meryem filmi nerede çekildi / Kovan filminin konusu nedir? Kovan filmi nerede çekildi?

Meryem Filmi Nerede Çekildi

meryem filmi nerede çekildi

 Meryem

FRAGMANI İZLE

Üyeler
3,0 20 Puanlama ve 5 Eleştiri
Puanım :

İzlemek İstiyorum

Eleştiri yaz!

Facebook'ta PaylaşTwitter'da paylaş

Özet

Anadolu'nun küçük bir kasabasında yaşayan ve güzelliği herkesin dilinde olan Meryem, kasabadan bir ailenin İstanbul'da yaşayan oğlulları Mustafa ile evlendirilir. Birkaç gün sonra İstanbul'a dönen Mustafa'nın ailesiyle yalnız kalan Meryem onlara hizmet etmeye başlar. Kayınpederi ölmüş babasının arkadaşı olan Meryem yalnız kaldığı bu evde umutsuzluğa kapılsa da annesi ona sabırlı olmasını söyler. Murat ise askere gitmeden önce Meryem'e aşık bir gençtir. Murat köye geri döndüğünde artık Meryen için bir tehdit oluşturuyordur. Durumu anlayan kayınpeder Meryemî İstanbul'a yollamaya karar verir. Yapılan hazırlıklardan sonra herkesi farklı bir son beklemektedir. Atalay Taşdiken'in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu ve Mustafa Uzunyılmaz paylaşıyor.

Beyazperde Eleştirisi

Atalay Taşdiken’in ikinci filmi Meryem ilk filmi Kız Kardeşim Mommo’yu hatırlatıyor, aynı ellerden çıkma olduğunu belli ediyor. Teyzelerini bekleyen küçük kardeşlerin yerini Meryem almış durumda. Hatta belki de sadece Ayşe’nin… Meryem büyük bir saflıkla resmedilmiş, her şeye karşı geliştirdiği yumuşaklığı / sevgisi filmin gidişatını da yumuşatıyor. Evlendirildikten sonra kocasıyla sadece altı gün birlikte kalan Meryem’in adının Meryem olması da tesadüf değil. Çocuğu yok ama kocası da yok Meryem’in. Hatta adı da yok!Film önce bir rüya sahnesiyle başlıyor. Meryem’in rüyası. Göl kenarında bir adamla oturan Meryem bir anlık gafletle adamın yanından uzaklaştığını görüyor. Film boyunca da kocası yanında değil Meryem’in. Kadına dayatılan bekleme, sevme, hizmet etme ve bunun sonucunda boyun eğmenin bütün safhalarını yaşıyor Meryem. Konu o kadar bildik ki, bugüne kadar bu konu üç aşağı beş yukarı

Eleştirinin tamamı

Fragmanlar

Meryem Dublajlı Fragman1:58

Öneriler

Son Haberler

Frankfurt Türk Film Festivali Başlıyor
9 Haber ve Özel Dosya

Oyuncular

Tüm oyuncular ve teknik ekip

Yönetmen Atalay Taşdiken'in ödüllü filmi "Kız Kardeşim Mommo" filmini seyretmiş biri olarak bu filmini beğenemedim. Önceki filmdeki kimyayı tutturamamış. Ama Mustafa Uzunyılmaz'ın usta oyunculuğu ve İsmail Hacıoğlu'nun şivesi mükemmeldi. Zeynep Çamcı'yı Recep İvedik 3'te izlemiştik. Bence henüz bir başrol almaya hazır değil. Film finale kadar çok sıkıcı ve final kafada soru işaretleri bırakıyor. Yani bir ...
Devamını oku

abartısız oyunculuklar, mütevazi bir yaşam ve saf masumiyetin resmidir.

Çok sevmedim filmi yaa. Gereksiz bir ajıtasyon uygulamışlar. İsmaile bunu yakıştıramadım.

Kesinlikle Atalay Taşdiken'e yakışmayan bir film.Kız Kardeşim Momo'dan sonra tam bir fiyasko.Filmi izlerken hiçbir duygu hissetmedim doğru düzgün olay bile yok izlemenizi asla tavsiye etmem kesinlikle zaman kaybı.

5 İzleyici eleştirisi

Fotoğraflar

  • Fotoğraf Meryem

Bunları Biliyor musunuz?

Teknik Detaylar

Filmin müzikleri, Harry Potter ve Ateş Kadehi dahil birçok filmin müzik departmanında çalışan  Youki Yamamoto tarafından yapılacak.

Teknik bilgiler

Ülke Türkiye

Dağıtımcı Tiglon

Yapım yılı2013

Metrajuzun metrajlı film

İlginç Detaylar 1 başlık

Bütçe-

Dil Türkçe

Görüntü formatı -

RenkRenkli

Ses formatı-

Yapım formatı-

Viza numarası-

Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

Yorumlar

Tüm Sinema Haberleri

Michael Keaton Başrollü "Batman Beyond" Filmi Mümkün mü?
Karakterlerin Saçma Kararlar Verdiği 10 Klasik Bilim Kurgu Filmi
James Cameron Kaybolan Denizaltı Hakkında Konuştu: Titanic'le Benzerliği Gerçeküstü!
"Spider-Man: Across the Spider-Verse" Gişede Önemli Bir Eşiği Geçti
Dwayne Johnson'lı Yeni "Hızlı ve Öfkeli" Filminin Adı Belli Oldu
Vizyondaki Filmler: "Büyü de Gel", "Haile: Bir Aile Kabusu", "Tebessüm"
Tüm sinema haberleri

En Popüler Fragmanlar

Büyük Kaçış Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser
365 Gün Fragman

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman
Yeni çıkan tüm fragmanlar

Vizyondaki En İyi Filmler

Flash
Transformers: Canavarların Yükselişi
Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş
Hızlı ve Öfkeli 10
Elemental: Doğanın Güçleri
Haile: Bir Aile Kâbusu
Vizyondaki En İyi Filmler

Meryem Dizisi Nerede Çekiliyor?

Haberin Devamı
Meryem Dizisi Nerede Çekiliyor

Babası fırıncı olan Meryem'in bir kaza sonucu bütün hayatının değişmesi sürecinin anlatıldığı dizi ilk bölümden bu güne dek izleyen herkesi ekrana bağlamayı başardı. Meryem sevdiği adam için büyük bir sorumluluk almış ve ölüme sebebiyet veren bir kazanın suçunu üstlenmiştir. Bu nedenle sıradan ve sakin hayatı cehenneme dönen genç kız üstlendiği kazada sevgilisini kaybeden bir diğer adamın hışmına uğramaktan kurtulamaz. Meryem, sevgilisi ve diğer adam arasında son derece sancılı bir dönem başlar. Dizi de son jenerasyonun en beğenilen ve genç kesim tarafından hayranlık ile takip edilen oyuncuların karakterlere hayat vermesi ise dizinin göze çarpan bir diğer özelliği olarak ortaya çıkıyor.

Meryem dizisi nerede çekildi?

Meryem Dizisi Nerede Çekiliyor

Yayınlandığı saatlerde milyonları ekran başına kilitleyen Meryem dizisi İstanbul'da çekiliyor. İstanbul'un muhtelif bölgelerinde çekilen dizi özellikle Kadıköy civarında yoğunlaşıyor. Farklı temaların ve farklı mekanların bir araya getirildiği dizide mekanların olaylar ile bütünlük sağlamasına özen gösteriliyor. Farklı kültürlerin bir araya geldiği Meryem dizisi adeta bir İstanbul mozaiği olma özelliği gösteriyor.İstanbul'un zengin kesimlerini gözler önüne serdiği gibi gecekondu semtlerinin gerçeklerini de tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. Karışık ama oldukça akıcı olan hikayesi Meryem dizisinde kullanılan mekanlar ile büyük bir bütünlük yaratıyor. Kaliteli oyuncu kadrosu ile göz dolduran dizi günden güne hayran kitlesini genişletmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Meryem dizisinin gözünden İstanbul

Meryem Dizisi Nerede Çekiliyor

Genç bir kadının oyunlarla dolu bir hayatın içinde verdiği yaşam mücadelesini anlatan Meryem dizisi farklı karelri ile seyir keyfini arttırıyor. İstanbul'un doğal güzelliklerinin, tarihi alanlarının bolca kullanıldığı dizide İstanbul'un ara sokaklarını başka bir gözle izlemek mümkün hale geliyor.Konusu, oyuncuları ve çekildiği estetik mekanlar ile seyirciye bir televizyon dizisininden fazlasını vaat eden Meryem dizisi günden güne artan seyirci kitlesi ile Türk televizyon tarihine adını yazdıracak önemli yapımlar arasında yer almaya hak kazanıyor. Bu sürükleyici ve dikkat çekici yapımın yönetmen koltuğunda ise ünlü yönetmen Mustafa Şevki Doğan oturuyor.

Meryem filmi gerçek mi?

Son dönemde gündeme gelen 2013 yapımı Meryem, izleyicisini ekrana kilitlemeyi başarıyor. Anadolunun gerçek hikayelerinden biri olan Meryem'in oyuncuları da göz dolduruyor. Peki ama Meryem filmi gerçek mi,gerçek hayattan mı alındı? Meryem filmi konusu ve oyuncuları...

Meryem filmi nerede, ne zaman çekildi?

Atalay Taşdiken'in kaleme aldığı ve yönetmenliğini yaptığı Meryem filmi 20 Eylül 2013'te gösterime girdi.

Meryem filmi konusu ne?

Başrollerinde Zeynep Çamcı ve İsmail Hacıoğlu'nun yer aldığı filmde, "annesi tarafından 'koca evine girdin mi bir daha dönüş yok' mantığıyla yetiştirilen Meryem'in kocasız evliliğinde yakalamaya çalıştığı mutluluğu kendi kendine oynadığı kabullenmişlik oyunu" konu edilmektedir.

Meryem filmi oyuncuları

Meryem filmi ödülleri

Zeynep Çamcı, filmdeki oyunculuğuyla 2013 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

Meryem filminin sonunda ne oluyor?

İçindekiler:

  1. Meryem filminin sonunda ne oluyor?
  2. Meryem sinema filmi nerede çekildi?
  3. Meryem Filmi ne zaman çekildi?
  4. Kafes filmi kac yilinda cekildi?

Meryem filminin sonunda ne oluyor?

Söylemem gerekirse, gerçek hikâyenin sonunda Meryemkocasının durumunu öğrenince ailesinin yanına döndü. Yaşlı bir adamla evlendirildi ve 32 yaşında öldü,” dedi. Filminfinalini umutlu bulmayan bir seyirci yorumu üzerine ise Taşdiken, “Haklısınız, her insan kendi dünyasında bu filmifarklı okuyabilir.

Meryem sinema filmi nerede çekildi?

Çekimlerinin büyük bir kısmı Konya'nın Akşehir ilçesinde gerçekleştirilen ve başrollerinde Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu'nun oynadığı ünlü Yönetmen Atalay Taşdiken'in 'Meryem' isimli filmi, Akşehir'de bir gala yaptı.

Meryem Filmi ne zaman çekildi?

Meryem, Atalay Taşdiken'in yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı 2013 yapımı Türk filmidir.

Kafes filmi kac yilinda cekildi?

Kafes (film)
"Beklediğin Aşkın, Kavgansa Vatanındır"
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i
Süre117 Dakika
ÜlkeTürkiye
14 satır daha

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir