Bu hastal&#;klara örnek olarak çe&#;itli mantar hastal&#;klar&#;, viral hastal&#;klar, di&#; eti iltihaplanmalar&#;, grip, HIV, tifo say&#;labilir. Bu enfeksiyonlara kar&#;&#; koruma sa&#;layan Hindistan cevizi ya&#;&#;, ba&#;&#;rsaklardaki parazitleri önleyerek ba&#;&#;rsak hareketlerinin düzene girmesini sa&#;lar. Böylece ülser, kolit, huzursuz ba&#;&#;rsak ve chron gibi ba&#;&#;rsak rahats&#;zl&#;klar&#;n&#;n etkisini azaltm&#;&#; olur. Kemik ve kaslar&#; kuvvetlendiren Hindistan cevizi ya&#;&#;, kalp ve damar sa&#;l&#;&#;&#;n&#; da korur.

2- ALZHEIMERI KAR&#;I FAYDALIDIR
Hindistan cevizi ya&#;&#; ile yap&#;lan bir ara&#;t&#;rmada bu ya&#; ile zengin bir diyetin Alzheimer’a neden olan oksidatif stresi azaltt&#;&#;&#; tespit edilmi&#;tir. Hindistan cevizi ya&#;&#; bile&#;imi ile hastal&#;&#;&#; henüz ilk a&#;amalarda olan ki&#;ilerde olumlu etkileri vard&#;r.

3- K&#;LO VERMEN&#;ZE YARDIMCI OLUR
Hindistan cevizi ya&#;&#;, enerji vermesi, suda çözünmesi, metobolizmay&#; harekete geçirmesi nedeniyle kilo vermenize yard&#;mc&#; olabilir. Günlük enerji sarfiyat&#;n&#;n yüzde be&#;i kadar art&#;rabilen Hindistan cevizi ya&#;&#; ile günde kalori yakman&#;z mümkündür. Bunu da Hindistan cevizi ya&#;&#; içindeki laurik asit ve miristik asit benzeri doymu&#; ya&#;lar&#;n karaci&#;er taraf&#;ndan i&#;lenmesi ve h&#;zl&#; bir &#;ekilde enerjiye çevirmesi ile sa&#;lar. Burada önemli olan nokta makul düzeyde Hindistan cevizi ya&#;&#; tüketmek. Yoksa beklenenin aksine kilo verilmedi&#;i gibi ba&#;ka sorunlar&#; ile kar&#;&#; kar&#;&#;ya kal&#;nabilir.

4- T&#;RO&#;D&#; &#;Y&#;LE&#;T&#;R&#;R
Ara&#;t&#;rmalara göre hindistan cevizi ya&#;&#;n&#;n düzenli tüketimi tiroit rahats&#;zl&#;klar&#;na yard&#;mc&#; olabiliyor. Kemikler: Hindistan cevizi ya&#;&#; kemik erimesine kar&#;&#; sava&#;&#;rken ayn&#; zamanda artrit ve romatizma a&#;r&#;lar&#;n&#; da azaltmaya yarar.

5- EP&#;LEPS&#; NÖBETLER&#;N&#; AZALTIR
Hindistan cevizi ya&#;&#; içindeki orta zincirli trigliseritler, keton yo&#;unlu&#;unu art&#;r&#;r. Epilepsi hastas&#; olan çocuklarda ketojenik diyet ise nöbetleri yüzde 75 oran&#;nda azalt&#;r. Bu nedenle Hindistan cevizi ya&#;&#; ile epilepsi hastalar&#;n&#;n bu diyetine yard&#;mc&#; olunur ve epilepsi nöbetleri azalm&#;&#; olur.

cilt-bakimi

6- KOLESTEROLÜ DÜ&#;ÜRÜR
Hindistan cevizi ya&#;&#;, yüksek oranda doymu&#; ya&#; asitleri içerir. Bu doymu&#; ya&#; oran&#; ile Hindistan cevizi ya&#;&#;, iyi kolesterolü art&#;rarak kötü kolesterolün dü&#;mesini sa&#;lar. Bu sayede kolesterol sebebiyle geli&#;ecek kalp rahats&#;zl&#;klar&#;n&#;n önüne geçilmi&#; olunur.

7- YORGUNLU&#;U ALIR
Enerji sa&#;layan Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#;n düzenli kullan&#;m&#;, günlük çal&#;&#;ma nedeniyle veya spor sonras&#; olu&#;an yorgunlu&#;un giderilmesini sa&#;lar. Bunun için günde yemek ka&#;&#;&#;&#; Hindistan cevizi ya&#;&#; tüketmeniz gerekir.

D&#;&#;ER FAYDALARI
Yukar&#;da detaylar&#; ile verdi&#;imiz faydalar&#;n yan&#;nda Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#;n insan sa&#;l&#;&#;&#;na daha pek çok faydas&#; vard&#;r. Bu faydalar&#; &#;u &#;ekilde s&#;ralayabiliriz:

  • Sar&#;msak ve zeytinya&#;&#; ile kar&#;&#;t&#;r&#;ld&#;&#;&#; vakit kulak a&#;r&#;s&#;na iyi gelir.
  • Egzaman&#;n bulundu&#;u bölgeye sürülmesi ile tahri&#;i ve k&#;zar&#;kl&#;&#;&#; azalt&#;r.
  • Belirtilerin ilk ba&#;land&#;&#;&#; vakit uygulanmas&#; ile varis olu&#;umunu azalt&#;r.
  • Tüm hormonlar&#;n salg&#;lanma düzeyini dengeler.
  • Vücudun her alan&#;nda olu&#;an mantar&#; yok eder.
  • Sindirim sisteminin fonksiyonlar&#;n&#; destekler.
  • Cildin do&#;al nemini korumas&#;na yard&#;m eder.
  • Selülit olu&#;umunu önler, var olanlar&#;n görünümünü azalt&#;r.
  • Ciltte k&#;r&#;&#;&#;k olu&#;umunu önler, cilt lekelerinin görünümünü azalt&#;r.
  • &#;nsülin sal&#;n&#;m&#;n&#; düzenler, kan &#;ekerini dengeler.
  • Enerjiyi yükseltir.
  • Dudaklar&#;n&#;z&#; canland&#;r&#;r, nemlendirir ve çatlaklar&#; giderir.
  • Beyin fonksiyonlar&#;n&#;, haf&#;zay&#; destekler ve Alzheimer'&#; önler.
  • Kolesterol de&#;erlerini dengeler.
  • Güne&#; yan&#;klar&#;n&#; iyile&#;tirir, hafifletir ve soyulmay&#; önler.
  • Kalp ve damar sa&#;l&#;&#;&#;n&#; korur.
  • Vücuttaki fazla ya&#;&#;n daha kolay yak&#;lmas&#;n&#; sa&#;lar.

H&#;ND&#;STAN CEV&#;Z&#; YA&#;ININ SAÇA FAYDALARI

Bu s&#;raladad&#;&#;&#;m&#;z pek çok faydan&#;n yan&#;ndan Hindistan cevizinin saçlar için de özel faydalar&#; vard&#;r. Çok iyi bir nemlendirici olan Hindistan cevizi ya&#;&#;, saçlar&#;n&#;z&#; kuvvetlendirerek parlak ve sa&#;l&#;kl&#; bir görünüme kavu&#;turur. Hindistan cevizi ya&#;&#; içinde yer alan laurik asit, saç proteinleri taraf&#;ndan yüksek duyarl&#;l&#;&#;a sahip olup kolayl&#;kla emilir. Yap&#;lan bir ara&#;t&#;rma, Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#;n saç proteinlerinin kayb&#;n&#; azaltt&#;&#;&#;n&#; ortaya ç&#;karm&#;&#;t&#;r. Bunun için yapman&#;z gereken ise saç kremi yerine Hindistan cevizi ya&#;&#; kullanmak.

H&#;ND&#;STAN CEV&#;Z&#; YA&#;ININ C&#;LDE FAYDALARI

Hindistan cevizi ya&#;&#;, di&#;er do&#;al ya&#;lar içerisinde en iyi nemlendirici olarak görülür. Cilde kolayl&#;kla uygulayabildi&#;iniz Hindistan cevizi ya&#;&#; hem güzel bir koku sa&#;lar hem de cildinizi nemlendirerek daha yumu&#;ak, parlak ve sa&#;l&#;kl&#; görünmesini sa&#;lar.

H&#;ND&#;STAN CEV&#;Z&#; YA&#;I NASIL KULLANILIR?

Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#;n sa&#;l&#;&#;a faydalar&#;n&#;n yan&#;nda harici kullan&#;m&#;n&#;n cilt ve bak&#;m aç&#;s&#;ndan da faydalar&#; ve avantajlar&#; vard&#;r. Nitekim bu nedenle son y&#;llarda giderek daha çok ki&#;i cilt bak&#;m kremi yerine do&#;al bir ürün olan Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#; kullanmaktad&#;r. Peki Hinditan cevizi ya&#;&#;n&#; nas&#;l tatbik edebilirsiniz.

GÖZ ÇEVRES&#;

Düzenli olarak Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#; yatmadan önce göz çevresine sürmeniz halinde k&#;r&#;&#;&#;kl&#;klar&#;n azald&#;&#;&#;n&#; göreceksiniz

SAÇ BAKIMI

Saçlar&#;n&#;z&#;n daha parlak ve daha güçlü olmas&#;n&#; istiyorsan&#;z Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#;, saç&#;n&#;z&#;n tamam&#;na ve saç köklerine masaj yaparak uygulay&#;n. Bu &#;ekilde yar&#;m saat ile bir saat aras&#;nda beklettikten sonra &#;ampuanla y&#;kay&#;p durulay&#;n. Haftada bir kere olmak üzere bu &#;ekilde uygulaman&#;n faydalar&#;n&#; göreceksiniz.

sac-bakimi

C&#;LT BAKIMI

Hindistan cevizi ya&#;&#; ile az miktarda kullan&#;m&#; ile bile nemlendirme sa&#;lanabilir. Maske olarak kullanmak isterseniz bir miktar sürüp on dakika kadar bekletip y&#;kay&#;n&#;z. Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#; peeling olarak kullanmak için bir yemek ka&#;&#;&#;&#; ya&#; ve ayn&#; oranda toz &#;eker ile kar&#;&#;t&#;r&#;p yüzünüze masaj yaparak sürünüz.

D&#;&#; BAKIMI

A&#;&#;z kokusu ve plak olu&#;umunu önlemek için Hindistan cevizi ya&#;&#; ile sabah ve ak&#;amlar&#; olmak üzere f&#;rçalama öncesi gargara yapman&#;z yeterli olacakt&#;r. Di&#;lerinizi beyazlatmak istiyorsan&#;z Hindistan cevizi ya&#;&#; ve soda kar&#;&#;&#;m&#; ile di&#;lerinizi f&#;rçalay&#;n. Böylece a&#;&#;z içindeki bakteri olu&#;umu da önlenmi&#; olacakt&#;r.

dis-bakimi

S&#;VR&#;S&#;NEKLERE KAR&#;I

Yaz aylar&#;nda bazen çekilmez hale gelen sivrisinek sald&#;r&#;lar&#; için Hindistan cevizi ya&#;&#; ile do&#;al bir kovucu elde edebilirsiniz. Kimyasal olan kovuculara daha sa&#;l&#;kl&#; olan bu do&#;al sivrisinek kovucu için Hindistan cevizi ya&#;&#; ile y&#;lang y&#;lang ya&#;&#;n&#; kar&#;&#;t&#;rman&#;z ve cildinize sürmeniz yeterli olacakt&#;r.

BEBEKLER&#;N&#;Z&#;N &#;Ç&#;N

Hindistan cevizi ya&#;&#;, ara&#;t&#;rmalara göre bebek cildi için en iyi bak&#;m&#; sa&#;lar. Bebe&#;inizin cildini nemlendirmek veya pi&#;ikleri önlemek için rahatl&#;kla kullanabilirsiniz. Bez de&#;i&#;imi s&#;ras&#;nda sürülen Hindistan cevizi ya&#;&#; ile pi&#;ik olu&#;umunu önüne geçilebilir.

B&#;TLERDEN KURTULUN

Hindistan cevizi ya&#;&#; ve elma sirkesi beraber kullan&#;ld&#;&#;&#;nda saç bitlerinizden kurtulabilirsiniz. Bunun için elma sirkesi ile iyice &#;slatt&#;&#;&#;m&#;z ve o &#;ekilde kurumaya b&#;rakt&#;&#;&#;m&#;z saçlar&#;m&#;za Hindistan cevizi ya&#;&#; sürüp bir süre böylece bekletiyoruz. Daha sonra y&#;kay&#;p duruluyoruz. Bu &#;ekilde kullan&#;m ile bitlerin yok oldu&#;unu görebilirsiniz.

BÖCEK ISIRIKLARI

Sinek ve böcek &#;s&#;r&#;klar&#;n&#;n oldu&#;u yere bir miktar sürülen Hindistan cevizi ya&#;&#;, &#;i&#;li&#;i azaltt&#;&#;&#; gibi ka&#;&#;nt&#;y&#; da önler. Egzamal&#; olan yere sürülen Hindistan cevizi ya&#;&#;, k&#;zar&#;kl&#;&#;&#; ve ka&#;&#;nt&#;y&#; önler.

YEMEKLERDE

Hindistan cevizi ya&#;&#;, &#;s&#;t&#;ld&#;&#;&#; zaman özelliklerini kaybetmemesi nedeniyle di&#;er ya&#;lardan daha sa&#;l&#;kl&#; olarak kabul edilir. Yemeklere kat&#;lan Hindistan cevizi ya&#;&#;, güzel bir aroma verdi&#;i gibi ya&#; yak&#;m&#; ve kolesterol kontrolü sa&#;lar.

yemek-yagi

BASUR TEDAV&#;S&#;NDE

Hindistan cevizi ya&#;&#;, düzenli kullan&#;m&#; sonras&#;nda basurun iyile&#;me sürecini h&#;zland&#;ran do&#;al bir ilaçt&#;r. Bunun için günlük olarak tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; Hindistan cevizi ya&#;&#; tüketmeniz faydal&#; olacakt&#;r. Ayn&#; zamanda basurun oldu&#;u bölgeye yüzeysel olarak sürerek de bu etkisini görebilirsiniz.

NE KADAR KULLANMAK GEREK&#;R?

Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#;n sa&#;l&#;m&#;za birçok faydas&#; vard&#;r. Fakat bu faydalar&#;n&#; görmek için belli oranlarda kullanmak gerekir. Fazla kullan&#;m&#;, faydalar&#;ndan çok zarar getirebilir. Doktorunuza dan&#;&#;madan kullanmay&#;n. Hindistan cevizi ya&#;&#;n&#; en fazla yeti&#;kinler günde 3 yemek ka&#;&#;&#;&#;, ya&#;l&#; ve gençler günde 2 yemek ka&#;&#;&#;&#;, çocuklar ise 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; kullanmal&#;d&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Epilepsi hastaları bu besinlerden uzak durmalı!

Epilepsi ilaçları, çoğu zaman tamamen iyileştirici olmasa da hastalık şikayetlerini baskılayıcı özelliğe sahip. İlaçların düzenli kullanılması kadar hastanın yaşam tarzına ve tükettiği besinlere dikkat etmesi ise tedavi başarısını etkiliyor. Peki, epilepsi hastaları hangi besinleri tüketmeli, hangilerini tüketmemeli?

Epilepsi, beyin hücreleri arasında yaşanan normal elektriksel aktivitenin, değişik sebepler sonucu, geçici olarak bozulması şeklinde açıklanıyor. Kısa süreli elektriksel boşalımla ortaya çıkan bu durum ise, nöbet olarak tanımlanıyor. Nöbetin türü, bu anormal elektriksel boşalımın beyin bölgesinin neresinde gerçekleştiğine, bu bölge ile sınırlı kalıp kalmadığına ve beynin diğer bölgelerine ne hızda yayıldığına göre değişiyor.

OTUZDAN FAZLA NÖBET TÜRÜ VAR

Tıpta, çok kısa süreli dikkat kaymasından uzun süreli konvülsiyonlara (havale) kadar otuzdan fazla farklı nöbet türü tanımlandığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Gamze Eroğlu Arığ, tek bir nöbetin epilepsi tanısı için yeterli olmadığını söyledi.

EPİLEPSİ BU BELİRTİLERLE ORTAYA ÇIKIYOR

Nöbetler sırasında bilinç, davranış, hareket ve algı fonksiyonlarının kısa süreli bozulduğunu aktaran Nörolog, hastalığın belirtilerini şöyle anlattı:

“Her ne kadar epilepsi için baygınlık, vücutta kasılma, ağızdan köpük gelmesi gibi belirtiler tanımlansa da nöbetler, bayılma olmaksızın yalnızca donup kalma, boş bakma, tekrarlayıcı çiğneme-yutma hareketleri, sıçrayıcı anormal kol-bacak hareketleri, anormal koku duyma ya da algı bozuklukları şeklinde ortaya çıkabilir. Tek bir nöbet geçirmiş olmak epilepsi tanısı konulması için yeterli değildir. Epilepsi hastalığından ancak nöbetlerin tekrarlayıcı özellik göstermesi durumunda bahsedilebilir.”

EPİLEPSİ NEDEN KAYNAKLANIR?

Epilepsi, çocukluk çağında en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri, 65 yaş ve üzerinde de artış gösterebiliyor. Epilepsinin nedenleri arasında, beyinde gelişimsel bozukluklar, genetik, tümoral, damarsal, enfeksiyon ve metabolizma hastalıklar gösteriliyor. Bunların dışında sebebi bulunamayan nedenler de epilepside ayrı bir grup oluşturuyor. Ayrıca uykusuzluk, açlık, ateşli hastalıklar, bazı ilaçlar da nöbetlerin ortaya çıkışını tetikleyebiliyor.

NÖBET GEÇİRENLERE GEREKSİZ KUVVET UYGULANMAMALI

Epileptik nöbetler, genellikle dakika içinde kendiliğinden sonlandığını belirten Nöroloji Uzmanı Arığ, hastanın, nöbet sırasında sert ve keskin objelerle kendine zarar vermemesi için çevresel faktörlerden uzak tutulması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: 

“Hastanın nefes almasını güçleştiren giysilerin gevşetilmesi ve hastanın rahatlatılması önerilir. Nöbet durumlarında kesinlikle hastanın ağzı kaşık ya da parmak yardımıyla açılmaya çalışmamalı, yaşanan kasılmaları önlemek için vücuduna gereksiz kuvvet uygulanmamalıdır. Bu müdahaleler, nöbetin sonlanmasına katkı sağlamanın aksine, hastada dişlerde kırılmaya, ortopedik travmalara ve kanamalara yol açabilir. Kolonya vs. koklatmak ise tamamen yararsız uygulamalardır. Nöbet süresi uzayan, birbirine eklenen ve sonlanmayan nöbetler ise mutlaka hastane koşullarında müdahale gerektirir. Nöbet sonlandıktan sonra hasta hemen kendine gelemeyebilir, aşırı yorgunluk, sersemlik hissi ve zihin karışıklığı hissedebilir.”

Epilepsi hastalarının yaklaşık yarısında tek bir ilaçla nöbet kontrolü sağlanabildiğini söyleyen Uzman, ayrıca günümüzde epilepsi cerrahisi ile de başarılı sonuçlar alındığını dile getirdi.

Epilepsi hastalar&#x; bu besinlerden uzak durmal&#x;! - 1

EPİLEPSİ HASTALARI TUZ VE ŞEKERE DİKKAT ETMELİ!

Bazı besinler nöbetlerin önüne geçebilirken, bazıları da ilaçlarla etkileşime girerek nöbet sıklığını ve şiddetini etkileyebiliyor.

Bu nedenle epilepsi hastalarının tüketmesi ve uzak durması gereken besinler olduğunu kaydeden Dr. Gamze Eroğlu Arığ, o besinleri ise şöyle sıralıyor:

• Epilepside en önemli noktalardan biri, vücut kan şekerinin dengeli seyretmesidir. Bu sebeple epilepsi hastaları, şeker içeren besinlerden uzak durmalı, un yerine tam tahıllı ürünler tüketmeye özen göstermelidir. Ayrıca uzun süreli açlıklar kan şekerinin aşırı düşmesine neden olacağından hastalar kesinlikle öğün atlamamalıdır.
• Omega 3 ve Omega 9 gibi sağlıklı yağlar epilepsi hastaları için oldukça faydalıdır. Bu nedenle hastalar Omega 3 ve 9 yağları içeren balıklar tüketmeye özen göstermelidir.
• Alkol ve çay, kahve, kola gibi kafein içeren içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebildiği için uzak durulmalıdır.
• Greyfurt ve nar gibi meyveler epilepsi ilaçlarıyla etkileşime girebildiği için nöbetler üzerinde olumsuz etki yaratabilir.
• Sodyum, kalsiyum ve magnezyumun nöbetleri kontrol altına alma özelliği taşıdığı biliniyor. Epilepsi hastalarında öncelikle sodyum, kalsiyum ve magnezyum eksikliklerinin olup olmadığı kontrol edilmelidir. Soydum eksiklikleri için yeterli tuz, kalsiyum için süt ve süt ürünleri, magnezyum için ise kuru baklagiller tüketilmelidir.
• Epilepsi hastalarında çoğunlukla D vitamini eksikliği ve kemik erimesi sorunları ile karşılaşılır. Bu nedenle hastalarda D vitamini takviyesine ihtiyaç duyulabilir. Tabii ki en önemli D vitamini kaynağı güneştir. Ayrıca süt, peynir, yumurta ve balık çeşitleri de diğer D vitamini kaynaklarıdır.

Fotoğraflar: Getty Images Turkey

SAĞLIK HABERLER&#x;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası