hemşirelik okunur mu / Hemşirelik Bölümü | Anlatsın

Hemşirelik Okunur Mu

hemşirelik okunur mu

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN
MEZUN OLDUKTAN SONRA
NELER YAPABİLİRİM?

yılında sağlık meslek lisesinden “Hemşirelik Diplomamı” alarak mezun olduğumda önümde birden fazla seçenek vardı. Kısa yoldan mesleğe atılıp hayal ettiğim gibi iyi ve başarılı bir hemşire olabilirdim ya da dil sınavına girerek, bir yıl hazırlık ve 4 yıllık mesleki lise öğrenimim süresince yoğun İngilizce eğitimi alırken hayallerim arasında yer alan bir İngilizce bölümüne rahatlıkla girebilirdim. Ancak mesleğimi lisans eğitimi alarak icra etmek, yüksek hemşire olmak ve alanda fark yaratmak fikri daha akılcı ve cezbediciydi benim için. Türkiye’nin en seçkin hemşirelik lisans programlarından olan Koç Üniversitesini ilk sırada tercih etmemdeki başlıca nedenler arasında; güçlü akademik kadrosu, uluslararası müfredatı, sosyal ve entelektüel yönü güçlü hemşireler yetiştirme hedefi, İngilizce ve bilgisayar ağırlıklı eğitim, öğrenci olanakları, burs ve çalışma imkanları geliyordu. Fakat mantığıma hitap eden bu nedenlerin yanında duygularımı da etkileyen bir durum vardı. Lise son sınıftayken hemşirelik haftasında İstanbul’un her yerinde gördüğüm “Hemşirelik bilimsel bir sanattır, hemşire aklıyla görür, yüreği ile hisseder, bilgisiyle yaşatır” yazılı dev billboardlar, Koç Grubu’nun hemşireliğe ne kadar değer verdiğini ve bu alandaki desteğinin mesleğin kazanımlarına ne kadar büyük katkılar sağlayacağını hissettirmiş ve kararımın netleşmesini sağlamıştı. Araştıran, eleştiren, düşünen ve üreten bir hemşire olmak için okulda geçirdiğim 4 yıllık lisans eğitimim sürecinde yoğun ve sıkı ders programının yanı sıra, okulumun tanıdığı imkanlarla, Hemşirelik Kulübü Başkanlığı ve Hemşirelik Dergisi Editörlüğü yaptım, öğrenci kongrelerine poster ve sözel bildirilerle katıldım, sosyal projelerde yer aldım. Emeklerimin hiç birinin karşılıksız kalmaması başarma arzumu ve motivasyonumu arttırdı. 8 dönem Vehbi Koç Şeref Ödülü, Siemens Mükemmellik Ödülü ve Dönem Birinciliği Ödülü bu karşılıklardan sadece bazıları&#; Okulda aldığım uluslararası standartlardaki mesleki eğitimin yanı sıra, insan psikolojisi ve davranışlarına yönelik aldığım derslerle, sosyal ve entelektüel yönlerimi geliştiren branş dışı diğer dersler, meslek hayatımda daha kolay fark edilmemi, kariyer yolculuğumda adımlarımı daha hızlı ve büyük atmamı sağladı. Koç Üniversitesi’nden mezun olur olmaz Amerikan Hastanesi gibi akredite bir kurumda edindiğim tecrübe ve donanımın katkıları ise paha biçilemezdi. Şu anda ülkemizdeki en prestijli sağlık kuruluşlarından birinde hemşirelik yöneticisi olarak görev yapıyorum ve bu başarı yolculuğumun ilk adımlarını yaptığım doğru tercihlerle attığıma inanıyorum.

Neden Hemşire Olmalısın?

Hemşirelik mesleği, size çekici mi geliyor? Hasta ve yaralı insanlara yardım etme konusunda tutkulu ve çevrenizdeki herkes için yardıma koşma fırsatına sahip olmak sizin için önemli mi? O zaman hemşirelik okumayı seçmek tüm bunları gerçekleştirmenin harika bir yoludur.

 

Dünya çapında tahminen 20,7 milyon hemşire ve ebe var ve tüm sağlık çalışanlarının neredeyse yüzde 50'sini oluşturuyorlar. Ancak bu rakam hala birçok ülkenin nüfusunu destekleyecek kadar büyük değil. Dünya Sağlık Örgütü, yılına kadar ek dokuz milyon hemşire ve ebeye ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte, hemşireliği çekici bir meslek yapan sadece yüksek talep değildir. Peki, neden hemşire olmalısınız, hemşirelik eğitiminin size kazandıracağı avantajlar neler? Ayrıntılar yazımızda. 

 

1. Hemşireler gerçek bir fark yaratır 

 

Hemşireler, kelimenin tam anlamıyla her gün hayat kurtarır. Hastaları izleyerek ihtiyaç duydukları tüm bakımı aldıklarından emin olan hemşireler, genellikle herkesin yapabileceği kişisel ve profesyonel olarak en tatmin edici kariyerlerden birine sahiptirler. Hemşireler, bir doktorun tedavisi ve tavsiyesi yanında hastaların sağlıklarını iyileştirmeye çalışarak onlara bakım sağlar. 

 

Bu nedenle hemşirelik eğitimi almaya karar verdiyseniz, hemşireliğin her gün hayat kurtardığı, oldukça ödüllendirici bir meslek olduğunu söylemekte fayda var. Aynı zamanda becerilerinizin ve bilginizin olumlu etkisini düzenli olarak görebileceğiniz için bu, hemşire olmanın büyük bir avantajıdır.

 

2. İstihdam imkanı yüksektir

 

Hemşirelik fakültesi mezunları için dünyanın birçok yerinde, hem gelişmekte olan hem de ekonomik olarak daha gelişmiş ülkelerde istihdam imkanları oldukça yüksektir. Hatta aklınıza gelebilecek diğer birçok alana göre nispeten daha çok çalışma imkanı bulabileceğiniz hemşirelik mesleğinin her zaman geçerliliğini kaybetmeyeceğini bilmenizde fayda var. 

 

3. Hemşirelik programları her yerde var

 

Bugün, aralarında İngiltere, Amerika ve Kanada’nın da olduğu pek çok ülkede hemşirelik eğitimi veren dünyanın en iyi üniversiteleri yurtdışı eğitim için kapılarını uluslararası öğrencilere açıyor. QS dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarında hemşirelik fakültesi sahibi en popüler eğitim kurumları şu şekildedir:

 

 

4. Mesleki gelişim imkanı sunar

 

Hemşirelikte kariyer gelişimi için kıdemli hemşire veya hemşirelik müdürü gibi çeşitli fırsatlar vardır. Bunlar, genellikle üst düzey pozisyonlardaki yöneticilerden ve sağlık profesyonellerinden önemli deneyim ve tanınma gerektirir. Hemşirelik alanında yüksek lisans derecesi ile Birleşik Krallık'ta hemşirelik maaşları GBP ile GBP arasında değişirken ileri düzey bir hemşire, pratisyen veya danışman olabilirsiniz.

 

Sağlık ve tıp alanında eğitim alacak öğrenciler için burs imkanlarınaSağlık ve tıp alanında kariyer yapabileceğiniz ülkeler ve Yurtdışında tıp okumak için 5 sebep hakkında yazılarımıza göz atabilirsiniz. 

 

5. Saygın bir kariyer sizi bekler

 

Sağlık ve tıp alanında çalışan çoğu meslek grubunda olduğu gibi hemşirelere de toplum içinde çok saygı duyulur. Hemşireler, meslektaşları ve hastaları ile ilişkilerini sürdürmek için güven ve etik gibi özellikleri işlerine uygularlar. Hemşirelikte bir kariyer de dünyanın birçok yerinde istikrarlı olarak görülmektedir ve bu nedenle saygın bir meslektir. Çoğu ülkede hemşirelere güvenildiği, takdir edildiği ve saygı duyulduğu bir sır değildir ve haklı olarak hemşireler, sağlık sistemlerinin düzgün çalışması için gereklidir.

 

Sitemize üye olarak dünyanın en iyi okulları, yurt dışı eğitim haberleri, faydalı içerikler ve ücretsiz broşürlerden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen bu linkten kayıt olun.

6. Uluslararası iş imkanları sunar

 

Hemşirelik derecesi sırasında geliştirdiğiniz tıbbi bilgi ve becerilerin en iyi yanı, gittiğini ülke dilini konuştuğunuz sürece bunları, diğer ülkelerde uygulayabilmenizdir. Hemşirelik derecesi mezunları; Birleşik Krallık’ta 6 ay sonra %87, Avustralya’da 4 ay sonra % ve Kanada’da hemşirelik lisansı alarak 2 yıl içinde %80 oranında işe yerleşme oranına sahiptirler. 

 

Avustralya'da hemşirelere yüksek talep olduğu için ülkeye göç eden hemşirelere sunulan çeşitli vizeler vardır. Ülkede hemşirelik yeterliliğine sahip olmak, daha hızlı vize işlem sürelerine ve kalıcı oturma iznine yol açabilir. Genel olarak hem yurt dışında hem de ülkenizde kamu hastaneleri, özel klinikler, bakım evleri ya da okullarda iş imkanı bulabilirsiniz. 

 

7. Çok sayıda hemşirelik uzmanlığı var

 

Sağlık hizmetleri her zaman gelişiyor ve yeni teknolojilere ve keşiflere uyum sağlıyor. Hemşireliğin geniş bir disiplin olduğunu ve genel bir hemşirelik lisans derecesi hedeflerinizi karşılamıyorsa, hemşirelik uzmanlığına başvurabileceğinizi bilmenizde fayda var. İşte, başlamanıza yardımcı olacak birkaç farklı hemşirelik türleri;

 

  • Ebelik hemşireliği 
  • Anestezi hemşireliği
  • Ruh sağlığı hemşireliği
  • Yoğun bakım hemşireliği
  • Pediatri hemşireliği

 

8. Fazla mesai seçeneği var

 

Biraz daha fazla para kazanmak istiyorsan, hemşire olarak fazladan vardiyalar alabilirsin. Ülkeye bağlı olarak, resmi tatillerde veya hafta sonlarında çalışırken de maaşınız artacaktır. İngiltere'de, resmi tatillerde hemşireler için saatlik ücret iki katına çıkar. Bununla birlikte hemşirelik vardiyaları son derece yorucu olabilir.

 

9. Zorlu bir meslektir

 

Hemşirelik kariyerine başlamaya karar veren insanlar genellikle teşvik edici işler ararlar. Bir hemşire olarak, iki gün birbirinin aynı değildir, bu da öğrenme ve gelişme için daha büyük şanslara yol açar. Hemşirelik, problem çözme, empati ve azim gerektiren fiziksel ve psikolojik olarak zorlu bir meslektir. Bu nedenle, meydan okumaya hazır olduğunuzu düşünüyorsanız, hemşirelik derecesine nasıl başvuracağınıza ilişkin kılavuzumuza göz atın. 

 

Hemşirelik kariyer seçenekleri artıyor 

 

Hemşirelik derecenizle uzmanlaşabileceğiniz konuların sınırı yoktur. Hemşirelik mesleğinizin zirvesinde bir yönetici, girişimci, profesör, politika yapıcı, blog yazarı, araştırmacı ve hatta hemşirelik uygulamaları doktoru olabilirsiniz. Hastane ortamı dışında hemşireler için çok fazla fırsat var. Hemşirelik; sağlık, politika, iş ve insan çabasının diğer alanlarında daha hareketli hale geldikçe zorlu ve emek isteyen bir meslektir. 

 

Yurt dışı eğitim için bir üniversiteye başvurmayı mı düşünüyorsunuz? O halde, dünya çapında en iyi üniversitelerin broşürlerini indirerek, bölüm ayrıntıları ve giriş koşulları hakkında daha çok bilgi alabilirsiniz. 

Üniversite Adı/FakülteBölüm AdıPuan TürüİSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)KOÇ ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)DİCLE ÜNİVERSİTESİ
Diyarbakır Atatürk Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(İngilizce)(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Florence Nightingale Hemşirelik FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)MERSİN ÜNİVERSİTESİ
İçel Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)BATMAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Van Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)EGE ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)UFUK ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%75 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Çanakkale Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(İngilizce)(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Kahramanmaraş Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%75 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Hatay Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
Balıkesir Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)OKAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)AMASYA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Afyon Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%75 Burslu)SAYISAL
(MF-3)OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Viranşehir Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Kütahya Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ
Semra ve Vefa Küçük Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Niğde Zübeyde Hanım Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
Gülhane Hemşirelik YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Bucak Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)SANKO ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)UŞAK ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)MUNZUR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Afşin Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
Yusuf Şerefoğlu Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Keşan Hakkı Yörük Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)BOZOK ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Bucak Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(İkinci Öğretim)SAYISAL
(YGS-2)SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)SİİRT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(İkinci Öğretim)SAYISAL
(YGS-2)KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Suşehri Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretsiz)SAYISAL
(YGS-2)AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık YüksekokuluHemşirelik(Yüksekokul)
(İkinci Öğretim)SAYISAL
(YGS-2)PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Kumluca Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)
(İkinci Öğretim)SAYISAL
(MF-3)TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%75 Burslu)SAYISAL
(MF-3)MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)ORDU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%75 Burslu)SAYISAL
(MF-3)MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Fethiye Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)
(İkinci Öğretim)SAYISAL
(MF-3)GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)AVRASYA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)AKSARAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)
(İkinci Öğretim)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(İngilizce)(Tam Burslu)SAYISAL
(YGS-2)KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)SAYISAL
(MF-3)YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%25 Burslu)SAYISAL
(MF-3)GİRNE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(Tam Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%75 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%25 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%25 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%75 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%25 Burslu)SAYISAL
(MF-3)BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(İngilizce)(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(İngilizce)(%75 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) Hemşirelik(Yüksekokul)
(%25 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)OKAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)SANKO ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(%75 Burslu)SAYISAL
(MF-3)KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(%75 Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%25 Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)GİRNE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(%75 Burslu)SAYISAL
(MF-3)KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(İngilizce)(%25 Burslu)SAYISAL
(MF-3)GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu (KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(%25 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(İngilizce)(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%50 Burslu)SAYISAL
(MF-3)BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(%25 Burslu)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)UFUK ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(İngilizce)(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
Hemşirelik Yüksekokulu(KKTC)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)AVRASYA ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(İngilizce)(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)OKAN ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(İngilizce)(%50 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(Ücretli)SAYISAL
(YGS-2)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf)Hemşirelik(Yüksekokul)
(İngilizce)(%25 Burslu)SAYISAL
(YGS-2)İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf)Hemşirelik(Fakülte)
(Ücretli)SAYISAL
(MF-3)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası